Inlägg

Inlägg som madeofelias har skrivit i forumet
Av madeofelias
Skrivet av Fade:

Så du menar att exempelvis all elektronik är så pass billig så att alla kunder ska förvänta sig att en produkt inte håller vad tillverkare och säljare lovar? Ja det låter ju verkligen vettigt, eller?

Det beror ju helt på vilken produkt vi talar om. Garanti/Reklammation är en sak som är bra, öppet köp är en helt annan och den skall tas med försiktighet.

Av madeofelias
Skrivet av Fade:

"vilka grunder som helst", well tror inte så många lämnar tillbaka produkter som lever upp till förväntningarna. Förväntningarna på produkterna grundar sig ofta i marknadsföring från tillverkaren eller hur säljaren i en butik framställer varan. Om de inte kan framställa produkten på ett korrekt sätt så att konsumenten blir besviken på produkten så är ju inte det direkt konsumentens fel. Nu ska vi också tänka på att alla människor tillhör inte vår generation och ser på mängder av reviews etc. Utan de allra flesta förlitar sig på information från säljare och tillverkare...

Då det kostar att bibehålla en viss kvalitet tycker jag det är sunt förnuft att inte förvänta sig för mycket en produkt man betalt relativt lite för.

Av madeofelias
Skrivet av Fade:

Vänta lite här nu, öppet köp osv är till för att skydda konsumenten mot dåliga produkter, dålig QOS testning etc. Så för att tillverkarna håller så pass låg kvalite så att detta behövs så är konsumenterna helt plötsligt bortskämda?

Jag är inget emot öppet köp i sig, jag är emot att det kan ske nästan på vilka grunder som helst med tanke på distanshandelslagen.

Av madeofelias

Detta är en katastrof mot svenska butiker, allt byggs på någon slags grund av att elektronik ska vara billigt och man ska få köpa något och prova hursomhelst för att sedan lämna tillbaka det. Vi konsumenter blir mer och mer bortskämda.

Av madeofelias
Skrivet av Koolance94:

Ja men vill köra en egen stör mig på den stora fula vita grejen som sitter i min hall

Har du fiber kan du lika gärna visa det. Inte värt tiden/pengarna för att stilla sin egen perfektionism.

Av madeofelias
Skrivet av Massy:

500 kr på en bil för 250 000, visst. På en tallrik? Nej tack.

Priset var ett exempelpris, inget fast pris oavsett produktkategori.

Av madeofelias

IKEA TRÅDFRI och PHILIPS HUE via homekit

Hej!

Jag har en Philips Hue lampa som är ansluten till en TRÅDFRI gateway tillsammans med flera andra TRÅDFRI smarta lampor och smarta fjärrströmbrytare, mitt problem är att jag inte får fram HUE lampan i homekit appen. Alla andra enheter kommer fram.

Min fråga är härmed, finns där någon lösning på detta?

Av madeofelias

Förskräckligt att folk endast köper produkter på ett visst ställe på grund av priset. Betalar gärna 500 kronor mer för en produkt ifall jag blir välbemött och får bra service!

Av madeofelias

Jag stör mig inte på kablar alls. Visst håller de i ordning för att undvika problem vid städning, osv men utöver det nej.

Av madeofelias
Skrivet av NcLr:

Kopplat på baksidan. Varför finns det inget att vinna på en extern DAC? Är ljudchippet så bra menar du eller??

Det är ett stort misstag att tro att en DACs ljud baseras på vad den har för chip, där finns flera steg i en dac och det är främst den digitala filtreringen samt den analoga delen som avgör hur ljudet blir i slutändan, ända sättet stt utvärdera är att lyssna själv. Vissa DACar har inte ens ett chip i sig utan kör andra tekniker.

Av madeofelias
Skrivet av NcLr:

Ledsen att tagga er alla...
Efter en hel del läsning och fundering har jag kommit fram till följande alternativ som jag gärna vill ha era åsikter om. Jag har landat i att jag kanske behöver gå något högre i pris än jag initialt tänkt men, men....
1. Topping DX3 Pro
2. AudioEngine D1
3. SMSL Audio M3
4. iFi Audio Zen DAC
Eller det riktiga budgetalternativet:
5. FiiO E10K

Låt mig höra er dom!

iFi har jag mycket god erfarenhet av! Inte testat just denna DACen men hörde en av deras iCan hörlursförstärkare på en mässa, var magisk!

Av madeofelias

Arbetar i en större teknikaffär. Timanställd på 8H i veckan, blir mer i praktiken med lite olika andra arbetsuppgifter på företaget, drog in 18k efter skatt senaste månaden, 140 timmar/månad inkl OB timmar

Av madeofelias
Skrivet av Liquidedust:

Toslink out och composite out är lite av ett problem, det finns i dagsläget inte på de flesta A/V receivers.

Jo, jag börjar misstänka det. En del jag hittade hade komposit ut, dock är det hela recievrar och inte försteg

Av madeofelias

Söker ett hembioförsteg med vissa krav

Hej!

Jag har införskaffat mig en projektor med kompositingång, jag innehar DVD spelare, VHS samt en del äldre spelkonsoller. Samtliga med komposit ut, så långt är det inga problem, Går att lösa med en switch. Nu till mitt problem, jag söker någon form av switch eller hemmabioförsteg som har dessa ingångar men också en eller flera HDMI ingångar samt kompositutgång, helst ska allt ljud kunna spottas ut optiskt från försteget men absolut inget krav.

Några förslag på produkter som kan fylla mina behov?

Av madeofelias
Skrivet av dumbo:

Om något mäter lika men låter annorlunda har man antingen mätt fel sak, gjort någon form av mätfel eller mätt med för dålig noggranhet.

Och visst kan man lyssna utan att göra blindtest och även vara nöjd. Det finns ju de som kan försvara sitt köpa av nätkablar som kostar som en småbil. Däremot kanske inte man kommer hem med det som man egentligen tyckte LÄT bäst, för att man även "lyssnade" med ögonen eller sitt undermedvetna.

Det är alla sinnen som ska lyssna.

Av madeofelias
Skrivet av dumbo:

Om man inte kan mäta skillnaden lär man definitivt inte kunna höra den.
Däremot så är det ju inte säkert att man nödvändigtvis gillar ljudet bättre från den som mäter "bättre". Det finns ju gott om folk som gillar ljudet bättre från vinyl, trots att det rent tenkiskt är ett format som är sämre än det mesta annat vi lyssnar på idag.

Ska man göra lyssningstester som är något att hänga i den berömda är det dock viktigt att det är blindtester så att inte placebo får en att tycka att den som är snyggast eller den som "experterna" på något forum säger är bäst är den som man själv tycker låter bäst.

Eller så lyssnar man och ser ifall det lever upp till förväntningarna, gör den inte det så struntar man i att köpa den eller ändrar sina förväntningar. Finns många fall jag har hört skillnad på produkter trots att de inte mätt sig annorlunda. Om man går efter mätningarna på audiosciencereview och andra. Har jag blivit lurad av placebo? Kanske. Men det gör inget. Jag är nöjd med mitt köp oavsett vad som får mig att njuta av ljudet, jag vill kunna lyssna på musik och ha en good time. Inte sitta och mäta mig fram till det bästa bara för att min hjärna kanske lurar mig. Det är en ljudanläggning och inte ett vetenskapsprojekt.

Av madeofelias

En hörlursförstärkare kan tillföra mycket god kvalitet(beroende på kvaliteten på dina hörlurar givetvis). Vissa förstärkare låter lite olika och ger lite olika karaktär på ljudet medans vissa ger ljudet massor med muskelkraft. Gällande en DAC så är det som tidigare inlägg, en Extern dac är oftast mycket bättre än den inbyggda(bättre komponentval, inga störningar av magnetfält innuti datorn, etc). Tänk på att när du bedömmer ljudutrustning så stirra dig inte blind på att produkter ska vara "objektivt" eller mätbart bättre som är en ganska vanlig fixering när det kommer till datorforum. Utan lyssna istället själv på produkten och bilda dig en uppfattning.

Av madeofelias

Tänk också på att när du bedömmer ljudutrustning, försök att själv lyssna på det med dina egna öron, det finns ganska mycket snack om att saker ska vara "objektivt" och mätnart bättre men det är ganska svårt att applicera på ljud när det kommer till personlig preferens. Så oavsett hur bra eller dåligt något mäter, gillar du ljudet, så kör på det.

Av madeofelias

Vi kan likställa bitdjup(24,32 bit) med en datorskärms upplösning, och Hz(samplingsfrekvens) med FPS. Dock är inte en högre upplösning nödvändigtvis bättre utan du får prova dig fram med olika sampllingsfrekvenser du kan välja mellan. I windows så skalas allt ljud om till den frekvensen du väljer.

Av madeofelias
Skrivet av Ronnie60:

TBH köp bara en fräsch bluetooth högtalare?

Inte samma sak

För att ge TS ett aktivt råd, jag tror det bästa är att behålla det som det är, är du nöjd med den, låt den vara. Skitsamma om den är lite ful.