Inlägg

Inlägg som Fulgano har skrivit i forumet
Av Fulgano
Skrivet av flashen:

Tack så mycket det blev bra till slut

Corsair 7000X

Vet inte om det är direkt prisvärt, men snyggt är det

Ruggigt pris, men som sagt.. snyggt!

Av Fulgano
Skrivet av flashen:

Har monterat klart den nya datorn efter ca ett års utspridda inköp, väldigt nöjd! Se sign för information om den

https://i.imgur.com/Bu8a8o6.jpg

Den gamla datorn får numera agera server så jag köpte en skohylla från MIO så den kommer upp lite

https://i.imgur.com/3f87HzY.jpg

Köpte också en hylla från IKEA för att samla routern, Raspberry Pi (Pi-hole) samt Phillips HUE hubben

https://i.imgur.com/GOPDuP5.jpg

Vilket chassi är det?

Av Fulgano

Bara ren försäljning eller hade 3060ti + pengar varit av intresse?

Av Fulgano

Lite OT, men det är lite märkligt hur Lian-Li har blivit nån form av norm inom PC byggande. Lockar inte mig alls och tycker oftast de är ganska fula. Men sen är jag också av den äldre skolan som inte gillar massa RGB och glassidor på PC burken. 😄

On topic:
Du gav en dator för 37k som exempel för en dator som man ska kunna "kolla youtube, betala räkningar och kanske spela lite ibland"
Du behöver verkligen inte en dator för 37k för att göra detta, men om du ändå verkligen vill lägga den summan hade jag kört på 13600k, väntat in 4070ti, medelklass moderkort, ett par m.2 diskar, 32gb ddr5, en noctua cpu fläkt och sen byggt det själv!

Av Fulgano
Skrivet av Stefan_JL:

Äntligen är Polarkakan tillbaka🤩🤤 det var den jag saknat mest sedan Polarbröds bageri brann ner.

https://i.imgur.com/SuuhlpX.jpg

såna där säljer/levererar jag till butiker! 😃👍

Av Fulgano

7. 150:- + frakt

Av Fulgano

samma som igår... dvs sitta hemma med familjen, hosta sönder halsen, snora ner hela mig själv, äta massa ipren och gnälla på facebook hur synd det är om mig! 😋

Av Fulgano
Skrivet av Freddie-97:

Kan man refounda spelet via origin? Det enda läget som jag skulle kalla spelbart är portal på dem äldre mapsen. CPUn är ju totalt överarbetad annars. Dice har verkligen gjort det lätt för sig med detta spelet. Inte ens en ordentlig scoreboard. Fyfan vad sorgligt det är vad dem har gjort med serien. Varit mitt absoluta favorit serie från bad company 2 till Battlefield V...

du kan inte refounda om du spelat mer än en timme av spelet

Av Fulgano
Skrivet av Sval:

Kändes som en dålig version av CSGO, blev en refund direkt.

verkligen INGET i det spelet som påminner minsta lilla om CSGO... 😧

Av Fulgano
Skrivet av Lagerlöf:

Apex uppfann väl inte slides och grappling hooks?

nä absolut inte, men det var ändå min initiala uppfattning.. typ: "oj, det här påminde om Apex"

vill tillägga att jag inte spelat mycket Apex, så det kan vara jag som vara inbillar mig.

Av Fulgano

är det bara jag som tycker det är liiiite Apwx Legends vibbar i gameplayn? det är ziplines, det slajdas hit o dit osv..?

Av Fulgano

Nån som fått det att funka?

Av Fulgano

Vill du få ut maximalt i värde hade jag sålt den i delar isrället för komplett dator.

Av Fulgano
Skrivet av Printscreen:

Börja såhär:

Stoppa in disken i nya datorn, tryck på strömknappen.

Mycket enklare

Ok tack 😉

Av Fulgano
Skrivet av Trunk:

Finns alltid en risk men det märker du när du testar. Troligtvis fungerar det bra, i värsta fall strular det och du kan då välja att felsöka drivrutiner eller formatera den. SSD:n och dess data kommer inte ta skada.

Med det sagt så brukar jag alltid formatera om hårddisken och göra en ny windowsinstallation varje gång jag byter moderkort och cpu. Inte så mycket för själva bytets skull utan snarare för att det känns skönt att göra en rejäl ”städning” med några års mellanrum. Finns alltid en massa skit som skräpar i windows efter ett par års användande.

Så formatera hddn i gamla datorn, plocka ut, sätt i den i nya burken och installera W10 på den där istället.. har jag förstått rätt då? 😋

Av Fulgano
Skrivet av MacAllan:

Vill du vara säker så installerar du om W10 i den nya datorn.
Ofta fungerar det att flytta över en disk utan ominstallation, men risken finns alltid att det blir segare än normalt och att du har en massa skräpande drivare och registerposter som inte behövs.

Edit: Det du även skal tänka på är att det inte med säkerhet går att flytta över din W10 licens till den nya datorn om du bytt moderkort, många gånger går det men inte alltid.
För att öka chanserna så knyt licensen till ett MS konto på din gamla dator, därefter använder du samma konto för att logga in på den nya datorn och kör aktivering, ev behöver du köra felsökaren för aktivering om den inte går igenom direkt.

Fast det är en fullversion av W10 jag har, ingen OEM, trodde inte det skulle vara nån problem då?

Av Fulgano
Skrivet av Printscreen:

Du kan stoppa in disken i ny hårdvara. Windows 10 kommer upptäcka det, och fixa allt åt dig. Det kommer komma upp en skärm av stilen "Ny hårdvara har upptäckts, var vänlig vänta".

Ingen risk att det blir krångel med drivrutiner osv?

Av Fulgano

Ny dator, gammal SSD

Hej!
Har beställt lite nya delar och ska sätta ihopa en ny burk, ska dock återanvända lite prylar från nuvarande t.ex. GPU, RAM och en 500gb SSD.
Det är denna SSDn som jag hsr windows installerat på idag, tänkte ha det installerat på den även i nya burken, men jag bör väl formatera och installera om windows från början väl?

Har byggt ett par datorer innan, men har aldrig återanvänt nånting så har dålig koll på just detta.
Tacksam för svar.

Av Fulgano

Vi är ett gäng gubbar (nån enstaka kvinna också) som sitter på en Minecraft server och spelar tillsammans på kvällarna. Sitter även och tjötar en del på Discord. Vi är blandade åldrar, men de flesta av oss är +30 och många av oss har barn och vet precis hur det kan bli ibland när någon måste hasta iväg. Så visst finns det liksinnade där ute, gäller bara att ha tur och hitta sin lilla "klick" med folk att hänga med 😄👍

Av Fulgano

Bor du i hyresrätt eller bostadsrätt med grannar vägg i vägg hade jag rekommenderat att köpa ett par riktigt bra lurar och en hörlursförstärkare. Så du slipper bli vräkt, men kan ändå lyssna på din musik precis hur högt du vill.