Inlägg

Inlägg som anon259415 har skrivit i forumet
Av anon259415
Skrivet av Entash:

Problemet blir bara att du ökar luftfuktigheten i rummet, så du kanske får kall luft på dig men rummet blir fuktigt. Fuktig luft är hemsk IMO men det kanske är bättre än en vanlig fläkt iallafall.

Kan också vara värt att tänka på att om man har "hårt" vatten kan det bildas kalkdamm av dessa maskiner, inte så roligt att få på elektronik...

Av anon259415
Skrivet av VassVass:

Hittade en till smidig funktion. Efter några dagar så har jag märkt att TV:n blir lite långsam igen och att knapptryck registreras långsamt. För att fixa detta krävs en riktig omstart, detta går att göra genom att hålla inne power-knappen på fjärrkontrollen i ca 30 sekunder tills loggan visas. Håll alltså inne knappen så att den hamnar standby-läge och tills loggan kommer upp. Givetvis går det att stänga av strömmen också men detta är lite smidigare.

Det finns också ett smidigt sätt för att rensa cache från alla apps, detta görs genom att gå in på Inställningar -> Support -> Skötsel an enhet -> Starta skötsel av enhet. Om "Skötsel av enhet" är gråmarkerad så beror det på att någon app är öppen, avsluta då appen och försök igen.

Värt att notera är att ethernet-uttaget bara är på 100mbit, wifi är alltså snabbare vid optimala förhållanden.

Rekommenderar varmt en Apple TV eller Nvidia Shield. Samsungs OS ger en hjärncancer efter några dagars användande.

Av anon259415
Skrivet av nu1mlock:

För det priset hade jag köpt ett Xbox Series X som Bluray-spelare, eller missar man något speciellt?

Den största skillnaden är att den har stöd för Dolby Vision, vilket varken Xbox eller PS5 har för 4K Blu-ray skivor. Se Linus video så får du nog en ganska bra uppfattning över det:

https://www.youtube.com/watch?v=na1hqx4Yi68

Av anon259415
Skrivet av MANDER:

Då ser det ut så här för stunden istället. Dvs ifall sambon godkänner IKEA Symfonisk tavlarna och hittar någon ram som hon gillar.
Sparar 10000kr jämfört med första förslaget, vilket uppskattas

2st IKEA Symfonisk (ca 5000kr)

https://i.gyazo.com/eea8c05addd5e7f2df9e4ba97afe1091.png

Vill bara tipsa om att du kan beställa från Sonos själva, och använda Benify-koden för 15% rabatt (BENIFY-PSM9QK7M4R).
Testade lägga samma varukorg som du hade här och det blir en besparing på cirka 1382 kr, alltid något

Av anon259415

Har för tillfället 500/500 för 399 kr på Bahnhof bundet till november i år. Blir troligtvis ett byte när bindningstiden löpt ut, förhoppningen är att Telia kör sin årliga Black-Friday kampanj på 500/500 299 kr, även fast jag avskyr Telia som bolag.

Av anon259415
Skrivet av Aka_The_Barf:

https://www.byggahus.se/forum/threads/mini-recension-pa-rums-...

Där är min recension. Har utökat med en vl-50 också. Den har ingen recension ännu

Stort tack för tipset! En sån här ner i källaren kan vara något.

Av anon259415
Skrivet av Novdid:

Nästa patch är släppt. Lovar en del prestandaförbättringar. Patch Notes

Måste säga att detta fick mig att le lite. Det är alltså fullständigt rimligt att mitt i en intensiv strid konsumera en grillad kyckling, 7 liter mjölk, ett halvt dussin äpplen och en massa annat på torra land i jämförelse.

Man kan även slå på i inställningarna nu att olja ska auto-appliceras på Geralts svärd, beroende på vilken fiende man slåss mot. Otroligt nice!

Av anon259415
Skrivet av Gilgamesh:

De inbyggda apparna är att föredra.

Varför?

Av anon259415
Skrivet av Extrapaj:

Högtalarna 150kr
Förstärkaren 350kr

Min gissning.

Högtalarna har du troligtvis rätt på, men förstärkaren är värd betydligt mer än 350 kr. Den har stöd för HDR format som HDR10, Dolby Vision och HLG och kan driva ett 7.2 system. Skulle säga att 1500-2000kr är ett schysst pris för den på begagnatmarknaden.

Av anon259415

77" OLED men hade lätt kunnat ha en 83" om det inte hade varit dubbla priset på dem.

Av anon259415
Skrivet av Maaxan:

Majoriteten av dom på abonemang där illusionen att dom får telefonen gratis ingår.

Precis som med övriga telefoner, Samsung med flera. Inget som är exklusivt till iPhone ska tilläggas.

Av anon259415
Av anon259415
Skrivet av liten_lemmel:

Se så, lugn och fin nu lilla ilskna mänska.
Alltså: I samma stund jag klickar på en app, säg HBO, Disney+, webbläsaren eller whatever så öppnas appen direkt. Det finns liksom ingen fördröjning, inloggad och klar. När jag klickar mig genom interfacet i Web OS sker allt direkt utan fördröjning.
Hur skulle en Shield öppna dessa appar snabbare? Bläddrar den snabbare bland serier på Netflix? Web OS idag är snabbt och med pekarfjärren blir det hur smidigt som helst.

Agree to disagree, jag har använt appar och inställningar på min LG C1 och upplever det som väldigt segt (precis som på min gamla LG B6, men den är förstås ännu värre). Du måste ha ett riktigt fint exemplar av TV då helt enkelt, kollar man på forum är nog det en klar majoritet som föredrar att använda sin Apple TV/Nvidia Shield över TV OS. Detta gäller ju dock människor som faktiskt använt bådadera, inte som i ditt fall med "testat hos en polare och det var segt"-upplevelse eller "Jag vet inte ens vad en Apple TV är och är inte intresserad".

Skrivet av liten_lemmel:

Ja, det var ju trist.
Men bara så jag hänger med nu; Du får alltså gnälla på 7 år gamla grejor men jag fick inte nämna gamla saker, även om mina exempel iofs var äldre?

Någonstans slutar saker få uppdateringar. Att din Äpplesticka fortfarande får det är ju bra på alla sätt, kul för dig och andra som köpt den.

Men vad har Apples datorer från 2008 eller deras senaste iPhone med detta att göra? Du ville bara spy galla på ett företag, helt menlöst och ingen bryr sig om det i denna diskussion.

Skrivet av liten_lemmel:

Argumentet var så enkelt att jag hellre föredrar kompletta lösningar utan tillbehör /tredjeparts tjänster. För mina behov ger Web OS mig detta. Och det lilla jag provat Shield så var den kass och erbjöd mig inget jag hade behov av, en helt valid point. Laptoplösningen kom till eftersom jag ju redan hade den (en gammal arvlaptop) utan att behöva betala en spänn. 100% av de gånger jag körde laptoppen till dum- TVn fungerade det felfritt. Varför ska jag då lägga pengar på en liten låda till som ändå ska streama data från en dator?

Web OS innehåll /appstöd i de versioner jag har ger mig access till de tjänster jag är intresserad av. För mitt behov är de således bra.

Vad är det som är komplicerat med en apparat som kopplas in med en HDMI-kabel och strömkabel? Känner du samma sak med konsoler då eller? En laptop är väl också en tredjepart? Bra att tjänsterna du är intresserad av finns på webOS, men du tar inte i beaktning saker som livslängd på uppdateringar, insamling av data och "in-your-face" popups som framförallt webOS lider av.

Skrivet av liten_lemmel:

Mjo, men min slutsats var aldrig att allt Nvidia gör är dåligt. Jag hade helt skrivit av Shield eftersom jag redan där och då hade, och fortsatt har, noll behov av en sådan. Inte ens då jag bara hade en dum TV kände jag behov för en Shield då min laptop gjorde allt jag behövde och dessutom felfritt.

Kul för dig. Jag har inte heller ett behov av ett RTX 4090 men kan erkänna att det är bättre än mitt 2060 på alla plan.

Av anon259415
Skrivet av liten_lemmel:

Äh, du fjompar dig, inget luddigt i resonemanget alls. Jag har interagerat med en Shield vid några tillfällen och den var alltid sjukt seg och strulig. Att jag själv inte har köpt någon beror på att jag har noll intresse eller behov. Är det inte mer dumt att köpa saker bara för att andra har dem eller andra tycker de är bra? Som sagt min gamla laptop med HDMI-kabel till TVn i fråga. Det fungerade alltid, var snabbt och gav mest användarvänlighet och access till ALLT.

Jag har aldrig påstått att M1 och M2 på något sätt är dåliga. Jag sa bara att min erfarenhet av Apple-produkter är usel, för det är den. Ska man diskutera företag 1:s produkter mot företags 2:s är det ofta bra med erfarenheter och upplevelser. Så jo, det är relevant även om mina exempel var lastgamla och skrivna lite i långbänk.

Vad gäller Apple TV så kan jag inte ge ett svar då jag inte ens vet vad det är och jag är inte heller intresserad. Men bägge mina LG TV (en CX och en C2) med Web OS är milsvida snabbare än Nvidia Shield. Utan tvekan. Användarvänlighet är subjektivt och jag tycker att de båda Web OS jag har är riktigt, riktigt bra. Enkla, snabba, tydliga med välbeskrivna inställningar osv.

Fjärren till bägge mina OLEDs är också riktigt grymt och jag behöver inte trycka flera gånger "uppåt" > "höger" > "OK" när jag bläddrar i menyer eller ska skriva ngt utan kan direkt klicka på det jag vill eller använda rösten. Att de inte kommer få uppdateringar under lika lång tid må hända men än så länge får min snart tre år gamla CX både OS och app-uppdateringar.

Du kanske bara provat någon gammal version av Web OS på en slö 3000kr LCD-TV?

Hahaha va? Ge mig gärna något slags bevis på hur din LG TV är "milsvida snabbare" än en Nvidia Shield? Du måste ha överväldigande bevis! "Jag kör en Renault Clio, jag testade en Lamborghini men den hade motorfel och gick saktare än min Clio, så därmed är Clio snabbare och bättre!" Kom igen.

Du verkar inte veta detta, men LG B6 och C6 var bland dem första "mainstream" OLED TVs som LG gjorde (det fanns några innan, kommer dock inte ihåg benämningen på dem, men dem var 1080p OLED). Så jag har ägt en sådan i 7 år, köptes för 12990kr och webOS där har INTE åldrats väl och som jag skrev tidigare drar jag mig för att använda den nu (köpte en billig sticka med Android som åtminstone gör den brukbar). Har en Apple TV som är cirka 1 år yngre än den TVn och den tuffar på lika snabbt och väl som dagen jag köpte den, och den får fortfarande uppdateringar och nya funktioner.

Så vad är exakt ditt argument här? Jag har erfarenhet från just det vi diskuterar, att webOS inte åldras väl tillskillnad från min Apple TV. Din erfarenhet består alltså av att inte veta vad en Apple TV är, och att du "testat en Nvidia Shield hos en polare" som laggade? Jag förstår inte vad ditt argument är. Kul att du också promotar att använda en dator med HDMI för att det ger mest användarvänlighet och access, när webOS är raka motsatsen till detta, och Apple TV och framförallt en Shield ger just detta.

Av anon259415
Skrivet av liten_lemmel:

Aldrig kört Apple TV och vet ärligt talat inte vad det är. Nvidia Shield har jag upplevt hos en polare och alla disconnects, syncfel osv det innebar. Det kändes inte optimalt för att ens streama lite videor.
Jag gillar när saker och ting är kompletta från start, dvs att inte behöva massa tillbehör för grundläggande funktioner och på den punkten tycker jag att Web OS är riktigt bra.

För lite drygt två år sedan hade vi ingen smart TV öht utan en 16 år gammal plasma. Då körde jag en gammal laptop med HDMI till TVn, iom det hade jag all funktionalitet man kan tänka sig ifrån soffan. En kompromiss absolut men iom att det var en PC hade man total kontroll.

Den lilla hands on erfarenhet jag har av Appleprodukter är horribel. Under min tid som student arbetade vi mycket på editeringsdatorer från Apple som trots sitt skyhöga pris låg några år bakom en standard PC i prestanda. Det var alltid lika kul att rendera videor på de uråldriga 5400-varvarna till hårddiskar. Detta var ca 2008 och 7200-varvare med cache var sedan länge konsumentprodukter. Det var ofta man fick ställa klockan mitt i natten och gå till skolan för att se om ens rendering var klar, oftast var de inte det.

Min nuvarande arbetstelefon är någon iPhone 15 eller whatever, jag vet inte. Totalt usel är den dock. Slöare än torr kruskakli och tryckkänsligheten är som en gammal miniräknare. Jag kan verkligen inte begripa att så många tycks gilla Apples telefoner, men vi är väl helt enkelt olika.

Man hade ju önskat lite mer kvalitetstestning från tillverkarna innan de skickar ut uppdateringar.
På vår CX ändrade en uppdatering ljudbilden ganska rejält och tog bort mycket av basen, några uppdateringar senare ändrade de tillbaks.

Så du baserar din åsikt på att du var hos en polare och testade en Nvidia Shield som avbröt anslutningen, hade synkningsfel och inte kunde streama videos? Väldigt luddigt måste jag säga. Det är ungefär som att jag skulle gå på toa hos en polare och han har skitit stopp i den precis innan, och sedan menar jag att det är fel på produkten/toan och proklamera att den produkten minsann inte är att lita på och att jag aldrig skulle köpa en själv.

Förövrigt är väl Apple i framkant när det gäller hastighet och prestanda både när det gäller A15 chippet i deras senaste iPhone och M2 i deras datorer? Eller ljuger hela internet?
Vi diskuterade Apple TV/Nvidia Shield vs inbyggd programvara i TV och inte Apple-datorer från 2008 eller deras senaste iPhone 14, och vad du har för erfarenheter från dem är väl inte direkt relevant för detta heller.

Faktum kvarstår att en Apple TV/Nvidia Shield är mycket snabbare, mer intuitiv, användarvänlig och kommer få uppdateringar dubbelt (fast troligtvis ännu längre än så) många år än någon TV nånsin kommer få. Inget TV OS kommer ens i närheten av dem två, det är bara faktum.

Av anon259415
Skrivet av liten_lemmel:

Min över två år gamla CX får fortfarande uppdateringar, både för OS:et och apparna. Jag vill också påstå att interfacet är riktigt snabbt och nästintill helt utan fördröjningar. Det går att oupta ut ifrån insamling av data, sen om det innebär allt ska jag inte säga då det troligen inte är så.

CX:en har noll reklam. Däremot visas lite reklam som standard på C2:ans huvudbild, detta har jag dock stängt av så det är inget problem och tog några sekunder att göra. Det som stör mig mest med C2:ans Web OS är att det är mindre clean och tydligt än den äldre versionen på CX:en. Jag vill inte se förslag på serier eller filmer över huvud taget, vill jag titta på något så löser jag det själv.
Det är en punkt som blivit sämre.

Då har du inte testat en Apple TV eller Shield. Jag har en Apple TV 4K 1st gen (2017) till min LG C1, höll på att få en stroke första gången jag startade TVn och blev spammad av reklam och behövde fixa med inställningarna. Min Apple TV börjar närma sig 6 år men tuffar fortfarande på som en raket och får uppdateringar, om ytterligare 6 år kan jag definitivt inte säga samma sak om LG webOS på min TV.

Har två TVn till i huset, ena är en LG B6 från 2016 som kör en billig Android-sticka från Xiaomi (webOS på den ska vi inte ens prata om, den är 7 år gammal) och den andra är en Philips med inbyggd Android-TV, men dem är så otroligt sega båda två så jag drar mig för att använda dem överhuvudtaget. Blir till att köpa fler Apple TVs till dem i framtiden.

Av anon259415
Skrivet av Mithras:

Nope,
kör den inbyggda på CX55,
har alla appar jag vill ha och har aldrig krånglat. Förstår inte riktigt varför man skulle köra något annat.

Segt UI, konstant spammade av reklam, inhämtning av data, inga uppdateringar efter 1-2 år för att nämna några. Skulle aldrig få för mig att INTE använda Apple TV oavsett TV!

Av anon259415
Skrivet av Mayhem SWE:

Någon som kör senaste årsmodellen av LG OLED med säg en Sonos Arc? Googlar man verkar det ganska vanligt (för alla märken) med dålig synk av ljud till eARC, framförallt när den ursprungliga källan också är ansluten via annan HDMI-port.

Har idag en Philips 9002 som saknar eARC och kör därför en tokdyr extern HDMI-switch (HDFury Vrroom) som kan plocka ut ljudet separat. En fördel med den lösningen är just att man inte blir beroende av TVns eventuellt eftersläpande ljudhantering, men skulle vid uppgradering till en C2 helst göra mig av med switchen eftersom den och HDMI CEC överlag är buggigt/opålitligt.

Kör en C1 med en Sonos Arc tillsammans med en Apple TV 4K (2017), har inga problem med ljudsynk alls. Men det kanske är annorlunda med en C2.

Av anon259415
Skrivet av AlpAne:

Tur att man beställde C2 från LG:s sida så att man fick C26 med WiSA, det är bara MediaMarkt och Power som har den modellen förutom LG själva, övriga återförsäljare har modellerna C24 och C25 utan WiSA.

För att du personligen har användning av WiSA...?

Av anon259415
Skrivet av Quikster:

Betalade med kreditkort vid beställning, så i Augusti. Fakturan betalades månaden efter, dvs i September.

Kan jag för övrigt kräva någon kompensation från samsung? Med tanke på dagens inflation och boräntor så hade de pengarna gjort större nytta på att betala av bolånet exempelvis.

Räkna med en ränta på 3 % så rör det sig om någon hundralapp åtminstone.

Var realistisk, du hade aldrig lagt dem pengarna på bolånet oavsett.