Inlägg

Inlägg som drwlz har skrivit i forumet
Av drwlz
Skrivet av DaBone:

OMG.....! Höjdes till 375kr någon minut innan avslut.

Med frakt är det dubbla nypriset. Folk har ju tydligen pengar att kasta till höger och vänster.

Funderar allvarligt på att lägga ut lite grejer!

Fast det är förmodligen just färgen "Hulken" som verkar vara slut i princip överallt (vissa verkar ha någon enstaka i lager, böjda spön som du länkade t.ex).

Det brukar alltid vara högt tryck på beten och färger som är med i någon större produktion på YouTube (gäddfemman bl.a.) där ett lag skördar stora gäddor.

Lite som med BKKs UV-krokar som helt plötsligt sitter på varenda bete

Av drwlz

Att dom fortfarande visar lägre priser med röd text och inte grön...

Av drwlz

Ett Lian Li Lancool 216 vore ju trevligt, tillsammans med ett 7800 XT. Då kan man börja lite smått med en uppgradering

Av drwlz
Av drwlz

Min uppfattning är att man är jävligt försiktig med tredjeparts-libs och utvecklar i princip allting "in house". Har inte någon djup insyn i det arkitektoniska men språk som förekommer är COBOL, F# och C++/C/C# (inte helt hundra på om det är alla tre).

Relationsdatabaser används bland annat. Troligtvis andra varianter också.

Har som sagt rätt begränsad koll på det hela, men jobbar iaf på en bank... dock med annat

Av drwlz
Skrivet av oqvist:

Det är ju vad som händer när du satsar på kvantitet över kvalitet. Det mest frustrerande är besöka grottor i Starfield. För jag förväntar mig episka skyrim grottor.

Nu är det ju outposts som ska va ersättningen. De ser ju bättre ut men av förklarliga skäl så är de ju modul baserade medan grottor kan leva sitt eget liv.

Fallout minns jag inte de var väl inte heller så fantasifullt alla gånger. Hade velat köra fallout i vr men det var sönderbuggat och inget gamepad stöd

Jo, så är det ju, men känner att dom hade kunnat lägga liiiite mer krut på den biten och kanske skapat mer variation. Nu vet man ju nästan vad som väntar på resterande planeter. Abandoned mine, science outpost, cave, deserted outpost osv.

Kommer oavsett att besöka alla planeter (vore dock trevligt om man kunde logga var man har varit redan...)

Av drwlz

Något jag kan tycka är rätt "dåligt" är att det verkar vara extremt låg variation på vad det är man hittar på olika planeter (i form av anläggningar osv). Allting har ju dessutom samma layout?

Jag gillar att utforska varenda hörn och vrå när det kommer till Bethesdas spel (Skyrim, Fallout o.s.v.), men måste nog erkänna att det har känts mest otillfredställande i Starfield. Har i och för sig knappast besökt alla system, men det verkar inte lovande!

Är väl det enda jag kan klaga på. Spelet har flytit på fint med en enda hängning / krasch på 80 timmar speltid. Med 3-4 moddar dessutom

Av drwlz
Skrivet av Bebben:

Tittade runt på billigast möjliga abonnemang för grabben, hittade KviQ. Någon som är bekant med dem? De ska tydligen gå på Tele2s nät och har bara funnits sedan 2022.

Annars har jag Hallon, 4gb, 109kr/mån.

Man får ju ingen bra känsla när man ser en stor bitmoji och särskrivningar så fort man öppnar sidan (som för övrigt ser ut att vara ihopklistrad av en heroinskjutande AI).

Jobbar en del med många av dessa mindre operatörer via jobbet och en av dom mer seriösa är i så fall Fello, om du letar "lågpris"-operatör d.v.s.

Av drwlz
Skrivet av Tizzue:

Nja mer för att slippa köra på stenar med motorn 😅

Aha, ja den är ju jobbig

Av drwlz
Skrivet av Tizzue:

Jo det har jag nu men märker skillnad på vanliga solglasögon vs sportfiskeglasögon om hur mycket man ser under ytan

Aha, har aldrig jämfört med något annat. Kanske finns olika styrka på polariseringen? Dom blockerar iaf mycket reflektioner på vattenytan, vilket är vad jag är ute efter.

Men varför vill man se "under ytan"? Är det när man fiskar i små bäckar/åar som är grundare för att se var fisken står?

Av drwlz
Skrivet av Tizzue:

Sitter här och tänker på glasögon till fisket. Jag har tyvärr rätt dålig sån så måste ha skärpa har just nu solglasögon från specsavers men de är ganska dåliga.

Någon som har testat nägra andra med styrka som inte är alldeles för dyra.
Någon som testat synsams fiskeglasögon?

Jag har inga "fiskeglasögon" från Synsam, men däremot ett par helt vanliga solglasögon med styrka och polariserande glas. Vet dock inte vad det kostar att köpa ett par separat då jag har deras abonnemang.

Fungerar hur bra som helst

Av drwlz
Skrivet av rodang:

Är på jakt efter nytt haspelspö, fiskar mest abborre/gädda/öring så kanske 5-30g drag, oftast runt 10g skulle jag säga. Max 3000 för rulle och spö men gärna mindre, det viktigaste är att det är bra kvalitet och håller en längre tid! Tips mottages gärna 😊

Shimano Vanford eller Daiwa Ballistic och valfritt spö för pengarna som blir kvar. Lägg hellre mer krut på en vettig rulle. Spö måste man nästan känna på i butik, eller försöka gå på recensioner. Väldigt svårt att pricka ett spö som känns kul både på abborre och gädda dock, men något klassat 10-30g / 5-25g skulle jag säga.

Av drwlz

Produkt: ECO-WORTHY 12V 30Ah LiFePO4 Uppladdningsbart Litiumbatteri
Länk: https://www.amazon.se/ECO-WORTHY-Uppladdningsbart-Litiumbatte...
Kategori: Batterier
Pris: 1299 kr

Finns även andra storlekar. Perfekt för t.ex ekolod eller elmotor. Riktigt bra pris jämfört med andra handlare.

Av drwlz
Skrivet av Sweckid:

Jag är nybörjare och undrar om någon kan tipsa om
Något vettigt kit ?

Är sugen på att åka ut nån gång ibland och kasta, lokala sjöar i Halland.

Som sagt nybörjare och vet inte alls vad man ska satsa på...

Några fina "budget"-rullar enligt mig är Okuma Ceymar eller Daiwa Ninja. En kompis var även nöjd med sin Shimano Nexave. Storlek 2500 är lagom.

Vad gäller spö så är det väldigt svårt att säga något specifikt, men du borde nog hålla dig runt viktklassen 10-30g för lite "allround"-fiske. Om du ska rikta in dig på gädda så är det dock lite i underkant

Spön är väldigt subjektivt och personligt, så det är trial and error som gäller. Jag gillar dock Team Dragon-spön. Lite svåra att få tag i bara (har köpt mina från polska sidor). Har ungefär 10 andra som jag har känt på i olika prisklasser (500 kr upp till 2000 kr) och jag vill inte påstå att dyrare alltid är bättre.

Kan du känna och klämma i en butik så gör det, annars är det bara att leta upp nåt på nätet och fråga här om inte annat!

Edit: Glömde linan! Plocka en 0.08-0.13 mm flätad lina. Det kan variera lite i tjocklek beroende på tillverkade osv (alla 0.10 är t.ex inte lika tunna/tjocka). Jag brukar köra 0.10 mm. Vill du "säkra upp" lite så gå upp något snäpp i tjocklek. Spiderwire är ju rätt poppis t.ex.

Av drwlz
Skrivet av filip89s:

Någon mer som dött fast man haft odödlighets elexiret eller sorcs passiva flame shield? Jag har blivit dödad på en smäll 3 gånger fast jag haft någon form av undvik död mekanik…

Är du säkert på att dom inte hade triggats redan? Man kan säkert ha ett jäkla oflyt ibland

Av drwlz
Skrivet av Ninotramp:

Hur ser jag vilka aktiva buffar som visas över mina skills med en kontroll? Med mus kan jag tänka mig att det bara är att hålla över dom.

Du får öppna dina detaljerade stats (öppna karaktärsrutan, klicka på "material & stats") och kika längst upp under "Active effects". Lite bökigt

Av drwlz
Skrivet av Adnerhill:

bara o kämpa vidare då antar jag..! :'D hur levlar man snabbast mellan 45 till 65? dungeons?

Levlade med WW och tyckte att det fungerade helt okej, lite drygt på bossar eller andra tuffare single targets dock (CotA hjälper en hel del).

Bra guide med mycket info:
https://maxroll.gg/d4/build-guides/whirlwind-barbarian-leveli...

Kan du plöja mobs som är 3 levels högre än dig utan att tappa för mycket tid så är det optimalt. Skulle säga att det är så man levlar effektivast till 100. Har inte sett någon som "power-levlar" göra någonting annat i alla fall.

Nightmare dungeons (Tier 1) tror jag håller mobs som är level 54, så du hoppar in som tidigast level 51.

Sen är det ju kul att bryta av lite och köra nån world boss, legion raid eller annat ibland. Samla renown i alla zoner om du inte gjort det. Får du en Tree of Whispers-dungeon som du dessutom inte redan kört så slår man ju två flugor i en smäll på såna t.ex (då menar jag en dungeon du inte har kört för att få en aspect).

Av drwlz
Skrivet av Tizzue:

Hej en fråga, jag brukar just nu fiska ifrån båt och ibland flytring (äger ej båten) och börjat fundera på att skaffa ett ekolod för att hjälpa till att se hur allt ser ut på botten. Finns det någon enkel lösning med ett lod som är lätt att byta mellan de olika "båtarna" som jag använder mig av?

Misstänker att man får trixa lite för att få till ett ekolod på en flytring, men jag använder ett Garmin Striker 4 "portabelt kit" med sugkopp när jag inte vill bära med för mycket grejer eller behöver vara lite smidigare. Kanon för ismete/pimpelfiske också om man pysslar med sånt.

https://res.garmin.com/en/products/010-01550-10/g/cf-lg.jpg

För några säsonger sedan så införskaffade jag mig ett Lowrance Elite Ti7 som jag kör på ett portabelt givarfäste (https://www.kayakstore.se/products/patriot-multifix-givarhall...). Inte riktigt lika smidigt som min Garmin, men ganska mycket "bättre" ekolod.

Vet inte vad du menar med att "se botten", men med ett enklare 2D-lod så ser du ju konturer och det räcker gott till en början. Menar du dock något i den här stilen så får man uppgradera sig till ekolod med "side image" (heter olika beroende på tillverkare).

https://www.the-fishfinders.com/wp-content/uploads/2020/08/Lowra...

Av drwlz

Lång video, men tycker att Kripp summerar betan väldigt bra.
https://www.youtube.com/watch?v=4-l91GoAjkM

Av drwlz

Körde igenom Grim Fandango för ett tag sen och blev inte besviken