Inlägg

Inlägg som oakar har skrivit i forumet

Scanpan Ctx är bäst! Har köpt många dyra pannor genom åren men den är grym. Har gjutjärn också men betydligt jobbigare att diska tycker jag.

Sitter också ungefär 3,7 m från tvn och har 65’” i vardagsrummet vilket funkar bra tycker jag. Köpte för nåt år sen Sonys xf9005 4k 55” till ”biorummet” men den blev för liten dock väldigt nöjd med tvn. 65” - 70” är nog rekommenderat. Kör bara Sony då jag tycker de aldrig strular.

Nä deras "kundtjänst" kan du nog släppa. Har lagt ner åtskilliga timmar för vårt företagssida för att få saker att fungera. Själv sitter vi i en redirect loop så man kan inte komma in på vår facebook

Kommer inte VD´n ihåg mailadressen? För det hade ju löst problemet, och sedan göra en återställning av lösen som föregående skriver.

Skrivet av abvmoose:

Vet inte om du mena exakt alla spel som går att köra i GN eller gratis liren.
Här är en skärmdump från min Win-klient över gratis spelen just nu:
https://flic.kr/p/2j2Jpk2

Om du menar de spelen som har full support och går att spara game progress så håller med om att en sån lista hade ju varit bra.

Hittade en databas med vilka spel som stöds faktiskt. nästa får bli control nu när de har rea på det. https://www.gfnlist.com/. Tomb Raider var riktigt bra och flöt på helt okej för det mesta. FPS passar bäst direkt på PC skulle jag säga (använder bara GFN på nvidia shield).

Skrivet av abvmoose:

Så kan man fixa titlar med fullt steam stöd så funkar det fin fint.
Det finns ingen begränsning på vad för titlar som kan spelas på GN vad jag vet, man kan installera titlar som inte finns i deras utbud men ingen game progress kan sparas då. Jag hade en Shooter, SOMA, på Steam som inte ingick i GN's utbud, den kunde jag installera och köra på GN men som sagt utan att kunna spara

Nja, GFN stöder väl bara titlar som finns hos dem? visserligen kan du spela alla dina steam spel men då är det via lokal strömning mot egen dator? Så har jag fattat det som iaf.

Jag är inne på dessa: https://www.eufylife.com/products/variant/eufycam-2c-2cam-kit...
Någon som har testat? Är likt Arlo trådlösa och går på batteri aktiveras bara vid rörelser samt igenkänning av människor. Vill kunna koppla mot Google home. Verkar vara prisvärda 2000:- för två kameror från tyskland.

Nu skriver du att du ska ha Wi-Fi iofs. Men jag hade samma problem så köpte en power plug, dvs nätverk över elnätet. Får inte ut alls samma hastigheter som vanlig kabel men det är stabilare än Wi-Fi. Kan vara en lösning och sätta in en sådan och sedan en AP till den?

Vet du xiaomi funkar med google assistant, hittar ingen info om det...
Fungerar deras hub bra? använder du någon typ av extern siren?

Jäkligt sugen på att kasta ut verisure och slänga in xiaomis prylar istället.

Skrivet av sdaniel1:

Maskin:
Delonghi Magnifica S ECAM 21.117

Bönor:
Lavazza Expresso barista Grand Crema 7/10 intensity!

Denna kombo har räddat många trögstartade jobbdagar! Går som tåget år 3 nu

Nya versionen har en sexig display och lite mer knapp ny tystare kvarn och är säkert bättre men, som sagt är väldigt nöjd med min.

Finns mycket hjälp på youtube om hur man gör dittan och dattan med den också, byter ut saker, reparerar eller pimpar för ännu bättre resultat. Men jag kör min som den är med lite tweak på styrkan och malningsstorleken. dricker mest expresso men en och annan lyxig latte blir det ju, och såklart har man ju startat AW:n med en Kaffe Karlsson eller Irish också

Om jag måste klaga på något så skulle jag klaga på att vid espresso skulle kaffet kunna blivit lite varmare. Men jag dricker mitt direkt ändå så .. och vid latte är detta inte ett problem.

Pimpa den?! Har du nån länk?

@sixten jonsson: Brukar köra finmalet, dvs ratten så långt medsols som möjligt

Förresten, glöm inte underhållet, tydligen ska man göra rent invändigt via en lucka bakom vattentanken, missa det de första åren och nu klaga den rejält tillslut!

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1641609
Kör denna från DeLonghi sedan 5 år tillbaka. känns som det blir billigare med bönor än kapslar. Gör bra espresso och vanligt svart samt latte. Bra pris drygt 3000:-

Någon som har en länk till vilka spel som stöds? hittar bara denna sida men då får man manuellt söka efter vilka titlar som stöds: https://www.nvidia.com/en-us/geforce-now/games/

Svårt som fan är det att sluta. Har haft uppehåll på ca 3 år en gång. Då funkade det bra med nikotinplåster som jag tycker funkade bra, då trappar man ner i flera steg, och man blir blir mindre irriterad osv. Anledningen att jag började igen var nytt ganska stressigt jobb och då känns snuset som en bästa vän

Skickades från m.sweclockers.com

Fördelen som jag ser med att använda Nvidia shield kontra pc är att du sparar en del på elräkningen men även ljudmässigt så låter ju en pc mer (i allafall min).

@Lodethi: Hej igen, får förtydliga:

Plex går att streama utanför hemmet & inom hemmanätverket.

Spmc går att stream till andra tv:ar med android inbyggt alt. mediacenter typ shield.

Men det ska väl fungera att köra båda inlagt samtidigt. har inte hört att det inte fungerar.

@Lodethi: Finns ju plex skin till Kodi. Men som sagt spmc (kör en skin som ser ut som netflix UI, inga problem med HDR) är snäppet bättre och tar allt man slänger på den. Finns en nyare variant som heter MrMC också har dock inte testat.

Kör även 4k HDR över nätverket med spmc och det funkar fin fint.

@Lodethi: Ett kommunikationsprotokoll. Hur det funkar i praktiken med nvidia shield hemma hos mig:

1. Installera plex media server på shielden.

2. sätt i en externhårddisk eller sd kort i nvidia shield. gå in i inställningar på shielden och aktivera nätverksdelning. Där får du en ip och lösen. På din pc kan du sedan se shielden som en nätverksenhet/resurs ant. gå in i utforskaren och skriv in ip för att komma åt den. Det går endast att skriva till nvidia's enhet, dvs du kan inte ta bort en mapp när du har överfört.

3. Nu har du en filserver på din shield. Du kan även dela detta med familj/vänner för streaming utanför ditt nätverk.

Tycker dock att plex är rätt buggigt och dåligt och använder hellre spmc eller kodi. delar även "filservern" detta till andra tv:ar hemma genom den inbyggda smart tv funktionen.

Hojta om du behöver hjälp!

Varför inte en Nvidia shield? 2000:-. Låter ingenting, du kan utöka med extern hårddisk och föra över filer via SMB från din ordinarie dator.

Funkar fint hemma i vilket fall.

Skrivet av Sjöoberg:

Okej okej men grafikkortet håller hyfsat måttet , men CPU behöver bytas , är de ett 980ti som ligger på 1500 spänn?

Om man vill säkra lite gällande gpu kan man köpa en sån ny o smälla på mitt moderkort eller behövs de med köpas tillsammans med ram ?

Skickades från m.sweclockers.com

Ja begagnat då, men kikar du på köp & sälj här på sidan så kommer det ofta 980Ti runt de pengarna. CPU som jag har kostar ca 1000 spänn begagnat. men då behöver du nytt mobo, jag använder detta och har funkat riktigt bra: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4387737. Ram behöver du byta om du köper nytt mobo, dessa funkar ju: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3294850

Så totalt snackar vi om: 4500:-.

Jag kör även en M.2 NVME SSD som systemdisk där även squad ligger. Då laddas allt betydligt fortare.

Förövrigt låter det som vi sitter i samma sits, fick också övertala frugan länge.... Fick bli ett Apple inspirerat chassi och diskret skärm ;).

Skrivet av Sjöoberg:

Hej på er underbara sweclockare !
Har en gammal dator och ett nyfunnet spelsug gällande squad . Dock måste jag köra på lägsta grafiken men kör jag squad benchmark ingame hamnar de på hög o episk laggar galet då . Sitter i även i tanken med överclockning men som sagt gamla prylar . Och vill gärna spela squad på medium iaf om de går med mina prylar .
Mycket tacksam för svar .
Mina specs

MK Asus P8Z68-V PRO/GEN3 Sock 1155, ATX, Z68
CPU Core i5 2500K
EVGA GeForce GTX 970 4GB ACX 2.0+ SSC
Corsair 16GB (4-KIT) DDR3 VENGEANCE 1,5V LOW P INET
Corsair Cooling Hydro H60 CPU-kylare multiplatform
NZXT Phantom Svart ATX
Nätagg OCZ ZX-series 850W 80+ GULD

Spelar en del Squad, kör ett 980Ti och Ryzen 5 1600, ligger runt 70-80 i fps med högsta inställningar och 1,25 i supersampling.
Så ett sånt grafikkort som har får du för 1500:-. Det är väl din processor som är för klen kan jag tro?