Inlägg

Inlägg som patrikf1 har skrivit i forumet
Av patrikf1

Bara att beställa allt från de andra EU länderna. Aldrig att man ska stödja dessa bedragare.

Av patrikf1
Skrivet av Printscreen:

Finns inbyggt i windows! Tryck start, skriv "language", sen kan du installera andra språk, man går via Windows store.

Testade det på min stationära förut men fungerade absolut värdelöst då alla saker i sökningarna var på svenska. Det var enbart menyerna som ändrades.

Av patrikf1

Installera windows 10 Pro Nordisk som engelsk språk.

Hej, Har köpt en bärbar speldator från Lenovo och den levereras med en Nordisk version av Windows. Vilka språk går att välja då? Skulle vilja köra Windows på English(US) som jag gör just nu. Är det möjligt att välja eller måste jag installera om Windows 10 från en USB för att kunna välja det?

Datorn i frågan(Y540-I7IRH).

Av patrikf1

Extern Thunderbolt Adapter till 2015 års Macbook Air 13?

Hej, Tänkte kolla om det fortfarande finns Thunderbolt 2 adaptrar till en Macbook air med thunderbolt 2. Har kollat på prisjakt, amazon.de och de svenska återförsäljarna men verkar inte finnas något från dom. Finns det någonstans det går att få tag på fom så man kan få flera USB portar, Bild ut, ljud ut/in och ethernet på en thunderbolt 2. Kör nu med en mini displayport kabel men ser att usb kontakterna inte räcker till och Wifi är flagande. Har en extern ssd inkopplad hela tiden där jag kör alla windows program från så har bara en enda ledig usb3 för tillfället och vet ej om man kan få allt genom USB. Därför söker jag helst efter någon Thunderbolt 2 docka som går att lätt ta med sig.

Vet någon vart man fortfarande kan finna sådana adaptrar inom europa utan att behöva betala en massa tull o avgifter.
Tack i förhand.

Av patrikf1
Skrivet av Magnituden:

https://www.inet.se/produkt/v100862/streamingkit-rode-podcast...

Där har du riktigt bra grejer. Dock bara mick, arm och shockmount.

Angående den andra frågan dock, Vad är skillnaden mellan en Condenser och dynamic mikrofon? Något jag behöver bry mig om?

Vad saknas för på den du rekommenderade för att vara komplett?

Av patrikf1

saker för streaming? nybörjare

Hej, Tänkte kolla då jag vet inte ett dugg om mikrofoner för datorn och känner ingen som vet nåt heller. Tänkte då kolla. Vad kan ni rekommendera för en nybörjare med mikrofon, interface och arm så med andra ord ett helt kit för att komma igång för runt 3000 kr. Har kollat runt och finns dom kit som kommer med mikrofon och XLR interface men saknar arm. Går det att köpa någonstans, något särskillda monteringssätt att behöva tänka på?

Annars, finns det någon som kan rekommendera en ok mikrofon, XLR interface, arm och ev annat som kommer behövas för att kunna använda för streaming för runt 3000kr?

Sedan vill jag veta. Vad är skillnaden mellan en condenser och en dynamic mikrofon, några fördelar/nackdelar med vardera, något särskillt att tänka på?

Tacksam för svar.

Av patrikf1

USB RJ45 adapter för Nintendo Switch.

Hej, finns det någon särskild adapter om man vill köra en nätverkskabel till ens Nintendo switch. såg på reddit att det fanns en specifik styrkrets som man behövde använda. De adaptrar som länkas i reddit posten är bara i USA som då skulle innebära att det skulle kosta 100% mer i bara frakt och tullavgifter till Sverige. Finns det några adaptrar i Sverige som använder AX88179 styrkretsen och fungerar med Nintendo Switch utan att behöva importera från utlandet?

Av patrikf1
Skrivet av Belzader:

Låter som om du har tangentbordet inkopplat i en USB 3.0/1 port, prova koppla det till en USB 2.0 port istället.
Kan också vara att USB Legacy inte är aktivt, vilket innebär att USB portarna inte fungerar i UEFI/BIOS, fast nyare moderkort ska ha detta aktivt som standard.

Om det är att USB Legacy inte är aktivt, så krävs att ett PS/2 tangentbord kopplas in för att kunna aktivera det.

Har testat med ett PS/2 tangentbord och det funkar men när jag sedan ska uppdatera BIOS så kan den inte ens hitta usb minnet med Instant Flash filerna. så börjar fråga om det är något problem.

Av patrikf1

AMD Ryzen 7 1800X + ASUS ROG Strix X370-F Gaming Minnesfrågor

Hej, Har haft moderkort och processor legat ett tag men har haft svårt att hitta ram och ser två kit som är av högre hastighet men hittar inte dom kiten i Sverige

G.SKILL F4-3200C16Q-32GFX 32GB(8GB*4) SS 16-16-16-36 1.35V ● ●
G.SKILL F4-3200C16Q-32GFXR 32GB(8GB*4) SS 16-16-16-36 1.35V ● ●

Hittade dessa kit i denna QVL(Sidan 10 då jag hört att Ryzen behöver väldigt snabbt RAM) men hittar dom inte i Sverige. Skulle vilja kunna hitta ram och då kunna få ihop dom delarna som har legat sen Oktober förra året.

Tacksam för den hjälp jag kan få.

Av patrikf1

ASRock Z87 Extreme4, Tangentbord och mus funkar inte i UEFI

När jag ska gå in i UEFI så kan jag inte, tangentbordet börjar inte funka fören man kommit in i Windows och när jag använder "ASRock Boot to UEFI" så kan jag inte använda mus eller tangentbord Vet ej vart problemet ligger. Datorn är ifrån 2014 och jag överklockade den någon gång i 2016 och testade då stabilitet och allt var stabilt på 1.250V med en multiplier på 44x gånger 100MHz. Skulle vara tacksam om ni hade en aning om vad som försiggår.
Tacksam för svar

Fulla Specs
Nätagg: Corsair RM1000
Moderkort: ASRock Z87 Extreme4
CPU: Intel Core i5-4670K(4.4GHz på 1.250V)
Kylare: Noctua NH-D14
RAM: 16GB DDR3 1600MHz (4 stickor)
Grafikkort: Palit Geforce GTX 970(Blåskylare)
SSD: Samsung 840 Evo 240GB
HDD Seagate Barracuda 2TB 7200RPM
ASRock USB 3.1/A+C
Har även en optisk DVD läsare/brännare och en fläktkontroller till chassifläktarna.

Tillbehör:
Tangentbord: Corsair Vengeance K95
Mus: Razer Deathadder Chroma
Skärm: Asus VG248QE

Av patrikf1
Skrivet av anon114264:

Hur vet du att det är en död sektor? Det är ju inte en vanlig hårddisk vi pratar om här.

Har kollat med Offline CHDSK och HDTune. De hittade inga bad sectors. Vad är fel?

Vilket operativsystem kör du på? Har du kollat så du har alla viktiga drivrutiner för disken?

Av patrikf1

Du har mest troligt en död sektor på din disk men du har ju 5 års garanti på NVME disken så du borde kunna skapa en RMA hos samsung ifall du inte gjort extrema saker på disken som skrivit tonvis av data eller något annat som är utöver det vanliga.
https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/support/wa...

Av patrikf1
Skrivet av TwentyØnePenguins:

@patrikf1: Jag skulle ha kört på den med GT 1030 kortet, om den kommer med typ 8gb ram. Om det är typ 4gb, och du ändå ska byta grafikkort, skulle jag ta den med 12gb.

DT varianten skulle absolut funka som htpc, dock är den inte lika liten som en SFF enhet, så om du har ont om utrymme kan en sådan vara bättre. Men ifall inte ska det nog fungera galant.

Tänkte på att köra ett GTX 1050 Ti Low-Profile från Gigabyte eller MSI så då är det nog bättre med 12GB RAM. Vad är det för EVGA Low profile som kommer upp men existerar inte ens på EVGA:s hemsida? Det enda som jag inte vet än, Kommer ett 250w nätaggregat räcka eller kommer jag stöta på problem och kommer ens ett sånt kort få plats i DT desktop modellen av en Optiplex 9010?

Skickades från m.sweclockers.com

Av patrikf1
Skrivet av TwentyØnePenguins:

@Bugg: För bäst bang for the buck skulle jag köra med någon begagnad OEM historia, typ en Dell Optiplex. De finns nämligen i lite mindre varianter som kanske skulle passa som htpc

Tittar även själv i en sådan lösning och hittade en Dell Optiplex 9010 DT Desktop till salu för runt 2000kr med en i5 3570 och kom med ett GT 1030 men hittade även likadan Optiplex 9010 DT en för 2300kr som hade samma processor men 12GB ram och saknade grafikkort. Skulle detta vara ett bra alternativ och vad skulle man helst sträva mot, mer ram eller en dedikerad GPU? Är DT Versionen ett bra val för den kan då ligga ner säkert på tv bänken men även då kunna installera ett Low-Profile grafikkort GT 1030 till ett GTX 1050 Ti?

Av patrikf1

Intel nuc8i7hvk Gaming? Nvidia TB3 EGPU Stöd?

Vilken prestanda inom spel kan man förvänta sig ifrån en Hades Canyon Intel nuc8i7hvk med den integrerade Vega M GH grafiken i moderna AAA titlar men även Indiespel i 1080p med very high-ultra grafikinställningar med ~60fps?
Tänkte då köra 16GB DDR4 2400MHz, NVME SSD för OS och en extern hårddisk/hårdiskdocka för att installera spelen på.

Är det även möjligt att kunna köra ett Nvidia Geforce GTX 1060, 1070, 1070ti eller 1080 i en Thunderbolt 3 EGPU dock och kunna använda alla Nvidia Geforce Experience funktioner? Kommer då Vega M kretsen hanteras som en IGPU och då stängas sv när den upptäcker ett annat grafikkort precis som Intel HD gör eller kommer Radeon drivruterna vara i konflikt med Nvidia Drivrutinerna?

Skulle en sån lösning vara ett bra alternativ för en Spel/Mediadator som man har inkopplad i TV:n och spelar med en trådlös xbox handkontrol?

Spel som jag skulle tänka mig spela då:
Fallout 4(ev. Fallout 76 när det kommer ut)
Far Cry 5
Grand Theft Auto 5
DOOM
med flera grafikkrävande spel.

Av patrikf1
Skrivet av mrqaffe:

Ja och nej, usb har 5V och normala pwmfläktar använder 12V men bygger du själv så går det att göra det mesta förutsatt att du har ström nog via usbkontakterna, har däremot inte sett nån färdig adapter då det är en extremt ovanlig sak du frågar om, det finns ju däremot fläktar som inte styrs via pwm utan går med fast varvtal och på 5v

Så du tänker något som en NF-A4x10 5V Denn verkar köra direkt på 5 volt men kör på en 3 pin kontakt, finns det någon Pinout på en 3 pin kontakt?

Av patrikf1

Något sätt att göra om en USB till 3/4 pin fläktkontakt

Hej, har ett KKSB Chassi som har ventilationshål på toppen och ett mindre på den andra kortsidan än var portarna är. Tänkte då att jag kan montera en 40x40mm fläkt på toppen, troligtvis en noctua fläkt. Då vill jag fortfarande ha tillgång till all GPIO. Tänkte då kolla om man kan på något sätt att kunna köra en fläkt via USB och om det finns någon adapter för det? Har även kollat om man kan kontrollera hastigheten på såna fläktar och tänkte då om man kan köra en Noctua NA-FC1 till en sån liten fläkt så länge den har PWM. Så min fråga lyder, finns det något sätt att göra om en USB till en 3/4 pin Fläktkontakt? Skulle helst välja 4 pin för PWM stödet om det ens finns. Annars finns det något annat sätt att kunna driva en sån fläkt och även kunna sätta in lite hastighetskontroll?

Av patrikf1

Skulle tycka dom borde va kvar men borde bara få användas vid lämpliga tillfällen som Nyår och midsommar, lite som det är nu. Tycker även folk ska vara mer ansvarsfulla med vart dom skjuter som mitt i stan är bara idiotiskt men bor man utanför stan i mindre byar eller ute på landet så ser jag ingen skada med dom.

Av patrikf1
Skrivet av MariusFranzen:

@patrikf1: Har ingen överklockning alls.

Har du Symatech eller Norton 360 installerat dom är välkända att skapa sådana problem.
Vad får du för Kod vid sidan av BSOD?

Testa denna guide. Den är för Windows 8 men det är samma steg på de flesta NT versioner.

Av patrikf1

Du kanske har en ostabil överklockning som kanske för låg spänning till din processor. Testa att återställa din överklockning till standard för cpu och testa då. Om du har överklockat så ska du stresstesta det så det är stabilt "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" är ett jättevanligt fel på instabila överklockningar.