Inlägg

Inlägg som Mellanslag1 har skrivit i forumet
Av Mellanslag1
Skrivet av carlitoman:

M1 maskinerna kan redigera 3 multicam video i 4K så bodde garanterat vara snabba nog för lightroom! Att gå in på PC som van Mac användare brukar inte resultera i nöjdhet i min erfarenhet.

Det är tyvärr det som jag gör mig tveksam till Windows datorer.
Vet att om jag köper en Mac så lär den hålla i 5+ år utan några problem, har tyvärr inte haft samma erfarenhet av Windows datorer.
Tror du att 8 GB minne är tillräcklig eller bör man "framtidssäkra" sig med 16 GB?

Av Mellanslag1
Skrivet av Adyzz:

Hade kollat på reviews/diskussioner gällande vanliga M1-chippet för att se om lightroom-prestandan känns tillräcklig (speciellt nu när det verkar finnas native för M1?). Har ingen själv, men har varit väldigt imponerad av min sambos M1 Air och recensioner verkar hålla med. Ditt use-case verkar inte alltför prestandatungt, och om du värderar ekosystemet tror jag att en Air bör räcka rätt långt.

Får nog kolla reviews på M1 Air. Tidigare har Air modellerna varit rätt klena men de kanske har blivit kraftfulla nog att klara av Lightroom. Men det vore kul att se vilka Windows laptop det finns inom samma budget och hur de står mot M1 Air.

Av Mellanslag1

laptop för 13k

Hej,

Tänkte se ifall ni kan hjälpa mig välja en laptop.
Jag använder i dagsläget en MacBook Pro 2015 men den börjar bli rätt seg.
Skulle gärna vilja köpa den nya MacBook Pro 2021 eftersom jag rätt investerad i Apples ekosystem (iPhone, iPad, Apple TV) men kan inte rättfärdiga priset på 24K.
MacBook Air med M1 chippet har okej pris men vet inte om den att vara för klen för min användning.
Jag har inte köpt någon Windows laptop sedan 2011 och har inte så mycket kunskap på den fronten.
Vilken Windows laptop skulle ni rekommendera med maxbudget på 13K?

Jag är van med Windows eftersom jag använder det dagligen på jobbdatorn.
Kommer använda laptopen främst till mediakonsumtion, surfande, arbeten med MS Office och även en del bildredigering på Lightroom. Har även tänkt börja lära mig programmering (Python och datahantering).

Tack på förhand.

Av Mellanslag1
Skrivet av tBiorrith:

Gå dit och säg att du vill lämna tillbaks den annars, så går det säkert.

De var hjälpsamma och jag kunde få tillbaka mellanskillnaden. Detta eftersom de hade samma pris själva.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mellanslag1
Skrivet av Kastroullen:

De brukar prismatcha 30 dagar, tror dock det endast gäller om du har en media markt och en netonnet i närheten (i samma stad) då de inte prismatchar online (vad jag vet).

Tack för svar. Jag har Netonnet och Media Markt i samma stad, max 2km från varandra. Ska åka dit och försöka prata med dem eftersom de inte svarar i telefon.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mellanslag1

God jul på er alla 😊
Är det någon som vet om Media Markt fortfarande prismatchar redan köpta varor? Hittar ingen info på deras hemsida.
Köpte nämligen en LG Oled55b9pla för 11 990 på black friday men ser nu att Netonnet har den för 9 990.
Tror ni de går med att prismatcha?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mellanslag1

Passade också på att göra ett köp. Det blev en LG Oled55B9PLA från Media Markt. De har kalibrerat tvn men kalibreringsinställningen går inte att tillämpa på Apple TV 4K, vet ni varför?
Vidare undrar jag vilken bildinställning som är bäst när man använder Apple TV 4K, är 4K HDR bättre än 4K Dolby Vision (som Apple TV vill att man ställer in)?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mellanslag1

God jul på er
Vilken tv bör man köpa om man har en budget på 5000kr och är ute efter en 4K UHD som stödjer android tv? Helst en 55” eller störrre.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mellanslag1

Riktigt dåliga deals må jag säga
Bästa dealen enligt mig har outnorth även om det inte har något med teknik att göra

Av Mellanslag1
Skrivet av Madz:

i hur många månader ska jag dela upp betalningen i ? vad är de bästa om jag ändå ska avsluta, de spelar ingen roll va? tack för hjälpen btw.

Det kan endast du svara på. Du har koll på din ekonomi och du vet nog bäst. Om du har pengar idag men är osäker på om du kommer ha råd att delbetala varje månad I framtiden så föreslår jag att du betalar hela beloppet. Om du vet att du kommer ha råd att delbetala varje månad i framtiden så kan du dela upp betalningen efter vad du själv tycker är rimligt (6, 12 eller 24 mån). Genom att dela upp betalningen är det inga extra avgifter som tillkommer förutom upplägggninsavgiften på 250kr (engångskostnad). Säg även upp pappersfakturan så slipper du betala 29kr extra varje månad. Ta det isåfall på e-faktura eller autogiro.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mellanslag1
Skrivet av Baxtex:

Men är telefonen "upplåst" då så man kan använda den med en annan operatör?

Som jag har förstått det så säljer tele2 olåsta telefoner och jag är ganska säker på att så är fallet. Jag köpte min S7 edge tidigare i år från tele2 men använder comviq simkort.
Men om du vill vara helt 100% så bör du fråga kundtjänst.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mellanslag1
Skrivet av Madz:

Hur ska jag göra då? Beställer mobilen med abonnemang imorgon, sen på lördag avslutar jag det via kundservice ? Hur ska jag betala för mobilen då, blir inte priset 0kr med abonnemang ?

Tele2 har olika betalnkngsplaner vid köp av telefon. Du kan dela upp betalningen i olika antal månader (6,12 eller 24). Du kan även välja att delbetala i 24 månader och sedan lämna tillbaks in den telefonen till tele2 efter 24 månader eller behålla telefonen själv. Väljer man att lämna in telefonen efter 24 månader så brukar man få avdrag på priset (om inte det avdragna priset redan är räknat).

Du har 14 dagar på dig att säga upp abonnemanget från och med den dagen du hämtar ut din mobil och simkort. Vänta med att säga upp abonnemanget tills du har fått mobilen, sedan kan du säga upp abonnemanget. Om du säger upp abonnemanget innan du har fått mobilen så sägs även mobilen upp (fick jag höra av kundtjänst när jag köpte min mobil).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mellanslag1
Skrivet av Madz:

Tack så mycket för hjälpen, erbjudandet gäller bara via nätet och inte i tele2 butiker? Och om jag är tele2 kund kan jag köpa den utan att teckna ett nytt abonnemang?

Lugnt Jag har faktiskt ingen aning om erbjudandet ifråga gäller både butik och nätet. Om du redan har abonnemang hos Tele2 så behöver du inte teckna ett nytt för att få mobilen. Du kan logga in på ditt konto hos tele2 och beställa därifrån. Annars kan du ringa till deras kundtjänst och beställa över telefon, du kan ange ditt personnummer så får de fram dina kunduppgifter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mellanslag1
Skrivet av Madz:

Med eller utan abonnemang? Kan jag bara köpa mobilen utan abonnemang?

Om du redan inte har abonnemang hos dem måste du teckna ett för att kunna köpa telefonen. Men du kan säga upp abonnemanget nästa dag och ha bara kvar telefonen. Så gjorde jag när jag köpte min S7 edge tidigare i år, personalen i butik och i telefon sa själva att man kunde göra så

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mellanslag1

Jag tar gärna emot förslag på laptops (windows) i prisklassen 7000-9000. Det ska ha SSD på minst 256GB, 4GB+ RAM minne, och 13,3" FHD skärm (eller bättre upplösning).
Det ska vara helst vara en ultrabook med i5/i7 processor.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mellanslag1

Hej
Jag vet inte om någon redan har nämnt Microsofts Black Friday deals, om inte så har ni det här

https://www.microsoftstore.com/store/mseea/sv_SE/cat/category...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mellanslag1
Skrivet av seppo1337:

Har letat som en galning efter erbjudanden på några halvbra systemkameror men har inte hittat något alls ännu. Sjukt tråkigt. Försöker hitta typ en canon eos 700D/750D/70D men alla står i exakt samma prisnivå som innan. Tipsa gärna om ngn ser något bra erbjudande!

Kolla på cyberphoto. De har en rejäl rabatt på Olympus EM-1.
Kostar 6990 och batterigrepp på köpet.

https://www.cyberphoto.se/black-friday

Skickades från m.sweclockers.com