Inlägg

Inlägg som Dalton Sleeper har skrivit i forumet
Av Dalton Sleeper
Skrivet av Ozzed:

Förvirringen är total. Jag har inte en 5950X så kan inte verifiera själv men de siffror jag sett på Geekbench 6 så ligger den före 5950X i MT så tog för givet att det även gäler CB då AMD alltjämt varit starkare på FP. Men har kollat runt lite mer nu och jag tror du har rätt. Alltså att min klockade 5900X inte når upp till 5950X stockprestanda i CB2024.

Beror dock på vilka sidor man kollar på, verkar vara ganska ojämna resultat överlag

Singlecore har jag ingen aning om. Min 5900X är tillverkad sent 2022 så den boostar till 5150Mhz bara man sätter auto OC på +200, så rimligen klår den en tidig 5950X, men troligen inte en som är tillverkad ungefär samtidigt som min.

Enkeltrådsprestandan betyder dock inte så mycket längre, i min mening. För 5950x så ser man sällan de höga frekvenserna då det (nästan) alltid är flera kärnor som belastas. Hur många kärnor kan du hålla i dessa frekvenser samtidigt? Syns frekvenserna alls i spel eller annat än benchmarks?

Siffrorna du nämnde för 5950x verkar låga, som redan nämnts. Jag gissar på 1500+ stock, samt 1650-1670 med enkel PBO, samt 1700+ med curve optimizer.

Jag körde en snabbis här (dock med PBO på och sänkt frekvenstak), och hamnar på 1700 på flertrådstestet i CB2024.
Maxfrekvensen är begränsad till 5.0 då det ger bättre prestanda i flertrådade laster, annars når någon enstaka kärna 5050-5100.

5950x lider av att den blir varm, det är inte lätt att kyla 16 kärnor (även med vatten) så boostfrekvenser i flerkärnig last sjunker en hel del. Det verkar som det är dålig kontakt med ihs och kylare, eller mellan ihs och kärnor. Vissa kärnor blir 10-15 grader varmare än andra...

Med det sagt så är det alltid nice att få ut lite extra prestanda!

Av Dalton Sleeper

Riktigt tråkigt!

Customloopen har fungerat riktigt bra, men jag vill inte fortsätta att sponsra denna tokighet (om den nu är sann). Kommer definitivt att överväga andra märken i framtiden.

Av Dalton Sleeper

Med risk för att starta en rejäl pajkastning, men jag skulle vilja se ett PK (politiskt korrekt) filter, där man kan gömma innehållet helt eller delvis. Det mesta man börjar titta på introducerar detta inom ett par minuter, medan andra serier tar ett par avsnitt, eller tillåmed säsonger. Kanske får de inte förlängt om de inte ger med sig?

Detta är mitt största problem med de flesta strömmningstjänster, jag vill bara se en film / serie för att ta det lugnt och släppa verkligheten en stund, utan påtvingat material.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Xverminator:

Det här borde även göras på AMD:S AM4 x570, väldigt ostabilt bios

AMD fTPM strutter
https://community.amd.com/t5/drivers-software/amd-ftpm-causes...

Det där är väll löst sedan länge?
Jag har då inte haft stutter sedan bios-fixen släpptes.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Dr.Mabuse:

Tror gnällspikarna reagerade på att prisjämförelsen var så pass skev att artikel fjärmade sig från att vara saklig nyhet till dold marknadsföring. Bara en teori...

Det liknar väldigt mycket reklam, med både tillverkaren / butiken samt priset i titeln. Jag har letat efter en Rapportera- / Olämpligknapp men har endast sett en "Skicka rättelse". Det är lite väl "pang på rödbetan" det här. Som andra redan nämnt så förstår jag inte huvudsaken med denna artikel.

Av Dalton Sleeper

Jag tycker det är bra att spel kommer till fler spelkonsoler samt PC. Innan hade jag (och förmodligen många andra) ingen chans att köra vissa spelserier. Har man en PC som ofta kostar många gånger en konsol så lär man inte skaffa konsol (av flera anledningar). De senare åren har jag faktiskt skaffat PS exklusiva titlar till PC, nog att de inte var så pass intressanta (Horizon, God of War...) men spelutvecklarna fick betalt.

Dock äger jag både XB samt PS, men de står 99% av tiden och samlar damm på landet. Innan den senaste generationen hade jag inte äns tanken att inskaffa dom för att spela på. Det gjorde susen när de satte in snabb lagringsmedia i de nya.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Alphahanne:

Det där är något jag aldrig förstått och något jag bara sett i Sverige, att man tackar för att man betalat för det man köpt. Var kommer det från egentligen? Hälsa på personen i kassan absolut, men det är ju den som ska tacka för att jag handlat där och inte tvärtom.

Du måste väll inte tacka om du inte vill, men om du får ett kvitto i handen så kanske du bör tacka?
På många ställen jag vart på så är kassörskorna trevliga tillbaks, ibland får man kassen packad, och ibland hej eller hejdå när man passerar personalen, eller när man själv glömt och man hör det från dom på vägen ut.

Beter sig man väl i ex en Pizzeria så kan man också få vissa "förmåner" efter ett tag.

Nog för att man är introvert som bara den, men om man erbjuder eller beställer en tjänst av en medmänniska, så försöker man bete sig.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av Eric Keys:

Öh, va?
Menar du just när man står i kassan eller? Är jag själv(handlar oftast inte själv) på Ica så har jag alltid musik i öronen eller pratandes i telefon. Behöver jag tilltala någon, som när jag står i kassan tex, så tar jag dock ur lurarna, men kör oftast självscanning.
Är det dåligt beteende enligt dig eller?

Självskanningen behöver du inte prata med, om du nu inte känner att du behöver!
Någon form av tjänst som berör minst två personer så bör man visa hyfs, anser jag.

Man beter sig/uppför sig som man själv skulle vilja bli bemött. Säljer du (ja just du) saft eller finska grisar ute vid vägkanten vid villan så lär du förvänta dig något sorts bemötande. Någon som kommer dit och beter sig otrevligt eller ignorant har inget där att göra, anser jag.

Jag tror också att folk blir gladare och får mer motivation i längden, en win win.

Så om du pratar i telefon, har lurar och svarta solglasögon på när du ska betala vid en kassa med en kassör(ska), så skulle jag tycka att du är otrevlig / ignorant, och förmodligen är jag inte ensam om det. Det samma gäller när man går på en buss fram, och det gäller både chaufför och de som påstiger bussen.

Kanske är det en åldersgrej?

(så dricks i min mening mestadels onödigt, man bör sköta sitt jobb utan att behöva dricks)

Av Dalton Sleeper

Dricksen från mig är att, om de har bra pris och är trevliga, så kommer jag dit igen, annars inte.
Är de inte trevliga som man bör vara när man erbjuder en tjänst, så har dom i min mening inte skött sitt arbete.
Många yngre beter sig inte som folk, varken i kassor eller de som handlar, eller beställer någon annan tjänst.

Man handlar inte på ICA pratandes i telefon, med hörlurar eller mopedhjälm på. Man ska säga hej och tack.
Bete er som folk förfan skulle jag säga, och det gäller alla. Om någon skall få dricks så är det grannen som på en söndag hjälp mig med något brådskande, något bildäck eller en vattenläcka.

Man ska inte få dricks på det man jobbar med.
Folk med andra yrken får ju inte dricks.

Av Dalton Sleeper

Värdelöst att detta äns behövs, men kul för ägare att äntligen få ut prestandan dom betalat för.

Av Dalton Sleeper

Bilderna som webbläsaren laddar ned är dock oblurrade

Av Dalton Sleeper

Jag har nog traskat igenom de flesta märken, dock verkar alla ha sina quirks.
Har man redan coil whine så kan det bli väldigt svårt att bli av med det (även om vissa komponenter byts).

Av Dalton Sleeper

Fick 7.6 med Surface Pro X (SQ1), Edge, W11.
Lite intressant att tester visar +- 23%, det är ju inte en liten skillnad på best/worst.

Av Dalton Sleeper

Bara en kärna? Helt ointressant.

Av Dalton Sleeper
Skrivet av DavidFast:

jag kör visuel studio2022 jag har kört med break och den loopar bara menyn och och går aldrig in i if stasen, det är ju som sagt vad inte vad jag vill

Precis, då texten i din loop ställer frågor som du med tangentbordet skall besvara, då är det väll lämpligt att inläsning av knapptryck, samt if-satserna körs inne i while-loopen, direkt efter dina writelines?

Ett program är rätt logiskt, eller väldigt logiskt, det gör inget av sig själv.
Det kan vara bra att lista det som skall göras på ett papper eller i notepad.

* skriv ut frågor * läs in text från knapptryck * titta på text och gör det som efterfrågas, exempelvis avsluta programmet

Det ser ut som designen på programmet tillåter användaren att ställe frågor efter varandra, därav while-loopen.

Just nu ser det ut så här:

loop { * skriv ut frågor } * läs in text från knapptryck * titta på text och gör det som efterfrågas, exempelvis avsluta programmet

Men det kanske borde se ut så här?

loop { * skriv ut frågor * läs in text från knapptryck * titta på text och gör det som efterfrågas, exempelvis avsluta programmet }

Av Dalton Sleeper

Vet ej om du kör Visual Studio eller annat, men lär dig att sätta en break-point (F9 i Visual Studio), på första raden i ditt program, sedan F5 för att starta programmet, F10 för att hoppa ett steg i taget i programmet. Använd sedan F10 gång på gång för att se hur programmet beter sig!

While-loopen kan användas i ditt fall utan problem; det är en väldigt liten fix för att ditt program skall fungera. While loopar endast det som står innanför klamrarna tills något säger till programmet att avsluta, eller säger till att loopen skall sluta. Just nu loopar den det som står innanför klamrarna i all oändlighet, och jag gissar att det inte är vad du vill.

Av Dalton Sleeper

Slutmåsvingen för while-loopen är placerad innan dina if-satser, därav kommer koden nedan aldrig att köras.

while (true) { WriteLine("Välj: "); WriteLine("[S]pela spelet"); WriteLine("[H]ighscore"); WriteLine("[Q]uit"); } // Dina if-statements ligger här...

Av Dalton Sleeper

De flesta SSD som säljs är ju kassa, så jag vet inte om det har varit så billigt, MLC, TLC, QLC?

Av Dalton Sleeper
Skrivet av walkir:

Säg det till min laptop på jobbet som flåsade i runt 75-100% på alla åtta kärnor och i slutändan underpresterade på 8.92 i Chrome (Thinkpad T14 med i5-10310U).

Min egna Dell XPS 13 med i7-8565U presterade runt 14.7 i Chrome.

Vad har du för någon dator, OS och webbläsare?

Fick strax över 20 (21 eller 22) med Edge på W11, 5950X (300W), 3090 (480W), 64GB@3600CL14

Av Dalton Sleeper

Testet använder ju knappt datorn. Totalt 6% av CPU används under större delen av testet, där 4 kärnor (av 16) går upp närmare 100% i en millisekund eller två. Det kanske är implementationen av webbläsaren som är problemet.