Inlägg

Inlägg som hax1 har skrivit i forumet
Av hax1
Skrivet av Flundra:

Fast Razer är just nu ledande i just datormöss-prestanda. Iallafall om man kollar på trådlösa. Och jämfört med t ex en Pulsar för samma pris så får man sämre sensor, sämre batteritid samt sämre QC på Pulsar.

Nu blir ju jag som snart ska köpa ny lite nyfiken, vad gör Razer bättre än andra märken som till exempel Logitech?

Av hax1

Jag försökte köpa en 7800X3D, något oklart hur det gick däremot. Inget på webhallen eller mail än, men har fått upp köpet på Klarna.

Av hax1
Skrivet av Specias:

Hur kunde du få det för 249kr? För mig landar det på 599kr (ord pris 900kr)

Jag tror det beror på vems nät man är i, lägenhetshuset jag bor i kan enbart få fiber via Telenor.
Kollar jag mina föräldrars adress till exempel så får de samma pris som du, men de ligger på Telia Öppen Fiber.

Från Telenor sida:

Skrivet av Telenor:

Kampanjpriset från 249 kr/mån gäller adresser anslutna till Telenors egna fibernät. Gäller nya kunder.

Av hax1

Beställde 1000/1000 för 249kr per månad, utan bindningstid från Telenor. Uppgradering från 100/10 Coax som ingår med lägenheten. Kunde inte låta bli

Av hax1

Är du säker på att bytet gått igenom än?

Av hax1

Nu vet jag inte vart du bor men Bauhaus har en mängd olika bordsskivor/köksbänkar som man kan använda som skrivbord, sist jag var där så kapade de gratis till den längd man vill ha. Ben finns som tidigare sagt på Ikea.

Av hax1
Skrivet av Field-Mouse88:

Det är inte förbjudet iaf, det enda som står är typ att man ska hålla sitt lösenord säkert. Dom uppmuntrar ju dessutom till det genom att ha många möjliga profiler och flera samtidiga strömmar. Finns inget i villkoren som förbjuder det, i alla fall inte sist jag kollade.

De svenska villkoren uppdaterades för ett par dagar sedan, den 22a.

Citat:

c. Delning av konto. Förutsatt att din Abonnemangsform inte tillåter kontodelning, får du inte dela ditt abonnemang utanför ditt hushåll. Med “Hushåll” avses de enheter som associeras med ditt primära permanenta boende (din folkbokföringsadress). Övriga villkor kan gälla för vissa abonnemangsformer. För mer information om våra villkor för kontodelning, vänligen besök vårt Hjälpcenter.

Av hax1

Jag har en högskoleexamen i Informatik (Motsvarande länken från Dalarnas högskola), jag hade valt det andra, dvs systemutvecklare på YH.

Men det beror lite på vad du vill jobba med inom IT?

Av hax1
Skrivet av Komplett:

Du citerade ett stycke ur vårt inlägg som specifikt är för Bonanza. Tidigare Bonanzor har haft en egen tråd där ni i communityt kunnat önska och föreslå vad som ska komma på fredagens kampanj. Uppmaningen var att ni kan önska och diskutera erbjudanden inför och under Bonanzan, inte Geek Week specifikt. Men det finns såklart ett behov av det också
Men glöm inte önska, Bonanzans utbud baseras till stor del på vad ni önskar.

//Erik

Attans, miss av mig.

Men ni ska ha beröm för att ni bemöter kritiken väldigt bra, och det känns som att ni tar till er av de åsikter som ges.

För att bidra till den tänkta diskussionen, så önskar jag mig bra pris på 7800x3d och väldigt bra pris på 7900xtx

Av hax1
Skrivet av Snusious:

Kan det inte göras en ny separat tråd, så att där är en för Bonanzan och en för Geek Week (dvs. för de som vill klaga på Geek Week)? 😅
För de som är vana vid Bonanza-trådar är det lite tråkigt om önskemål försvinner bland klagomål.

Det är ju en diskussionstråd.

Skrivet av Komplett:

Feel free att diskutera deals och tankar i denna tråd.

Vi kan inte hjälpa att det inte finns några deals att diskutera och att tankarna som förekommer är missnöje och besvikelse.

Av hax1
Skrivet av trudelutt:

Vad är det för skillnad på en återförsäljare och en försäljare? Och varför skulle det vara annorlunda om det är reklamation eller garanti?

CDON agerar "marknadsplats" åt flera "handlare". Varje vara är uppmärkt med vem som faktiskt säljer den och deras köpvillkor osv.
Kort sagt så kan du handla på cdon.se men köpa något av en helt annan butik, vilket kan leda till problem om butiken inte är seriös eller försvinner. Till skillnad från exempelvis Inet (Och de flesta seriösa sidor) där alla produkter säljs utav inet.

I det här exemplet så är "Random elscooter-butik" "Återförsäljare" och CDON "försäljare".

Någon annan kan säkert förklara det juridiska, inklusive skillnaden på reklamation och garanti.

Av hax1

1. YH-utbildning. Med notering att detta är väldigt personligt, att plugga en akademisk utbildning var verkligen inget för mig eller i den åldern jag gjorde det. Är man yngre eller mer akadademiskt lagd så kan en sådan utbildning vara ett bättre alternativ. Men jag tror att man kan få värdefull praktisk erfarenhet av en YH-utbildning och praktiken gör det enklare att komma ut i arbetslivet.

2.Jag gick en 3-årig kandidatexamen, men jag får återkomma med hur lång tid det tog när jag blir klar.

3. Jag får jobba hemma eller på kontoret som jag vill, men jag förväntas titta in på kontoret åtminstone någon dag i veckan och träffa de kollegor som jobbar i närområdet. Jag kan också jobba mer eller mindre när jag vill under dagen så länge jag gör det jag ska, men jag måste närvara på eventuella möten under dagen.

4. Mellanstor stad i Sverige.

5. Väldigt generellt: Drift och utveckling av ett antal system och viss support till de som använder de systemen.

6. Enbart internt.

Av hax1

Tror du får ta nypriset med en näve salt. Kollar man historiken på Prisjakt så har medelpris för en ny varit 3000-4000 rätt länge och den har flera gånger sålts runt 2000.
Vad köpte du den för?

Av hax1
Skrivet av Reyintaz:

https://www.180.se/nummer/0200898322
Mycket bra kommentarer i tråden. Vissa verkar ha lyckats avbeställa, men några har ändå tagit i kontakt med sin operatör som har tagit bort tjänsten. Medans andra inte har så mycket tur alls. Så skulle nog försöka ligga på Halebop mera.
Om det kommer extra på halebop fakturan så skulle jag nog bestrida den (efter du varit kontakt med dom igen och sagt att det är inget du ska betala för)

Säg att de har startat tjänsten utan personens medgivande (såsom du skriver så skulle man ju bekräfta beställningen vilket ni inte gjorde).

Nu gissar jag lite, men det är baserat på ett par års erfarenhet i kundtjänst hos en av våra större mobiloperatörer i landet.
De på sidan som säger att de fått det borttaget har antagligen ringt till kundtjänst för att bli av med kostnaden och personen i Kundtjänst har tagit bort kostnaden på den månadens fakturan. I princip all kundtjänst för mobiloperatörer är outsourcad och man mäts hårt på samtalstid, man tar därför bort kostnaden på 60-100kr och får ett snabbt samtal och en för stunden nöjd kund. Nästa månad kommer kostnaden troligtvis tillbaka, men då är det ju någon annans problem. Prenumerationen man har "köpt" finns ju fortfarande kvar.

Tror det bästa vore att försöka spärra abonnemanget för betaltjänster och hoppas att kostnaden slutar komma då, eftersom det verkar svårt att få kontakt med/Avbeställa skiten.

Av hax1

Hade aldrig betalat en krona till någon som driver den sidan, finns ju minst sagt en del varningstecken bara man tittar på den.

Bra initiativ att varna andra.

Av hax1
Skrivet av Gx rade:

Köpte min portable AC för cirka 1.5-2 år sedan. Kör den ganska effektivt på sommrarna när det varit varmt och tycker den funkat väldigt bra.

Men slutet på förra sommaren tycker jag inte att man fick den där svalkande ''AC'' känslan längre. Luften kändes mer bara lite sval som kom ut.

och när jag startar upp den nu igen så känner jag samma sak.

Den gick på cirka 5500 så inte en jättebillig variant.

Försämras portabla AC's prestanda med åren? Eller finns det något jag kan göra.

Läste på någon engelsk sida att man måste fylla på kylmedium. Tror det heter R290 eller något liknande.

Men ser inte någonstans vars på maskinen eller i manualen vars man skall göra det, eller hur mycket.

Tacksam för all hjälp jag kan få!

Min portabla AC har ett filter man behöver tömma då och då, har jag glömt så brukar kylan bli sämre.

Av hax1

Nu är jag ingen jurist så jag vågar inte säga om det är lagligt eller inte. Men just Arbetsförmedlingen sätter väl nästan vilka krav de vill för att man ska få ersättning känns det som. Var själv inskriven som arbetslös främst pga Corona och vissa grejer känns absurt löjliga. Behövde dock inte ha videomöten.

Av hax1

Som ovan, fundera på om du inte ska ha 1440p istället. Att gå från 1080 till 1440 är något av de bättre uppgraderingarna jag gjort. Förvisso inte Ultrawide än.

Av hax1

Var det inte Dropbox som hade en enorm läcka av just lösenord och dolde det i 4 år?

Av hax1

Jag hade ringt upp Telia igen och krävt att få prata med chef/reklamationsavdelning/Vad det nu heter hos Telia. Brukar finnas någon avdelning som är till för att ta dessa clusterfuck/missnöjda kunder och som har lite mer möjlighet att faktiskt lösa problemen. Jag har lite tid på kundtjänst hos en annan operatör och jag tycker inte det är orimligt att de bara avslutar detta om det är utan bindningstid eller kort tid kvar.

I Princip all kundtjänst är ju outsourcad till andra företag som knappt betalar och anställer direkt från gymnasiet. Därför dessa problemen uppstår, men det problemet kanske är en egen tråd..