Inlägg

Inlägg som Robiban har skrivit i forumet
Av Robiban

Samma visa och hysteri varje år.. respekterar att folk har detta som hobby och de får så klart lägga degen på vad de vill men jag kommer aldrig förstå varför man köper nya grafikkort för 25k varje år. Blir verkligen spelen bättre för det?

Av Robiban
Skrivet av 0cool:

Vi kan ju hoppas på samma prisutveckling på bilar som det har varit på TV...

Ja det hade inte varit fel

Av Robiban

Att en produkt säljs med marginal betyder inte att den blir en kassako. Om företaget har omkostnader som är 1 miljon men säljer bara bilar för 500.000:- har dom inte gjort vinst, även om varje bil är såld med 100% marginal.

Ja vinsten per bil är säkert stor, som konstaterat, men utan att veta vad det har kostat att ta fram bilen och få den i produktion och ut till agenter är det helt omöjligt att veta om den bär sin egen kostnad.

Det är samma som med den senaste och största TVn. De är galet dyra, riktad mot antingen entusiaster eller rika människor att skryta i och säljs garanterat med stor marginal kontra vad den kostar att skruva ihop i en fabrik. Men vad kostar RnD, design, marknadsföring mm för den typen av produkt? Det är knappast den som får bolaget att gå runt iaf.

Av Robiban
Skrivet av 0cool:

Det är givetvis komplicerat, självklart kan man inte säga att bolaget som helhet går med vinst så länge bilarna säljs för ett högre pris än tillverkningspriset, men det sätter ju grundnivån. Under den nivån kan bolaget garanterat inte tjäna pengar, över den nivån är det åtminstone teoretiskt möjligt.

Kollar man historiskt borde det gå att köpa bilar för ungefär samma peng, inflationsjusterat, som man gjorde för 10-20-30 år sedan. Just nu är det avvikande och det känns som att det är mestadels artificiellt. Många stora investeringar som måste betalas och tillverkarna försöker pusha priserna så högt de kan, inte nödvändigtvis så högt de faktiskt måste.

Fast jag tycker man kan läsa mellan dina rader att så länge bolaget tjänar pengar på bilförsäljning kontra tillverkning går dom med vinst, oavsett marginal. Vissa modeller säljs nog med väldigt låg marginal och andra med hög. Och du kan nog inte jämföra historiskt rakt av vad priset "borde kunna vara". ICE bilar som har tillverkats de senaste 30 åren har använt samma drivlina etc, kanske olika form, men fundamentalt väldigt lika, för alla tillverkare.

Och det är inte bara på själva tillverkaren bilar med "ny" teknik ställer krav utan de är ju långa kedjor av olika tillverkare och leverantörer som behöver ändra sina rutiner och processer vilket ökar kostnaden i alla led.

Elbilar har/är, likt annan innovation, högt prissatta med högre marginaler och kommer sjunka men knappast med några 70%.

Av Robiban
Skrivet av 0cool:

Visst men min poäng är att den faktiska marginalen på själva bilen finansierar alt "lullet" förutom de 6 procenten.

Alltså är vinsten per bil mycket högre än 6%, och jag vidhåller att det verkar troligt att Kia kan sänka priset på EV6 med 400 000 och ändå gå med vinst på den eftersom de går med vinst på Picanto som troligen är dyrare att faktiskt tillverka.

Spelar ju ingen roll om man går med vinst på varje såld produkt kontra tillverkningskostnad. Det finns garanterat andra delar i ett bolag som blöder pengar utan att generera en enda krona.

Har läst kommentarer längre ned också och medans jag håller med om att priser på elbilar är för höga och kommer gå ner är det ju omöjligt att sia i hur mycket de kan sänka sina priser och fortfarande överleva, utvecklas och expandera utan att veta omkostnaderna. Jag tror inte den "gamla" delen av företaget bär den "nya" till 100%. Kan tänkas att det är många fler garantiärenden per såld bil de har på den helt nya elbilsplattformen kontra en bil som varit i produktion i 15-20 år.

Men generellt har du nog rätt. Marginalerna är och har varit stora för att det har varit möjligt och de kommer normaliseras i takt med effektiviseringar, konkurrens, betalningsförmåga hos "vanliga" kunder mm

Av Robiban

Gissade på alla. Samma tur på stryktipset så kan de bli vinst

Av Robiban
Skrivet av nu1mlock:

För information så finns det gott om soundbars med dedikerade bakre högtalare, inkl. element vinklade uppåt för att studsa i tak för höjdkanaler samt element vinklade åt sidor.

Jag har själv 11.1.4 med Samsungs HW-Q960A som är några år gammal.

Absolut, har koll på det, jag har just q960 själv som ska ha väldigt många högtalare riktade åt olika håll för ett simulerat surround. Men det går inte att jämföra med ett system där varje kanal har en egen högtalare.

Av Robiban
Skrivet av mar3ld:

Jag har trimmat mina komponenter, inkl de senaste, och får en mer responsiv helhetsupplevelse .. inte bara bättre FPS / frame time.

Skulle du kunna konkretisera "mer responsiv helhetsupplevelse"? 🙂

Av Robiban

Fördelen med en soundbar är den bara funkar, via e-arc, alltså minimalt med kablage. Ljudkvalitén duger ofta till de allra flesta men är inte äkta surround. Jag skulle aldrig byta min limpa mot ett 5.1 system i 20k klass (ink AVR) bara för bekvämlighet. Skulle jag ha ett surroundsystem igen skulle jag satsat på trådlösa aktiva högtalare med ljudhubb

Av Robiban

I princip 100% från maj 2020 till augusti 2023. Nu är jag stationerad hemma och har inte ens ett lokalt kontor att åka till, perfekt 🙂

Av Robiban
Skrivet av tBiorrith:

Ragnarok har fått kritik för att inte vara lika bra som det förra, men jag håller inte med. Jag älskar storyn, de nya karaktärerna och hur Kratos växer i sin personlighet.

Jag gjorde nästan 100%, saknade bara att besegra Gna.
Är det värt att spela en NG+?

Tycker nog att de är ungefär lika bra. Jag spelade min rond 2 i ng+ precis som i gow 2018. Det är ju egentligen inte så stor skillnad. Man får mer resources och är har mer power vilket jag uppskattar när man ska köra ett spel för andra gången 🙂

Av Robiban

gow ragnarok för andra gången. Makalöst bra, ser fram emot nästa kapitel

Av Robiban

vadå "är det okej"? Varför skulle det inte vara okej?

Jag skulle tro att majoriteten av barn och ungdomar i landet har föräldrar som inte vet eller vill veta ett skvatt om speldatorer. Varför skulle dom spendera timmar på att lära sig vilka delar som är mest prisvärda, om de passar ihop och hur de ska monteras? Och om något skulle skita sig är det betydligt lättare att ta datorn till återförsäljaren och få en ny. Inte påbörja felsökning om vilken komponent som inte fungerar och ta en eventuell kamp om det var före/efter montering.

Av Robiban
Skrivet av SLARVA:

Få eller många gångtimmar per år spelar ingen roll, dom maskinerna krånglar vid nästan varje tillfälle ändå, så nej inte ens som hobbymaskin skulle jag säga att dom duger, vet flertalet personer som provat på dessa maskiner och ALLA har ångrat sig nästan direkt, du kan heller inte få en sådan maskin såld igen ifall du ångrar dig.

Skrivet av Mullvaden83:

Jag kör lastbil. Jag skulle leverera hos en kund som hade en Kinatraktor.
Jävlar va det inte fanns nån finkänslighet i hydraliken. Han hade gafflar på för att lyfta av pall. Det flög upp o ner. Inga mjuka rörelser som när man blir avlastad hos nån med volvo eller liknande.
Hur mjukt han än drog i spakarna så va det på tok för snabba rörelser i hydraliken. Håll dig borta från Kinaskit.

Okej! Jag har kört minigrävare av kinesiskt märke och hydrauliken var bedrövlig på den också, ingen känslighet. Tycker det har sett ok ut på swekip, multiloader etc av det man sett på tuben men kanske är illa om man ska finlira

Av Robiban
Skrivet av SLARVA:

Så motorservice en gång om året (500h) och motorservice, hydraulfilter och olja i axlar vartannat år (1000h) om vi baserar på år istället för timmar.

Övrigt återkommande servicar är väl kamrem om maskinen har en Deutzmotor modell 1011 eller 2011, ungefär vart femte år rekommenderar Deutz. Kamremsats till dessa ligger på ca 2500 + moms och jobbet gör man enkelt själv.

Några maskinexempel: Volvo L25/30/35, Terex TL65/80/100, Yanmar V80/V100, JCB 406/407/409, CAT 906/907/908, Kramer 380/5065/5075, Weidemann 2070

Terex och Yanmar är likadana maskiner, bara olika nya, Yanmar är nyare.
Kramer är fyrhjulsstyrda istället för midjestyrda.
Viktigt med snabbgående, minst 30kmh annars kommer du aldrig orka åka transportsträckorna.

Grymt, tack. Är det ingen idé att kolla på kinagrejer? Som riktig entreprenadmaskin förstår jag att de inte duger men till mig som uppskattningsvis kanske kommer köra 50-100h per år bör de väl duga? De är ju väldigt attraktiva sett till pris.

Av Robiban
Skrivet av Ikariwarrior:

Det finns inget incitament för villa ägare att betala mer för plogning utöver vad kommunen gör. Antingen försöker du fixa ett kontrakt med kommun/fastighetsägare där du plogar vid behov/jour då är pengarna bra. På privata/enskilda vägar är det oftast sämre betalt. Hos oss så betalar vi mellan 70 och 100 tusen per säsong delat på 230 villor för snöröjningen. Troligen tjänar du mer på att skaffa en minigrävare och hyra ut den och dig, ex trädgårdsarbeten, dränering osv, då kan du ta 600-1000 kr i timmen.

Måste ha skrivit 5 gånger nu att detta är inget försök till att starta ett vinstdrivande företag och jag har inte tänkt att ersätta den entreprenör som plogar åt fastighetsföreningen.

Jag vill själv ha en liten hjullastare för jag tycker det är roligt och för att minska på kostnaderna på ägandet hjälpa de som vill när det behövs med snöröjning på deras fastighet, som varken kommun eller någon tar han om utan fastighetsägarna själva. Jag förstår att det inte är vid varje snöflinga som faller men när det kommer mycket snö finns här många villor i ett geografiskt litet område som jag vet skulle uppskatta den hjälpen mot en mindre summa.

Kan vi lämna det nu?

Skrivet av HickeHiskelig:

undvik gamla ruckel som gått 15k timmar om du inte kan skruva tungmek själv skulle jag säga. kan bli dyrt om något går sönder

Tar gärna föer tips på vilka fabrikat/modeller som kan vara lämpliga. Volvo l20 är väl typ storleken jag tänker mig men volvo är dyrt.

Av Robiban
Skrivet av Mullvaden83:

Du lär ju ha utbildningsbevis för maskinförare om nån försäkring ska vilja täcka för dig. Det blir dyrt för din plånbok om du kör sönder nåt annars.
Utbildningsbevis för maskin är inte billigt.

Tack det är bra info som behöver utredas.

Skrivet av SLARVA:

Saipade vinterdäck till hjullastare kostar ca 25.000kr + moms inkl fälgar. Hållbarhet: säkert uppåt 10 år minst.
Filter 500h ~2000kr + moms
Filter 1000h 3-4000kr + moms beroende på modell
Oljor 500h ca: 500kr + moms
Oljor 1000h ca 1500kr + moms

Lite grovt räknat.

Också tack. Antar att 1 års service intervall är bra nog med tanke på den relativa låga drifttiden.

Finns andra regelbundna service åtgärder mam blr räkna med?

Av Robiban
Skrivet av HickeHiskelig:

vad menar du? min granne plogade ju bara åt mig för att vara schysst när han ändå plogade åt sig själv, inte några 200 hushåll. på vår släktgård har vi också fyrhjuling, även traktor. om dina förväntningar är att du kan snöröja åt 200 hushåll har du iallafall ambitioner. det är ju bra

hur mycket hade du tänkt ta betalt för en uppfart?

Min poäng var att även om det finns dom som har snöslunga eller fyrhjuling så betyder det inte att alla får hjälp eller att det ens är särskilt effektivt vissa gånger, särskilt om snön är blöt och tung.

Hur mycket jag måste ta betalt är ju det jag försöker ta reda på genom att först veta ungefär vad det kommer kosta.

Jag förstår att många har åsikter hur vida detta är en fungerande "affärsidé" eller inte men det är något jag själv får utvärdera senare. Nu är jag mest intresserad av att veta vilka omkostnader som uppstår förutom inköp och försäkring som kommer med alla fordon.

Det jag snappat upp i tråden som känns relevant är
10l~ diesel/h
Ansvarsförsäkring

Det skulle vara intressant att veta mer om hur mycket man kan räkna med i service och slitage, typ hur länge däcken håller

Av Robiban
Skrivet av BooliBoo:

En mindre modell drar runt 7l/tim och större 10-14l/tim. Sen är det väl bara räkna på en sån maskin du kan tänkas köpa vad den kostar i avbetalning och försäkring så har du en kostnad du måste täcka. Sen beroende på hur händig du är så kommer den gå sönder och hur mycket du kan laga själv då en mekaniker kostar 1500-2000 i timmen och kostnaden för maskinen delar växer med hur stor den är. Sen är du en bra förare så klarar du kanske av 100% mer än om du är oefaren eller det tar dubbelt så lång tid för dig att bli klar. Sen när du är klar med kalkylen så kan du själv lägga på det du vill ha i lön så vet du hur mycket det kostar men med tanke på att det är en hobby kanske första åren mest blir upplärning av dig själv samt att du kan bygga en liten buffert för kommande utgifter.

Sen vad jag förstått av de som plogar är att de oftast tar ut en grundavgift per år, vet inte om det bara är för att de är standby och har grejorna redo när snön kommer. Sen tillkommer en avgift när de väl måste ut och röja. Du kan säkert få in en fot hos Bostadsrättsföreningar om du gör det lite billigare än gemene åkare då de oftast vill spara pengar.

Kom ihåg att köra lugnt då det är som många sagt lätt att förstöra saker om man inte är van plus att den drar lite mindre. Lycka till.

Tack. 7-10 liter/h är en värdefull uppgift.

Skrivet av SuperNova:

Att dra bort några plogkanter, dra rent framför brevlådan osv brukar väl folk få gjort av den lokala plogaren mot nån pava eller ett flak öl.

Här bränner traktorn förbi med ett vinklat plogblad och lämnar gigantiska kanter efter sig.

Skrivet av HickeHiskelig:

finns det verkligen en marknad för detta? de villaägare som är såpass gamla att de själva inte kan hantera en snöslunga har med största sannolikhet barn som gör det åt dem/någon grannes pojk som skottar för en hundring eller 2. min granne brukade ploga min uppfart ibland med fyrhjuling innan vi köpte snöslunga utan att jag ens bad om det bara för att vara snäll

jag tror det ger mer klirr i kassan att lägga pengarna på börsen istället för att köpa maskiner, och sen lägga helgerna på att extrajobba på ica istället...

...eller min favorit, köpa och sälja trasiga bilar

Jag gör inte detta för att tjäna pengar utan för att kanske ha möjligheten att äga en lastare och betala en del av dess kostnader med enklare jobb mot privatpersoner. Men ja jag tror det kam funka. Som sagt ingen lönsamhet men kan man kapa årskostnaden på ägandet med 50-75% är det värt det 🙂

Säger grattis till den som ska skotta gratis med en fyrhjuling efter ett par till 3 decimeter snö åt 150-200 hushåll. Stor del av anledningen att jag vill ha lastaren är för att fyrhjulingen är så ineffektiv att ploga garageuppfarter. Grym för vägar eller om man har någonstans att putta snön annars blir det inte bra. Jag vet för jag har en och gör det idag

Av Robiban
Skrivet av Allexz:

en ATV med snöplog och saltslunga där bak så kan du ta trottoarerna också.
+ Den kan användas till helt annat offseason!

Jag har atv med plog idag men den är inte så effektiv runt villor då man bara packar ihop snön. Det funkar där det finns någonstans att skjuta iväg snön, typ ked för en slänt, men det är inte många som bor så.