Inlägg

Inlägg som Doldas har skrivit i forumet
Av Doldas

Äger 1 stationär dator som jag använder för gaming samt för universitets studier inom programvaru ingenjörs utbildning.

Denna maskin innehåller en amd fx 8350 black edition överklockad till 4.3ghz tillsammans med en asus gtx 770 oc II.
Går att spela vissa vr spel som beat sabers på expert+.

Sedan så har jag en gammal liten acer laptop. En travelmate som jag kan använda när man reser omkring om man nu gör det vill säga.

Av Doldas

Dröm datorn, Den perfekta datorn nu under sommaren, men också året runt. Gillar du ray tracing så kommer denna maskin göra det. Denna maskin för dig in i dröm världar, helt plötsligt så är du en Goblin Hunter i World of Warcraft. Nästa ögon blick så så undersöker du vr världar med ängar och andra härligheter. Med fantastiska AURA RGB kontrollern så kan rgb belysningen representera dina sinnen. Med ryzen 7 3700x så kan du leka runt allt ifrån spel till virtuella maskiner utan några bekymmer. Ja du, denna dator är datorn du ser just nu i molnen i det blå. En maskin som bara gud vet. En sak är säker denna maskin är fylld av hemligheter som kommer föra dig vart än du vill, Lan med vänner, Programmering / grafisk design studier. Ja raytracing och vr, så mycket mer att utforska.

Av Doldas
Skrivet av Nilossolin:

Jag väntar nog med att byta ut mitt 980 till nästa generation. Är glad att jag köpte det för 6 år sedan även om jag då tyckte det var dyrt.

Samma här, jag siter med ett asus gtx 770 2Gb Oc II tillsammans med amd fx 8350.

Kan fortfarande spela spelen som jag vill spela. Vilket gör det att jag ändå är nöjd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Doldas

@Samlooh: jo vet det, det är just därför det är lockande att vänta till nästa års vinter rea, det ska ju komma ut nya processorer bland annat. så förhoppningsvis lite rea, men håller med ska fundera på att ändra val av kort. I alla fall lägntar redan till att byta ut, Kan ju inte sitta på min amd fx 8350 hur länge som helst med ett vanligt gtx 770.

Jag kan ju spela spel fortfarande som Assasin's creed serien, men märker att datorn nu verkar ha gjort sig, en bra fighter men man måste växla mellan low - medium för att hålla 30 - 40fps. Varför en rtx 2080 är för att jag tänkte skaffa Oculus rift till datorn också, ska defenitivt titta hos tyskarna bland annat, inom EU har vi inte den höga skatten som man får från USA.

Ska följa ditt förslag.
Vet om att reklamationer kan vara problematiskt utomlands och jag har hört om att en del 2080ti bland annat har haft problem med dåliga minnes kretsar som slutar att fungera. Var bara det att minsta krona man spar på builden ju mer kan man kanske spendera på kanske en ny skärm eller så.

Har bestämt mig för att skita i USA, Blev bara som en shock när man jämförde priserna lite, men som sagt skatten gör nog så att det blir samma pris som hemma ändå, och då är det ju bättre att köpa här.

Av Doldas

@dlq84: Ah, trodde man inte skulle komma upp i så mycket med momsen. Det skulle kunna förklara varför det är en så stor pris skillnad.
Tyckte bara det såg så intressant ut när piset verkar vara rnt 16 000kr där borta och 20 000 här.
Kan bli så att jag ändå köper allt här hemma om det är så pass mycket, det var därav jag ville fråga vad ni tycker.

En intressant diskussion, köpa varor utomlands vs hemma.

Av Doldas

Värt att köpa PC uppgradering från USA istället för Sverige?

Hej under sen sommaren detta år eller vinter rea 2020(Nästa år) så tänker jag uppgradera min nuvarande dator som jag har haft sedan 2012/2013.

Tänker behålla min 1tb samsung 860 evo ssd och seagate sshd 2tb.
Samt fortsätta att använda min corsair cs 700 nätaggregat.

Det jag kommer byta ut är chassi, Processor(AMD FX 8350), Moderkort(ASUS Sabertooth 990fx R1), RAM (Corsair Ballistic Sport 16GB DDR3 - Kommer nog sakna dessa minnen)

I alla fall så har jag bestämt mig för dessa komponenter:
https://pcpartpicker.com/list/4FDfbX

Svensk pris:

https://i.imgur.com/yYjl5DZ.jpg

Amrekanskt pris:

https://i.imgur.com/EjQ9RCz.jpg

Upptäckte att här i Sverige så får jag betala ungefär 2100$ istället för 1804$

Vet att man måste betala frakt och en viss moms på varan, men som det ser ut som så verkar det som att man bör nog överväga att köpa från andra länder istället.

Det som jag vill veta, finns det någon här som har köpt från USA eller från något annat land och tyckte du det var värt den extra vänte tiden. I alla fall så är jag väldigt nyfiken över era åsikter när det kommer till att köpa komponenter, om man bör göra det här i Sverige eller om man tjänar mer på att köpa utomlands.

Är öppen för andra länder också om ni tycker något land är bättre än USA och Sverige.

Av Doldas
Skrivet av superegg:

Tjo,

Jag har en del stav fel därför jag har stannat kvar på C# då programmet hjälper till att stava rätt och när jag testade C++ så rätt stava den inte och det gör att jag har svårt att stava rätt, så jag undra om det går att ställa in på något sätt?

Sen undra jag lite över när man kodar i C++ hur ska man veta vilken import som man ska välja finns det någon bra sidan att utgå från eller hur funkar det har mest bara jobbat med C#?

Jag behöver koda en socket server men väljer bort C# då den måste funka bra i Linux samt att regex funkar bättre i C++.

Jag rekommenderar att installera extensionen Resharper om du använder dig av Visual studio som IDE.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Doldas
Skrivet av zetruz:

Jag bytte från MX518 till G502 sommaren 2017, just för att sensorn var för dålig och förhindrade snabba vändningar i Overwatch. Ärligt talat skulle jag inte gå tillbaks till MX518 Legendary nu, för att scrollhjulet på den gamla designen är så rutten jämfört med G502. Den nya designen är inte perfekt (tilt-funktionen på scrollhjulet använder jag aldrig och allt den gör är att den känns lite smått wobblig), men herregud vad obekvämt det gamla scrollhjulet är i jämförelse.
G502 ser väldigt obekväm ut i jämförelse, men för mig är det ingen nämnvärd skillnad, båda är jättetrevliga i handen. Rekommenderar att du åtminstone testar G502 om du kan. Du kanske är som jag och känner att MX518 var en fantastisk design för sin tid, och att nutiden har sprungit iväg lite i vissa detaljer.

Ska nog göra som dig och testa G502, är öppen för andra serier också eller andra märken som corsair. Tycker ändå det är intresant när en billig mus håller så här länge. Tror samtidigt på att man inte kan vara trotjänare för länge, man missar mycket om man inte testar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Doldas

Jag sitter fortfarande med min logitech mx 518 sedan jag skaffade den 2010 - 2011 där omkring. Riktig tro tjänare som har varit med om mängder med gaming, surfa på webb och programmering. Det enda som är att rull hjulet nu är så pass utsliten så ibland tar den och ibland inte, men trots allt så har den varit trogen i snart 9 år. Funderar på om man ska skaffa denna vinter 2020.

Skickades från m.sweclockers.com