Inlägg

Inlägg som NightcoreFtw har skrivit i forumet
Av NightcoreFtw
Skrivet av leopardbrorsan:

Jag tycker att NZXT Kraken X63 är snygg, är dess prestanda också bra?

Har en X53 med en överklockad 2700 (3950 alla kärnor på 1.275v). Kommer inte över 60c. Inte varmaste cpun men hade luftkylning ett tag innan jag bytte till denna och nosade på 80c då. Snygg, enkel att installera och 6 (!) års garanti.
Vill du ha max prestanda för pengarna är en Arctic Liquid Freezer det absolut bästa du kan köpa, i alla fall enligt Gamers Nexus.

Av NightcoreFtw

Är detta så bra som det låter är det en magiskt fantastisk överenskommelse!

Av NightcoreFtw

Men... Intel... Ny sockel IGEN? Ni skjuter er själva i foten om och om igen!
Jättebra att kontra AMD:s lägre prissatta modeller som inte har hyperthreading med att återintroducera det för tillochmed i3:or.
Det hade kunnat vara början till ett ordentligt svar på Ryzen, men det återstår väl att se hur prisvärda moderkorten blir, kan bli okej för Intel tills de får ut nya arkitekturer.

Av NightcoreFtw

Skulle vara rent ut märkligt om AMD Inte släpper modeller för under 2000 med tanke på tidigare generationer. 3000-serien är ju dock annorlunda upplagd och kanske tänker de att det är mer värt att satsa på de nyare chippens mer kraftfulla varianter och låta sortimentet av de tidigare generationerna agera "lågkostnadsmodeller".
Eller så visste de helt enkelt att de skulle smiska Intel med 3000-serien och lämnar de lägre prisklasserna åt konkurrenten i stället
Skämt åsido, när Intel väl får fart på sina kommande generationer kan det bli riktigt intressant och förhoppningsvis leder till mer utveckling.

Av NightcoreFtw

Ingen som reppar vår svenska motsvarighet?
Har två st. Fractal Venturi HF14 (finns 120mm variant också.) Inte särskilt känslig för ljud utan satsar på max kylning utan att det låter som en lövblås. De hörs inte alls under 60~70% rpm, drar man på dem fullt är det ett relativt behagligt ljud, som en jetmotor i skala 1:100 kanske 😁
Men satan vad luft de flyttar! 83.4 CFM max för 120mm och 118.2 för 140mm-varianten.

Känns som att det finns mycket utrymme för innovation just när det gäller fläktar, är dessa riktigt tysta kan det vara intressant till nästa bygge.

Av NightcoreFtw

Köper du ett Define lär du ju sällan få slut på plats, om du inte ska köra 3 stora grafikkort då. (Vet att det är fel håll att mäta på, men påpekar bara att det är ett rymligt chassi

Av NightcoreFtw
Skrivet av Flopper:

Fury x tyst och kall.
Nano med ett kraftuttag på 175w.
krympta kretsar är den tekniska lösningen för kallare kort.

Tog upp det som de flesta klagar på med många av AMDs kort.
Är inte så inne på hur det funkar under skalet, men alltid trevligt att lära sig mer!

Tror helt enkelt att det finns mycket utrymme för nya idéer och tillvägagångssätt med en helt ny generation grafikprocessorer i centrum för utvecklingen och att AMD gör sitt yttersta för att utnyttja det.

Av NightcoreFtw

Med nästa års uppdatering till 16/14 nanometers tillverkningsteknik och nya minnesmoduler ska det ju minst sagt bli intressant att se hur grafikmarknaden ser ut om ett år.

Personligen hoppas jag verkligen att AMD jobbar hårt på de problem de har i nuläget med sina grafikkort (hög strömförbrukning och ljudnivåer) så att konkurrensen inte försvinner för mycket, för vi kan väl alla hålla med om att endast en stor aktör på marknaden hindrar utvecklingen?

Att stödköpa just för att förhindra att detta sker skulle jag mycket väl kunna tänka mig att göra, om AMD kommer med något intressant och förhållandevis bra (är än så länge grymt nöjd med mitt 960 jag köpte i mars), men vem vet, det kanske blir dags att uppgradera någon gång nästa år.

Av NightcoreFtw
Skrivet av YamahaDGX630:

Bra att det löste sig! Men då kan du ju plocka bort inlägget också

Tänkte att jag låter det vara kvar, ifall någon annan stöter på samma problem och inte vill scrolla igenom tiotals sidor på denna tråden

Av NightcoreFtw

Hallå! Sitter här med ett R4-chassi som jag precis har fått hem. Allt ser bra ut, men när jag ska testmontera moderkortsdistanserna så går 5 av 8 distanser inte i ordentligt (man kan vrida dem 1-2 varv, sen tar det stopp helt.)

Funkar det att ha det så, eller måsta distanserna sitta i hela vägen för att moderkortet ska jordas ordentligt? Eller riskerar man att böja moderkortet när man sätter i det om det är olika längd på distanserna som sitter i?

REDIGERING: Facepalm. Jag behövde bara få skruvarna rakare och ta i lite med mejseln, så gick de i så fint. Det var förmodligen en kombination av nya skruvhål + lite färg i gängorna. Snickare ska jag ju inte bli, iallafall...

Av NightcoreFtw
Skrivet av BieberHole69:

Fick upp ögonen för denna:

http://www.inet.se/produkt/1517090/taurus-experienced-gtx-650...

Men den kanske är lite för klen?

Vad jag vet så kan man överklocka Ti-korten en del, iallafall. Du kan ju kolla runt på vad folk lyckas få upp dem i.
Min vän har ett 660 Ti-kort, och han har aldrig klagat över sin grafik. Vet dock inte vilka inställningar han kör med Arma.
Annars är processorn i den datorn Intels mest överklockningsvänliga, vad jag vet.

Du kan ju alltid köpa ett äldre grafikkort (nytt, begagnat). Äldre behöver inte betyda sämre. De äldre korten drar dock mer ström, kanske eventuellt går varmare, så eventuellt bättre kylning + kraftfullare nätagg, vilket i sin tur kanske kostar mer än att köpa ett nytt kort.
Men om du vill ha ett bra system på budget så är det definitivt ett alternativ.

Av NightcoreFtw

Såg nu att det fanns gamla trådar som tar upp detta.. -Moderator får gärna låsa/radera tråden om den är överflödig-

Men det kan alltid vara kul att diskutera lite extra nu när det är aktuellt.
Självklart är 4GB minne överflödigt på ett grafikkort som inte man utnyttja den mängden ändå. Gör de detta enbart för att få kortet att verka mer prisvärt?
Tycker synd om de som går på det om kortet nu faktiskt kommer att kosta mer med extra minne.
Vore bättre om de fokuserade på UTVECKLING istället.

Anledningen till att jag köpte ett 960 är helt enkelt för att jag inte vill köpa AMD och låg på max i min budget med detta, så det får duga tills vidare.

Av NightcoreFtw

Nya Asus STRIX 960 med 4 GB vram

Hej, datorkompisar!

Det är så att jag precis fått hem ett paket från Inet med datorkomponenter, däribland ett STRIX 960.
Jag packade PRECIS upp lådan med komponenter när min kompis ringer och informerar mig om att minnet på detta grafikkort inatt har utökats till 4 GB.

Min fråga är om det är värt att skicka tillbaka grejerna och vänta på att korten med 4GB finns i lager (för detta kommer väl att ta åtminstone några veckor?) eller om det utökade minnet inte kommer att öka grafikprestandan nämnvärt?

Av NightcoreFtw
Skrivet av Mxfille:

oj.. haha glömde posta. har fixat det nu. den är även här.. https://www.netonnet.se/Customer/SharedList/61590

kanske är overkill med i7?

Ska du streama ska i7orna tillföra ett lyft, så om det funkar för dig tycker jag absolut att du ska lägga till en sådan.

Av NightcoreFtw

Ett hett tips är att lugna dig lite och verkligen titta igenom olika komponenter inom din budget. Det blir sällan bra om man tvingar fram något som behöver ta tid.

Av NightcoreFtw
Skrivet av BieberHole69:

Okej. Kan du rekommendera en färdigbyggd dator som möter mina önskemål?

Rent spontant skulle jag tro att de flesta system med en någorlunda snabb Intel-processor och ett grafikkort i mellanklassen skulle klara av Arma.
Sedan är det en enorm skillnad på vad CS:GO kräver jämfört med ett spel med så stor värld som Arma. Beroende på din budget kan man välja en dator med exempelvis en toppmodell av i5-processor och ett GTX 970/ R9 290 eller kraftfullare. Komplett har bra alternativ på färdigbyggda datorer.

Redigering: Eller förresten, GTX 970 har ju det där skumma minnesfelet när man skruvar upp grafiken... Vet inte riktigt hur mycket man måste pressa kortet för att problemen ska uppstå...

I exemplet med Arma har du mer FPS att hämta i GPU-väg än CPU, skulle jag tro, men jag kan ha fel. Kolla gärna runt på vilka hårdvaror som finns i burkar som klarar av nämnda spel med hög grafik.

Av NightcoreFtw

Då ser det ut som sådant;

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7781020/2015-03-08

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/7781020/2015-03-08

Tycker att det börjar likna något, det här! Tusen tack för all hjälp och spretiga åsikter!

Skrivet av Fenerim:

Fractal design 4 kostar 799kr på Netonnet.
Gå in på prisjakt och välj dagens deal.
Köpte en igår

Beställt ett styck chassi från NetOnNet.

Nu återstår bara en fråga; Windows 8.1 för bättre speloptimering eller gamla, trogna Windows 7 för användarvänlighet?

Av NightcoreFtw

Självklart ska man inte köra på långsammare minnen när det finns 1.6k Mhz för samma pris.. Ändrat nu.
Ändrade också till moderkortspaketet då jag gillar de extra funktionerna, trots att moderkortet i sig känns överdrivet.

Har hört att Direct CUII kan vara riktigt kasst. Någon speciell anledning till att ASUS-kortet är bättre?

Det finns väl delade meningar om SSD, i mitt fall känns det helt enkelt överflödigt för att jag alltid haft långsamma datorer, och även utan SSD kommer detta att vara flera världar snabbare än något jag haft. Om behovet av en SSD dyker upp i framtiden tar jag det då, för tillfället räcker det med en modern HDD.

Överklocka är inte något som jag har planerat att göra, men vem vet? Om behovet dyker upp ska det väl funka med dessa komponenter plus en vettig processorkylare?

Av NightcoreFtw

Oj, såg nu att jag hade två stycken RAM-köp där. 16 GB behöver jag självklart inte Så det blir 700 att lägga på ett bättre grafikkort då!
Jag undviker helst AMD, av allt att döma kommer man att stöta på problem någonstans längs med vägen med den tillverkaren.

Med att Toshiba-HDD:n är bättre menar du att den är snabbare eller mer pålitlig?

Bytte nu moderkort till ett Asus Z97-K ATX och grafikkort till MSI GTX 960.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7780589/2015-03-08

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/7780589/2015-03-08

Av NightcoreFtw

Vad tycker ni? :)

Hallå, spelarkamrater!

Det har blivit dags att beställa komponenterna till mitt allra första datorbygge.
Jag har diskuterat med en nära vän och har nu en kundvagn med komponenter som vi är ganska säkra på kommer att klara av b.la;

CS:GO
Star Trek Online
-samt streaming av dessa (STO självklart med lägre grafikinställningar)

Inköpslistan är som följer:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7780080/2015-03-08http://www.in...

Med reservation för eventuella framtida uppgraderingar.
Budgeten är precis det jag har fått ihop här, ej mer över 10 000.

Så, vad tycks?