Inlägg

Inlägg som nyllet83 har skrivit i forumet
Av nyllet83
Av nyllet83
Skrivet av Rubberduckrof:

Hittade pris o vilket abonnemang det e

<Uppladdad bildlänk>

Samma pris som 1200/100. Vore trevligt om mitt hus uppgraderas snart.

Av nyllet83
Skrivet av No_Jah:

1200/1200 finns inte såvitt jag vet, men dock 1200/100.
Vad det kostar beror ju lite på, jag betalar 299kr/mån iom. grupprabatt i BRF.
Då ingår också mobilt bredband med 100GB per månad.

Jag har C3 modem som är i bryggat läge sen använder jag istället pfSense router, och iom. att jag bara har gigabit-portar i switch och router så är jag ju begränsad till max 1 gibabit/s, men det räcker.

Såhär brukar det se ut när jag kör speedtest.
https://i.imgur.com/duwBdnW.png

Jag har 1200/100 idag men Rubberduckrof skrev att han fått symmetrisk hastighet 1200/1200 varpå jag undrade vad det kostar.

Av nyllet83
Skrivet av Rubberduckrof:

Finns redan 1200/1200 (har det)
Dock klarar C4 modemet bara av 1000Mb/s (lan portarna) - enl Tele2`s info

Infon jag fick när jag sa att jag har Comviq abonnemang o jag ville dubbla hastigheten va att dom inte hade högre hastighet

Hade dubbel hastighet tidigare med 600/50

Hur mycket kostar 1200/1200 i månaden?

Av nyllet83

Tack för era svar. Det lutar åt att jag kontaktar styrelsen så får de ta det vidare då det är vad Assa anger på sin hemsida.

Av nyllet83

Bortmonterad porttelefons påverkan hos grannar att höra något

Hej
Är det någon här som är kunnig på porttelefoner och vet ifall en porttelefon kan sluta fungera om en granne monterar bort sin?
I min BrF har det uppdagats att en boende monterat bort sin porttelefon. Jag har nu märkt att min slutat fungera. Det ringer men lyfter jag luren fortsätter det att ringa, det går inte att tala med den som ringer på och det går inte att öppna porten. Som jag förstått det kan porttelefoner kopplas i stjärnnät eller slinga. Jag vet tyvärr inte hur det är hos oss.
Jag är främst nyfiken på ifall grannens bortmonterade porttelefon kan påverka min så att jag t.ex. inte får fungerande ljud eller om det endast råkar vara en tillfällighet att min slutat fungera när grannen monterat bort sin. Jag har lyft av porttelefonen från fästet på väggen och kontrollerat att inga kablar lossnat. Telefonen i våra lägenheter är Assa AT 21.

Av nyllet83
Skrivet av robzeta:

Samma för mig, har inte fått de två första mailen eller någon kontakt tidigare. Men idag kl 10:12 så rullande det in ett mail, kanske samma för er andra som inte fick info tidigare?

Samma för mig. Idag kl. 10:13 anlände e-post, som hamnade i skräpposten, med informationen.

Av nyllet83

Det där är ju inte riktigt sant då jag är registrerad i deras app och har varken fått e-post, sms eller information på annat vis förrän jag läser den här artikeln. Skräpposten kontrollerad 30 dagar tillbaka i tiden och inget från UL där heller.
Precis som cwhyl skriver ovan är mycket toppstyrt samt att den kommunala verksamheten överlag påminner lite av ett familjeföretag då det här och där inte är ovanligt att föräldrar och deras barn arbetar på samma arbetsplats eller angränsande avdelning.

Av nyllet83
Skrivet av Darkie:

Har samma problem med kinnarps stol. Blir å köpa de där ferritsakerna.

Jag har nyligen fått en ny Kinnarpsstol på arbetet och den blir jag ordentligt uppladdad av och det smäller till direkt om jag tar i metall efter att jag ställt mig upp.

Av nyllet83

Jag föredrar Fredagspanel i det längre, mer traditionella formatet. Vore det inte bättre att behålla Fredagspanelen och i så fall återlansera Fredagsfokus i en modifierad version som i så fall är eller liknar det som visades idag?
Fredagspanelen skulle kunna fortsätta som vanligt varje fredag och sedan ha t.ex ett månadsfokus i slutet av varje månad med ett snävare innehåll som tar upp extra intressant saker eller höjdpunkter som skett den senaste kalendermånaden. Ett månadsfokus skulle dels ge ett bredare utbud av intressanta saker och höjdpunkter att välja bland till avsnittet samt även inte påverkas lika mycket om det är en lugn och händelsefattig vecka.

Av nyllet83

Jag har snart sett andra säsongen av Slow Horses på ATV+ med bl.a. Gary Oldman och Kristen Scott Thomas. Riktigt bra serie som rekommenderas.

https://m.imdb.com/title/tt5875444/?ref_=nv_sr_srsg_1

Av nyllet83

Har arbetat i veckan samt gått och väntat på paket för att kunna uppgradera det trådlösa till 802.11ax och byta brandvägg.
Gårdagskvällen innebar Fredagspanelen och ikväll på alla helgons dag blir det att återuppliva gamla studentminnen genom föreningstillställning på nation vilket även inkluderar besök vid en grav, tända ljus och hålla en tyst minut för de i föreningen som gått bort det senaste året.

Av nyllet83

Datorspelsmuseet i Berlin kanske kan intressera flera här på Swec.

https://www.computerspielemuseum.de/

Av nyllet83

Jag har privatkopierat en hel del under åren genom att förr i tiden rippa låtar från olika skivor och sedan bränna en egen blandskiva för att ha t.ex. i bilen. För några år sedan rippade jag alla min cd-skivor till FLAC samt alla dvd-filmer och lade på en NAS som i sin tur gör envägssynkronisering och kopierar nya filer till en annan NAS. De senaste åren har jag dock inte privatkopierat. Dock funderar jag på att eventuellt digitalisera några gamla kasettband senare i år när jag fått tag på en kassettspelare och en hyfsad ADC.

Av nyllet83

Han har uppdaterat med en kompletterande video rörande subpixlarnas placering och att text kan bli lite oskarp.

https://m.youtube.com/watch?v=XVgUosc-64U&t=79s

Av nyllet83

Spy city på ZDFmediathek kan jag rekommendera.

Av nyllet83

Det måste ha varit 1997 i datorsalen på högstadiet. Mac så långt ögat kunde se och jag skaffade min första e-postadress hos Hotmail och sedan besöktes sidan soldf.com frekvent inför och efter mina två veckors prao i Flygvapnet. Jag har även ett svagt minne av att jag gjorde en hemsida hos GeoCities.

Av nyllet83
Skrivet av joeldeluxe:

Du borde kunna se vart det blir paketförluster och kan då eventuellt utesluta din utrustning. Hur ser det ut?

Det såg ut som om det var efter mig i Tele2s nät. Efter lite mer felsökande vilket även inkluderade att koppla in en dator direkt i det bryggade modemet visade sig felet bero på pfSense. Jag provade diverse saker utan att få till det vilket resulterade i att göra en återställning av pfSense och sedan konfigurera den igen från scratch. Nu fungerar den men jag vet inte varför eftersom den är konfigurerad likadant som innan.

Av nyllet83
Skrivet av joeldeluxe:

Ladda ner PingPlotter till mobilen och se vad den säger, låter som kapacitetsproblem på nätet!

Tack för svar. Jag har kört mot några olika domäner och latensen åker jojo med spikar en bra bit över 200ms.

Av nyllet83

Är det någon mer än jag som inte kan utföra hastighetstest med Speedtest eller Bredbanskollen? Jag upplevde att mitt internet inte fungerar som det skall genom att laddningen av webbsidor avstannade och sedan när jag laddade om sidan fungerade det. Provade då både Speedtest och Bredbandskollen men får meddelande om att jag inte är ansluten till internet trots att det går hyfsat bra att surfa runt. Problemet gäller samtliga enheter jag provat både via wifi och kabel. Trle2s modem C1 är bryggat och router/brandvägg är en pfSense och wifi sker via Ubiquiti. Varken pfSense eller Uniquiti har uppdaterats eller konfigurerats om något på någon veckas tid. Jag har provat byta DNS idag i pfSense utan någon skillnad. Både modem och pfSense har även startats om idag.