Inlägg

Inlägg som wilda har skrivit i forumet
Av wilda

Tack @Inet Sjukt bra steam och lyckades knipa en ny skärm. Perfekt eftersom min förra har börjat få burn-ins <3

Av wilda
Skrivet av Laxpudding:

Retention är vanligt på äldre LCD-paneler och jag har ingen förklaring till varför. Eller ja, förklaringen är att något av filterskikten som utgör en LCD-panel börjar joniseras och därför påverkar hur kristallerna vrider sig. Men jag har ingen förklaring utan bara spekulationer, varför detta blir vanligare och vanligare med åldern.

Ifråga om PG279 är dagens skärmar med motsvarande spec inte bättre, bara billigare. Så fundera om du vill ändra något mer eller bara fortsätta med samma lika.

Tack snälla, blir att hålla utkik på black friday och plocka någon trevlig där. Jag gillar min nuvarande skärm, pysslar med design på dagarna och färgerna på denna är tillräckligt bra och den fungerar finfint att spela med på kvällen.

Av wilda

Börjat få tillfälliga burn ins, varför?

Som rubriken lyder har börjat få tillfälliga burn ins på min gaming display Asus Rog PG279 med IPS-pamel. Framförallt text på vit bakgrund bränner fast. Har börjat inträffa senaste veckorna och inte ändrat några inställningar.

Det behöver inte heller gå så lång tid, räcke med ca 20-30 min. Är det helt enkelt så att skärmen börjar ge upp? Eller finns det något man kan göra?

Den har nog säkert använts snitt 8h per dag sen den var ny, så är det dags för en ny kommer jag inte gråta störtfloder. Frågan är vad jag ska köpa då?

Av wilda

Annonsen är avslutad

Av wilda

Ny DeepCool LS720 360mm AIO

Säljer en ny DeepCool LS720 360mm AIO. Uppackad och körd 5 dagar/ca 20h totalt för Inets Recensera och behåll. Riktigt imponerad av den, men föredrar att behålla min gamla Asus rog ryujin.

Alla tillbehör, originalkartong och extra kylpasta medföljer. Kan skickas om köparen betalar frakt annars hämtas/mötas upp i stockholms-området.

Nypris ligger på 1590kr, Tänker 1000 eller ge ett vettigt bud. Finns absolut inget att anmärka på den.

Läs hela annonsen här

Av wilda
Skrivet av SunQ:

All parkering som erbjuds ska förmånsbeskattas om det inte är med en förmånsbil/tjänstebil: https://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteochinkomst/f...

Sen att det inte efterlevs alltid.. Det är en annan sak. Tror att man själv måste säga till de dagar man väl använder platsen och på så sätt kan förmånsbeskattas av det.

On topic så gjorde jag en härlig löneresa precis.
Var less på att pendla till Uppsala så efterfrågade en tjänst i Stockholm igen.

Min arbetsgivare hade ingen likvärdig tjänst så jag hittade annat jobb. Fick ett lönelyft på ca 10k/månaden hos nya arbetsgivaren. Dock under sommaren så öppnades en tjänst upp så innan jag hade hunnit börja på nya arbetsgivaren så sa jag upp mig och stannade på tidigare företaget med ytterligare en liten Bump på lönen för att jag skulle välja att stanna kvar.

Blev totalt 17k i lönelyft. Från 45 000 till 62 000 i månaden.
Minskade min pendlingstid med ca 2h om dagen och alla kostnader som det innefattar och fick stanna kvar på företaget jag stannade på.

Väldigt nöjd med detta!

Yrke: Gruppchef konsultbolag inom Infrastruktur
Lön: 62 000 kr
Övrigt: Bonus på upp till 2 månadslöner/år i övrigt standard förmåner.
Erfarenhet: 2 år som chef, 6 år i branchen, 10+ år inom diverse administrativt, ekonomi osv.
Utbildning: 2 år - Yrkeshögskola
Ålder: 38 år
Plats: Stockholm

Tvivlar inte på att du har rätt, men tänker inte "kämpa" för att parkeringsplatsen jag använder 2/3 gånger i månaden ska kosta och skattas.

Härlig resa! Kan bara lyfta på hatten och gratulera!

Av wilda
Skrivet av Roger W:

Frågan är hur länge till det håller: på vårt jobb blev arbetsgivaren till sist "tvungen" att ta betalt för att det inte skulle räknas som en förmån som det behövde skattas massa extra för.

Än så länge klarar går de. Grundtanken var att de skulle finnas för de veterinär som besöker huvudkontoret. Sen kom corona och alla lärde sig jobba via teams. Finns bara ett fåtal som bokas via Outlook precis som mötesrum. Fördel för mig är att inte många är sugna på att att köra bil så de är alltid någon ledig.

Av wilda
Skrivet av wilda:

Yrke: Junior Analyst, SAS
Lön: 37 000 kr
Erfarenhet: 2 år
Utbildning: 5 år /300hp Civilingenjör Medieteknik KTH
Ålder: 24 år
Plats: Stockholm
Förmåner: Reser extremt billigt

Dags för jobb-byte, skrev på precis i slutet av sommaren innan inflationen slog som hårdast. Missar 2023 års lönerevidering, men känns helt okey ändå.

Yrke: Operations Insight Analyst inom Djursjukvård
Lön: 45 000 kr
Erfarenhet: 3.5 år
Utbildning: 5 år /300hp Civilingenjör Medieteknik KTH
Ålder: 25 år
Plats: Stockholm

Förmåner: Nästan halva priset på djurmat - väldigt nice, och rabatt på djursjukvård & apotek som jag (peppar peppar) inte behöver använda. Jobbar hemifrån 90% av tiden och de förser mig med skärm, docka, tangentbord o mus till både kontoret och hemma. Bara slippa åka till kontoret blir en stor förmån personligen i både tid och pengar. De få gångerna jag är på kontoret finns det frukost, gratis parkering (innerstan stockholm) och sist men inte minst, kontorshundar

Av wilda

DxRacer Racing Pro Gamingstol

DxRacer Racing Pro Gamingstol. Armstöd medföljer, aldrig monterade/använda. Helt nya hjul. Sittdynan bytt för ca 6månader sen!

Stolen är i relativt bra skick och har mycket kvar att ge men den är använd. Ryggen är något sliten i tyget och spärren som låser fast stolen i tiltat läge kan ibland krångla (inget som påverkar gasfjädern).

Startar på 500kr el bud. Finns i Vällingby Stockholm. Har ingen möjlighet att skicka pga storleken.

Läs hela annonsen här

Av wilda

skickas?

Av wilda
Skrivet av menellerhur:

Jag kör också så, funkar superbra.

Måste kolla om IT policyn tillåter det. Sitter tyvärr som analytiker med mycket kund och finansiell data.

MEN om det går låter det ju som billigaste och smidigaste

Av wilda

Tack, Försöker undvika att ha båda i gång samtidigt, lätt att bli distraherad så antagligen bara bra om det inte går...

Någon som ni rekommenderar? 2, gärna 3st USB, 1st 144hz monitor använder idag displayport och en st 60hz monitor med hdmi/displayport

Av wilda

Smidig lösning för att koppla om setup mellan jobb- och gamingdator

Tja, har ny tjänst där jag jobbar hemifrån 90-100% av tiden, därför tänkte jag lägga lite tid på att få min setup bättre. Vad jag söker är smidiga lösningar att enkelt "koppla om" min nuvarnade gamingsetup så jag även kan använda den med min laptop från jobbet.

Har i dagsläget trådad mus + tangentbord plus 2 skärmar. Finns det någon smart hub att koppla allt till så att att det inte blir så många sladdar att flytta? Öppen för att lägga lite pengar på detta om det finns en bra lösning att köpa. Mina tankar jast nu går i att köpa ett tangentbord + mus till och bara koppla om skärmarna, men jag tänker att det måste finns något bättre. Så hit me!

Av wilda

Kan du skicka?

Av wilda

Finns detta kvar? @TiotusenMöss

Av wilda
Skrivet av improwise:

Inget personligt mot just dig men om en nyexad och nyanställd inom en snar framtid kallas för senior kan vi nog konstatera att begreppet helt förlorat sin innebörd

Jag förstår absolut vad du menar, men i och med att jag jobbat där i 4 år vid sidan av studierna 16-24 timmar i veckan plus sommarjobb och gjort mitt exjobb där har jag mer erfarenhet än många andra. Kombinera det med att jag är den enda analytikern på hela avdelningen (40 anställda totalt) och förväntas leda projektet med att implementera och digitalisera ett faktabaserat arbetssätt känner jag att även om titeln är junior är inget i mina arbetsuppgifter junior. En annan bidragande orsak är att det inte finns någon (min chef inkluderat) som riktigt vet vad jag gör eller som jag kan vända mig till för stöd. I och med Corona slutade de två tidigare analytikerna som jobbade där under mina studier och de blev bara ersatta med en (min) tjänst. För att beskriva läget på avdelningen använder de flesta använder termen robot för både AI, machine learning, bottar och regler i mejlkorgen, 😂 medans andra gör tabeller i power point istället för Excel.

Ett av alternativen vi pratade om är att inom ett år kolla på möjligheten att göra om tjänsten till senior med ny löneförhandling, annars lutar jag nog mer åt att hitta något jobb där jag kan vara junior/intern på "riktigt" och ha kollegor att lära mig av. Jag vill påpeka att jag trivs, även om det är utmanande, och är alltså inte specifikt ute efter rollen senor, bara ett jobb där jag kan vara junior eller där den nuvarande arbetssituationen (som är identisk med vad två seniors tidigare gjorde) matchar min lön.

Av wilda

Yrke: Junior Analyst, SAS
Lön: 37 000 kr
Erfarenhet: 1.5 år
Utbildning: 5 år /300hp Civilingenjör Medieteknik KTH
Ålder: 24 år
Plats: Stockholm
Förmåner: Reser billigt på vanliga biljetter, reser nästan gratis på obokade platser om man dyker upp vid gaten innan avgång på i princip alla flygbolag. Även helt okey avtal med hotell, hyrbilar ect. *Edit* Plus det vanliga, mobil, dator, friskvård, 6 veckor semester.

Precis nyexad, har sommarjobbat och jobbat deltid under studierna samt gjort Ex-jobbet där. Plannen var att jobba med UX/UI-design, men när de erbjöd mig en tjänst tackade jag ja.

Däremot, i och med flygbolagens situation under Corona kom vi inte riktigt överens om lönen. Kompromissen blev en junior tjänst med något lägre lön, så att den kan omvandlas till senior inom snar framtid med ny löneförhandling. Håller dom inte det lämnar jag nog ganska omgående för en tjänst mer i linje med min utbildning. Ett annat problem är att idag inte finns någon på en senior tjänst på min avdelning som jag kan luta mig mot. Det innebär också att jag måste vara drivande för all utveckling och ta ansvar för alla beslut. Trivs bra, men inte värt den lönen för mig i långa lopppet, just nu ser jag det som ett smidigt sätt att samla erfarenheter och bygga ett bra CV.

Av wilda

Jag skickar alltid tillbaka den på samma sätt som den kom, om affären tycker det är bra nog att skicka till mig så borde det vara bra nog som retur också.

Av wilda

Min polare har alltid brunnit för spel och spelutveckling och utvecklade spel på fritiden redan innan gymnasiet. Han gick gameassemely och var supernöjd. Aldrig hört någon prata så högt om en skola. Idag ca 3 år senare jobbar han fortfarande kvar på RARE LTD i London (Utvecklare av bl.a. Sea of Thieves) dit han gick direkt efter avslutad utbildning.

Jag själv har pluggat Civilinjenör Medieteknik 5 år på KTH, har själv aldrig velat bli spelutvecklare eller jobba med spel, även om det är min största hobby. Jag ville bli UX-designer men blev erbjuden en tjänst som analytiker efter jag tog examen nu till sommaren och tackade inte nej

Uppfattningen som jag fått av klasskompisar och från industrin generellt är att ett bra jobb inte blir serverat till dig på ett silverfat. Men med ett bra portfolio och där du har jobbat hårt för att hitta kontakter och göra dig attraktiv för spelutvecklarna är allt möjligt. T.ex. så fick en kompis jobb på Paradox Interactive som 3D modellerare efter att på sin fritid i många år skapat riktigt bra assets med högre kvalite (lägre tri-count, bättre texturer) till steam Workshop än många assets gjorda av Paradox själva. Han hade ingen utbildning alls inom det området utan är helt självlärd.

Av wilda

Startar upp denna lite på nytt igen. Har TS provat att köpa mobilen och säga upp abonemanget? @albin967