Inlägg

Inlägg som Exxovion har skrivit i forumet
Av Exxovion
Skrivet av Kvillen:

Kul ändå att läsa om dem på gamereactor, att för 13 år sen var 5000kr för ett par högtalare från BW klassat som "priset givetvis sanslöst högt."

x)

Trevlig helg på er!

Hehe ja 5000 kr för ett par datahögtalare var verkligen snuskigt dyrt då. Vilket det förvisso är än idag.

Minns jag sålde en av mina mopeder och köpte ett Logitech-system för omkring den summan för en sisådär 20 år sedan. Såhär i efterhand kan man ju tycka att man var dum i huvet. xD Men det är lätt o va efterklok.

Av Exxovion
Skrivet av Alphahanne:

Man kan dra allt till sin spets. Som sagt, vill man ha sånt här så är det självklart fritt fram för alla att skaffa och använda. Jag kan ändå tycka att det är rätt onödiga prylar rent generellt men visst finns det extremer där det kan göra nytta.

När det gäller just belysning så tycker jag dessa "smarta produkter" är en riktigt bra sak som underlättar i vardagen.

Istället för att behöva gå runt o släcka alla lampor i huset så räcker det med att jag trycker på en knapp på fjärrkontrollen när jag ska gå o lägga mig eller lämna hemmet.

Fönsterlamporna t.ex. är inställda på att följa solens upp o nedgång istället för att styras efter fasta tider eller ljus som jag hade tidigare... så dem behöver jag inte ens bry mig om.

Sedan så kan man ju självklart krångla till det hur mycket som helst... vilket tydligen många tror att det är också. Men det är egentligen bara första konfigureringen som kan vara lite jobbigt, speciellt innan man bestämt sig för hur man vill ha det.

Och med tanke på min livsstil som friluftsmänniska så kan jag inte påstå att jag är lat precis.

Av Exxovion
Skrivet av SirMacke:

Det finns folk som fortfarande tror på att torka med ris?

Det är såklart inte lika effektivt som "silica gel" eller andra sorters torkmedel. Men det fungerar i brist på annat.

De flesta har väl lite ris hemma? Riktigt torkmedel däremot tvivlar jag på att så många har hemma.

Av Exxovion
Skrivet av Laxpudding:

Ja, blä.

Nu har ju ändå el-giganten ryckt upp sig från att sälja en blufftjänst. En gång i tiden sålde de en "optimering" med samma inställningar, ofta dessutom felaktiga inställningar, som de tryckte in i menyerna på TV-apparater av samma modell. Alla Samsung Q70R fick exakt samma värden med då helt random resultat eftersom Samsungs TV-apparater skiljer sig rätt ordentligt mellan exemplaren.

Numera har de utbildad personal på sina ställen. Däremot ska man undvika automatiserad kalibrering eftersom man i praktiken betalar för snygga mätgrafer. Bilden är inte alltid bättre.

Det var lite av poängen med min kommentar... en korrekt kalibrerad bild behöver absolut inte vara den man upplever som bäst.

Av Exxovion

Tänk på att kalibreringen utförs med hänsyn till "korrekt färgåtergivning" och inte på något sätt ens egna ögon, tycke och smak.

Erbjuds den utan någon extra kostnad så absolut, kör på. Inga problem att ändra inställningarna sedan.

Av Exxovion
Skrivet av nikwid:

Har en 50" Panasonic Viera plasma HD från 2007. Kostade då 23000 kr. Svårt att tro att den är värd något idag, men den ger fortfarande bra bild. Har lovat mig att nästa ska vara minst 100" OLED men de kostar fortfarande lite väl mycket/finns väl knappt. Men när det reade ut en 98" LCD från TCL förra året så var det lite lockande, men höll ändå igen. Gick dumt nog och kollade vad som fanns nu, blev lite lockad igen men vill inte kompromissa från Oled till lcd, eller ta Oled i mindre format. Eller...? Ajaj, dags att stänga ned prisjakt nu!

Har du verkligen ett så pass stort rum där du har tänkt ställa tv:n, att en 4 gånger så stor tv verkligen kommer till sin rätt?

Av Exxovion

För vissa arkiv är Winrar ett krav ännu.

Men nu kanske 7-zip uppdaterats för att stödja de senaste rar-arkiven också?

Av Exxovion

Jag köper det jag behöver NÄR jag behöver det… vänta på en rea är meningslöst eftersom det ännu aldrig dykt upp någon produkt som jag varit intresserad av. 😋

Av Exxovion

Med tanke på grunden i detta spel så är jag faktiskt lite smått förvånad över att det inte kräver mer än vad det faktiskt gör. 🙂

Enda jag ångrar med köpet är att det är lite för lätt att fastna. Har redan lagt allt för många timmar i spelet.

Av Exxovion
Skrivet av Wiinis:

Njae det håller jag inte med om, men det är kanske min fot som är en virtuos och inte en blyklump.
Sen vet jag iof inte vad DSG är…

DSG = Direct Shift Gearbox

Av Exxovion
Skrivet av anon315148:

Folk tar ju körkort av olika anledningar. Många här nämner jobb men det är inte min anledning till att vilja ta körkort. Sen kräver långt ifrån alla jobb körkort. Bor man dessutom i stan så behöver man inte ens bil till eller från jobbet.

Jag tror de flesta som tar automatkörkort är införstådda med begränsningen och för mig är det ingen begränsning.

För de som bor centralt blir det nog mer och mer jobbet som avgör om körkort eller ej behövs.

Skrivet av kaimor:

Jag skulle inte ens ha ett jobb kvar om jag inte hade körkort. För manuell låda dessutom.

Samma här. Mitt yrkesval kräver att jag har ett körkort. Dock har vi alltid endast haft bilar med automatlåda så där hade man ej varit begränsad om man endast hade haft körkort för automat.

Av Exxovion
Skrivet av teanox:

Faktum kvarstår att man inte får köra manuellt alls om du inte tar körkort med just manuell låda, man får inte framföra något som körs med manuell. Kan säga såhär, man byter inte ut fordon/utrustning i en fordonspark i onödan och speciellt inte för att en "potentiell" anställd inte kan framföra det. Då har man ett femtio - hundratal CVs till att kolla igenom.

Dem flesta bilar som rullar idag är ju inte spritt nya från -20 + det är äldre bilar med, 90 - 00 uppåt.

Med tanke på hur bra man kan klara sig helt utan något körkort så ser jag inte ett B-kort med begränsning för endast automat som något problem.

Men självklart ska man ju känna till begränsningarna.

Av Exxovion
Skrivet av trebrecks:

Kan man inte köra manuellt så ska man inte köra bil alls

Hur många bilar har manuell växellåda idag?

Av Exxovion
Skrivet av DasIch:

Det här är egentligen två separata problem som har blivit ihopkopplade. Ena problemet är stresskänslighet och det andra problemet är brist på bilkontroll, vilket göder det första problemet.

Stresskänslighet och överkänslig för intryck är ett problem som bör jobbas bort oavsett vad. Även om du tar dig så långt som att klara uppkörningen och få körkortet, så har du inte överkommit det problemet. Du kommer utsättas för många stressiga situationer ute i trafiken, vare sig du vill eller inte. Vad händer exempelvis om det är mycket trafik och folk runtom dig kör oberäkneligt och dåligt? Hur blir det i en paniksituation när ett barn eller ett djur springer ut i vägen? Vad händer om du kör på en is- eller oljefläck och plötsligt får sladd på bilen? Kan du inte hålla huvudet kallt och veta hur du ska hantera detta, så kommer det förr eller senare bli farligt.

Att lära sig köra manuellt växlad bil handlar inte bara om att trycka på en pedal och dra i en spak. Det lär dig även lite grundläggande bilkontroll. För att lyckas krävs i varje fall viss motorik och känsla för motor, koppling och växellåda. Det tvingar dig även att köra mjukt och du får lite mer känsla för lastförskjutningar (manuellt växlade bilar tenderar att motorbromsa mer, och ska du använda den motorbromsen vill du gärna att det ska mjukt istället för ryckigt).

Nu menar jag inte att det är något som kommer göra dig ens tillnärmelsevis till en bra förare, men det är bra för att få in i varje fall lite grundläggande färdigheter.

Vill bara påpeka där att flertalet nya bilmodeller, både el och vanliga har en väldigt kraftfull motorbroms jämfört med äldre modeller trots avsaknad av manuell växellåda. Något man dock vänjer sig vid ganska omedelbart, så det är ett ickeproblem egentligen. 😀

Av Exxovion

Aldrig

Av Exxovion
Skrivet av perost:

Vissa äldre nätagg (främst Seasonic) hade problem med 3000-serien p.g.a. brus på 12V sense-linan, så det kan ha varit något liknande med ditt nätagg. Transienter är inget större problem med just 3000-serien, det blev bara populärt att skylla på det innan det riktiga problemet upptäcktes.

Det är väl Seasonic som levererar nätaggregat till Corsair?

Av Exxovion
Skrivet av talonmas:

Timpris o barnfamilj är sådär. Visst, bilen på natten är billig men minst två tvättmaskiner om dagen plus tumlare. Det vill inte jag stå o göra mitt i natten iaf utan precis när alla andra vill och timpriset ärr obsent högt.

Men gör en kalkyl o jämför båda vad som är billigast för Dig.

Om alla övergick till timpris och använde elen när den är som billigast så skulle det bli tvärtom eller hur? xD

Av Exxovion
Skrivet av Lidodido:

Enyaq med LED Matrix:
<Uppladdad bildlänk>

Passat 2016, standard LED-lampor:
<Uppladdad bildlänk>

Passat med 20" Lightforce-ramp, lite äldre modell:
<Uppladdad bildlänk>

Tagna på 1/20, ISO 800, F2.

Klart bättre ljus med LED Matrix jämfört med Passatens originalljus. Inte starkare (snarare svagare rätt ner på vägbanan men det är ju bara bra, bredden och längden är ofantligt mycket bättre på halvljuset), men mycket bredare. Bilderna gör inte riktigt rätt för hur stor skillnad det är ut mot sidorna. Lägg märke t.ex till stoppskylten ute i skogen på skoterleden som i stort sett är osynlig med Passaten men syns väl med Enyaq.

Men, släng på en Lightforce-ramp på det så är det inte ens på samma planet. Blev faktiskt helt tagen över hur stor skillnaden var när jag väl hade vant mig vid att köra utan ramp ett tag och sen fick köra med den igen. Inte jämförbart på något sätt, och ingen kan få mig att tro att någon bils helljus, vare sig det är Laserlight eller vad det kan heta kommer komma i närheten av ett par riktigt bra extraljus. Nu gjorde visserligen nederbörd att Lightforce-bilderna ser lite skumma ut, men skillnaden var verkligen att man såg hela vägen bort till kurvan ljust och tydligt jämfört med att inte göra det.

Funderat på om man ska montera dit en LED-ramp eller inte. Är ju ganska nöjd med automatiken iochmed Matrix-ljuset, även om det tydligen inte fungerar optimalt ibland. Då man möter en och annan som blinkar till med ljuset.

Sätter jag dit en extraramp så måste automatiken stängas av vilket innebär att det blir helt vanligt halv- och helljus. Alltså helt onödigt att man valde till Matrix från början. xD

Frågan är ju om mer ljus och större risk att blända mötande är det kloka valet?

Av Exxovion
Skrivet av Nozomi:

Du kan behöva logga ut/logga in igen eller ominstallera appen.

Det har jag provat redan. Ska se hur det ser ut på datorn sen när jag kommer hem från jobbet.

Av Exxovion

Vart hittar man sitt egna Wrapped?