Inlägg

Inlägg som xXQuantinXx har skrivit i forumet
Av xXQuantinXx

Problem med en av mina fläktar på min GPU.

Hej,

Så jag har ett litet udda problem. Det är så att en av mina tre fläktar på min GPU "åker ner" när den spinner upp. Alltså, fläkten åker ner en dryg cm och slutar att snurra. Kan dock väldigt lätt trycka tillbaka den.

Kan man ordna detta själv, eller måste jag byta alla fläktarna?

Hoppas ni förstår vad jag menar, vet knappt själv hur jag ska förklara det.

Av xXQuantinXx

VALORANT! Mikrofonen fungerar ej...

Har ett problem med min mikrofon i Valorant - oavsett vad för inställningar jag väljer så vill den inte fungera. Har uppdaterat till W11 och undrar om detta kan vara problemet?

Av xXQuantinXx

Förslag på vad man ska köpa? (VR-headsets)

Hej,

Det är så att jag har blivit lite sugen på att köpa ett VR-set till min PC, dock så vet jag typ ingenting om detta. Har kollat runt lite på Inet, och ser att det enda som står där är uppdateringsfrekvens, upplösning samt lagringsutrymmet. De första två förstår jag, men inte riktigt var lagringsutrymmet kommer in?

Av xXQuantinXx

Första bygget!

Har alltid betalat Inet för att de ska plocka ihop mina datorer. Men jag skulle gärna vilja göra detta själv, så man lär sig.

Finns det några råd ni skulle tippa en nybyggare om?

Av xXQuantinXx

Elgato HD60 S+, två PC.

Hej!

Fattar mig inte på detta problem. Använder HD60 S+ från min main till min streaming. Ljudet funkar på båda håll (headset och kortet) stänger av för kvällen, och nära morgon fungerar det inte. (Använder Elgata Sound Capture). Vad händer? Använder SLOBS.

Av xXQuantinXx

Capture card för PC?

Hej!

Visste inte riktigt var jag skulle lägga tråden, då denna innefattar både mjuk- och hårdvara för streaming.

Har streamat ett tag nu och använt mig av NVENC, dock så fryser det till när min GPU når 100%, så skulle vilja köpa ett capture card för att kunna streama på Twitch.

Läste lite om olika kort, Elgato HD60 S/+ verkar vara bra "kort", men fungerar dessa för PC och att man använder t.ex. Streamlabs OBS?

Ny när det kommer till detta, så skulle uppskatta era råd.

Av xXQuantinXx

Problem med Facebook och Google Smart Lock.

Hej!

Jag har haft två konton på FB, ett gammalt som jag glömt av helt och hållet och som jag inte använder mig av. Nu när jag bootade upp min nya telefon så loggar den automatiskt in mig på just denna FB (andra namn och lösenord). Dessa två konton delar alltså inte mejl eller telefonnummer...

Så jag antar att detta måste ha blivit sparat av Google för ett bra tag sedan. Hur kan man komma in och justera namn och lösen i Google smart lock?

Av xXQuantinXx
Av xXQuantinXx

Köpråd, första dator till grabben 6000-7000kr

God kväll på er, hoppas ni har det fint denna fredag!

Det är så att ena grabben tjatar om en dator. Vilket jag funderar på att köpa åt honom till hans födelsedag i nästa månad, dock vill man inte lägga ut för mycket pengar på den eftersom det är hans första dator.

Skulle någon vänlig själ orka hjälpa till med att slänga ihop en dator för 6000-7000kr? (Då jag förstått att det är idioti att köpa färdigbyggda maskiner.)

Spel som han vill kunna spela är Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, nya Valorant och kanske GTAV.

Tackar så mycket för hjälpen!

Av xXQuantinXx

Vilka drivrutiner?

Har en äldre laptop som ena grabben ska få leka med. Men jag kan inte få ner drivrutinerna för just denna laptop.

Det står "AMD A10-5745M APU with Radeon HD-graphics" Jag tog ner Adrenaline från AMD, för att installera drivrutinerna men det funkade ej. Är det någon som skulle kunna länka mig en äldre drivrutin?

Tack för hjälpen.

Av xXQuantinXx

Call of Duty: Modern Warfare - "the call of duty modern warfare is not available due to multiple logins of your account"

Fick detta felmeddelande idag, fattar ingenting. Någon mer som fått detta och som vet vad som är fel? (Är endast inloggad på ett konto).

Av xXQuantinXx

Vilket spel söker jag?

Hej!

Kom precis att tänka på ett spel jag spelade med mina vänner när jag var yngre, dock kommer jag inte ihåg vad det heter, så tänkte rådfråga er.

Det jag kommer ihåg är att jag spelade detta i mitten av 90-talet, tror det var på ett SEGA. Det påminner om Conans värld och att man kunde spela 2 spelare tillsammans, det är ett sidescrolling hack n' slash-spel. Det är tyvärr det enda som jag kommer ihåg.

Av xXQuantinXx

Kan inte scrolla på min laptop? [Löst]

Hej!

Det är så att jag har en Lenovo Ideapad L340. Efter en ominstallation så kan jag inte få till det med att scrolla med hjälp av två fingrar. Jag har kollat om jag kan uppdatera maskinvaran, men det kommer inte upp något förutom information. Har även tagit ner drivrutiner ifrån Lenovo som jag trodde skulle lösa det, men icke.

Någon som har någon idé om vad detta kan vara för problem?

Glöm mitt inlägg, hittade en mjukvara som endast var till för tangentbord och mus.

Av xXQuantinXx

Lenovo IdeaPad L340

Tjenare.

Är sugen på en laptop till plugget, och kanske något enklare spel när man pendlar hem.
Vad tror ni om denna"https://www.komplett.se/product/1126699/gaming/speldator/barb...", eller har ni något annat förslag för typ 9000kr?

Av xXQuantinXx

@Laxpudding: Exakt, håller med dig helt om att de inte talar ett språk som många förstår. Ska ta en titt på artikeln. Tack!

Av xXQuantinXx

Noob behöver en display-port?Rekommendationer?

Hej!

Tänkte köpa en ny skärm och vill köra DP. Sladden ska vara till en 2560x1440, 144hz-skärm, kommer även köra en extra skärm som har upplösningen 1920x1080 via HDMI. Är det en DP 1.2 jag ska leta efter?

Av xXQuantinXx

Tack för svar.

Fortsätt gärna med fler svar om någon har förslag.

Av xXQuantinXx

Köpråd

Hej!

Det är så att jag ska börja studera till hösten och kommer vara i behov utav en laptop. När det kommer till laptops är jag inte insatt alls, då den senaste jag hade var en 2014, MacBook Pro.

Datorn ska i princip endast användas för skolarbeten, surfa, och kanske se någon serie då- och då. Men om den skulle klara lite enklare spel så vore det kanon.

Jag har tänkt mig 4000-8000kr för den och är sugen på ASUS Vivobook, då det är det märke som jag använder mig av när det kommer till min stationära. Men om det finns andra märken som är mer prisvärda så är det klart att det inte behöver vara ASUS.

Så, har ni några förslag?

Tack!

Av xXQuantinXx

Sennheiser Momentum's, någon som använder dessa?

Av xXQuantinXx

@Addiox: Dock fula som stryk.