Inlägg

Inlägg som Trunk har skrivit i forumet
Av Trunk
Skrivet av Ravnit:

Någon som vet vad som har hänt med webhallens lucka nr 2? Tog den slut vid midnatt?

De har produkter där nu.

Webhallen m.fl. lägger inte till nya produkter förrän senare på morgonen/dagen. Jag tror också att just webhallen tar bort produkterna från föregående dag vid midnatt (eller om de försvinner ännu tidigare) så under ett gäng timmar så ser det tomt ut i deras adventskalender.

Av Trunk
Av Trunk

Som ovan; även stavlimmat kan vara massivt trä. Jag vill påstå att stavlimmat nästintill alltid är massivt trä.

Det som menas med stavlimmat är helt enkelt att man tar mindre stavar av trä och limmar ihop de till en större enhet, i detta fall en bänk/bordsskiva.

Det går förstås att hitta virke som inte är stavlimmat men i de storlekarna du söker (800 mm bred) är de dyra, oftast med råa kanter (bark eller råsågad) samt ej hyvlad. Att betala någon för att göra om en ”slab” till en bordsskiva är även det ganska dyrt.

Att så brett virke är dyrt kan man förstå med tanke på att det endast kan komma från träd som har rak stam och en diameter på >800 mm, inte helt vanligt. Att

Med andra ord; sålänge du inte är gjord av pengar så är det stavlimmat du vill ha.

Själv kollar jag runt lite på att köpa just en ”slab” fast snarare runt 65-70 cm och då jag själv har verktygen så behöver jag inte anlita någon annan att fixa till den åt mig. Men min verkstad är så jädra trång så jag skjuter upp det hela tiden

Av Trunk
Skrivet av b00zer:

Ja, liknelsen med BTC är ännu mer absurd eftetsom BTC i sig är inte på något sätt illegalt, ty staten beskattar eventuella vinster. En bättre liknelse skulle vara att banken blockar dig från att köpa en Ferrari för att du kan köra för fort (brottsligt).

Skillnaden är att banken inte har skyldighet att motverka fortkörning, så även den jämförelsen haltar en del.

Bara för att vara tydlig så tycker jag precis som du; vi ska få köpa/sälja kryptovalutor som vi vill. Men samtidigt har jag en viss förståelse för att vissa banker vill spara lite huvudvärk och helt enkelt göra det enkelt för sig. I slutändan är det dock de själva som blir lidande, i alla fall om kunderna röstar med plånboken.

Av Trunk
Skrivet av Edin:

Tack för en rolig kommentar! Jag köpte en headcrab till dig i julklapp precis (vad gör man inte för en aktiv swecmedlem…) så PM:a mig vart jag ska skicka den sen :). Som tack ställer du upp i Julkalendern och vinner ännu mer saker. Deal? Obs. Inget skämt. Hur kul?!

https://i.ibb.co/tQSGsC6/050-B9-D04-83-BE-4-D42-8-B47-8-FE282-AB8-B73.jpg

Haha, på riktigt alltså? Vinnare redan innan kalendern hade startat! Det känns som att mitt liv nyss peakade.

I så fall får du min adress men jag vill också att du då nämner en valfri välgörenhetsorganisation som kommer få 250 kronor av mig, för att sprida vidare julkänslan lite. Enda kravet är att den är seriös och ickepolitisk.

Jag kommer definitivt delta i tävlingen, frågan är bara vad jag kan göra så att ni slipper ta fram skämskuddarna...

Av Trunk

Fast om du preppar för ryssen eller liknande så känns det som att en ups gör lika mycket nytta som ett paket nudlar. D.v.s. att den är försvinnande liten.

Eftersom du har en kamin gissar jag att du bor i hus? I så fall borde du väl skaffa en generator istället.

Med andra ord: Jag har inte den blekaste men jag måste ändå ordbajsa lite så fort jag får chansen.

Av Trunk

Lästa lite för snabbt först och trodde ni skulle lotta ut saker som var med på bilden. Blev lite besviken när jag insåg att så inte var fallet, jag hann fundera ganska länge på om en headcrab skulle vara ett bra husdjur eller inte.

Ersätter denna kalender den som varit föregående år, när man öppnar en lucka och det gömmer sig ett erbjudande och/eller tävling bakom?

En annan fråga; eftersom det står ”eller” i versaler betyder det alltså att man endast får vara med i en tävling? D.v.s. att om man tävlar om ett presentkort så får man inte tävla om komplettpaketet?

Av Trunk
Skrivet av b00zer:

Jasså, ska banker bry sig om du tar ut pengar från deras bankomat och går och köper heroin? Trode att detta var polisens arbete. Man kanske ska ha en banktjänsteman som följer efter en varje gång man gör ett bankomat uttag för att se till att man inte gör något olagligt för pengarna.

Du frågar mig som om jag bestämt lagarna och/eller hur bankerna väljer att följa dessa, det har jag inte.

För övrigt är det en ganska markant skillnad mellan att ta ut pengar i en bankomat och att skicka till ett ställe där de ska göras om till bitcoins. Tar någon ut en tusenlapp från en bankomat är risken minimal att pengarna kommer gå till droger. Om du däremot sätter in en tusenlapp på en exchange som har hand om kryptovalutor är risken ganska stor att de går till droger eller annan olaglig verksamhet. Behövs ingen master i ekonomi för att lista ut det.

Av Trunk
Skrivet av b00zer:

Av det jag har läst blockar bankerna transaktioner åt bägge håll. Bamken hindrar dig att skicka dina vita och skattade pengar som du redan har på ditt bankkonto hos dem till legitima kryptobörser.

Om jag får killgissa så kan det vara så att de även har ett ansvar att inte pengar från deras bank ska gå till olaglig verksamhet. Så för att spara på huvudvärk spärrar de även utgående transaktioner. Inte för att jag tycker det är rätt men men.

Kan tillägga att jag inte haft problem att skicka sek till kraken/localbitcoins/något mer ställe från seb. Fast det har rört sig om någon tusenlapp åt gången så då kanske de inte bryr sig så mycket.

Av Trunk

Jag har inte läst igenom tråden men den kanske kan vara till hjälp: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1634407-svenska-banker...

Skrivet av b00zer:

Jag vet inte vilken del av Nord Korea du bor i men att skicka pengar till ett helt legitimt företag klassas inte som penningtvätt by default, i alla fall inte i den civiliserade delen av världen. Om så skulle vara fallet, varför utkräver staten skatt på krypto vinster? Det är väl ingen skatt på kokain eller människohandel?

Saken är väl snarare den att bankerna är skyldiga att undersöka ifall dess pengar kommer från olaglig verksamhet. Så när det ringer varningsklockor måste de undersöka saken. Att föra över pengar som kommer från ett ställe som handlar med bitcoins ringer i varenda varningsklocka som går.

Så vissa banker gör det bekvämt för sig och helt sonika bannar dessa sidor. Om man inte gillar det så är det bara att byta bank, inte svårare än så. Att skapa konto hos en ny bank är ju nästan lika enkelt som att skapa ett nytt konto på sweclockers.

Av Trunk

Jag har fört över till mitt seb-konto. Visserligen ”bara” 20.000 kronor men jag kan inte minnas att det var något problem.

Av Trunk
Skrivet av anon270778:

Den stora massan trodde att jorden var platt förr i tiden. Vetenskapsmän som kom på att så var inte fallet blev i vissa fall dödade.

Den stora massan har ofta fel.

Du pratar dock om faktiska saker där det finns ett rätt eller fel. Jag pratar om hur folk upplever saker, där finns inget rätt eller fel och det är i regel den stora massan som bestämmer den rådande normen.

En liten men betydande fråga om man frågar mig.

Av Trunk
Skrivet av chrippe7:

Haha, komiska är att ingenting hände så ringde in till Webhallens kundservice igår morse, fick ingen ursäkt eller något utan han sa bara "ja, det är sånt som händer" och säger "nu har jag fixat så du får pengarna tillbaka inom 1-2 dagar". Loggar in idag och ser att en ny debitering på 5,990:- har gjorts från Webhallen haha(dock står det bara som reserverat belopp men förhoppningsvis något knasigt som skett). Får väl se när denna soppa löser sig

Edit: Första debiteringen som gått igenom (dvs ej reserverat belopp) på 5,990:- ligger fortfarande kvar ska väl tilläggas.

wtf, någon på kundtjänst som hade en riktig måndag… Hoppas det löser sig för dig imorgon och att du har råd att ligga ute med pengarna, det är ju inte alla som har det.

Av Trunk

Har du ens testat sälja moderkortet? Om det är oöppnat borde du kunna få iväg det utan att förlora så mycket, speciellt inte om du skulle betala frakt, retur/hanteringsavgift samt betala bort det rabatterade priset.

Beroende på hur lättsålt kortet är samt hur stor rabatten var kanske du till och med går plus.

Skrivet av totte1015:

Tycker det är så fruktansvärt tråkigt att folk ska försvara och ta sida utan att vara en del av tvisten.
Hade detta varit du, hade du känt dig riktigt underminerad av att se elva stycken sitta och hålla med dig, plus massa motargument.

Så du skriver i ett offentligt forum och blir förvånad att folk lägger sig i? Vill du hantera det med enbart Komplett så vänder du dig till deras ”riktiga” (eller vad man ska kalla det) kundtjänst. Deras konto här finns förstås inte till för att lösa specifika tvister utan snarare för att ge allmän information.

Tråkigt om du känner dig underminerad men om du bara vill ha folk som håller med dig så kan det bli knepigt.

Skrivet av totte1015:

Moderkortet passar inte. Jag skulle ha mATX men det var ATX.

Ok, men eftersom det var en miss från din sida så har tyvärr Komplett troligtvis rätten på sin sida.

Skrivet av totte1015:

Hur får du det till välgörenhet när vi pratar om fullt rimliga förväntningar på ett stort företag att kunna lösa? Det är inte så att dom går back på min begäran, jag hatar när folk drar det till sådana stora proportioner när det inte är så överhuvudtaget.

Fast här går ju uppenbarligen åsikterna isär. Jag (och komplett) tycker inte att det är ”fullt rimligt” att de ska ta tillbaka moderkortet.

Som sagt tycker jag det vore trevligt om de visade lite goodwill mot dig men det är ingenting jag förväntar mig.

Det jag menar med att det inte är en välgörenhet är att det inte ligger i Kompletts intresse att betala mantimmar för att du tabbat dig.

Skrivet av totte1015:

Nej, vadå vrida? Varför drar du upp sådana motargument? Det är ju helt snevridet, uppenbarligen är anledningen just för denna situationen inte ska uppstå?

Skrivet av totte1015:

Att du drar det till någon jämförelse med mikrovågsugn är helt sinnessjukt, vadå torkar hundar? Vad pratar du om?

Nej, det är inte sinnesjukt. Du vill att Komplett ska lägga till saker i sina villkor som för nästan alla är uppenbart. Precis som att man inte får torka sin hund i en mikrovågsugn är uppenbart för de flesta.

(Om du inte är medveten om det så brukar man ibland kunna hitta löjliga varningar på vissa produkter för att företag i vissa länder är rädda för att bli stämda om idioter använder deras produkter på fel sätt. T.ex. genom att stoppa in ett husdjur i micron i tron att de ska torka snabbt.)

Skrivet av totte1015:

Hur ska jag som konsument kunna veta att man inte får returnera delar av ett uppgraderingspaket som man får fritt välja mellan?

Sunt förnuft? Och om inte det räcker så genom att kontakta butiken.

Skrivet av totte1015:

Det står som sagt inte ens i deras villkor/undantag/avtal något gällande uppgraderingspaket, det SKA det göra, dom kan inte från luft bara uttrycka sig med när det är för sent med "så är det det funkar här"

Vem säger att det ”SKA” göra det? Du? Vad har du i så fall för auktoritet i saken?

Du köper ett ”paket”, inte lösa komponenter. Att komponenterna sedan skickas i respektive förpackning bör inte till saken, det är fortfarande ett paket du köpt.

Skrivet av totte1015:

Det låter EXAKT som att det går att lösa, bara kundservice råkar vara på gott humör eller något...

I så fall är det ju bara att du ringer dem ett par gånger per dag och hoppas att du hittar en representant som är på gott humör.

Skrivet av totte1015:

Det kanske det är? Har aldrig varit med om så dåligt förpackad med något bygge innan, så det var något jag noterade.

Jag vet inte hur den här förpackningen såg ut så om den var bra eller dåligt förpackad låter jag vara osagd. Normalt sätt ska det dock inte vara något problem med hur skyddad den är, enda skillnaden brukar vara att det är en mindre flashig förpackning.

Skrivet av totte1015:

Jag menade den lilla lappen man får från Intel med "WARRANTY", jag har alltid fattat det som om man måste vända sig till Intel själva för garantiärenden så måste det bladet finnas med, men kanske inte är så.

Nu har jag visserligen inte behövt nyttja garanti väldigt mycket men de gånger jag behövt kontakta ett företag för garanti så räcker det med ett ”proof of purchase” (=kvitto). Hur det är med intel vet jag inte så om du behöver den lappen låter jag vara osagt.

Med allt detta sagt: Släng iväg en anmälan till ARN. Jag är genuint intresserad av vad de tycker, finns absolut en möjlighet att de går på din linje.

Av Trunk
Skrivet av Sidde:

Nu har du nog helt missuppfattat något.
Jag menar precis det som du menar.

Man köper något man behöver som löser uppgiften, en kvartsklocka ger inget en normal person behöver då en mekanisk klocka klarar +- någon sekund i månaden. Man behöver inte nyare tech bara för att.

Jupp, det var jag som läste in lite extra mening i din text. My bad.

Skrivet av tvelander:

Apple hårdvara är ju enorma hopp varje år i form av prestanda

Nja. Men även om vi för enkelhetens skull utgår från att det stämmer så är inte det någon anledning att byta bara för att ens iphone är något år gammalt.

Jag kör fortfarande med en 6S och jag törs påstå att fler än 90 % av alla svenskar skulle klara sig utmärkt med den, förutsatt att de bytt ut batteriet. Trots sex(?) generationer av vad du kallar enorma hopp i prestanda så är det ingenting som den stora majoriteten behöver.

Även om man nu behöver en kraftfull mobil, vad klarar en iPhone 13 av som inte en, låt oss säga, tre år äldre modell klarar av?

Sen att nyare modeller har funktion man vill ha för att det är roligt, det är en annan sak.

Av Trunk
Skrivet av Sysop:

Måste det vara lika med ett motsatsförhållande?

Absolut inte men det är ju ingen hemlighet att när ett företag ställs inför en situation där de måste välja mellan aktieägare, kunder eller miljö så hamnar valet för ofta på aktieägarna. (Observera ”för ofta”, inte ”alltid” eller ”nästan alltid” eller något dyl.)

Tycka vad man vill om det men det är så systemet är uppbyggt.

Av Trunk
Skrivet av Sidde:

Ja, precis som med en mekanisk klocka behöver man bara en i livet.

Varför så dryg? Du förstår ju mycket väl att han inte menade det.

Men att byta var femte år är väl en rimlig siffra att satsa på i dagens läge. Kanske till och med längre än så om man sitter med modeller som släppts nyligen.

Medelsvenssons har inte någon egentlig anledning att uppgradera oftare än så.

Av Trunk

Jag gissar att vi inte fått höra hela historien.

Eftersom han nämner att han får ljud samt att han testat med en ny kabel så gissar jag att han inte får någon bild. Förutom HDR-meddelandet då.

Men det är en ren gissning och om det stämmer så vet jag inte hur man löser problemet. Jag har varken hdr, fifa eller ps4.

Av Trunk
Skrivet av Allexz:

Jag kollar aldrig svensk media.
Varken tv eller film.

Men jag är en enorm fan av science fiction och speciellt rymden.

Hade inte en aning om att Sverige producerat Scifi, eller rymdscifi för den delen... Jag stålsatte mig fullständigt och satte igång den och ...... fantastiskt bra. Blev till och med rörd av den, något jag väldigt sällan blir.

Roligt att du gillar den och skönt att veta att jag inte är den enda

Av Trunk
Skrivet av Dunde:

Håller med om detta, men 70-talets SVT hade inte dessa spärrarna och har gett mig och en hel generation psykotiska/skarpa återkommande mardrömmar om Storpotäten från Vilse i Pannkakan (Av Staffan Westerberg).

Det förklarar saken.

Med vänlig hälsning, en vars föräldrar var barn på 70-talet.