Inlägg

Inlägg som GudaHanden har skrivit i forumet
Av GudaHanden
Skrivet av semiretarded:

Jag skulle säga att jag alltid upplevt bose som i det övre skiktet "bra" ljud i konsumentprodukter. I alla fall för vanliga dödliga. Gemene man bryr sig nog extremt lite på det här "klara ljudet" som jag upplever att många menar på är så bra i professionell utrustning eller åtminstone den skillnaden på klarhet från high end bose till high end "insert valfri Hi-fi premium/professionell märke". Det går helt enkelt inte att rättfärdiga den skillnad som finns i relation till prisklass.

Detta är återigen som så många gånger förr i dessa forum bara en perspektivfråga och den nivån jag ligger på i "okej" ljud är långt mycket längre än vad du med flera anser.

Utan att veta kan jag nästan hävda att man till och med kan få en sämre upplevelse med riktigt bra professionella lurar med tanke på det trasiga media man lyssnar på eller dom podcasts som använder 99kr mikrofon rusta.

Nu snackar vi! mycket bra tips och faktiska erfarenheter. Tack, jag ska kolla in foam med en gång.

Hur upplever du i am sounds lurar, är det något att ha? Verkar vara rea just nu. 99 gröna sedlar.
Hur är egentligen skillnaden på "true" wireless, det har aldrig lockat mig riktigt.
Utan sladden med "volymkontrollen" behöver mer komponenter in i så litet utrymme gör mig skeptisk.

Hur är ljudkvalité, mikrofon och batteritid i jämförelse med motsvarande och större varianter med eller utan sladd? Det känns ju som i am sound måste sitta på en enorm hemlighet om dom kan leverera med tanke på storleken?

laddar lurarna i den medföljande "hållaren" med inbyggt batteri eller via kabel?

EDIT: Ser att det står "charging station" så det är alltså inte laddning "on the go"
finns det någon som lyckats lösa det med typ ladda från mobilen/powerbank med adaptrar eller bara rakt in? micro usb - micro usb. oavsett typ av trådlösa lurar?
Det är något jag älskar med pugz även fast lurarna är sådär. Att man kan använda lurarna/ladda även om batteriet tar slut, via mobilen.

i am sounds lurar är okej, men det finns en del barnsjukdomar. Skall försöka lista de jag stött på.
"true" wireless jämfört med de som har en sladd mellan sig kan jag tyvärr inte jämföra då jag inte haft den typen av modell.
Men att jämföra mot dem man ansluter med 3.5mm, så är det riktigt skönt utan kablar som dras med kläderna.
Volymkontroll saknar man tyvärr på dem.. så där får man gräva efter mobilen. Det man kan styra (vad jag kommer ihåg såhära utan att kolla instruktionsboken) är att pausa musik och ta emot samtal.

Ljudkvalitén tycker JAG är riktigt behaglig. (Sedan vet jag inte hur pass kräsen jag är.) skulle jag säga åt andra så hade jag väl beskrivit den som bra. Så får andra bli positivt överraskade, eller smått besvikna. Vi alla tycker ju olika, så det är svårt att säga.

Mikrofonen är sisådär, man får prata ganska högt om man är ute eller i livliga miljöer har jag märkt, medans inne så behöver man inte prata lika högt.

Batteritiden är bra. Sedan på det har du den lilla portabla laddaren vart du kan pluppa in dem, och om jag inte kommer ihåg galet så får du ut en full laddning till (minst?). Och jo den lilla laddningstationen laddas upp med usb-kabel. En upptäckt jag gjorde var när jag monterade foam tips på earbudsen var att de nästan inte fick plats i laddningstationen så har man liknande laddningsteknik så kan det vara en "risk".

Av GudaHanden

Tjo alla, jag får aldrig silikon tips att sitta bra. Men kan slå ett starkt slag för foam tips!

- Sitter hur bra som helst i örat.
- Man stänger bort mycket ljud "utifrån", så kan ha lägre volym och ändå höra bra.
- Eftersom man stänger ut annat ljud och i princip får det helt tätt så blir det ganska stor skillnad på ljudet från hörlurarna.
- Eftersom de är som öronproppar så behöver man inte vara rädd att lurarna faller ut. (jag har inte varit med om det iaf)

- Det negativa jag skulle säga om foam tips är: att de tar bort så mycket ljud runt sig att jag iaf måste ta ut en om jag ska höra vad de säger i kassan på en matbutik t.e.x.

Jag använder foam tips på dessa och är riktigt nöjd.
https://www.buyiamsound.com/

Av GudaHanden
Skrivet av Chris_Kadaver:

Radiotjänsts anställda kan väl bli lapplisor instället? Höj felparkeingsavgifterma i norrland från typ 150:- till ca 600:- precis som det kostar för oss andra så har dom nog råd att anställa fler lapplisor?!

Skrivet av deltascu:

Den politiskt korrekta benämningen i norrland är samelisor

Inte för att vara den men.. lätt att skämta om andra via nätet men om man ska komma med like fakta så ligger också felparkeringsavgifterna i Kiruna på 500:-. Sedan företagen som delar ut parkeringsböter här uppe, finns också i söder så då chansar jag på att hela Sverige har lapplisor/samelisor??

/Yours truly, GudaHanden!

Av GudaHanden

Spännande och se hur Oneplus 5 blir. Sjukt nöjd med min Oneplus 3, har till t.o.m. bytt min display 2 ggr själv Kanske blir att hoppa till 5:an och ha 3:an som reservtelefon!

Av GudaHanden

"Hur bär ni er åt?"... Fösta som man kan fråga är om du har Windows 7 eller 8, för 7:an har inte alls så mycket påtvingade Windows 8 däremot, OH MAMA där trycker dem på otroligt hårt! min bärbara har de försökt påtvinga 2 ggr. Håller med att de har "lite" väl aggressiv tillvägagångssätt!

Av GudaHanden

Hade en gång ett intressant fel på en router, tror jag (kommer inte ihåg) den började tappa uppkoppling då och då.. visade sig att den hade för dålig strömadapter. Adaptern orkade inte trycka ut det som behövdes. Kolla om du å din mor har samma ampere å volt på adaptrarna. dock så borde ju inte vara de när den funkat ett år utan problem, men iaf

Av GudaHanden
Skrivet av madtop:

Även fast din internetförbindelse bara är 8/1 finns det ett värde i att kunna köra snabbare internt. Är en viss skillnad att flytta filer till t.ex en NAS i 1G isf 100M.

Ja internt så är den en annan sak, då är det ju från A till B internt och utrustningen där emellan. Ungefär som jag tipsade med att modemet styr hans hastighet "utåt". men det var glömskt att inte nämna att det är annorlunda internt.

Buy hey its monday and im not perfect.

Av GudaHanden
Skrivet av jcee1993:

Beroende på hur många portar du behöver på övervåningen kan du ha en router som agerar både switch och AP.

^- Precis som han säger en router kan agera som switch också men antal portar är dock mindre. Kom ihåg också att modemet är den som bestämmer hastigheten på detta nätverk, så du inte köper dyr utrustning som klarar mycket men sedan sitter modemet och "stryper" hastigheten. Dock vet inte jag vad ditt modem klarar av ;p

Av GudaHanden

Ta samma port som du har den nuvarande "40 meters" kabeln på och prova med en kortare, (bara för att se att det fungerar med en annan) om det fungerar så kan du konstatera att porten på både datorn och modemet är ok. och i så fall återstår bara att testa kabeln som du grävt ner (med en kabeltestare) som du redan blivit hänvisad till~