Inlägg

Inlägg som arneankann har skrivit i forumet
Av arneankann

Tack för råden! Folk får gärna fortsätta lämna råd, jag funderar lite fram och tillbaka just nu! Kylaren tycker jag mest är jävligt snygg, därför jag var inne på den

Av arneankann

Hjälp mig bygga dator 15-30k

Hej! Eftersom jag är världens mest impulsiva människa så ångrar jag nu att jag sålde min gamla dator för att köpa en mycket billigare och sämre, då jag inte alls får ut vad jag vill utav den, i synnerhet inte när jag streamar samtidigt. Jag har kikat lite på ny dator, och har kollat mycket på Inet. Den behöver absolut inte vara en egenbyggd dator, utan kan lika gärna vara prebuilt för min del, det viktiga är att jag beställer den någonstans där den kan sättas ihop innan jag får den!

Kan inte mycket om sånt här, men satte ihop en dator på Inet som dock blev svindyr, den går säkert göra billigare utan att den ska prestera under mina förväntningar. Av någon anledning har jag fått för mig att jag ska ha RGB i detta bygget och jag har fastnat rejält för Corsairs vattenkylare med LCD, så den vill jag gärna ha med. Annars får ni gärna pressa priset om ni ser delar som känns vansinnigt overkill eller dylikt! Förväntningar är att kunna spela spel på höga inställningar med bra framerate. Ray-tracing är skitsamma, 4k är skitsamma. Vill kunna streama samtidigt, då jag ej pallar ha en setup med två datorer.

Här är det jag satte ihop, med min extremt bristfälliga kunskap, då var också några av delarna på en rea som verkar försvunnit nu (kylare och moderkort):

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1417374/hmm

Av arneankann

Dator för gaming och eventuell stream, MAX 10K

Tja! Skapade tidigare en tråd kring en dator jag fått erbjudande kring, men tänkte se över vad för alternativ som finns. Jag söker kort och gott en dator som till en början primärt lär användas för Hearthstone, men jag vill ha möjlighet att spela nya spel som släpps i runt medlum-high samt kunna streama från datorn utan att det blir skit.

Budget ligger max på 10, men går de få lägre och ändå uppfylla mina behov är det fint!

Av arneankann
Skrivet av jonaz_81a:

Det ska nog gå fint även utan uppgraderingar men 16GB ramminne kan på sikt bli en begränsning.

Yeah, nytt RAM köper jag direkt. Processor och grafikkort är på sikt om moderkortet fixar de.

Av arneankann

Att eventuellt streama från datorn samtidigt som jag spelar blir inget problem heller?

Av arneankann

Yes RAM har det första jag tänkte uppdatera, då jag reagerade på att det lät långsamt. Låter de rimligt?

Moderkortet är iaf såpass okej att det stödjer en del uppdatering? Är väldigt dålig på sånt där

Av arneankann

Är denna dator okej?

En polare som säljer sin gamla dator. Han tänkte 5-6000 för den. Är den värd att köpa eller? Tänker att ska jag köpa en stationär får den kunna klara nya spel på åtminstone okej inställningar, samt att eventuellt kunna streama om mitt sånt sug dyker upp (både från konsol.via elgato men också spel direkt via datorn).

Är den uppgraderingsbar på ett bra sätt?

Nätagg; Corsair RM750X 750W v2 (80 plus gold)
CPU; Ryzen 5 3600x
Moderkort; Gigabyte X570 UD
GPU; ASUS rtx 2060 Super
SSD; NVMe 970 EVO Plus 1TB
RAM; Corsair 2x8gb (16gb) 2400mhz cl16
Kylare; Noctua D15

Behöver ni veta något mer så hojta så hör jag med honom

Av arneankann

Tja!

Har den här https://www.inet.se/produkt/2219184/lenovo-legion-t5-ryzen-7-... att sälja. Väldigt sparsamt använd, knappt ett år gammal.

Bor i Vänersborg så inte långt ifrån dig.

Finns intresse?

Av arneankann
Skrivet av Wizook:

Kommer prioritera runt omkring Stockholm just nu! Förhoppningsvis hittar jag något här annars hör jag av mig.

Jajemen, hör av dig!

Av arneankann

Tjena! Jag säljer min dator just nu, som är extremt sparsamt använd under det knappa året sen jag köpte den. Den fungerar som ny och kvittot finns kvar.

Är denna jag har: https://www.inet.se/produkt/2219184/lenovo-legion-t5-ryzen-7-...

Priset kan vi diskutera fram, men tänkte att jag skickar med två gamingskärmar också om du vill ha den. Bor tyvärr långt ifrån Stockholm så hade behövt skicka den, men har delvis originalemballage kvar som Inet skickade i, och packar dessutom den ännu extra säkert. Spårbart också om du vill såklart.

Av arneankann

Tack för er hjälp!

Av arneankann
Skrivet av Bagarbosse:

du har förmodligen ett lan via port 4, din egna router.

och ett annat lan via port 1-3+teliawifi,om du har wifit påslaget.

Kolla din externa ip via telialan. Och tplinklan.
Är det olika? = Bra. Anslut allt till tplinklan om du vill kunna kommunicera mellan enheter och gå via den routern.

Hur kollar jag upp detta?

Det du menar, helt enkelt, är att jag KAN använda lanportar på routern om jag vill, bara att de inte kommer gå på samma nätverk och kunna kommunicera med mitt meshnätverk?

Jag kan också stänga av wifi på routern utan att det påverkar meshnätverket?

Ska kolla ip när jag kommer hem.

Av arneankann

Telia DSL-bryggad Router, har jag gjort rätt?

Hej! Superdum fråga det här säkerligen, men nätverk är inte riktigt min allra starkaste sida, haha! Jag har i dagsläget bredband via VDSL från Telia, och har nu idag skaffat mig ett Mesh-system ifrån TP-Link (S7 3 pack AC1900). Förstod att för att få det att fungera behövde min router bryggas om för att agera bara modem till systemet. Sättet jag hittade var att via Telia sätta på "Bridge ETH Port 4" och sedan koppla huvudnoden i meshsystemet till Lan 4 på mn vanliga router. Detta gjorde jag och sedan kopplade jag samman alla Meshnodes via wifi och ja, det fungerar utmärkt. Det som förvirrar mig dock är att mina andra LAN-portar på den vanliga routern fortfarande fungerar, jag trodde dessa skulle sluta fungera helt? Men jag kan fortfarande koppla med ethernetkabel direkt från den till t.ex dator utan problem. Har jag missuppfattat när jag trodde att den helt skulle sluta fungera för annat än att supporta huvudnoden i meshsystemet?

Lyxproblem kanske att allting fungerar bättre än jag trodde, vill bara inte stöta på framtida problem för att jag gjort något fel.

Av arneankann

Okey, så det borde vara ganska okej i några år tills grafikkorten kostar rimliga pengar och jag bygger mig en egen dator? (ja, jag är medveten om att det säkerligen är billigare redan idag, men just nu finns inte lusten till det ändå, haha).

Av arneankann

Vilken av dessa datorer - Hur viktig är watt på nätaggregat?

Tja! Köpte i dagarna den här datorn ifrån Inet:

https://www.inet.se/produkt/2219184/lenovo-legion-t5-ryzen-7-...

är nöjd med datorn så, men så i dagarna så hittade jag den här datorn på NetonNet, där jag även jobbar själv:

https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingdator/stationar-gami...

Som jag kan se är det enda som skiljer dessa åt ett nätaggregat på 650W på den från Inet, medan det är 550W på den från NetonnNet. Saken är den att datorn från NetonNet är 1500kr billigare. Förstår att jag kan byta nätaggregat billigare än så om det skulle vara möjligt, men i dagsläget är jag ute efter en dator jag inte behöver göra någonting sådant med alls. Det ska vara enkelt helt enkelt.

Kollar jag 3070 grafikkort verkar minimum rekommenderat vara 650 eller t.om 750W, så 550 känns lite i snålare laget. Vad tror ni?

Av arneankann

Åh fan, jag startade precis en väldigt liknande tråd, såg inte din!

Jag körde på följande ändringar:

Chassi bytt till: Phanteks Eclipse P500 Air ATX Case, Tempered Glass, DRGB, Satin Black

Grafikkort bytt till: ASUS GeForce RTX 3070 DUAL SI

Processorkylare bytt till: Cooler Master ML240L V2 RGB

RAM bytt till: Kingston FURY Beast RGB DDR4 3200MHz 32GB

Nätaggregat bytt till: Corsair TX750M, 750W PSU

Undrar lite samma som du, om de verkar värt! För mig blev ju datorn dyrare än originalet dock, med ett par tusen. Ser att många tar bort Windows, är de enkelt att fixa billigare i efterhand alltså?

Av arneankann

Är den här datorn värd sina pengar?

Tja! Är i tankarna att skaffa mig en ny dator, och har därmed börjat kika runt på lite. Kommer överväga en stund till innan jag slå till, men har kikat en del på Komplett och deras verktyg där man kan ändra i deras redan färdiga exempel på datorer.

Kikade på följande: https://www.komplett.se/product/1171770/dator-surfplatta/komp...

Men gjorde då en del ändringar, vilket gav slutpriset 20 438kr. Någon som är duktigare än jag som kan kika på det jag gjort och ser om de skulle gjort något annorlunda? Ändringarna är nedan:

Chassi bytt till: Phanteks Eclipse P500 Air ATX Case, Tempered Glass, DRGB, Satin Black

Grafikkort bytt till: ASUS GeForce RTX 3070 DUAL SI

Processorkylare bytt till: Cooler Master ML240L V2 RGB

RAM bytt till: Kingston FURY Beast RGB DDR4 3200MHz 32GB

Nätaggregat bytt till: Corsair TX750M, 750W PSU

Har också kikat på färdigbyggda datorer såsom:

https://www.komplett.se/product/1182573/gaming/speldator/stat...

https://www.inet.se/produkt/1512031/taurus-gaming-elite-rtx-3...

som feedback på också skulle uppskattas! Har ni bra förslag på andra datorer så ös på! Budgeten ligger väl på ett maxtak på 21-22!

Av arneankann
Skrivet av Scarabeo:

Köp INTE den. Köpte denna från Elgiganten och fick åka tillbaka med den. Den väsnas så man tror den ska flyga iväg samt blir glödhet.

Av arneankann

Bumpar! Tradera med reservation är väl en idé, men vet ju inte öht vad jag ska lägga upp det på haha!

Av arneankann

Vad kan jag sälja min dator för?

Tja! Är lite i jakt på att skaffa mig en ny dator nu (jag vet, fel tid för det, men jag behöver uppgradera), och är inte alls särskilt insatt i hur andrahandsmarknaden ser ut. Jag köpte mig min dator för ungefär tre år sedan och den kostade då ca. 17 000, men det har ju gått ett tag sedan dess och jag misstänker att den kan ha tankat i värde totalt. Min undran blir då egentligen om den blir värd att sälja, eller om jag likaväl kan ha kvar den som streamingdator och köra den nya som gamingdator.

Komponenterna är följande, rakt kopierat från mitt kvitto från komplett:

Cooler Master MasterBox Lite 5
Fläkt: 1x 120mm bak, mITX, mATX, ATX, fönster, Art. nr: 973035 / Tillverkarens artikelnummer:: MCW-L5S3-KANN-01

Cooler Master B500 V2 KOMPLETT Edition
ATX 12V V2.3, 80Plus, 1x 4+4 CPU, 2x 6+2pin PCIe, 6x SATA, 3x Molex, Art. nr: 838663 / Tillverkarens artikelnummer:: RS500-ACABB1-BK

AMD Ryzen 5 2600X Processor
Socket-AM4, 6-Core, 12-Thread, 4.25GHz, 19MB cache, 95W, inkl. kylare, Art. nr: 993769 / Tillverkarens artikelnummer:: YD260XBCAFBOX

ASUS ROG Strix B350-F Gaming, Socket-AM4
Moderkort, ATX, B350, DDR4, 2xPCIe-x16, SupremeFX, AURA Header, Art. nr: 1004497 / Tillverkarens artikelnummer:: ROG STRIX B350-F GAMING

Ballistix Sport LT DDR4 16GB
2x8GB 2666MHz DDR4 CL16 SR x8 Unbuffered DIMM, Grå, Art. nr: 917684 / Tillverkarens artikelnummer:: BLS2C8G4D26BFSBK

Gainward GeForce GTX 1070 Ti Phoenix
Grafikkort, PCI-Express 3.0, 8GB GDDR5, Pascal, Art. nr: 962780 / Tillverkarens artikelnummer:: 426018336-3972

Seagate Firecuda 1TB 3.5'' SSHD
SATA 6.0Gb/s, 7200RPM, 64MB cache, 8GB Flash enhanced, KUN til PC prod, Art. nr: 903048 / Tillverkarens artikelnummer:: ST1000DX002KPC

Att tillägga är väl också att ett av de två främre USB-uttagen är trasigt. Eller ja, det läser fortfarande av det som stoppas in, men datorn har kortslutit när det används, så det är ju inte att rekommendera x)

Datorn är ganska mycket använd, men mest för enklare spel, surf, stream och videoredigering.

Så kort och gott. Är den ens värd att sälja?