Inlägg

Inlägg som Klonk97 har skrivit i forumet
Av Klonk97

När jag var 10 ville jag spela något spel men det var 12årsgräns och eftersom det var så populärt för alla i min ålder att ha sitt födelseår i namnet så tänkte jag att det vore smart att ha 97 i namnet så folk trodde jag var tillräckligt gammal. (riktigt grym logik) Sen fick jag klonk ifrån kalle anka när de slog i något ihåligt. Hjärnan hos barn funkar verkligen speciellt, trots det har namnet fått följa med mig sen dess.

Mvh

Av Klonk97

Kudos till er för att ni lyssnar på vad vi(läsarna) gärna vill se!

Mvh

Av Klonk97

"Det var bättre förr" ok boomers

Nä skämt åsido så håller jag klart med om att det är svårt att slå "det gamla goda", oftast kommer man ju bara ihåg det positiva och förtränger det negativa... BFV och BF1 var faktiskt roliga spel och det var kul att Battlefield vågade prova något nytt. Många som skrattar åt att Call of Duty släpper (nästan) samma spel år efter år(ModernWarfare2019 var dock 10/10) men sedan blir samma personer ledsna när Battlefield provar på något nytt istället för att släppa samma sak år efter år.
Ser verkligen fram emot vad Dice kommer visa upp.

Mvh

Av Klonk97

Väntar på ett par Oneplus Buds från Webhallen! Det var kanske inte världens bästa rea men det var tillräckligt för att jag skulle ta tummen ur och beställa.

Mvh

Av Klonk97

Är inte så insatt i hur det funkar att gräva krypto, kan någon ge mig ett argument varför det är bra förutom att man själv tjänar pengar?

Mvh

Av Klonk97

League of Legends eller World of Tanks med någonstans mellan 2000-4000h i båda två. Då de inte har någon typ av räknare för hur många timmar man spelat så är det mest en uppskattning från mig, tvivlar dock på att det skulle vara mindre än 2000h i något av dem. På steam är det jag har mest i Warthunder med ynka 475h följt av PUBG med 236h.

Varför? För att många av mina kompisar spelar de spelen och jag inte riktigt uppskattar att spela spel själv.

Mvh

Av Klonk97
Skrivet av VincHeee:

Snälla mitt kära 980Ti, vänta med att gå sönder till 2022!

Tack!

Är i exakt samma sits!

Mvh

Av Klonk97
Skrivet av m4gnify:

Provat typ f.lux eller Windows 10's inbyggda "Nattläge"? Samt dragit ner på ljusstyrkan på skärmen? T.ex "Monitorian" fungerar bra för att slippa hålla på med skärmens egna knappar hela tiden.

Skrivet av Mr.Borka:

Kanske inte ormolja, men något av ett bedrägeri, för att lösningen på dina problem antagligen inte behöver kosta något alls.
Som flera skrivit tidigare lär du få samma, eller liknande, effekt genom att sänka ljusstyrkan på skärmen (och ofta få bättre upplevd bildkvalitet på köpet) och använda Flux/nattläge.

Hade jag kunnat ha lägre ljusstyrka på min skärm så hade det ju varit trevligt men har redan så lågt det går... Angående flux och Nattläge så kan jag väl säga att jag bara var väldigt lat, istället för att googla och hitta en lösning så beställde jag bara ett par glasögon för jag tyckte inte 200kr var så farligt. Har haft glasögonen i lite mer än 2 år nu och de har liksom blivit en del av att sitta framför datorn. Men tack för tipsen ändå!

Mvh

Av Klonk97
Skrivet av Zemlan:

Och varför skulle man vilja ta bort blått ljus? Aldrig fattat det, rätt säker på att det där är ormolja rakt igenom...

Jag fick riktigt ont i mina ögon och de blev röda om jag satt framför en datorskärm i några timmar. Det problemet har jag inte kvar nu när jag börjat använda ett par Gunnar glasögon. Så jag håller inte med om att det skulle vara någon "ormolja".

Mvh

Av Klonk97
Skrivet av Söderbäck:

Ugh. AMDs revenue statistik-graf gör verkligen skäl för uttrycket
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics"

Höjden på staplarna är helt förvrängda.

Q1'19-stapeln bredvid Q4'20 stapeln. Mer än åtta gånger högre är den sista stapeln mot den första. Något som inte överensstämmer med siffrorna i staplarna.
https://i.imgur.com/7ZiLYN7.png

AMD har helt enkelt inte med hela staplarna utan bara topparna i den grafen. Det är inte OK!

Jaja I know. Det är vanligt att det fifflas med prestandasiffror för hårdvarai marknadsföringsmaterial.
Men det här är inte prestandasiffror för grafikkort i marknadsföringssyfte.

Det här är underlag för kvartalsredovisning.
Jag tycker det är 7 resor värre att förställa grafer för ekonomisk redovisning faktiskt.

Tvi för det där alltså.

Jag förstår vart du vill komma men det ser ju bara ut som om de börjar grafen från 1,000$ och inte 0. Ta bort 1000 från båda staplarna och sen får du 2244/272 =8.25 vilket är ungefär hur många gånger högre den stapeln är. Men jag håller helt med om att de hade kunnat göra det lite tydligare.

Mvh

Av Klonk97

Tillräckligt med internet för idag...

Av Klonk97
Skrivet av Sando:

RX 290 och 390, och RX 480 och 580...

R9 290 lanserades för 399$
R9 390 för 329$
Det är faktiskt en prissänkning på 17%
Men jag håller dock med om RX480 och RX580 för där var det endast 10$ skillnad.

Mvh

Av Klonk97

Cyberpunk 2077 är det roligaste singeplayerspel jag spelat i år med hästlängder. Cod Warzone är det roligaste multiplayerspelet jag spelat i år. Men slutligen måste Half life Alyx måste dock vara det bästa spelet som släppts under året.

Mvh

Av Klonk97

Har plockat ihop ungefär 50h i spelet och endast stött på 2 buggar som tvingat mig att starta om spelet. Annars är det bara lite små buggar jag stött på. Sjukt roligt spel men jag tyckte aldrig problemet var buggarna utan det var snarare alla features de lovade som inte finns med. Hade det varit EA som släppt ett spel med så många saknade saker hade de fått så mycket skit, nu hyllas det istället av många som tidernas bästa spel.
Här har vi en lista med saker de snackat om under åren som skulle finnas i spelet och även sakerna de slopat helt:
https://www.reddit.com/r/cyberpunkgame/comments/kcve8s/promis...

Sen så är denna listan med rätt kul också eftersom det är många "quality of life" features som finns i de flesta nya spel men inte i cyberpunk:
https://www.reddit.com/r/cyberpunkgame/comments/kb22xs/compil...

Missförstå mig inte, spelet är riktigt roligt och jag kommer garanterat sänka lika många timmar(om inte fler) som jag har i Skyrim och Fallout 4.

Mvh

Av Klonk97

God jul allesammans!

Av Klonk97

Har provat HL Alyx hos en polare då jag själv inte köpt ett VR headset än och där snackar vi verkligen ett spel som känns långt före sin tid. Enklaste nomineringen imo. Cyberpunk 2077 må va kul att spela men alla uteblivna features får mig att ge Half life Alyx min nominering.

Mvh

Av Klonk97
Skrivet av hockexx:

Testerna du länkar till visar ju uppenbarligen att de inte klarar det, hur tänkte du nu?
Såg visst att jag glömde skriva 1440P. Men "Nvidia Geforce GTX 980 47/39 fps". Kanske skulle ha varit mer konkret med att jag syftade på "ultra". Ett 3080 får bättre prestanda än så i 1440P på CP2077@Ultra och då är det där prestandan för 1080P i TW3.

Ursäkta, det blev fel av mig isåfall för jag antog att du menade 1080p.

Mvh

Av Klonk97
Skrivet av hockexx:

PC-versionen är det dock inga större fel på. Du kan ju inte på allvar bli missnöjd när du har 5.5 år gammalt grafikkort och 7.5 år gammal processor. Där ligger ju felet hos dig och inte på CDPR. Ett 980 och även TI versionen kunde inte ens köra The witcher 3 i 60FPS med höga inställningar när det släpptes/strax efter då ti versionen kom ut efter. Kritiken mot CP2077 har nått en löjligt låg nivå.

Skämtar du? https://www.sweclockers.com/test/20511-snabbtest-grafikpresta...
Både ett 980 och ett 980ti klarade hålla 60fps galant i The witcher 3 när det lanserades. Kritiken är verkligen helt acceptabel, jag tycker snarare att de får för lite kritik. Hade det varit EA som släpp Cyberpunk hade internet exploderat.

Cyberpunk 2077 är ett grafiskt mästerverk. Med inställningar som har en blandning av high/medium/low ligger jag på hyffsat stabila 60fps med datorn i sign så spelet är givetvis spelbart. Men sen kommer vi till buggarna som är störande. Men det är inte buggarna som förstör spelet för mig utan det är att alla features de har snackat om som skulle vara i spelet som inte är där. https://www.reddit.com/r/cyberpunkgame/comments/kcve8s/promis... Här har vi en fin lista på features som inte finns med i spelet just nu men som CDPR har snackat om att spelet ska innehålla. Spelet är bra men det är inte vad de marknadsförde.

Mvh

Av Klonk97

Lite väl dålig hårdvara för det priset i mitt tycke, dock är konceptet väldigt intressant så jag hoppas utvecklingen fortsätter.

Mvh

Av Klonk97
Skrivet av enbom:

Är verkligen olika resultat beroende på vilken sida eller Youtube-kanal man kollar på... Förstår ju att det är olika testsystem men ändå.

Hardware Unboxed resultat pekar på 6800XT som bättre än RTX 3080 i 1080p och 1440p, men tappar lite i UHD.

Som många redan sagt så är det resultatet på Hardware Unboxed pga att de kör med en 3950x och inte en nyare 5000serie Ryzen. (3000 ryzen-serien flaskar en bit i 1080p med ett så kraftigt grafikkort.)

Mvh