Inlägg

Inlägg som Flydiverny har skrivit i forumet
Av Flydiverny

Sålt till @BenjiBE

Av Flydiverny

Noterat!

@Pimmp avslutar nog imorgon eftermiddag (antagligen 17 då jag inte kommer ha möjlighet att kolla in tidigare)
Eller något du tänkte på ?

Av Flydiverny

EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 GAMING

Hej!

Säljer:

EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 GAMING
Pris: Bud + Frakt
Köpt: 2017-12-14

https://www.evga.com/products/specs/gpu.aspx?pn=1190fbf7-7f11...

Läs hela annonsen här

Av Flydiverny

Användare: @Gorian
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Swish + Postnord
Produkt: Bose QC35 II

Positivt:

  • Snabbt & smidigt

Negativt:

  • Inget!

Slutbetyg: 5/5

Av Flydiverny
Skrivet av Dimestam:

Vi kör begränsade upplagor, så när det är slut är det slut. Sen kanske någon enstaka populär t-shirt kan återkomma i en ny variant någon gång i framtiden, men det är ingenting som jag planerar för just nu. Vi tycker det är roligare med unika plagg som bara finns att köpa en gång.

Håller med! Bara avis att jag missa båten, men jag är fett på kommandorörelser tröjjan

Av Flydiverny
Skrivet av Dimestam:

Nu stoppar vi förbokningarna!

Alla ordrar har gått till produktion och jag ska se till att skynda på leveranserna. Kul att den blev så uppskattad, särskilt med tanke på att det finns ett inslag av allvar i det hela också.

Rip skulle slutföra min beställning efter lunch anti-klimax när man tryckte slutför köp och inget hände sen ladda om och den var borta

Av Flydiverny
Skrivet av stimpen:

Nu hade du redan beställt men ville fortf ha feedback och det är inget fel i sig men den där noctua kylaren är GIGANTISK! asso totalt overkill och kommer ta upp så jekla myckel plats i chassit. Den är för extrem överklockning lr extremt strömtörstiga prollar.
Har du sett en d15 live? Det är nästan komiskt så stora de är, du får se ;).

En nh-u12s hade räckt och blivit över vare sig du klockar eller ej och den hade varit betydligt smidigare att hantera.

Mjo, har sett att den är enorm och ska definitivt bli spännande att få den på plats. Tror jag överkompensera lite för skit fläktarna jag redan har i huset och blivit väldigt glad över de nya när jag bytte t.ex. chassi. Så blev lite ju större desto bättre! Men nästa gång blir det nog en mer lagom variant om jag inte blir förälskad och aldrig kan gå tillbaka.

Tack för feedbacken iaf!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Flydiverny
Skrivet av BrottOchStraff:

Ska du spela typ FPS så skulle jag ändå dra en kabel, blir inte tillräcklig bra med WiFi Men som sagt enkelt wifi-kort via USB kostar ingenting.

Mjo, kört kabel innan. Just nu går det med kabel över wifi brygga i en sekundär router, funkar förvånansvärt bra måste jag säga. Provade någon kass usb dongel i sambons dator i samma rum före det som i princip inte fungerade alls.

Hade det varit mer permanent boende så hade jag dragit kablar "på riktigt", men studentboende ett tag till! Kommer dock sakna Gbit linan

Ett alternativ hade kanske varit och leta upp ett moderkort med dubbla rj45 så hade jag kunnat dra ett direkt i väggen i rummet å en till resten av nätverket. Alternativt wifi till lan och kabel i väggen. Gillar dock att ha en router i mellan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Flydiverny
Skrivet av BrottOchStraff:

Nya kundvagnen tycker ja ser bra ut Berätta gärna hur den klockar sen om du nu ska överklocka, vilket jag tror och hoppas att du ska med den monsterkylaren

Lovar inga resultat men tanken är iaf att försöka! Får väl läsa in mig lite mer också, men vill iaf ha möjligheten så tänkte de var lika bra att slå till på den kylaren!

Tyvärr gick inte beställningen från Webhallen iväg idag så får väl bygga nästa vecka! Börjar dock få lite funderingar kring moderkortet, haha, hade egentligen nog velat ha med WiFi men kändes ovärt att hoppa upp till deluxe för det när jag lika gärna kan köpa något WiFi kort för halva mellansumman eller mindre.. Å fortfarande svårt att se värdet i övriga skillnader mellan modellerna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Flydiverny
Skrivet av BrottOchStraff:

EDIT: Ps. DDR3/4 minnen behöver ingen kylning det är i princip 99% marknadsföringsknep. 1% av fallen om det är någon extrem situation, med hög övervolt på minnen osv. DDR3 och DDR4 jobbar på rätt låga volt, så det blir inte mkt värme som ska avledas.

Bra att veta! Undrat om de faktiskt finns någon större mening med kylningen..

Kommit fram till att de minnena inte verkar passa ihop med NH-DH15 heller, verkar som det är förhöga när fläkten är monterad.

Verkade dock inte finnas så mycket DDR4 i lager i närheten, så får väl vänta med beställning till nästa vecka. Kanske for the better så får man fundera lite mer! Bara ett ganska stort habegär, har gått å väntat på Skylake release och sagt att det blir ny dator efter sommaren

Skrivet av BrottOchStraff:

Gjorde en lista med Haswell också för att jämföra.
Du sparar drygt 1000kr idag för ingefär motsvarande hårdvara. Skiljer några % i CPU-prestanda, men inget man märker. Dock är det ju nu en utgående plattform. Du får fundera själv vad som är bäst för dig. Jag personligen vill ha nyare plattform, mest på kul.

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2892830&view=m

EDIT: slängde in gamer mobot där för att det var billigare än Vanliga Z97-A just nu

Mjo blir ju lite billigare, men "Jag personligen vill ha nyare plattform, mest på kul." summerar det ganska väl

EDIT:
Det blev visst beställt ändå typ så här blev det:

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8268678/bestallt

Plus dessa:
Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 2666MHz CL16 (CMK16GX4M2A2666C16) (2x8GB) (webhallen)

Totalt: 11 117 kr

Får väl se om allt kommer fram imorgon eller om jag hinner ändra mig och får skicka tillbaka något, så påpeka gärna om jag tänkt något dumt

Av Flydiverny

Känns som det är väldigt delade meningar på hurvida det är värt eller inte att köpa Skylake. För min del tror jag att jag kommer känna mig mer nöjd med en Skylake än en tidigare generation. Egentligen inte för något annat än att det är senaste.

En 4790k ser inte heller ut att vara så pass mycket billigare för enbart CPUn, visst 600 kr är väl en del men det kan jag vara beredd att lägga på för en nyare CPU. Edit: Antar dock att det blir större prisskillnad när man tar hänsyn till moderkort och ram.

Edit forts:
Tror dock jag vill hoppa på DDR4 tåget, kanske är dyrt idag men det har varit tråkigt nog att ligga en generation efter med DDR2 innan att jag inte känner för att hamnar där igen! Kanske inte gör lika stor skillnad idag men ändå.

Angående plats så säger min google fu att den borde få plats i en Define R5.

Undrar dock om någon vet om det är någon risk att det blir problem med att få plats med RAM under kylaren eller ligger de kanske inte över/under varandra?

Av Flydiverny

Renovering av gaming dator ~12k

Hej!

Min dator är i stort behov av renovering

Idag:
CPU: AMD Phenom II x3 720 BE
Chassi: Define R5
Mobo: GA-MA770-UD3
RAM: 8 GB DDR2
SSD: Intel 335 240 GB
Grafikkort: ASUS GeForce GTX 970 STRIX
PSU: Corsair CX600 (tror jag, och den verkar ha en förkylning)

Tänker mig att jag behåller chassi & grafikkort.

Imorgon(?):

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8267602/2015-08-06

Tycker egentligen det är lite dyrt men kanske det kan vara värt, gillar att köpa lite dyrare, känns bra då! Även om jag måste fundera länge om det är det jag vill ha! (Typ jag köper hellre den dyraste kindle än den mer prisvärda nästdyraste, what can I say I like new)

Hade velat ha en ~500 GB SSD då det börjar kännas trångt med 240 GB, även funderat på en PRO men känns som det blev dyrt efter ihopplocket.

Har ingen större koll på sakerna egentligen mer än att ha kollat igenom andras köpråd och tittat vad folk rekommenderar.

Är 750W overkill? Om jag eventuellt (väldigt liten chans) skulle vilja köpa ett likadant grafikkort till och köra SLI i framtiden, är det något jag borde tänka på då? Är det ens värt å köra 970 i SLI eller bättre att köpa ett nytt/bättre grafikkort?

Kunde dom inte bara släppt två moderkort också istället för typ 50, känner inte att jag kan motivera varför jag ska ha det ena över det andra.

Kylaren ser fin ut och verkar bra?

Rätt sugen på att beställa något idag så att man kan bygga ihop imorgon och leka med nya grejer i helgen!

Har även tillgång till windows licens så behöver inte köpa det.

Tack på förhand för eventuell hjälp!