Inlägg

Inlägg som ziip59 har skrivit i forumet
Av ziip59

Min telefon (Sony Xperia compact) köpte jag den 23:e Augusti 2017. Den har android 8.0 och det var längesedan det kom några uppdateringar. Den börjar bli slö, kastas ut 3-4 gånger innan jag kommer in med bank-id. Battrieriet räcker en dag om jag inte använder den för mycket. Jag gillar den för att den är just kompakt, vill inte ha stor mobil. Den har överlevt 4,5 år inom byggindustrin och jag siktar på att ha den åtminstine till Augusti 2024. Den har några små sprickor i glaset, men inget som hindrar någonting. Är otroligt ointresserad av mobiltelefoner och kommer inte att betala mer än max 3000 spänn för en ny den dagen jag tvingas krypa till korset. Det är ju en avvägning det där. Packar den ihop så rasar ju hela livet samman eftersom man inte kommer någonstans längre utan en fungerande mobil med bank-id. Men 7år eller mer är en tidshorisont jag siktar efter.

Av ziip59
Skrivet av mrqaffe:

Det ironiska är att Tele 2 erbjuder surfgaranti via mobilt bredband om det fasta går ner.
En backup kan ju vara att skaffa et obundet mobilabb så har du i vart fall en hjälpligt fungerande uppkoppling tills allt är löst och så kan du säga upp det mobila när det fasta fungerar.

Ja det är en bra idé och jag har nu faktiskt fått läna ett 4g bredband av en kompis som fick köpa en sådan lösning, när han ironiskt nog fick vänta flera veckor på att få tele2 bredband på plats. Haha, vafan, det är 2023. Inte ens på 90-talet hade man sånt här strul, ej heller i början av 2000-talet när man hade ADSL. I vissa sammanhang går det inte framåt, åtminstone inte här i byn. Men nu behåller jag det mobila ett tag och delar sedan kostnaden med kompisen. Så nu kan de hålla på med mitt ärende bäst de vill, bara de blir klara tills i December då 4g bredbandet löper ut.

Av ziip59
Skrivet av KAD:

Så brukar det fungera, ja.

Men här låter det ju som att Tele2 har stulit nätägarens omvandlare och satt in sin egen, samt inte vill återställa den som ska sitta där.

Jag hade vänt mig till nätägaren med frågan. En omvandlare som är provisionerad på rätt sätt behöver antagligen komma på plats innan Telenor kan koppla på sitt nät. Det är inte säkert att de har egna maskiner som fungerar.

Vilken nätägare är det?

Ja, det måste ju vara Telia som äger nätet tror jag. För det var dom som drog igång fiberkarusellen här för en massa år sedan, sedan fick jag pris från Telenor för indragning i fastigheten för ett antal år sedan mot bindningstid på 12 månader. Jag hade dom en massa år för jag var nöjd, men så för 2 år sedan hoppade jag på tele 2 för ett bra pris och bindning på 24månader. Detta löpte ut nu den 11:e Okrober, och jag ville gå tillbaka till Telenor, för nu var det dom som hade ett bra pris för 12 månaders bindningstid. Men nu började ju denna cirkusen med mediaomvandlaren. Tele 2 satte ju in sin egen här för 2 år sedan och tog med sig den som satt. Men sånt reflekterar man ju inte över, då man antar att operatörerna har nån form av samverkan eller ramverk kring detta för att få struktur. Men nu inser jag ju att de skulle lämnat kvar den och att jag då skulle återlämnat deras nu. Men detta gör de inte anspråk på, utan de säger endast att Telenor får byta omvandlare. Och om då Tele2 inte bryr sin om sin 2 år gamla omvandlare, varför ska då Telenor bry sig om sin, som säkert är 6-7 år gammal vid detta laget? Som kund är det hursomhelst ett gissel att veta vad som gäller. Skicka tillbaka routern när avtalet upphör är ju det vanliga annars, men mediaomvandlare har jag aldrig hört att de vill ha tillbaka. Men från och med nu kommer jag att kräva att omvandlaren stannar kvar här vid byte, för denna cirkusen pallar jag inte med fler gånger. Det borde ju klart ocht tydligt alltid framgå vad operatören behöver för att koppla in en. Behövs en ny mediakonverter och den inte ska ingå, då får de ju tydligt deklarera vad en sådan kostar inkopplad och klar, så får ju kunden ta ställning till om det är värt det eller ej. Som det är nu är det inga problem att skriva avtal och få rotern i tid, men när det aktuella inkopplingsdatumet kommer blir det tvärstopp. Hade jag fått all info jag har nu så hade jag aldrig i helvete initierat ett byte. Jag hade gladeligen betalat de 150 spännen extra per månad till tele 2 för att slippa denna pärsen. Men nu sitter jag fast i mitten helt utan internet sedan snart 2 veckor. Eller, nja. Jag har ju mina 5gb surf via kontantkort på mobilen. Ärendet är tydligen under beredning och nu dessutom eskalerat hos Telenor, för i Fredags ringde jag igen för 112:e gången på 2 veckor, och de har tydligen nån slags hantering där med nån koordinator, så de vill inte låta mig slippa avtalet förrän de kört det till vägs ände. Men de sade att ärendet blivit hanterat fel från början, vad de nu menar med det.

Av ziip59
Skrivet av dlq84:

Mediaomvandlaren ägs av operatören, så det är väl inte så konstigt att operatören du sade upp vill ha tillbaka sin utrustning

Nej, det är inte så att tele2 som jag nu ska lämna till förmån för telenor vill ha tillbaka sin mediaomvandlare, utan det är telenor som anser att de inte kan koppla in mig om inte tele2 sätter tillbaka omvandlaren som satt innan de blev leverantör för 2 år sedan. Jag har ju sagt att det inte är konstigare än att de nu tar bort tele2 boxen, sätter dit sin egen och kopplar in mig. Konstigare ska det väl inte vara? Jag har nu väntat i snart 2 veckor och suttit i oräkneliga telefonköer. De anser att jag ska snacka med tele2, och när jag gjorde det så sade de att de ju inte har mig som kund längre, vilket ju stämmer. Nu vill inte heller telenor låta mig riva avtalet då de anser att ärendet ska utredas först, och här sitter man i mitten. Känns ju som att den fria konkurrensen sätts ur spel eftersom man ju hellre stannar och betalar mer hos den ISP man har än att man genomlider denna processen fler gånger, men det förlorar ju alla på. Kunden betalar ett högre pris och operatörerna får inte nya kunder som nappar på deras erbjudanden när avtalen de har med konkurrenterna löper ut.

Av ziip59

Ny ISP och ny mediaconverter ännu en gång...

Det är likadant varje gång, tydligen. Man växlar ISP och väntar på att bli ansluten, och dagarna går. Plötsligt kryper det fram, att de måste byta mediaconverter, med ytterligare väntan som följd. Vad är det som gör att en mediaomvandlare måste följa en ISP? Det är ju en sak om den är för gammal och inte kan hantera högre hastigheter och sånt, men annars. Vilken ISP som helst måste ju kunna köpa in vilken converter som helst och peta in. Vad är det som gör att inte ISP´n efter bara kan använda den istället för att sätta dit sin egen? Den omvandlar väl bara informationen från fibern till nätverket? Detta leder ju bara till (antar jag) en massa onödigt elektronikskrot, frustration för kunden och kostnader för ISP, plus sämre rörlighet på marknaden och mindre benägenhet att byta till bättre priser (detta är förstås önskvärt för företagen). När jag nu kopplar mig direkt i convertern kommer jag bara åt tele2:s nät tex. Nu när jag ska byta till telenor så måste de alltså byta hela hårdvaran, istället för att konfigurera om den till sitt eget nät. Varför?

Av ziip59

Höll på att köpa ett 1070 för 4000, sedan insåg jag vansinnet i att ge 4 lax för ett så gammalt kort för det priset, så jag köpte istället ett ps4 pro med Red Dead Redemption 2 för samma belopp, samt The last of us, God of war, Bloodborne och Uncharted 4 för en tusing till. Bra mycket mer för pengarna än endast ett sketet 1070, så jag är nöjd Nästa år får man se om man kan hitta ett mellanklasskort som inte är antikt för vettiga pengar istället.

Av ziip59

Undrar om det är ett ekonomiskt fiasko under uppsegling? Saxat ur Dagens industri 16/11: Elektronikbolaget Nvidia var en av fredagens stora förlorare med ett ras på 18,8 procent i spåren av fredagens rapport. Bolaget redovisade en omsättning och vinst som var marginellt lägre än väntat, men den största besvikelsen var bolagets prognos för det innevarande kvartalet.

Av ziip59

Trevlig nyhet! Dock stack texten rejält illa i mina ögon: "Det fokuset finns kvar än idag, men fokus ligger istället på spel utan kopieringsskydd." Istället bör ersättas med "även". Jag vet, jag är en ordnazist.

Av ziip59

Jag har i alla år använt xbox360 kontrollen, den är ju kanon. Har nu även börjat använda Nintendo switch pro kontroller till pc. Oslagbar batteritid och oerhört skön och ergonomisk.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ziip59

Hoppar hellre ut för ett stup med en tulpan i röven än betalar 15 lax för ett grafikkort. Men jag är å andra sidan en sådan där anspråkslös typ som köper spel som är 2-3 år gamla och faktiskt hittills klarat mina spelbehov med ett 660ti, ett xbox 360, ett ps3 och ca 2 ICA-kassar begagnade och billiga ebay spel till dessa som jag löpande beställt från England. 660-kortet ska uppgraderas, men det blir inget med det förrän priserna blir vettiga. 15000 gav jag förresten för min bil som jag nu haft i 5 år. Å andra sidan är villan betald och jag är skuldfri sedan 4 år, och har därför kunnat spara en hel del, så visst skulle jag ha råd. Men i helvete heller.

Av ziip59

Jag sitter på min sockel, jag är en CPU. Jag klickar av och på, lite beroende på vad du med datorn gör nu. Jag konsumerar kod i parti och minut, när datorn äntligen stängs av känner jag mig både varm och slut.

https://i.imgur.com/Fr5ftYh.jpg

Av ziip59

Ja, snart dax att uppgradera sitt 660Ti. Blir de nya korten svindyra kan man ju alltid komma över ett 1080Ti till vettiga pengar om ett tag. Jag har inga problem med att ligga en bit bak så länge jag kan köra de spel jag vill.

Av ziip59
Skrivet av Leoms:

Allt detta strul för att igen fylla statskassan fickor som sedan slänger pengarna i sjön på projekt som genus"vetenskap".

Genus & Anus

Av ziip59

En hel del säljare på Ebay har tydligen skippat Sverige som kundland nu. Och inte lär det bli bättre nu med alla returer. Fast det sista jag beställde kom vrålsnabbt och hade skickats från Belgien, så nya rutter är tydligen på väg att etableras.

Av ziip59

Äh!! Jag klarar mig ett år till med mitt 660Ti, mitt xbox 360 och ps3. Har en sanslös backlog och när grafikkorten väl är nere i pris finns det fullt av ospelade, nu nya spel att köpa för en spottstyver. Mig gör det inget, min spelglädje ligger i ett bra spel, inte till alla pris det senaste spelet.

Av ziip59

Jag tycker nog som så, att man som VAS följande tjänster borde få: Varför inte en webbhandelslösning för de med företag, med hotell och domän efter behag. Som privatperson kanske man kunde få som mitt förslag följer, en VPN tjänst som ens identitet döljer. Vidare kanske man även skulle kunna lägga till som förslag en wi-fi hårdvara som gör en knäsvag. Alltså inte endast en router ensam, utan även accesspunkter som bär signalen genom fastigheten i hög fart fram.

Av ziip59

Datamaskinen fick domen.

Av ziip59
Skrivet av Simonsky:

Förstår att du skämtar men tycker det är tråkigt att dra paralleller mellan en av Sveriges mest framstående matematiker och en nazist.

Trams!! Du verkar vara en sån där lättkränkt individ som ska slå ner på allting. Det var väl för böveln ett harmlöst skämt? Till och med du begrep ju att det var ett skämt så vad är problemet?

Av ziip59
Skrivet av Kaleid:

Nej, det har ju varit plus i statskassan och statsskulden minskar.

https://www.di.se/analys/henrik-mitelman-regeringen-bara-vant...

Av ziip59

@KoAoL: Vet inte vilket som är värst. Själv sitter jag som på nålar och måste pausa hela tiden av dylika spel. Vore trevligt att kunna vara lite mer avspänd under spelsessionerna, gillar ju skräckspel i grunden. Men man får ju verkligen valuta för tiden man lägger när man håller på att få en hjärtinfarkt förstås.