Inlägg

Inlägg som rolnil har skrivit i forumet
Av rolnil

Hur ser man att en mobiltelefon klarar av 4G?

Kommer att förlora 2g mobilnät i dec 2025. Måste köpa ny knapptelefon med mini sim och kompatibel med 4g. Information på olika företag ger olika svar. En telefon som kanske klarar 4g är Emporia Simplicity 32MB RAM. Hur får man ett vettigt svar på detta?

Av rolnil

Har hdmi. Poängen med Chromecast direkt på datorn är att spela in filmer med ljud. Har endast markkanaler. Har alltså svt och tv4 på datorn via tvkortet. Att spela in play saknar ju ljud.

Av rolnil

Går det att använda Chromecast till en dator med tvkort? Detta utan att en TV är med. D v s se tv direkt i dator.

Av rolnil

Har aldrig haft problem med Postnord. Har lantbrevbäring. Får paket hem (utan extra kostnad ) och kan skicka paket från min dörr. Postnord är utan konkurrens bäst för mig.

Av rolnil

Har ett värsting exempel. Hade köpt en spis från ett bra företag i Småland. De skickade spisen med hemleverans med Bring. Den anlände till terminal i Skellefteå i efter några dagar för vidare leverans 7 mil till min hemby i inlandet. Ja efter två månader fick jag spisen levererad. Hade dessförinnan försökt kontakta Bring varje dag men det resulterade i att Bring i Stockholm aldrig fick kontakt med Skellefteå. Ja "tala om att vara besviken".
Numera undviker jag vid köp företag som skickar med Bring. Postnord fungerar perfekt med lantbrevbäring fram till min dörr.

Av rolnil

Behövde en ny spis och funderade på en induktionshäll. Hade 400 v i uttaget dock ingen nolla. Kollade upp elektriker om att koppla nolla själv. Vad jag förstår kunde man koppla nollan till en skena i proppskåpet. Men vad jag såg var också jorden var kopplat till skenan. Hur gör man då. Tänkte dra en extra kabel i plaströret i väggen till spisen. koppla nollan också till skenan eller? En elektriker ville ha 3000 för jobbet därför köpte jag en glashäll med samma uttag som gamla spisen. Misstänker att det var en bra affär då glashäll anses bättre numera.

Av rolnil

Om kapitalet är k, räntan p dvs om det är 10% ränta blir p = 1,10 och t är tiden blir summan totalt belopp k*p^t. kan vara bra som utgångspunkt

Av rolnil

ok! hann inte läsa sista inlägget

Av rolnil

vill tillägga att nyinstallation är via usb och mediacreater

Av rolnil

En ny installation av windows på en ny hårddisk ger ju en en partion på c:a 100 mb och en till partition på 500 mb, utrymme extra förutom då system partition c: (normala fall ). Om man av någon anledning vill rensa allt på hårddisken för nyinstallation, är det svårt att få bort extra partion på 100 mb och 500 mb. Det som fungerade enklast var med kommandotolken + clean. Har ni andra förslag?

Av rolnil

Köpte just en ny disk WD 5 tb usb med två inlagda program

Av rolnil

Ny disk i windows?

Hur gör ni för att installera en ny hårddisk/ssd? Själv använder jag kommandotolken, diskpart, list disk. Därefter kopplas ny disk och list disk igen. Sedan select ny disk nummer. Till sist clean kommando. Avsluta med exit, exit. Slutligen via kontrollpanel och initiera ny disk samt formatera. Detta tillvägagångssätt för att få en ren disk utan förinstallerade program på ny disk.

Av rolnil

Läste intresserad denna tråd. Saknar dock avokado som pålägg. många fördelar som smör substitut. Miljöproblem kanske men smör har också miljöproblem. Äter också bröd torrt.

Av rolnil

Måste säga att Post Nord är betydligt bättre än Bring. Hade beställt en Spis via nätet. Spisen levereras med Bring. Det gick inte att spåra och kontakt med Bring resulterade i att kontoret inte fick kontakt ned terminalen dit spisen anlänt innan utkörning hem. Beställning på spisen gjordes från en en firma i södra Sverige. Terminalen innan utkörning låg i Skellefteå. Där var spisen i en månad ( 7 mil från min bostad ) innan den kom till mig. Kritiken mot bring är främst dålig kontakt eller ingen alls. Posten däremot kan man få hygglig kontakt. Men hädanefter vid beställning via nätet undviker jag de som levererar med Bring som t ex Elgiganten.

Av rolnil

Har Bank-ID program (Handelsbanken) på datorn. Kan betala räkningar via detta program tillsammans med min bankdosa och pinkod. Men vid köp och betalning av varor på nätet kan man välja mellan Bank-ID på denna enhet ( dvs min dator ) eller Mobilt Bank-ID. Normalt är det så men ibland har företaget angivit endast betalning med Mobilt Bank-ID. Har därför fått äldre Andriod telefon. Fördelen med telefon är också Swish möjlighet.

Av rolnil

usb uttaget trasigt!

Av rolnil

Tack för ett intressant svar, Skall prova då det blir aktuellt. Är själv fysiker.

Av rolnil

Vet du om man kan använda elkabel från liknande telefonbehållare (men en annat avstånd mellan stiften ) till mobilen doro 509 och fästa dem dess stift?

Av rolnil

laddare Doro 509

Har problem med usb uttaget i telefon. Finns det möjlighet att köpa en laddare där telefon sätts in i en behållare?

Av rolnil

Behöver ingen ny dator men kan buda 6500 kr