Inlägg

Inlägg som clipzii har skrivit i forumet
Av clipzii

Har ett grafikkort ASUS Radeon RX 570 4GB Expedition OC: 800kr samt ett nätaggregat Corsair CX430: 300kr
finns i Norrköping. Skriv ett pm om det är intressant.

Av clipzii

Har ett ASUS Radeon RX 570 4GB Expedition OC, 800kr finns i Norrköping. Skriv ett pm om det är intressant.

Av clipzii

Besikta bilen på Carspect 299kr
kod: sola2019
Giltig till 26/4-19

Av clipzii

Måste tv'n vara uppkopplad? ingen uppkoppling no worries!? På min Panasonic var det inga problem att koppla bort det trådlösa nätverkskortet som satt monterat på utsidan. Med en lödstation så är det enkelt att plocka bort kamera och mikrofon ifall det finns (dock så ryker garantin).

Av clipzii

Har ett EVGA GTX 1070 SC ACX 3.0, Kvitto finns köptes 13-01-18 på netonnet, kan hämtas i Norrköping för 2000kr

https://i.imgur.com/rgptIQT.jpg

Av clipzii

I would go for IBAS had some cases with them before and workes out great, yes the price might be higher but you get your data back. Give them a call they are super helpfull.

Av clipzii

@swealpha: Kör 2 Untangle boxar hos kunder och en hemma sedan ett par år tillbaka har funkat fint krävs dock en tillsyn lite då och då, Tunnel vpn finns i den fria version. Nämnvärt är också att du behöver köra den på antingen en dedikerad dator/server eller i en VM det kan dra med sig lite underhåll i och med det. Kan säga direkt att både Untangle och pfSense kräver en bas kunskap hur nätverk funkar "set and forget" är ingen av dom.

Som @moron nämnde vill man ha fler funktioner/filter så kostar Untagle Homepro 50usd/år vilket jag tycket är vettigt för funktionerna som finns i premium.

Av clipzii

Untangle har ett liknande koncept där man använder flera vpn leverantörer. Reglerna för vilken vpn är lätta, Utan Vpn , en specifik vpn eller vilken vpn som är tillgänglig.
https://wiki.untangle.com/index.php/Tunnel_VPN

Av clipzii
Skrivet av Vedträd:

Varför valde du kanal 8? Det självklara standardvalet här är ju kanal 6, kanal 8 överlappar med kanal 11, vilket leder till att de genererar störning för varandra.

Störningar kan ske vid dålig täckning och hög tx styrka ja. För mig är Kanal 8 bättre då jag lämnar mera rum om någon annan granne vill hoppa över till en annan kanal exempel 5. Eller om någon köper en router där "Auto" kanal är påslagen som default. Själv har jag endast endast en bärbar dator på 2.4GHz, mobilerna har jag låst till att enbart ansluta över 5GHz. Har också ställt ner styrkan på mitt 2.4GHz till lägsta så lämnar jag lägenheten faller signalen direkt (betong väggar runt lägenheten).

Bifogar en bild efter en riktig scan gjord av min Ubiquiti UniFi AP-AC-Pro

Av clipzii

Mina föräldrar körde med en äldre generation NUC i3 funkade fint. Hade jag en chromecast över hemma, gav den till dom och nu körs det enbart casten. Smidigheten att pocka upp en mobilen istället för ett tangentbord, vilket jag förstår om man bara streamar från Netflix eller liknande tjänst. Plus att Spotify är bus enkelt att casta.

Av clipzii
Skrivet av Pender:

Okej tack det ska jag testa, visste inte om det sättet! 👍Jag kan absolut googla hur om inte du råkar vilja eli5:a det för mig.

Skickades från m.sweclockers.com

För att enklast få en överblick rekomenderar jag appen WIFIman(android) från Ubiquiti det finns samma app för iOS. Vilket ger det denna bild över vilka trådlösa nätverk finns runt dig.
Telia routers gillar kanal 1 och 11 så valet vart för mig kanal 8. För specifikt för din router under vilken inställning kan jag tyvärr inte svara logiskt bör det vara tillsammans där du ändrar namn och lösenord till nätverket.

https://i.imgur.com/yU9B8cz.jpg

Av clipzii

Jale ENTR S ett alternativ kanske? sitter i samma sits och får ny dörr under sommaren som ska göras smart

Av clipzii

Skulle kolla på vilka kanaler din grannar använder på deras trådlösa och se om du kan hitta en kanal som inte används så mycket. ett litet tips som gjorde mitt eget trådlösa bättre.

Av clipzii

Sitter med ett Corsair 600C i mitt tycke är det perfekt lagom rymligt för framtiden, under många år var Antec's p193 min trotjänare en riktig jätte på 16kg utan komponenter, var jobbigt under lan tiden.

Av clipzii

Självklart är det trådat som gäller, bor i en lgh från 70-talet enbart betongväggar. Det krävdes en hel del planering för att få till det snygg med kabellister och genomborrning av 20cm tjocka väggar. Total satte jag upp 24 uttag varav 8 i kontoret allt är kopplat till en patch panel. Wifi används enbart för mobil/laptop och gäster, med 1 ap placerad i centrum.