Inlägg

Inlägg som RatusDesigns har skrivit i forumet
Av RatusDesigns

@meleth: Det visade sig att jag bara inte hade satt i den tillräckligt, nu fungerar allt som det ska! Är det då säkert att det är fel på dom resterande två modulerna och att dom ska gå på garanti? Tack ännu en gång för all hjälp, den är guld värd!

@panpo98: Så jag borde alltså ändå byta mitt nuvarande nätagg även om det fungerar?

Av RatusDesigns

@meleth: Tack så otroligt mycket för hjälpen! Nu testade jag att ta ut två av fyra stickor (visst är stickor och moduler samma?) och nu fungerar datorn bra. Har än så länge bara surfat men det fungerar. Men nu hittade jag ett nytt problem: När jag tittar i task manager för att se hur mycket ram som används, så upptäcks bara en av två stickor:
http://prntscr.com/ej1rm8
Jag antar att det betyder att en av två moduler är död? Ska jag pröva med någon av dom andra stickorna för att se om den fungerar?

Skrivet av meleth:

...Du har ingen polare som du kan låna hans psu av för att testa innan du köper ny?

Jag skulle kunna kolla imorgon, men jag är inte helt säker på om någon orkar vara utan datorn i några dagar.

Av RatusDesigns

@PROSPECT-GRIPEN: Hahaha, you got me, jag erkänner! Nej, skriver från en laptop och telefonen

@meleth: Okej, ska testa det nu direkt!

Av RatusDesigns

@Grönahunden: Okej tack för info, får se vilken jag väljer.

Nu har jag börjar jag däremot tro att minnet också krånglar, jag har fått två BSOD's med meddelandet "Stop code: MEMORY_MANEGEMENT". Kan det vara fel på både RAM och PSU?
Jag funderar lite på om jag bara borde lämna in den på felsökning hos inet, kostar bara 500kr ändå. Tror ni att det går att lämna in den på inet för att få veta problemet, för att sedan fixa det själv?
Tack ännu en gång för alla svar!

Av RatusDesigns

@Grönahunden: Okej, det ser vettigt ut. Vad är fördelarna och nackdelarna med de olika aggregaten?

Av RatusDesigns

Okej, jag testade att starta datorn för att installera memtest86 som @meleth föreslog, men innan jag hann ladda ner något så fick jag BSOD med error koden Stop code: MEMORY_MANAGEMENT och när jag startade om datorn så fortsatte "Ingen-tändare problemet" och jag behövde slå av på PSU. Det känns som att det pekar mot att det är fel på ramstickorna? Å andra sidan så borde ju iallafall nå BIOS om det är ram det är fel på? Tack för alla svar, hoppas jag kan lösa detta.

Av RatusDesigns

@Legit Lax: Jag har också funderat lite på om det kan vara moderkortet som spökar. Har försökt kolla runt på nätet men i brist på rätt sökord så har jag inte hittat något och dom flesta jag frågar tror på att det är nätaggregatet. Jag har tidigare hört om att CX-serien ofta inte håller, men jag har aldrig haft några problem med det förrän nu så det känns lite dumt att köpa nytt om det visar sig att det inte är det som är problemet. Det kanske vore värt att, som @Grönahunden föreslog, köpa ett nytt och sedan lämna tillbaka det om det inte löser problemet? Jag känner att det kan vara värt att lägga en tusenlapp på ett nytt nätaggregat istället för att vänta på lagning etc om det visar sig vara nätagget.

Av RatusDesigns

Tror ni att det vore värt att köpa en ny PSU för att testa även om det inte är säkert att det är problemet? Det känns liten dumt eftersom att jag har fortfarande har garanti på allt, men jag kommer inte på någon annan lösning :/

Av RatusDesigns

@Grönahunden: Jag har tyvärr inget annat nätaggg, men jag har garanti på detta. Vore det värt isf att köpa ett helt nytt för att testa?

@meleth: Jag trodde först också att det var värme problem, men när jag kollade temperaturerna samtidigt som jag körde lite CS så la den av ändå, vid typ 65~ °c. Jag ska testa memtest så fort jag kommer hem.

Tack så otroligt mycket för svaren!

Av RatusDesigns

Datorn släcker ner, startar inte igen och bluescreenar.

Kära Sweclockers,
Ännu en gång vänder jag mig till er för att be om hjälp. Efter att jag kom hem från sportlov i söndags utan att ha rört min dator på över en vecka så märkte jag att den var på. Tänkte väl att jag bara glömt den på, så jag börjar surfa runt lite och kolla på youtube innan jag var tvungen att transportera den till min mammas lägenhet (Eftersom att mina föräldrar är skillda så måste jag 2 gånger varje månaden flytta den mellan dom, detta är någonting jag gjort länge). Rutin enligt så packar jag ner datorn i min resväska tillsammans med lite kläder, lite skolböcker och så och tar den mot innerstan, än så länge är allt som vanligt. Men när jag kommer hem och packar upp den, sätter i alla sladdar etc. så vill datorn inte starta.

Den börjar sätta igång som vanligt, fläktar snurrar i någon sekund och hårdiskarna är igång, detsamma med POWER-led, men den stänger av efter en knapp sekund. Når inte ens BIOS. Av sig själv så prövar den igen, och igen, likt en motor utan tändstift insatt (jag kan filma och lägga upp imorgon hur det ser ut om det vore till hjälp). Det ända sättet att stänga av denna loop var att trycka av direkt på PSU, inget annat fungerade. Jag tänkte att det inte var någon riktig fara utan öppnade upp sidopanelen och tryckte in några kablar lite extra och testade igen; och i kanske en halvtimme så fungerade allt galant, tills problemet återuppstod. Jag bestämde mig då för att gå och lägga mig och fortsätta försöken efter skolan nästa dag.

När jag då kommer hem från skolan så fungerar datorn som vanligt igen, och problemet kom inte tillbaka under hela veckan(EDIT: Glömde att den visst stängdes på det här sättet några gånger, men då räckte det att vänta några minuter och starta igen så fungerade datorn). Jag har däremot inte gjort så pass mycket krävande utan mestadels youtube, läxor samt lättare spel som Football Manager och CS:GO. Men nu på morgonen idag så startar jag datorn för att spela lite CS, och det händer igen. Så jag testar att låta den vara i någon minut som jag gjort förut, startar den och går in i CS. Då får jag blue screen med följande meddelande: Stop code: DPC_WATCHDOG_VIOLATION.
Efter bluecreen så får jag "motor-utan-tändarstift" problemet igen, så jag testar att låta den vänta någon minut, startar datorn och CS men så fort spelet är öppet så slås jag av en till blue screen, denna gång: Stop code: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED.

TLDR: Datorn fryser helt, när jag stänger av den så fastnar den i en oändlig loop av omstarter, som om den är för svag. (Likt en motor utan tändstift). Två bluescreens;
Stop code: DPC_WATCHDOG_VIOLATION. och
Stop code: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED.

Hur ska jag lösa detta preoblem? Jag uppskattar all hjälp jag kan få. Tack!

Specs:
PowerColor r9 280 3GB
Asrock z97 mATX Anniversary Edition
Intel Core i7 4790
4x4gb Ballistix Sport DDR3
Corsair CX650m
Fractal Design Core 1100

Av RatusDesigns

Gjorde en till snabbt, tror inte att den följer reglerna men ville dela ändå haha

http://i.imgur.com/jTRKFOw.png

EDIT: har inga bilder på processen heller

Av RatusDesigns

Här är mitt lilla bidrag:

http://i.imgur.com/zFWAGXe.png

Mockup:

Bilder från processen:

Av RatusDesigns

När slutar budgivningen?

Av RatusDesigns

@DessepT: Redan tagen, men tavk ändå

Av RatusDesigns

bjuder 400, går det att mötas i centrala stockholm? Mvh

Av RatusDesigns

Jag är absolut intresserad ifall det går att frakta! Isf bjuder jag 100kr + frakt

Av RatusDesigns
Skrivet av Friterad:

Och bevis finns för andra hållet att det har blivit färre brott då menar du? Tyvärr gör det inte det.

Vad hände med "innocent until proven guilty"?

Av RatusDesigns
Skrivet av DatorMuppen:

Skriv en bok vet ja!

Jag är också "rasist" då tydligen!? För jag tycker att IS ska utrotas och Sverige ska inte ta in några fler nu! Vi klarar inte av det och det gör inte flera länder heller, som Grekland o Turkiet m.f.

Nä, det skulle aldrig ha blivit av detta med EU, är det sämsta som hänt. De sa ju att allt skulle bli såå bra men hur har det blivit? Åt hel***e!!

Problemet här är att du drar alla över en kam. Du säger att IS ska utrrotas och att Sverige inte ska ta in några fler. Det är lite som att att säga att inga norrmän borde få komma in i Sverige eftersom att Breiviek är norsk. Det är när man klassar alla invandrare som risk till terrorism som saker på o ting börjar bli rasistiskt.

Av RatusDesigns

Hej igen alla! Ville bara tacka alla för hjälpen! Prollen ligger nu på upp till 50 vid lite load, men endast 70-75 vid spelande! Jag lär köpa en ny cpu-kylare förr eller senare men än så länge så tycker jag att det fungerar! Så ett stort tack för all hjälp!

Av RatusDesigns
Skrivet av HenKenny:

Jag håller bestämt kvar min åsikt att TS behöver en 92mm fläkt som utblås.

Tycker det är väldigt synd att folk inte läser igenom tråden innan man svarar. En ny kylare hjälper inte nämnvärt så länge burken är fylld med varm luft. Varm luft i hela burken innebär att många komponenter som inte är designade för det, utsätts för en miljö med 50 graders värme.

Skrivet av Mange43:

Köp noctua kylaren.
Och kör utan sidoplåten på chassit till du har råd med fläktar.
Jag har monterat 2 såna kylare i min sons båda datorer. Och det funkar bra.

Jag testade att köpa en billig fläkt idag, men tempsen ligger fortfarande på ~50c, tror det får bli att köpa en noctua imorn och hoppas att det fungerar :/