Inlägg

Inlägg som madeofelias har skrivit i forumet
Av madeofelias

Inte än, min bostadsrättsförening har inga laddplatser då det är kommunal gatuparkering. Om Malmöstad vill sätta upp laddplatser så kan jag absolut tänka om.

Skulle gärna vilja veta hur det ser ut med självurladdning på elbilar när dem står still, exempelvis om jag ställer bilen på en långtidsparkering i en vecka oladdad.

Av madeofelias

Aqara är ett relativt slutet system vilket gör att de endast fungerar med sina egna produkter. Jag skulle således rekommendera dig att satsa på exempelvis trådfri och att styra både Trådfri och Aqara via Homekit eller google-assistenten.

Av madeofelias
Skrivet av Dalton Sleeper:

Hallå,

Läste nyligen att ett gäng miljöaktivister släpper ut luft på större fossilare i bland annat Göteborg, där de skriver att de tar saker i egna händer, men att det inte är personligt.

Länk till aftonbladet

Hur skulle ni reagera om ni fick era däck tömda på luft, kanske är ni och storhandlar med barnen, mellanstannar på en 20-mila resa eller helt enkelt stannat för att fika? Kanske är du invalidiserad på ett eller flera sätt och har svårt att ta dig fram, hjärtproblem eller går med kryckor.

Jag skulle med all sannolikhet inte ta det bra, hoppas för deras skull att de är långt borta om detta skulle ske på min bil. Ingen i världen har rätt att sabotera annans egendom, åstadkomma extra kostnader och skador som tar både energi och tid. Att få tag på pump eller bergare är varken lätt eller billigt.

Jag är inte mycket för våld, men går någon medvetet på något jag jobbat och sparat ihop under många år så anser jag att de frånsäger sig alla rättigheter och får ta konsekvenserna. En diplomatisk lösning går ju först, dvs att de står för kostnader, kompensation och själva går till farbror blå och anmäler sig.

Vad tycker ni?

Hade jag sett någon pysa ut luften på min bil hade jag nog försökt luska fram personens identitet och därefter skickat ett kravbrev på ersättning för bärgare(självrisken) till den individen. Jag vet att det sällan går att fastställa såvida man inte gör det under hot. Och oftast är dessa individer ganska misslyckade själva(säkerligen en och annan betalningsanmärkning och skulder till tänderna).

Av madeofelias

Arbetar som kundservicemedarbetare, drar före skatt in cirka 24 000 månadslön, utöver detta så är det övertid, ob och bonus(svarstider, antal mail som besvaras). Arbetar heltid.

I snitt får jag ungefär 20-24000 efter skatt.

Av madeofelias
Skrivet av moondragon84:

@madeofelias: Klockren kommentar där. Fasen vad folk överdriver med mätningar och dylikt. Köp, om du gillar det så gillar du det.

Nej just det, och vi kan inte lita på våra öron, dem lurar oss. Precis som allt annat!!

Av madeofelias

Bara för att en produkt mäter bra betyder det inte att den låter bra. Det är väl inte mätutrustningen som ska lyssna? Det är väl du? Spelar det någon roll då ifall någon mätning är bättre eller sämre om du gillar den?

Av madeofelias
Skrivet av jnsson:

Läste på Swedroid att en haft Airpods pro i ca 10 månader och har nu ungefär 2.5 timmes batteritid, från 4 timmar när den var ny. Det är inte bra!

Där finns väl måndagsex av allt?

Av madeofelias

@sebbeharry:

Jag tycker det, främst är syftet med dem att höja upp stativen något men de gör absolut en skillnad när det gäller att undvika att vibrationer sprids, det är också det som gör att grannarna riskerar att klaga. Jag har även kompletterat både högtalare, baslådor och apparater med dämpkuddar: https://www.ljudfokus.se/sv/artiklar/sonic-design-sd-fotter-8... som jag anser gör stor skillnad. Mindre vibrationer leder till att mindre vibrationer sprids vidare både i golvet till grannen men också till apparaterna vilket jag märkte ledde till att allt bara öppnade sig ytterligare, röster lät mer avslappnat och att basen blev mer tydlig att följa med i.

Av madeofelias
Skrivet av Litenskit:

Så ETT sälj är bättre än en långsiktig kundrelation?

Nej, men det förändrar inte faktorn att vi vill att varor förskottsbetalas om de är av högre värde. Dessutom så är det fåtalet kunder som insisterar på att göra detta, om de nu tvunget vill vänta tills de fått varan så får de självklart beställa ändå.

Ser inte problemet med att förskottsbetala något man beställer, det gör du när du handlar med kontokort på nätet.

Av madeofelias

Jag arbetar i en större elektronikkedja, Inte elgiganten. Vi kräver alltid förskottsbetalt på varor över 1000 kronor, dels för att vi vill låsa sälj, och för att vi inte ska stå där med en vara ingen vill köpa.

Av madeofelias
Skrivet av mr_cobra:

Funkar det inte med något sånt här bakom strömbrytaren

https://www.m.nu/rela-zigbee/inbyggnadsrela-micro-switch-zigb...

Finns varianter på m.nu som klarar högre laster

Ja det är ett bra alternativ, ska bara kolla om den går utan nolla

Av madeofelias
Skrivet av aragon:

finns ju hur mycket som helst, nu kör du visserligen zigbee vilket vanligen blir dyrare när det handlar om inbyggnads och kan vara svårare att vara säker på att produkterna funkar med din hubb., vad kör du för hub? ikea,vera,smartthings? har du tex en vera eller smartthings stödjer don flera protocol tex zigbee och även 443mhz om du har vera, har du ikeas lösning blir det nog kinkigare då ikea knappast kommer stödja 3part saker däremot stödjer 3part hubbar ikea osv.
fördelen med zigbee är att du kan köpa sakerna från vilket land du vill så du kan ju alltid beställa ett par billiga brytare från aliexpress och testa med. funkar dom med ikea är dom garanterat märkta med det.

tips till andra, det finns nu billiga sensorer med zwave plus på aliexpress som funkar med vera jag köpte ett gäng och testade med. jäkligt nice att betala ca 100kr för sensorer i stället för 6-700kr samt att dom går att driva med AA/AAA batterier

I nuläget så är det trådfri jag använder mig av, ja, har tänkt skaffa en annan hubb.

Av madeofelias

Jag gasar lika mycket till Mozart som till Kiss

Av madeofelias

Zigbee Infällbar fjärrströmbrytare

Hej!

Jag har i nuläget ett Ikea Tråfrisystem i bostaden men med ett undantag, badrummet, i nuläget så är där en drivdon för halogenlampor kopplade till en strömbrytare på väggen som också triggar igång en fläkt när man trycker på knappen, Jag skulle vilja få in ett smart belysningssystem även här. Jag har tittat lite på infällbara fjärrströmbrytare men med problemet att de inte triggar igång en fläkt och att de inte stödjer Zigbee.

Finns det någon lösning för detta att skaffa sig idag?

Av madeofelias

Man ska inte bedömma telefoner eller produkter generellt baserat på dess processor, allt handlar om hur väl hårdvaran jobbar i synnergi med annan hårdvara.

Av madeofelias
Skrivet av tearzyo:

Finns folk som slänger ”skiten i soporna”, trust me 😉

Jo det kan jag mycket väl tänka mig

Av madeofelias
Skrivet av tearzyo:

Håller med dig ang estetik, men vad gör man. Jag hjälper de kunder som köper Mesh hos ”dig” och fortfarande inte är nöjda 😉

På nybyggnationer har man i alla fall dragit nätverk som standard, precis som el. Problemet är att dom aldrig sätter uttag i taket.

Jag gjorde tråden för dom som verkligen inte vill kompromissa, samt att det kan vara bra att känna till dessa saker om man tex ska renovera sin bostad. Sätter man ny gipsskiva i alla tak med spottar tex kan man passa på att dra sladdar.

De som blir missnöjda tenderar inte att ha ett mesh för 3000 kronor liggandes för ingenting, de lämnar oftast tillbaka det, vilket är sällan.

Av madeofelias

Jag arbetar själv som försäljare av just nätverksprodukter bland annat, Mesh har fördelen att för de flesta "vanliga" användare så räcker det, de behöver inte full hastighet och jämförelsevis med "telias router" i en större bostad så ger det ett resultat inom förväntningarna, de förväntar sig något enkelt där de inte vill ha "fula kablar" och som är enkelt att konfigurera. Accesspunkter är drömmen men för den ohändige eller tekniskt okunnige så är det relativt svårt att föreslå som en adekvat lösning om kunden inte har nätverksuttag installerade i väggarna eller ifall de är ovilliga att dra kabel(ja tyvärr går estetik före funktionalitet)

Av madeofelias
Skrivet av Fade:

Ja jag undrade just det då du pratade om "en produkt man har betalat relativt lite för" (i citat 2) utan att peka på någon produkt i sig. Hur vet den vanliga kunden (observera, inte pålästa internetnördar som vi) vad som är mycket och lite i sammanhanget, de får förlita sig till att säljaren upplyser kunden vad de kan förvänta sig av produkten i prisklassen.

Här kommer öppet köp in och ställer krav på säljaren. En dålig säljare målar en bättre bild av produkten än vad kunden kan förvänta sig och då ökar andelen tillbakalämnanden via öppet köp. En bra säljare ger en korrekt bild av produkten och kunden vet då vad som inhandlas och en mycket mindre del kommer tillbaka via öppet köp.

Mötte personligen en riktigt bra säljare för någon vecka sedan på netonnet som avrådde mig från ett köp av en tv, han ställde vissa frågor gällande krav på bildkvalite och avrådde direkt då jag är rätt petig. Innerst inne så visste jag det han sa, men jag blev ändå förvånad då det är väldigt sällan någon faktiskt tar tid och sätter sig in i kundens behov och ställer dem över ett sälj i 20kkr klassen. De flesta andra säljare jag stött på genom åren pratar gott om allt, inget negativt för att kunden ska köpa. Då får man också acceptera en hög andel tillbakataganden på öppet köp.

Problematiken blir i och med internetköp där vi inte har en försäljare som kan tala gott om allt eller inget.

Av madeofelias

Anledningen till att jag väljer Apple är för att det bara fungerar, de få gånger jag haft problem med en Appleprodukt har jag alltid fått service i toppklass.

Det kostar mer ja, jag kan bygga en likvärdig PC med samma specs för billigare peng, ja. Men specifikationer är inte allting heller. Det är en produkts helhet som är det viktiga.