Inlägg

Inlägg som "Something" har skrivit i forumet
Av "Something"

Annonsen är avslutad

Av "Something"

Det var väl inte tanken men du verkar vara den enda som bjuder på allt så funkar för mig

Av "Something"

Datordelar 1080, Ryzen 1800x, B350 tomahawk m,m

Har lite delar att sälja av efter uppgradering. Allt använt fram till idag och inköpt 2018 februari.

Har dålig koll på vad grejerna är värda så sätter ett startbud utifrån mina fantasier. Är dom horribla så säg till, är dom för låga så buda på.
Alla priser exklusive frakt om det ska skickas. Grejerna finns i Falkenberg.

EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 GAMING --- 1400kr
MSI B350 Tomahawk, Socket-AM4 --- 500kr
2st Corsair Vengeance LPX DDR4 3000MHz 16GB 800kr
Noctua NH-U12S SE-AM4 CPU Kylare 200kr
AMD Ryzen 7 1800X Processor 800kr

Köp allt för 3.500 kanske?

Läs hela annonsen här

Av "Something"

Oj, snabba ryck. Bättre svarstid än 112. Stort tack

Tror du det finns en chans till mellandagsrea som kommer påverka priserna?

Och har man slutat inkludera kylare till CPU eller är det bara så att den du lagt till är bättre än de som ingår?

Av "Something"

Uppgradering av dator ~20k

Hej allesammans. Skulle ni kunna ge lite tips på uppgradering av ungarnas speldator?
Den är väl cirka 6 år gammal nu.

Följande spec just nu
Moderkort MS-7A34
Grafikkort GTX 1080 TI
Ram Corsair 2x8gb DDR4 3000mhz
PSU Corsair RM 750X
Skärm Asus PB287Q
3st Samsung SSD,

VR genom Oculus Rift körs mycket (kanske dags att byta VR system också? tipsa gärna isof)
Annars kör det allt möjligt, både äldre och nyare spel.

Budget kanske upp till 20k? Plus minus beroende på vad som kan vara värt.

Skärm och SSD kan vara värda att behålla tänker jag?
Chassit är ett gammal sladdrigt sådant men funktionellt.

Alla råd är välkomna. Det var många år sedan jag följde vad som var hett i ämnet

Av "Something"

Tack jag har testat dom i andra datorer (2st) och ingen funktion tyvärr. Köpte ny disk och allt funkar fint. Testade dom återigen i min dator med efter att jag installerat om den med nya disken men nope, ingenting.

Så framöver ska jag behandla SATA kablar som engångsartiklar och försöka undvika vara korkad.

Av "Something"

Halvrolig uppdatering. Satte det nya nätagget vid sidan av och kopplade in allt genom det bara för att testa så allt gick igång. Vilket det gjorde. Inga problem alls.

River ut det gamla nätagget och dess kablar och installerade det nya. Drog om kablaget litegrann och snyggade till. Så bootar inte datorn. Klickade till en sekund och så dör den.

Efter ett par försök visade det sig att det var en av strömkablarna till en av SSD diskarna som var problemet. Tog ut den och kopplade in bägge SSD på en annan kabel. Startar men hittar ingen av diskarna och jag hamnar bara i BIOS menyn.

Krånglade fram och tillbaka, testade med bara en disk, testade med ny ström och sata kabel inget funkar. Satte i den gamla sata kabel igen och vips, börjar fanskapet att ryka och kortslutning på kabeln är faktum.

Bytte den kabeln givetvis men fortfarande inget, och nu står jag här och funderar på om bägge mina SSD kan ha kortslutits och dött? Känns långsökt men samtidigt flyttade jag runt alla kablar en hel del mellan de olika SATA kontakterna.

Av "Something"

Tadaaa, det var nätaggregatet som blivit lite trött.

Tack för all hjälp, räknar nog med ny dator under nästa år I alla fall men när det inte är så akut så kan jag kanske träffa ett bra tillfälle i Marknaden

Av "Something"

Jag har 2x8gb ram så då låter jag det vara.

Plockade upp ett 750 nätagg nu så ska testa med det innan det blir ugnsbakning i alla fall.

Tack för tipsen så här långt. Återkommer med resultat ikväll

Av "Something"

Fick isär det nu, var bara mer våld som behövdes för att få isär det när alla skruvar i botten var lossade, lite omständigt att behöva gå den vägen kan jag tycka om man nu bara vill byta fläktarna dock, man kommer åt de tre kvarvarande skruvarna jag pratade om underifrån när man fått isär den helt enkelt.

Så sticker väl och köper lite kylpasta och testar, men den ser och känns fräsch ut så jag är tveksam att det skulle vara det som är bekymret. Blir montering i min brors dator och testa med hans nätagg också men annars blir det väl ett inköp av grafikkortet som tipsades om här uppe.

Är det värt att lägga pengar på något annat när man ändå är igång eller duger CPU, moderkort och ram som det är i kombo med 6800 kortet tror ni?

Av "Something"

Ja alla tre fläktar går igång när belastningen ökar, under stresstestet (det som faktiskt startade) kördes först en fläkt vid start och när kortet kom upp till runt 70 grader gick de andra två igång och tempen stabiliserade mellan 76-78 grader

Jag har sådana mejslar redan. Man kommer dock inte åt två av skruvarna som sagt, behöver alltså komma in från sidan och sedan rakt upp,

Av "Something"

Tack för tipsen så långt, Skruvade ner det så mycket jag kunde men kan inte få av ramen som håller fläktarna på plats. Krävs ett pyttelitet spärrhandtag för att komma åt, eller iaf någon sorts philipsmejsel med 45 grader vinkel.

Så jag plockade ner baksidan så långt jag kunde och borstade rent hela ytan, Fanns en hel del skit där runt omkring och på kylkuddarna. sen ställde jag ner klockningen till vad kortet ska köra i utan OC och när jag väl körde igång stresstestet så funkade det fint. 76-78 grader höll kortet sig under cirka 5 minuter.

Startade sedan warzone och det tvärdog igen, startade upp datorn och körde stresstestet igen och då dog den efter en sekund in.

Är det prissänkning på gång i nästa vecka alltså?

Har inte testat i en annan dator, och ja det andra kortet var äldre och absolut mindre krävande så där kan du ha en poäng helt klart.

Av "Something"

Har varken klockat ner eller bytt kylpasta. Kortet hinner inte upp i temperatur innan datorn startar om, det handlar liksom om max 5 sekunder från start i valfritt spel och i stresstestet så dör direkt när jag klickat start.
Har testat med annat kort i datorn och det fungerar som det ska. Så jag misstänker att det inte är överhettning i alla fall. Känns osannolikt.

Jag har två stickor med 8gb på varje. ( Den beställda ändrades till två 8gb, var slut på lagret vid inköp)

Ungarna använder datorn för Oculus rift och jag kör väl mest Warzone vilket tuffar runt 50-60 fps så en liten boost där hade ju inte varit fel. Annars inga större krav

Av "Something"

GPU trasigt. Övriga komponenter från 2018. köpråd

Tjena, som rubriken säger så verkar mitt EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 GAMING gjort sitt.
Datorn startar men så fort jag drar igång något grafikkrävande eller försöker köra GPU stress test så startar datorn om, Cpu och ramminnen är också stresstestade utan bekymmer.

Så min fråga är om det går att t.ex behålla något av följande komponenter eller om det är bara att börja om från början. Alla tips och köpråd är varmt välkomna, det var många år sedan jag hade koll på komponenter överlag.

MSI B350 Tomahawk, Socket-AM4 (1 st)
Seasonic Focus+ 650W 85+ GOLD PSU (1 st)
Corsair Vengeance LPX DDR4 3000MHz 16GB (1 st)
EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 GAMING
Noctua NH-U12S SE-AM4 CPU Kylare (1 st)
AMD Ryzen 7 1800X Processor (1 st))
Samsung 850 EVO 500GB 2.5" SSD (1 st)

Tack på förhand.

Av "Something"

Har du jobbat på det här viset en längre tid så har ni utan tvekan nått upp till vad som anses ett avtal. Att du en månad jobbar så och dom vill ändra det är inget konstigt. Saker går fel. Men du gjort det i år? Så är det ett avtal oavsett muntligt eller skriftligt eller ingetdera.

Som arbetsgivare så kan man aldrig sänka en anställds lön om inte anställningen ändras till något annat än det nuvarande, där du kanske har mindre ansvar osv. Din lön kommer sänkas om du nu måste jobba mer för samma pengar. Så det kan dom inte göra utan att kompensera dig.

Av "Something"

Såg resten, hon är spot on.

Anyway, liten samling i alla fall några bra memes genrellt WoT

https://www.youtube.com/watch?v=egJQnIAt0O8&ab_channel=Raised...

Av "Something"
Skrivet av anon236072:

Tycker youtube kanalen Books and Bianca summerar säsong 1 bra.

Lyssnade bara på sista fem minuterna. Men jag håller med henne fullt ut.

Av "Something"
Skrivet av asrte1:

PTn väldigt kunnig och bra!

Var på första 'passet' utan PT idag. Känner mig otroligt dum som går runt och letar efter de olika maskinerna. Även otroligt svårt att ta för mig när det t.ex satt några grabbar vid latsdrag-maskinen (körde inte, utan mest bara satt?). kanske också var pga att jag gick till gymmet 21.30 en fredag, men jag gick då med hoppet om att det ej skulle vara så mycket folk. blev till slut bara axelpress och löpning

Du gick dit och gjorde något. Det är mer än inget. Och det blir enklare framöver .

Om du tycker det är jobbigt att be om att få köra på någon maskin som någon annan använder så testa någon annan övning som tar snarlikt eller likadant. Häng inte upp dig på detaljer, det spelar ingen roll i längden. Ville du köra bänkpress men ingen är ledig? Kör hantelpress eller pecdec maskinen.

Istället för latsdrag kör sittande roddar, stångrodd, Inverted rows i något rack (googla så får du upp filmer) osv.

Alla övningar har alternativ och läser du på och kollar runt lite så kommer du snart ha några extra alternativ i din repertoar att jobba med.
Och du är inte mindre dum som letar maskiner än jag som letar efter en typ av bult på järnhandeln som min far skickat mig för att hämta. Att inte ha erfarenhet och kunskap om något man inte spenderat tid med är inte dumhet.

Av "Something"
Skrivet av AplAy:

Faktum är att precis all info om styrketräning, löpning, vila, och kost redan finns ute på internet mer eller mindre "gratis" på flera olika språk. Det är det fantastiska med internet trots alla dess många nackdelar.

Det fantastiska med oss människor är att vi tenderar att inte värdera "gratis information" lika mycket som "betald information" så något "gratis" tolkar vi nästan som om det betyder att det saknar "applicerbart värde".

(Jag får noll kronor för varje gång jag använder "").

Man ska dock inte förringa motiveringen som kan ske av att lägga pengar på något.
Lägger du x antal tusen på personlig tränare, kostschema, kosttillskott eller liknande. Så kanske det motiverar dig att faktiskt göra det du behöver.

Så för vissa är det en vinst oavsett om PT/valfri produkt, faktiskt levererar vad den hävdar.

För uppmärksamhet så vill jag skryta med att jag på nyår tog 2xkroppsvikt i bänkpress, några minuter efter jag fick ryggskott när jag böjde

Av "Something"
Skrivet av mpat:

Personen som står som Uno i avsnitt 8 heter Guy Roberts. Enligt IMDb är han ”recurring” i säsong 2, vilket är goda nyheter på alla sätt. Dels är han inte död, dels får vi sannolikt en del av TGH i säsong 2 i alla fall.

aaah, tänkte inte alls på att kolla IMDB, men kul, tack för infon