Inlägg

Inlägg som DanileJoh har skrivit i forumet
Av DanileJoh

Annonsen är avslutad

Av DanileJoh

Blir nog till att skicka ändå. Det var en som hade skickat PM som är först i kön så ska kolla av där först.

Av DanileJoh
Skrivet av Grilljohan:

Är intresserad, men är lite på gränsen på för långt bort, du råkar inte ha vägarna förbi Uppsala?

Inga planerade turer till Uppsala just nu tyvärr. Du kan alltid ta bussen till Skolsta och åka tillbaka på samma biljett;) Tar sin lilla tid bara även om bussarna går ofta.

Av DanileJoh

Tänker avvakta någon dag för att se om någon vill hämta innan jag bestämmer mig för att skicka.

Av DanileJoh

560ti DirectCU II

Har ett gammalt 560ti som legat i en låda ett antal år. Kanske finns det någon som är intresserad. Har inte testat det sedan jag tog ut det ur datorn men då fungerade det i alla fall.

Finns att hämta utanför Enköping.

Läs hela annonsen här

Av DanileJoh

Hur gjorde ni i slutändan? Och om ni valde att läsa på It-högskolan hur var era upplevelser? Sitter själv och funderar på att söka mig dit för en utbildning.

Av DanileJoh
Skrivet av KingCobra:

Av en ko får man ca 170 kilo nötkött och 12000 liter mjölk som innehåller vatten.
För 8000 liter vatten, som burgaren kostade, får man 5 kilo Mango eller drygt 8 kilo majs. Att det skulle vara köttet i burgaren som stod för 8 kubik vatten är bara löjligt. Att odla effektivt kräver enorma mängder vatten och arealer där inga andra växter får finnas.
Miljövinsten i att äta grönt handlar om helt andra saker.

Hur menar du? De beräkningar som gjorts på vattenfotavtrycket för nötköttsproduktion ger ändå värden som ligger där omkring. Djurhållning, och då framför allt av nötkreatur, är vattenkrävande och är en förutsättning för köttproduktion (ej vilt då såklart). Sedan är väl en inte helt oviktig aspekt att många djur inte enbart betar utan att djurhållningen i sig kräver stora mängder växtproduktion för att ge djuren mat. Sedan är det ju som du säger att det finns en mängd andra saker att ta hänsyn till också och andra aspekter som komplicerar bilden. Men med avseende på vatten så är köttproduktion i de flesta fall mer krävande än växtproduktion.

Skrivet av Puttefnasket:

Ett par jeans kräver lika mycket vatten som en burgare, en t-shirt i bomull kräver 2500 liter vatten, det är mycket kostnads effektivare att äta nöt kött då det går att göra så mycket mera av ett nötdjur än bara mat, mycket av växtbaserad mat går inte samtidigt att använda till andra produkter, där måste man välja mellan att äta produkten eller förädla densamma för att kunna utvinna fibrer till textilier.

Allt som växer och lever kräver vatten.

Det är nog få tillfällen där fibrer utvinns från något som annars skulle kunna ätas. Fibrer skulle väl snarare utvinnas från de delar som vi ändå inte vill äta (stjälkar etc).

Av DanileJoh

Då höjer jag till 3500 + frakt.

Av DanileJoh

Jag lägger ett bud på 3300 + frakt.

Av DanileJoh

Jag tillhör skaran som haft svårt för att skriva inlägg men som gärna velat nyttja marknaden. Så jag uppskattar förändringen.

Av DanileJoh

Många bra tips i den här tråden. Som tidigare sagts, se vad du kan låna för att komplettera vad du redan har. Sen om det blir något du fortsätter med så bygg successivt på din utrustning.

Om du bara vill ut i skogen men inte nödvändigtvis behöver sova i tält så har Västerbotten en hel del fina stugor som man kan sova gratis i. Blir inte lika känsligt med temperatur och inte lika viktigt med utrustning (madrass, filt och köks/kastruller mm finns). Har själv testat Västermark och Björnlandet (lite längre bort men värt ett besök). Nackdelen är väl risken att behöva dela stugan med andra besökare och att det kanske mer handlar om om en till två övernattningar och inga längre turer.

Av DanileJoh

2600k som jag fortfarande kör på. Länge tänkt att det är dags att byta men fortsätter skjuta på det.

Av DanileJoh
Skrivet av Duxus:

4 månader kommer dom räcka, sen har dom gått ut

Från sidan du köpte på:
"Mjölk med längre hållbarhet, s k UHT, är vanlig färsk mjölk som snabbt har värmts upp till en hög temperatur, UHT, (ca 140 grader) s.k. ultrapastörisering. Därefter förpackas den direkt, lufttätt och sterilt. På så sätt förlängs hållbarheten rejält, från normalt 7 dagar i kylskåpet till ca 4 månader i rumstemperatur."

Självklart kan den hålla säkert nån månad eller två till efter det, om du har tur.
Men du har inte köpt mjölk så du klarar dig i ett helt år eller liknande, bara så du inte får en chock sen

Förvaras den kallt så kan den nog hålla upp emot ett år utan några större problem. Men det förutsätter att det finns plats i kylen.

Sen tror jag bäst före-datumet mest är baserat på att det blir kvalitetsförändringar med tiden. Typ sediment och färgförändringar. Inte odrickbart men kanske heller inte så aptitretande.

Av DanileJoh

Ser lite ut som ett spel i Ultima-serien. Kanske Ultima online?

Av DanileJoh
Skrivet av NisseG91:

@DanileJoh: Nej tyvärr, det är inte heller rätt!
Men du är ganska nära. Age of Wonders är väldigt likt(enligt wikipedia) ett annat spel publicerat av samma utvecklare som spelet i fråga.

Nu blev jag tvungen att tjuvkika på wikipedia. Ser att min andra gissning, som jag inte kom på namnet på, inte heller hade varit rätt. Men tydligen av rätt utvecklare i alla fall. Ser att jag utan att börja googla inte kommer kunna träffa rätt.

Av DanileJoh

Kommer att tänka på Age of wonders men ser inte bekant ut. Tidigare spel från samma skapare (som jag missat)?

Av DanileJoh

Amiga 500. Blir fortfarande sugen på att spela vissa av spelen som jag aldrig kom igenom när det begav sig (kanske framför allt Moonstone).

Av DanileJoh

36 och spelar just nu Dark Souls 3. Vanligtvis mest rollspel (inte Bethesda), strategi och diverse promenadsimulatorer/pusselspel.