Inlägg

Inlägg som Wordian har skrivit i forumet
Av Wordian

Det var då katten att jag inte visste om den beta versionen av Firefox. Den är ju helt underbar vad jag har testat sedan igår. Haft vanliga Firefox installerat. Tack till de som nämnde detta i tråden!

Av Wordian

6/10. Bättre än vad jag hade förväntat mig då jag inte följer allt sådant i detalj. Hade ingen susning om Anno spelen.

Av Wordian
Skrivet av krstderik:

Har samma upplevelse, bärbara fungerar fint men på stationära fungerar inte startmeny/utforskare. Hur kom du tillrätta med problemet?

Jag ominstallerade drivrutinerna(avinstallerade dem först) för mitt grafikkort(AMD) och ljudkortet(Soundblaster Z) och allt fungerade bra igen. Läste om någon annan som ominstallerade drivrutinerna för sitt grafikkort(Nvidia) så vad hade man att förlora tänkte jag.
Jag provade andra saker innan detta men de funkade inte för mig.
Hade inte detta fungerat hade jag gått tillbaka till föregående version av Windows 10 eller provat en ren ominstallation.

Av Wordian

Helt smärtfritt var det inte. Nollställde mina ljudinställningar på ena datorn. Enkelt åtgärdat visserligen. På andra datorn strulade Start menyn(funkade inte helt enkelt och öppna utforskaren tog evigheter). Var lite struligare men fixat.
På den bärbara funkade allt bra dock.

Av Wordian
Skrivet av DaNii:

Folk som använder förkortningar till nästintill allt går mig på nerverna.
När jag skriver till någon eller skriver på ett forum tycker i alla fall jag att det är viktigt att vara så tydlig som möjligt.
Man ska inte behöva googla på förkortningar bara för att hänga med i ett inlägg.

Folk har förutfattade meningar om att alla ska förstå alla förkortningar som finns. Irriterar mig också när folk börjar använda förkortningar när de pratar.

Av Wordian

Ja igår kväll blev man lite allmänt galen. Satt och spelade så kraschade spelet och kunde inte avsluta det med att döda processen. Stängde av datorn med det "magiska tricket" håll ner av/på knappen tills den stängde av sig. Satte igång datorn och den vägrade ladda in i Windows. Fick den roliga snurran och det såg ut som den skulle starta. Låt den vara i över 30 min(gick och gjorde mig en kopp te och tittade lite på tv).
Nollställde BIOS och det hjälpte inte.
Provade med en USB sticka för att starta upp i "safe mode" men funkade inte heller! Nu började jag bli smått irriterad.
Moderkortet gav mig ingen felkod heller så allt såg bra ut.
Till slut kopplade jag bort alla hårddiskar förutom SSDn med Windows 10. Då funkade det! Då blev jag förvånad och lite smått galen.
Visade sig till slut att den var en Seagate HDD som vägrar fungera(inte ens seatools kunde fixa den) som gjorde att hela datorn inte startade upp. När jag försökte fixa den med seatools gick allt extremt långsamt i datorn.
Aldrig varit med om att en HDD kan skapa så mycket problem som inte var egentligen viktig då den var bara där jag samlade en massa oviktiga filer på.
Nej, datorer är ta mig fasiken ett mysterium ibland när det gäller felsökning.
Fick komma i säng vid 2 på natten då jag vägrade ge mig tills jag testat allt.
Var denna gubben en grinig och en kaffetörstande gubbe när han vaknade.

Av Wordian

@andy2582: Om det är en person som du har lagt till som vän i Discord trycker du på ikonen högst uppe i vänstra hörnet för direktmeddelanden och sedan personen. Sedan är det bara att skriva.
Annars vänsterklicka på en persons namn och längst ner i den rutan bör det komma upp en ruta där du kan skriva ett direktmeddelande.
Kan givetvis högerklicka och sedan välja meddelande på en persons namn om du vill köra den varianten.

Av Wordian

En underbar spelserie som jag har njutit av att spela. Härliga karaktärer och världar som har varit mycket intressanta att utforska. Finns ju dåliga aspekter i dem också men vilka spel har inte det. Inget som påverkade mina många timmar som försvann när man spelade denna serien. Kändes vemodigt att avsluta Blood and Wine och veta att man hade nått "slutet" så att säga.
Helt klart en spelserie som jag rankar som ett av de bästa som jag har spelat.

Av Wordian

Skönaste jag har haft är den jag fortfarande använder sedan flera år tillbaka, Logitech G500.

Av Wordian

Privat har jag inte haft några problem med Postnord.
Däremot på företaget har vi haft problem med Postnord. Brev som ska ha kommit till oss har inte kommit fram. Brev vi har skickat har inte kommit fram till kunden. Tror vi nu har nästan att alla skickar via e-post numera dock(fakturor m.m.).
Vi skickar inga paket via posten pga dålig erfarenhet med dem på den fronten så vi har ett avtal med DHL.
Mött flera på företagscentret som har problem med Postnord(Vi har en box där). Paket öppnade. Paket försvunna osv.
Inte undra på att flera företag slutar använda Postnord.

Nåja, det är min erfarenhet av Postnord.

Av Wordian

Tänkte ge bort en del spel från månadens Humble Bundle monthly som jag inte har behov av. Skicka ett PM vilket du vill ha (First come first served). Ett spel per person så välj noga! Ni kan givetvis skriva flera i rangordning om ett är taget redan(kan enkelt bara använda siffrorna) så kanske ni får ett av de andra spelen istället som ni önskar om det finns kvar.
Uppdaterar listan på vad som är taget efter hand.

1. NBA2K17 Taget av @Bl4ckIce
2. Offworld Trading Company Taget av @Slapinator
3. War of the Overworld Taget av @anon285805
4. Overcooked Taget av @DozeN
5. Wuppo Taget av @cm2
6. Nongünz Taget av @BadArg

Edit: Då var alla slut för denna gången.

Ha en trevlig måndag!

Av Wordian

Desktop på lekdatorn. Ja ena skärmen är 1920x1080 och andra 3440x1440. Rainmeter med lite information. Det är allt.

http://i.imgur.com/O9p4J69.jpg

Bakgrundsbilden om nu någon skulle vilja ha den finns den här: http://imgur.com/a/AfDyH

Edit: Fel bild uppladdad.

Av Wordian

Gillar mitt jobb. Jobbar sedan 2 år tillbaka med familjeföretaget. Har väldigt blandade arbetsuppgifter vilket gör det roligt att jobba. Produktutveckling, ekonomi(inte det roligaste men ska göras), kvalité kontroll, kund kontakt m.m.
Jobbade innan dess med internet säkerhet, IT-utbildare, programmerare och IT-support. Faktiskt glad att komma ifrån den biten efter att ha jobbat inom den branschen i över 15 år(ja, inte blir man yngre precis). Fått uppleva mycket bra inom dessa åren men även en del trista saker. Tog chansen och jobbade utomlands(USA) i flera år vilket var en upplevelse jag uppskattar enormt med erfarenheten jag fick.

Av Wordian

Googlade och verkar som Gamestop har den här i Sverige. Bara kolla på ditt postnummer och se om butiken i ditt område har den.

Av Wordian

Som @Harling säger finns det annat att göra där förutom att spela och man blir aldrig för gammal för DH. Ha kul och njut av det istället om du väljer att åka dit. Bättre att ha upplevt det någon gång än inte alls.

Av Wordian

Tror inte det finns något datum utan endast våren 2016 någon gång och multiplayer betan verkar komma i början av 2016 vad jag har läst.
Verkar som det bara är att vänta helt enkelt.
Ser också fram emot spelet.

Av Wordian

För mig var Star Wars Battlefront en fördummad/enklare version från deras Battlefield serie.
Från att ha spelat mycket Battlefield och samma bolag som gjort Battlefront blir det att man jämför dem och för mig blir det tyvärr ett nej.
Hade inga höga förhoppningar för det heller vilket man har lärt sig att man inte ska ha. Blivit besviken allt för många ggr under alla dessa år.
Säkert många som gillade det men jag tillhör en av dem som inte gillade det.

Av Wordian

Skulle göra som @felixdahlqvist säger att ladda ner drivrutinen från deras hemsida men ta den UTAN Killer Network Management.
Som @Dr.Pez säger behövs inte installera mjukvaran från moderkortstillverkaren för att saker ska fungera i Windows 10 som oftast men finns givetvis undantag för det.

Hoppas det löste sig för dig!

Av Wordian

Låter som det kan eventuellt vara något program som har en minnesläcka. Det bör synas som oftast men ibland gör det inte det.
Vad har du för program som startar upp med datorn?
Kolla i Autostart och se om det är något där som du inte känner igen? Testa att inaktivera allt som du kan.
Kollat i Aktivitetshanteraren på fliken Information om det är något där som syns?
Som du säger fortsätter problemet även nu med Windows 10, så har du gjort en "ren installation" eller bara en uppgradering från tidigare OS eller är det en helt ny dator?
Nåja, var bara några snabba tankar.

Av Wordian

Från min egen erfarenhet så drack jag först i slutet av gymnasiet. Fått smaka av mina föräldrar någon gång innan bara så att man fick veta hur det smakade. Har druckit några ggr för mycket för mitt eget bästa tyvärr och har 2-3 ggr däckat helt. var lite trög med att lära mig min läxa

Har sedan jag var 22 år bara druckit på nyår/bröllop och liknande och blir kanske 1-2 glas eller 1 öl. Annars dricker jag inget. Finns goda alkoholfria val (inklusive öl osv). Kan ha kul på festar osv utan att dricka.

Tyvärr ser jag ingen ändring på hur folk festar om man tittar tillbaka i 20 år här i Sverige. Många dricker sig stupfulla.
Är så annorlunda i många andra länder där de kan dricka 1-2 glas vin/öl till mat eller på en pub och bara vara sociala.
Tycker det är bra du har den inställningen som du har till alkoholen och absolut inget fel med det.

Ibland är det bra att se hur idiotiska människor kan bli av alkoholen eller förändrar dem helt och hållet vilket är skrämmande.

Handlar mycket om den sociala biten också. Föräldrar/kompisar osv hur de är och hur man själv är som person om man kan stå emot.

Lycka till och hoppas du fortsätter på ditt spår.