Inlägg

Inlägg som harno72 har skrivit i forumet
Av harno72

ASROCK P67 PRO3 & I5-2300 100kr+frakt

Av harno72

950kr + frakt (om du inte råkar har vägarna förbi H-sand). Ska iofs ner till SCA Arena ikväll med det kan bli lite tight om tid för att hinna till S-vall också.

Av harno72

Grafikkort köpes

Hjälper en vän med begränsad ekonomi att sätta ihop en billig dator till hans 10-åring. Har lyckats skrapa ihop det mesta med hjälp av komponenter som jag själv haft liggande hemma.

Just nu innehåller datorn bland annat en Ryzen 5 3600 och ett R9 280x men söker en GPU med lite bättre prestanda till vettigt pris (från GTX 970/RX 580 eller bättre). Absolut smärtgräns är 1500 kr men gärna billigare.

Skicka PM med vad du har och vad du tänkt för pris.

Läs hela annonsen här

Av harno72

Tack så mycket för svar. Kanske lika bra att försöka hitta ett 6600 även om det kanske inte blir så lätt att hitta ett för just 1500kr.

Av harno72

Värde GTX 1060/1070?

Hej!

Håller på att sätta ihop en första dator till en släktings barn. Bygget är tänkt att bli ett lågbudget och består till största del av komponenter som jag redan har liggande här hemma. Grafikkortet just nu är ett R9 280x och jag tycker att det går lite för varmt och GPU-fläktarna får gå på mer eller mindre fullfart då det inte heller är så bra luftflöde i det chassi jag har (kan vara ett NZXT h510). Jag har därför funderat på att försöka hitta nåt annat som är lite mindre effektkrävande men med lite bättre prestanda som t ex ett GTX 1060 eller ett 1070. Har fått erbjudande om att köpa ett 1060 6GB för 800kr inkl frakt och ett 1070 för 1000kr inkl frakt. Är korten värda detta och är det värt uppgraderingen från ett 280x? 1xxx-serien är väl ändå snart 8 år gamla. Sett att RX580 brukar gå att få relativt billigt, kan det vara ett lika bra/bättre alternativ till ett 1060?

Av harno72
Skrivet av Rouge of Darkness:

Falcon de röda burkarna lätt bästa fyllan på systemet å smakar gott.

Vill man ha mest alkohol per krona har jag för mig fagerhult är bäst.

Vet ja köpte nära gotländska öl för ett par år sen typ 30:- flaskan jäkligt goa men förbannat oprisvärt.

Återkommer om jag kommer på namnet.

Vill man ha mest APK så är tydligen Arboga 10,2 "bäst" enligt https://alkolist.github.io/ sen vad det smakar är en helt annan fråga

Av harno72

Skickat PM

Av harno72

Hej!

Om du har lust att skicka så kan jag ta dem mot portokostnad.

Av harno72
Skrivet av ckghagen:

Enligt Dustin Home hemsida så har de 5 års garanti, så är väl bara att starta ett ärende när man har 3 st trasiga kan det vara värt tiden det tar.

Tror till och med att det står på förpackningen att det är 5 års garanti. Det jobbigaste blir väl att hitta kvittot efter så lång tid.

Av harno72
Skrivet av ckghagen:

Dessa Deltaco verkar iallafall ha ganska dålig kvalitet utöver deras egenartade system. Har 3st trasiga nu. Hade 2 trasiga sen tidigare, alla trasiga är av modellen SH-P02. Ingen av SH-P02E har krånglat än.

Håller med, kvaliteten verkar inte vara så hög. 3 av 6 st SH-P01 dog helt med några dagars mellanrum efter ca två år. Har belysning på 5-10 Watt inkopplade på dem så belastningen har inte varit hög. Även en Deltaco GU10-lampa har lagt av efter ungefär samma tid. Gemensamt för alla är att de inte längre går att nå via nätverket. Fått nya på garantin så man ska väl egentligen inte klaga. Tycker även att det alltid blir strul om Internet går ner eller att det varit strömavbrott då de lever sitt eget liv och tappar kontakten med nätverket så att de inte längre tänds/släcks enligt schema. Kör dem via Deltaco-appen så jag vet inte om det är appen eller pluggarna som är problemet.

Av harno72

@Komplett En rejäl sänkning av priset på 5800X3D skulle göra min son nöjd. Kommer säkert inte att hända men man kan ju önska iaf

Av harno72
Skrivet av Rupenbritz:

Frakten går på 60kr utan kylare 74kr med

Tack för svar, skickar PM

Av harno72

@Rupenbritz Är intresserad av #26 om det finns kvar, har du koll på vad frakten kostar?

Av harno72
Skrivet av TJ:

Nu har ju Linus Tech Tips hamnat lite i skiten men denna video känns ju ganska bra att applicera här (dock 3 år gammal)

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd...

Då två pro spelare (om de nu är det, jag följer inte e sport) till och med skjuter bättre med 144hz än 240hz skärm vid flick aim test ca. 32minuter in i klippet.

Det var länge sen jag såg klippet så vid vissa scenarion kanske 240hz har bättre marginaler men snål som jag är fick min hjärna det till att det var onödiga pengar att slösa.

Såg även Linus göra nåt blindtest mellan några skärmar med 300 Hz och 240 Hz. Gick väl inte med säkerhet att utröna vilken skärm som var 300 respektive 240 Hz så i även i min mening är det väl lite som att kasta pengarna i sjön men inte ens såna argument biter på sonen. Å andra sidan är väl imponatoreffekten större med några Hertz extra Är väl lite som att det är coolare med dyra 20" hjul på bilen än 17" även om det i praktiken saknar betydelse vid normal körning. Killen har helt enkelt bestämt sig för att hans 144 Hz-skärm inte duger längre.

Av harno72

Tack för alla tipsen så här långt. Får kolla vidare på dem ikväll.

@laxpudding Tack för ett långt och uttömmande svar. Jo, JAG förstår att det inte enbart är en enskild siffra eller viss panelteknik i specarna som avgör produktens duglighet för ett visst användningsområde men det är svårare att övertyga någon annan om detta (läs envis tonåring). Det är väl lite därför jag bett om att få lite tips på likvärdiga, gärna billigare, skärmar då jag har rätt så begränsade kunskaper om PC-spelande i allmänhet och gamingskärmar i synnerhet då jag inte spelar själv. Hur som helst, bra med lite "ammo" från samtliga som kommenterat. Det kommer att behövas i argumentationen med sonen.

Ska väl tillägga att han kommer att få betala den själv men lönen från sommarjobbet kommer nog inte förrän i september så pappa måste låna ut sina surt förvärvade slantar i väntan på detta. Tycker dock fortfarande att det inte känns rätt att lägga så mycket pengar på en skärm (även om han betalar själv) bara p g a av uppdateringsfrekvensen.

Av harno72

Köpråd gamingskärm till sonen

Hej!

Sonen håller på att tjata hål i huvudet på mig om att han behöver en ny gamingskärm med 300 Hz uppdateringsfrekvens typ denna https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5645810 (var tydligen någon motsvarande Lenovo för ca 500kr mindre som även var aktuell).

Förutom 300 Hz var väl kravet en upplösning på 1920x1080. Han har sedan tidigare en 24" Lenovo-skärm, har för mig att det är 144 Hz på den. Drivs av ett RTX 3070 och han spelar mycket CSGO om det nu är relevant.

Jag som inte spelar på dator förstår inte riktigt varför man ska lägga nästan 6000kr på en 24" skärm. Ni gamers därute, märker man någon större skillnad på 300 Hz vs 240 Hz? Är det TN eller IPS som är "da shit" för gaming nuförtiden (OLED är väl uteslutet pga pris)?

Tips på bra så kallade gamingskärmar som inte kostar skjortan tas tacksamt emot. Motivera gärna varför ditt/dina tips är bättre/lika bra som den jag länkade ovan.

Av harno72
Nytt bud: 100 kr Kan hämta i Ö-vik på lördag
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av harno72

Intresserad om kenneth61 ångrar sig. Svärmors gamla laptop med 2+1GB skulle nog må bra av utökad minnesmängd.

Av harno72
Skrivet av xxargs:

Och skulle den paja eller helt tröttna på den helt så kan du med stor sannolikhet ta ur disken - koppla in disken via en USB-docka och bota på tex ubuntu installations-iso på en USB-sticka och köra 'live' - detektera disken och filsystemet mer eller mindre automagiskt och den vägen hämta ut filerna.

Med största sannolikhet är det en bantad linux i NAS:en och filsystemet som används på lagringsdisken är ext3 eller ext4.

Har haft en N1T1 och jag har för mig att det ska finnas en switch på baksidan så att man kan välja att köra den som extern USB-disk (om man kopplar en USB-label till den) och i såna fall behövs inte USB-docka men Linux behövs förmodligen på den dator som du kopplar den till.

Av harno72

Söker tyst tangentbord för kontorsbruk

Hej!

Ska köpa in ett antal tangentbord för kontorsarbete som behöver vara så tysta som möjligt. Krav är fullsize (ej TKL eller liknande), om det ska vara trådlöst måste det stödja BT och det behöver även vara en "rak" nederkant då de ska användas tillsammans med Rollermouse (inget fast handlovsstöd eller svängd nederkant med andra ord). Ytterligare ett krav är att det ska finnas att köpa hos Dustin. Kommer även att ha pris som en faktor om det står och väger mellan två olika modeller. Har kollat på detta https://www.rtings.com/keyboard/reviews/microsoft/bluetooth-k... - finns det någon som provat det och har synpunkter? Tar gärna emot tips på tysta tangentbord.