Inlägg

Inlägg som jnilssonn har skrivit i forumet
Av jnilssonn

En blandning på mer taktiskt spel som Hell Let Loose än CoD. Springa runt och panikskjuta i hopp om vara den snabbare p12an på kartan som senare Battlefield varit har inte blivit någon hit.

Av jnilssonn
Skrivet av crawlex98:

Hej!

Dags att uppgradera datorn och sitter i valet och kvalet om jag ska bygga en till vattenkyld dator eller gå på luft. Senaste 6 åren har jag kört vatten och vill verkligen att datorn ska vara tyst. Men det är ju en rätt saftig prislapp för köra vatten. Nedan har ni mina två kundvagnar på inet. Inte helt klara utan mer så jag ska få ett hum om vart jag hamnar i pris!

Hur är det att köra full Noctua build? Någon som gör det idag? Samt vad tycker ni om Noctua gpun? Hur tyst är den?

Luft (36k ish):
https://www.inet.se/kundvagn/visa/z-YmAS-ogpgL9ARCmoJdGXPAsH8...

Vatten (45k ish):
https://www.inet.se/kundvagn/visa/9EgmAfb2qxxLz91KhgD9KKna_3Y...

Själv kör jag vatten men har lite invändningar på just din konfiguration av det. Att mellanskillnaden på vatten och luftbygget är ganska saftigt? Är inte värt så där mycket. Förstår om du vill köpa allt nytt, (själv föredrar jag att leta några komponenter beggat på forumet) men ett cpu-block för 2.4K? En res+pumpkombo för 2.5k? Borde finnas några billigare alternativ här kanske från alphacool eller liknande. Men jag har varit ur "köpa nytt" gamet ett tag så inte jättebra koll på utbudet.

Oavsett, även fast det är dyrare med vattenkylning är det egentligen bara första kostnaden som är högre. Sedan är det bara gpublocken som behöver bytas ut då resten förhoppningsvis fungerar i mångamånga år.

Av jnilssonn

Custom loop här men inget som man rekommenderar pga "tjorv" att få ihop och kostnaden. Men tycker om det som hobby så jag kommer köra det så länge jag orkar. Mitt CPU-block är sen 2011 och funkar fortfarande idag så underhållskostnaderna är inte jättehöga med denna hobby merän GPU-blocket måste bytas vid nytt grafikkort samt kanske nån ny slangdragning/vätskebyte.

Tycker det är synd att många av de nya CPU-blocken för vattenkylning har börjat "låsa sig" till fabrikat eller socket-version så det inte går att byta mellan AMD/Intel eller använda samma block vid generationsskifte.

Av jnilssonn

sitter och kör igenom zero dawn i 4k allt på very high och dlss quality, nästan konstant 120 fps. Verkar som att den nya titeln är betydligt mer krävade då inget kort tar sig över 100fps i 4k. Är det någon som tycker nya titeln är bättre rent visuellt? Tycker inte det ser ut att vara så stor skillnad men när dem nya korten går på knäna blir man fundersam om portern är så bra verkligen

Av jnilssonn

Kan man köra en tesla utan ett teslakonto? Tänkte när det ska vara allt till mobilen

Av jnilssonn

Någon som lyckats registrera sitt köp för cashback kampanjen ännu? Jag skrev en recension men den verkar inte dyka upp, även fast jag godkände det i mailet senare.

Av jnilssonn
Skrivet av Laxpudding:

TV:n uppför sig rätt. I egenskap av en rapp LCD-panel återger den 24p med en minimal övergångsfas. Den adderar därför mindre godtyckligt smetande mellan bildrutorna.

Vad du upplever som "fel" handlar om att du är van efter alla tusentals timmar med en TV som faktiskt adderar smetande mellan bildrutorna. För dig är detta smetande det "normala" även fast det inte alls är det i en objektiv mening.

Så du har tre alternativ:
1) Lära dig att det är så det ser ut. Med tiden kommer du tycka att andra TV, likt din gamla, är smetiga.

2) Addera mild interpolering, likt Skakreducering på 2, 3 eller 4 vilket i viss mån simulerar de smetigare övergångarna utan att addera artefakter.

3) Köp en sämre TV som smetar likt den gamla. Men då är det ju ofta så mycket mer som blir sämre.

Nu är Samsungs TV ofta lite varierande har jag märkt. Motion Plus/"Bildskärpa"-reglaget på Av kan ibland stänga av 24p-hantering helt så man får både 3:2-juddret och den rappa panelens staccato. Då är det option nr 2 som gäller med Motion Plus/"Bildskärpa"-reglaget på Personlig-läget.

Tack för snabbt och informativt svar!

Du nämner specifikt LCD adderar detta ”smetande”. Detta är inget förekommande i OLED? När jag läst runt om Samsung S90C verkar den ha samma problem i 24p, eller menar du att OLED hanterar detta på ett annat sätt, men kan fortfarande upplevas ”laggig”?

Av jnilssonn

Tänker att jag lånar tråden lite.

Spännande att du med en G3 upplevt dessa problem då enligt massor av tester bör LG vara hyffsad på detta men kanske att Sony är bäst. Har precis införhandlat en QN90C 65" (Miniled samsung) och upplever samma som du, FY FAN så judder etc... Kommer från en mellansvensson samsung 4K (utan qled) där jag inte alls märkt av dessa.

Mitt största problem är att en "toppmodell" uppför sig såhär? Allt content som är 24p blir enligt mig värdelöst att se på. Älskar själva panelen och "bilden" som TVn kan framkalla men sitter och surar på att lämna tillbaka den pga allt stutter i 24p. Gissar att nästintill all film, sport eller annat streamat content är för det mesta 24p vilket gör 50% av användningen "drabbad" i mitt fall.

Å andra sidan.. Vad har jag för alternativ? Valde modellen specifikt för att jag inte vill ha OLED pga risk för inbränning, vilket är varför jag tittat på miniled. Mina andra alternativ är att köpa en Sony miniled, vilket kostar minst lika mycket som en större OLED vilket inte rättfärdigar priset. Hisense och TCL har också bra reviews men läst mycket kommentarer om buggig mjukvara och andra mindre quirks som gör det mindre attraktivt.

Ska man behöva lägga ut 25000kr+ för att få en "ordentlig" tv idag? Är inte toppsegmentet med LG G3, samsung S90C/QN90C tillräckligt för att leverera en premiumprodukt?

EDIT: Kan tillägga att jag även kör med senaste versionen av Apple TV 4K med "match framerate" aktiverat utan någon större framgång, vill minnas att det hjälpte rätt mycket på min tidigare TV men nu ser jag ingen skillnad alls.

Av jnilssonn
Skrivet av Mandor:

600 så slänger jag med handledstödet? Det är inte hotswap dessvärre.

Ja okej. Nä då får det vara om det inte är hotswap.

Av jnilssonn

Samt, vilket version är det på tangentbordet Keychron k2? Gissar att det är hotswap?

Av jnilssonn

Budar 500kr + frakt för K2, du kan skippa wristresten

Av jnilssonn

Rapporterar tillbaka nu och det fungerade finemang med aqara-modden! Sensorn jag använde var https://www.amazon.se/gp/product/B08PVQPWWG/ref=ox_sc_act_tit... och om jag minns rätt nu så blev kopplingsschemat

GND -> under batteriet, funkade annars på TP23
VCC -> TP5
SDA -> TP2
SCK -> TP4

Av jnilssonn
Skrivet av Rouge of Darkness:

Bor du så det är normalt med mer än - 20?

annars är det nog att den kommer stanna på - 20 och du vet att det är skitkallt ute.

Vars jag bor kan det vara närmare -30 vissa veckor, men oftast kring -10 på vintern. Jag tar hem sensorn och ger det ett försök, viktigaste är egentligen att batteriet inte dör av kylan efter några dygn.

Av jnilssonn

Hittade denna på Amazon https://www.amazon.se/gp/product/B08PVQPWWG/ref=ox_sc_act_tit..., antar att det är samma typ av sensor SHT30 med l2c protokoll/interface. Dessvärre verkar denna enabart ha "Temperaturmätningsområde" -20C, när den du länkade hade ner till -40C

Av jnilssonn
Skrivet av Buffer:

Du måste ha en SHT-30, då det är en sån som sitter i sensorn från början.

SHT-30 är rätt liten och utmanande att löda så jag köpte en SHT-30 förmonterad på ett PCB, typ denna: https://vi.aliexpress.com/item/32751645518.html?gatewayAdapt=...

Vill du ha en på sladd så finns ett betydligt dyrare alternativ: https://www.adafruit.com/product/4099

Jaha så du hänger bara ”kretskortet” utanför fönstret? Har sett folk som lött dit en ”probe” som jag länkade (fast för l2c) och lämnat aqarahuset innanför fönstret till exempel.

Av jnilssonn
Skrivet av Buffer:

Originalsensorn sitter på den, i rött, inringade delen av kretskortet. Jag använde en sidavbitare och klippte bort den lilla delen av kretskortet. Det kanske är lite väl destruktivt, men det fungerade utmärkt på de tre enheter som jag har modifierat.

Temperaturvärdena stämmer direkt efter att jag lött dit den nya sensorn. Jag har inte brytt mig om tryck och luftfuktighet då jag göt in sensorn i epoxi innan jag hängde ut den utanför mitt fönster.

Nu är jag enormt novis gällande el-diagram etc.. MEN hittade en sådan https://www.amazon.se/AZDelivery-Temperaturgivare-Rostfritt-V..., behöver man verkligen lilla kretskortet då eller borde det inte enkelt bara gå att löda direkt som du gjort? Dessvärre har denna ingen VIN, men har ingen aning vad det kan få för komplikationer.

EDIT: Eller ja verkar vara samma här https://www.kjell.com/se/produkter/smarta-hem/smarta-hem-losn...

Av jnilssonn
Skrivet av Buffer:

Jag är väldigt nöjd med mina Aqara temp-sensorer. Dock har de inte någon sladd till temperatursensorn i originalutförande. Kan du löda (eller är villig att lära dig) så är det inte allt för svårt att fixa det själv. Det du behöver är:

Du klipper bort originalsensorn, rödmarkerad i följande bild:
<Uppladdad bildlänk>

Sedan löder du dit flatkabeln enligt:
<Uppladdad bildlänk>
Andra änden av flatkabeln löder du enligt:
TP1 - VIN
TP23 - GND
TP4 - SCL
TP2 - SDA

Sen får du klippa lite i plasten för att få till en snygg (viktigt!) montering i orignallådan.

Kom ihåg att gjuta in sensorn (den delen som ska vara utomhus) i epoxy för att regnskydda den. Jag körde med Gorilla Epoxy från Clas Ohlson.

Jag har moddat 3 sensorer och de har fungerat utmärkt hittills (de har varit igång sedan december 2022).

När du menar "klipper bort originalsensorn", du menar väl ändå inte hela den lilla biten av kretskortet? Eller stitter det någonting där från början?

Efter moddningen är gjord, måste man kalibrera om sensorn något? Tänkte om värdena stämmer direkt efter lödigt dit nya sensorn.

Av jnilssonn
Skrivet av shrghi:

Hej!
Har några prylar liggandes, kan vara gamla mobil telefoner etc, om det är av intresse.

Skicka pm med prylarna. Telefonerna är inte av intresse

Av jnilssonn
Skrivet av TheMuffinMan:

Har lite aqaraprylar som inte används längre. Typ 3-4 tempsensorer, 2-3 vattensens, hubb, dörr/fönster om det är av intresse.

Yes! Skicka pm på vad produkterna heter så kollar jag upp dem!

Av jnilssonn

Köper dina smarthome prylar!

Hej!

Har precis startat mitt smarthome-imperium och inser att man behöver lite småprylar här och där.

Kikar därför efter begagnade saker här på sweclockers om in vet av någon smartpryl ni inte använder/blev aldrig av att använda.

Prylarna behöver stöd för Zigbee (Zwave är också OK men primärt Zigbee). Är du osäker så skriv till mig vad produkten heter så kollar jag upp det själv.

Allt är av intresse som:
- Lampor
- Sensorer
- Givare
- Strömbrytare/pluggar
- you name it!
- även Apple/Google smartprylar som Homepods,chromecast,apple tv etc..

Ba skriva i kommentarsfältet eller ett PM med vad du vill bli av med så kommer vi överens om pris och frakt, du kommer förmodligen behöva skicka prylarna.

Läs hela annonsen här