Inlägg

Inlägg som Galvanizer har skrivit i forumet
Av Galvanizer
Skrivet av LeVvE:

Tror man måste ha en Netflix knapp annars får man inte bli Netflix certifierad eller nått sånt, kanske kommer ihåg helt fel.

Vet inte om Netflix även betalar för att ha en knapp där.

Stör mig på Netflix knappen på min Shield TV, varje gång man råkar sätta sig på dosan så öppnar det Netflix.

Förut när jag nyttjade Netflix så tyckte jag det var supersmidigt med en knapp för att starta TV:n och gå direkt till Netflix med bara ett knapptryck. Likaså Disney+... uppskattade smidigheten och enkelheten.

Men nu när jag inte använt tjänsterna på dygt ett år så är knapparna lite överflödiga. Då tycker jag det hade varit bättre med ett antal knappar som jag själv hade kunnat få bestämma vad de ska användas till istället.

Av Galvanizer

Haft några olika kombinationer där det sett ut sådär. Aldrig varit några problem... men det känns ju inte riktigt bra. Inte helt optimalt skulle jag säga.

Av Galvanizer

Aldrig bott i någon lägenhet som haft mycket varmare än 20 grader under den kallaste tiden på året. Värst har det varit när utetemperaturen legat mellan 0 - 10 grader ungefär.

Nu bor jag i en lägenhet där jag fick strypa igen termostaterna rejält nu under vintern. Samt ställa ner FTX-aggregatet på så låg värmeåtervinning som möjligt.

Temperaturen inne låg på 25 grader när det var som kallast ute. xD

Kan tilläggas att det är bergvärme som är värmekällan i detta hus.

Av Galvanizer

Det kanske är en dum fråga... men hur enkelt är det att läsa ut data från en disk som krossats och smulats sönder?

Av Galvanizer

Köpte lite LEGO till grabben för ett tag sedan... han älskar Batman, Iron Man och Star Wars. Spiderman också för den delen, men de LEGOseten är inte så intressanta.

Han fyller 5 om några månader, men bygger redan ihop dessa utan några som helst problem själv. Älskar verkligen att han sysselsätter sig med mycket LEGO istället för att bara vilja sitta klistrad framför tvn eller surfplattan.

Dessa rosor fick jag på alla hjärtans dag.

Har inte funnit någon bra vas till dem ännu så de fick hamna i Colosseum så länge... lär säkert bli en lååång tid. xD

De här torkade blommorna tyckte jag var ett riktigt fint set... så då köpte jag ju såklart tre. "Alla goda ting äro tre."

Man kan sätta ihop tre av dem till en större blomkrans... har dock bara byggt ihop en av dem än så länge. Får se om jag orkar bygga ihop någon mer av dem... inte direkt det roligaste bygget.

Av Galvanizer
Skrivet av walkir:

Så har det väl fungerar sedan minst Windows 7 och framåt?

Själv kör jag däremot Open Shell, där jag valt att dölja allt modernt skräp i sökresultatet

Japp, stämmer bra det.

Av Galvanizer
Skrivet av internet946:

det är en enklare meny att förstå, som vi använt sedan 90-talet.

settings är mer förvirrande än hur pyramiderna byggdes.

Personligen så tycker jag det är lite mer logiskt uppbyggt nu jämfört med tidigare... när man oftast fick leta länge efter det man ville finna.

Idag behöver man bara skriva in det man letar efter i startmenyn... ser inte hur man kan göra det enklare.

Men det är vad JAG tycker. För många så är det hur svårt som helst. Så det är väl kanske bara positivt att det finns många olika sätt att göra en sak på.

Av Galvanizer
Skrivet av Fenrisulvfan:

Behövs mindre? Kontrollpanelen är nog det program jag använder mest.
Klart Microsoft vill gräva ner det ännu längre i undermenyer, det är dock den första genvägen jag lägger till på skrivbordet vid nyinstallation, långt före webläsare.

Skrivet av Fatmajk:

Hah! Håller helt o hållet med. Det e nog det första jag öppnar vid en nyinstallation exempelvis.

Såklart man är nyfiken på varför?

Av Galvanizer
Skrivet av Alphahanne:

Att de som är riktigt gamla kan jag någonstans förstå, de kommer från en tid när man faktiskt kunde lita på media i det stora hela. Är man dock född på framförallt 60-talet och senare och varit med om förändringen i mediavärlden med lite yngre ögon så borde man ha ögon och öron på lite längre skaft kan jag tycka. Som 60-talist och som gick gymnasiet på mitten av 80-talet så fick vi då lära oss mycket om källkritik, såväl inom samhällskunskap som de mer tekniska ämnena som kemi och fysik. Jag hoppas verkligen att barnen idag får lära sig om källkritik i skolan, något annat vore horribelt.

Var för övrigt också väldigt tidigt ute med BBS'er och Fidonet på 80-talet och nyttjande av universitetets modempool med en bekants inloggning till Internet väldigt tidigt 90-tal. Lärde mig sålla rätt friskt redan där.

Sedan finns det tyvärr faktaresistenta i alla åldersgrupper, det har ju de senaste decenniernas förändring av det politiska klimatet visat ganska tydligt.

Själv gick jag i skolan från början på 90-talet till början på 2000-talet. Under den tiden är detta inte någonting jag har något minne av att det diskuterades i skolan.

Men ska jag vara helt ärlig så vet jag knappt vad man lärde sig i skolan överlag ens... xD Nåt var det väl iallafall... man klarar sig ju idag.

Av Galvanizer
Skrivet av m3lk0r:

Varför är alla så anti OneDrive? Tycker det är kanon.

Problemet är väl att man blir mer eller mindre påtvingad det?

Personligen så gillar jag att det är förinstallerat och redo att användas.

Orka behöva installera något extra... men det måste man ju iallafall.

Som jag nämnt någon gång eller flera så älskar jag standardisering... mindre alternativ och förhoppningsvis mindre krångel.

Av Galvanizer
Skrivet av muSashi:

Garanti/reklamationsrätten gäller ändå inte i andrahand (även om butiker och företag kan välja att göra undantag, speciellt om det inte står något namn på kvittot).

Är det ens något som återförsäljarna faktiskt följer?

Av Galvanizer

Nog för att det är bra med konkurrens... men i många fall leder det bara till onödigt massa krångel och beslutsångest. xD

Standardisering är bra... men inte för konkurrensen tyvärr.

Av Galvanizer
Skrivet av wargreymon:

Vad är det med dessa dryga svar? Man behöver inte vara rik som ett troll för att åka på semester.

Ursäkta, men det var inte mening att försöka låta dryg.

För oss är det iallafall en självklarhet att någon bekant vaktar huset när vi reser bort under en längre tid. Likaså att vi själva ser till grannarnas hus när de är bortresta. Tjänster och gentjänster.

Av Galvanizer
Skrivet av wargreymon:

Så otroligt trött på dessa "men man kan ju göra detta manuellt istället för att ha det uppkopplat" kommentarer. Ja det är klart man kan göra saker manuellt, poängen är som sagt att slippa göra det eller ifall man glömmer något. Det är också extremt krångligt att göra något manuellt från solstolen i Grekland.

Jag har smarta eluttag till katternas vattenfontäner så vi kan stänga av när vi åker bort. Drygt att dra ut kontakten 30 mil bort, och tråkigt att komma hem till en pump som körts torr. Har även en till soundbaren då den ibland hänger sig och det är jobbigt att krypa bakom hela TV-bänken.

Ja det är fantastiskt svårt att plocka upp telefonen och ringa ett samtal till "husvakten".

Av Galvanizer

Löste alla lån i slutet av förra året. Men får betala ungefär 1000 kr i kvarskatt.

Av Galvanizer

Intressant där att plasma-modeller är ljussvaga... tycker den jag har som är från 2013 någonting är på tok för ljusstark så jag fick dra ner ljuset i botten.

Vad händer då om jag byter till OLED? Kan man ens sänka ljuset så mycket på den? xD Klart man kan, det förstår jag väl.

Men varför har man så ljusstarka modeller för?

Av Galvanizer

Vore onekligen intressant o se vad glaspanelen på sidan gör för ljudnivån till skillnad från ventilationsgaller? Är ju ganska tveksam till att glas eller inte gör någon märkbar skillnad. Tror väl att fläktar och dess hastighet har betydlig större påverkan?

Med det sagt så vill jag helst ha glassida och RGB på mitt chassi.

Har datorn stående på skrivbordet vid sidan av skärmen och i nuläget ingen övrig belysning just där.

Av Galvanizer
Skrivet av Mindfighter:

De som vill ha en snygg dator för enklare sysslor. (tänk inredningsdetalj) Mac Mini är också bra, men försök hitta en snygg skärm till den...

Apple säljer fortfarande separata skärmar.

Av Galvanizer
Skrivet av Ryzer:

Jag sitter på 8700k och klarar mig fint, tänkte vänta tills nästa generation GPUer innan jag uppgraderar. Finns ingen anledning att uppgradera tätare än var 5e år, om man inte jagar absolut prestanda i raytracing eller 4k.

Insåg precis att den nyligen fyllt 6år. Som tiden går.

Har en 8700K jag med. I nuläget går det inte att motivera ett utbyte av den.

Av Galvanizer

Ser inte riktigt någon nytta på något sätt med dessa streamingtjänster... har funderat någon gång på att skaffa eget abonnemang, men ännu har det inte skett.

Fortsätter nog att nyttja lokal lagring på NAS för filmer/serier. De försvinner ju inte förrän hårddiskarna pajar.