Inlägg

Inlägg som SvenskGaming har skrivit i forumet
Av SvenskGaming
Skrivet av perost:

Värt att notera är att många spel på Steam inte kräver Steam, d.v.s. när du väl laddat ner dem så kan du köra dem genom att bara gå till deras mapp och köra dem därifrån. I vissa fall kan man behöva skapa en steam_appid.txt-fil i spelets mapp för att det ska fungera. Se t.ex. denna lista.

Det lär dock vara rätt kört med online-spel som använder Steam, men jag skulle inte rekommendera att spela online med Windows 7 oavsett eftersom Windows 7 inte fått några säkerhetsuppdateringar på nästan ett år nu.

Är det så verkligen är inte Steam en typ av DRM?

Av SvenskGaming

Gäller det bara Pc Gamer eller är Gamereactor nr intressant också?

Av SvenskGaming

Har du någon gång blivit lurad på pengar? Dela med er av erfarenheter, tips.

Tjena tjena undrar bara om ni användare här på Sweclockers någon gång blivit lurade när ni köpt eller sålt något oavsett om det är från ett företag eller från en privatperson. Om du inte blivit det när du köpt eller sålt något begagnat på internet har du kanske blivit scammad på tex CS skins på steam när du ska göra en trade med någon. Läser om det ibland på olika hemsidor att folk blivit lurade på blocket, facebook, sweclockers med mera.

Säljaren: Jag skickar inget tills jag har fått pengarna.
Köparen: Jag skickar inget tills jag fått produkten.
Blir ett Moment 22.

Tänkte därför att jag delar med mig av lite tips och ni får gärna skriva era erfarenheter och tips för undvika bli lurade. Berätta gärna om ni blivit lurade också då det kan vara nyttigt för andra att veta och kan funka som en varningklocka om en annan bedragare gör likadant.

Här är några tips för undvika bli lurad, scammad som jag har lärt mig med tiden.

1) Regel Nr 1 är att man får ta risken och inte köpa för förstora summor. Överväga fördelar och nackdelar med att göra affären.
2) Kolla upp priset. Är det för bra för att vara sant? Avstå om priset är för lågt eller ta risken att kanske lyckas göra ett bra fynd.
3) Vara en jobbig person och be om bild på produkten med dagens datum om du inte känner att personen känns legit. Att du ser att det faktiskt finns den annonserade produkten i säljarens besittning och inte att det är en bild från google, bild från produktens hemsida.
4) Om du ska Swisha kolla att namnet stämmer överens med den säljare du har kontakt med. Så du inte blir utsatt för en triangel scam.
5) Ett sätt att minska risken att bli blåst är öga mot öga affär. Men även här går det bli lurad. Dessutom finns utöver att bli lurad och utsatt för bedrägeri risken för bli rånad.
6) Om du får betalt i kontanter, sedlar kolla upp att dessa är äkta genom att den har alla detaljer och vattenstämpel som en äkta sedel ska ha.
7) Försöker säljaren gå ner rejält i pris eller stressa dig att säga ja? Kan vara för att lyckas locka dig snabbare så att du går med på att köpa och sen blir lurad på pengar.
8) Välj en offentlig plats där det är folk istället för en mörk gränd för minska risken

Jag har själv genom åren blivit lurad några gånger på pengar när jag gjort affärer där jag köpt något på Facebook, Blocket på distans och även på face 2 face affär. Sen är det många gånger man blivit utsatt för bedrägeriförsök som inte lyckats och faktiskt till och med ett rånförsök på ljusa dagen som inte lyckades mer än att jag fick ett ärr från en kniv av det. Men allt det har resulterat i kunskap, lärdomar så jag blir bara lurad 1 gång på samma tillvägagångsätt. Ska någon lura mig får de alltså använda ett nytt tillvägagångsätt mot mig som jag inte blivit lurad på innan.

Syftet med tråden är att lära varandra och dela med sig av lärdomar, kunskap och erfarenheter för undvika oärliga personers avsikter.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av SvenskGaming

Användare: @vetattdutittar
Typ av affär: Sälj
Tillvägagångssätt: Frakt, spårbar med postnord, swish
Produkt: Pixel 6a. Ny och oöppnad med kvitto

Positivt:

Snabb kommunikation

Trevlig

Smidig person

Slutbetyg: 5/5
Rekommenderas
Inget att anmärka på snabb och smidig kund.

Av SvenskGaming

Vad för sorts hemelektronik? Gaming saker?

Av SvenskGaming

Vad händer med Steam på Windows 7 efter utgångsdatum?

Hej undrar bara vad soim händer med Steam på Windows 7 efter utgångsdatumet? Kommer det vara omöjligt att komma åt spelbiblioteket då? Omöjligt att spela online? Anledningen att jag undrar är för att vissa äldre spel funkar inte bra i varken Windows 10 eller Windows 11 och det är inte alltid de funkar optimalt i Windows 7 heller men de krånglar mindre där än i i de nyare operativsystemen.

Av SvenskGaming

Fortfarande aktuellt? Skicka PM

Av SvenskGaming

Skicka ett PM. Vad för datormus söker du? Något specifikt märke?

Av SvenskGaming

Vad för ändamål har du med dina videos och i vilken miljö? Stadsmiljö, skog?

Av SvenskGaming
Skrivet av mrqaffe:

Det är nog liten risk att skärmen och handkontrollen skadats elektriskt.
Om det kommit in nått i xboxen lär det vara uppifrån för det som träffar sidan lär bara rinna bort, är du orolig får du demontera och rengöra men du kan väl titta in i hålen i bra ljus och kolla om du ser några stänk.

Update. Provade precis nu att starta igång Xbox One och skärmen och det märks ingenting än så länge att något är knasigt. Kan det komma senare? Handkontrollen funkar som vanligt också. Syns ingen åverkan på skärmen eller Xbox överhuvudtaget och kan inte än så länge nu när jag startat upp det höra några missljud. Får bli att testa gibba vid ett senare tillfälle.

Av SvenskGaming
Skrivet av mrqaffe:

Fråga dig var det stänkte, finns det nån öppning mot elektroniken med läskstänk runt hålet eller hamnade läsken på höljet ?

Det är bara du som kan bedöma chanserna att det kommit in läst i elektroniken och om det är liten chans så prova om det funkar, är det stor risk så kan det vara bra att plocka isär apparaten och rengöra den men läsk på lådan är bara kladdigt och påverkar inte funktionen, möjligen då om handkontrollen blir seg på nått sätt.

På skärmen så var det främst på framsidan av skärmen men även att läsken åkte ner på framsidan under listen i springan. På xboxet var det främst på högra framsidan och lite kladdigt, droppar på toppen och lite på sidan där det sitter ventilationhål. Xbox kontrollen var mesta övre delen som var dränkt i läsk.

Av SvenskGaming

Så om jag fattar er båda rätt är det bara att vänta nu ett tag typ ungefär 24h och bara hoppas på det bästa?

Av SvenskGaming

Tål hemelektronik läsk?

Hej vet inte vart jag skulle göra denna tråden så moderator får gärna flytta den om den ligger fel.

Lyckades med en klantig bedrift idag. Tappade en oöppnad burk läsk i golvet som såklart gick sönder och fick ett hål i sig som spruta ut hela läsken som en rejäl fontän på mitt Xbox One, Xbox One kontroll och datorskärm som stod på golvet. Allt var avstängt när detta hände så drog ut sladdarna och började hämta papper och vatten och började torka upp läsken. Har nu låtit det få stå torka. Men tror ni att det kommer fungera? Hur länge bör man vänta innan man provar starta igång allt? Elektronik och vätska är ju knappast det bästa? Har någon lyckats med en liknande klantig bedrift? I värsta fall får jag väl spara pengar och köpa nytt men…

Av SvenskGaming

Då är det ett litet problem för mig då mitt Sweclockers konto är kopplat till en gmail jag inte längre kommer ihåg lösenord till som jag enbart skapade för kunna ha ett konto här. Blir kanske att man får göra ett nytt konto på Sweclockers då?

Av SvenskGaming

Hur ska det kunna fungera i praktiken?

Av SvenskGaming

PSP, Playstation Vita, Xperia Play… Lite nostalgi känsla ändå. Men kan bli svårt att konkurrera ut med dagens Smartphones och Steam deck

Av SvenskGaming

Ett tips går det inte göra en systemåtersällning? Hardware reset?

Av SvenskGaming

Därför lösenordshanterare är skräp.

Av SvenskGaming

Wow-känsla

Av SvenskGaming

Hur kan en Pixel 6a vara bättre än Pixel 7?