Inlägg

Inlägg som joelburman har skrivit i forumet
Av joelburman

iFixit Pro Tech Toolkit

Komplett verktygskit från iFixit för att skruva i och reparera PC/Mac's/Mobiltelefoner.

Upphämtning centrala Stockholm (Kungsholms Kyrka) eller skickas med spårbar frakt. 74kr tillkommer

Läs hela annonsen här

Av joelburman
Skrivet av Petterk:

Har du en iPhone? Integritetsvarningen handlar inte mycket om säkerhet inte.

Fabriksåterställning backar inte programvaran/firmware.

Finns det en mediaomvandlare så får du börja med att starta om denna, en riktig norsk reset där den lämnas strömlös ett tag. Finns det nätverksuttag får du koppla direkt till mediaomvandlaren eller inkommande uttag. Ska deras uttag eller mediaomvandlare ens köra i mer än 100 Mbit/s? Vad är det som varnar? Vilken hastighet på nätverks-porten kör den gamla routern i?

Har du delat upp 2,4 och 5 GHz efter du uppgraderade programvaran?

Ja det var i iPhone jag fick en varning på 5ghz wifi nätverket.

Bara så jag förstår vad är "mediaomvandlaren" är det själva fiberuttaget i källaren där jag pluggar in routern via Wan porten?

Det som varnar för att kablen inte håller gigabit hastighet är TP-Links egna mjukvara får varningen både via datorgränssnittet och tether appen på iPhone.

Den urgamla routern kommer jag inte åt mjukvarumässigt så kan ej se några inställningar. Ser bara att dess wifi trots att den ej är wifi 6 och mest troligt inte ens wifi 5 levererar runt 90,b via bredbanskollen till en iPad Air.

Stort tack för svaret och frågorna det uppskattas.

Av joelburman

Problem med TP Link Archer AX10

Hej,
Har råkat ut för strul när jag ska fixa nätverket hemma hos mina föräldrar. De har haft ett fullt fungerande 100/100 nätverk via fiber där de använt en TP-Link Router. Igår upptäcker jag en varning på telefonen där det står att 5ghz nätverket är osäkert. Så uppdaterar firmware på routern och helt plötsligt så ligger nedladdningshastighet på runt 9/9mb istället för 93 och 67mb ifrån i somras (är de senast dokumenterade resultaten hos bredbandskollen). Får sen också felmeddelande om att ethernet kabeln inte stöttar gigabit speeds. Det har aldrig varit ett problem innan. Har nu provat ett antal kablar inklusive en nyinköpt cat6 ethernet kabel men får upp samma felmeddelande.

Idag åkte vi int till elgiganten och köpte en TP Link Archer AX10 (den TP Link som nämnts tidigare har samma formfaktor men är inte samma model). Den uppvisar samma problem med felmeddelandet om gigabit hastighet på kabeln har testat den med samma kablar som på den andra inklusive den nyinköpta Cat 6 kabeln av märket Belkin. Har även testat både med senaste firmware (vilket jag trodde var problemet) och att installera den som fabriksåterställd vilket jag tolkar som att den inte har senaste firmware längre.

Vad tror ni är det så att TP Link routerna är extremt känsliga med deras kablar helt plötsligt? Innan i förgår hade det som sagt aldrig varit nått problem och nu funkar inte två av deras routrar.

Det lustiga är att jag även kopplat in en urgammal router som jag knappt tror stöder wifi 5. På den lyckas vi få ut 90mb på en iPad Air när den är väldigt nära den routern. Sen droppar den ganska snabbt i signalstyrka på bara ett par meter. Men den bevisar ju iaf att vi har samma hastighet i fiberuttaget. Har tyvärr ej möjlighet att kolla via ethernet direkt i uttaget då jag bara har en MacBook Air och ingen ethernet adapter tillgänglig. Nån som har nån ide? Har försökt googla på TP Link i allmänhet för att försöka se om nån annan haft liknande problem men hittar inget.

Av joelburman

Kanoners! Tack för svaret!

Av joelburman

Hej, hittade den här tråden när jag googlade runt lite olika standarder. Tänkte hjälpa till att uppgradera mina föräldrars nätverk så har köpt en 10 meters nätverkssladd och upptäckte när jag kom hem att CAT6-A finns också. Kabeln jag köpte är en CAT6.

Mina föräldrar kör 100/100 abonnemang via en låda i väggen i källaren så vi ska dra en kabel upp genom golvet till huvudvåningen på huset till en router. Tjänar man överhuvudtaget på att använda nån "nyare" nätverkskabel än CAT6?

Av joelburman

PS3 spelare här. Adad gärna mig om ni lirar Destiny på PS3. Hade aldrig trott jag skulle gilla spelet men är helt fast i det när det följde det i en begagnad bundle som jag köpte. Mitt PSN namn är Jodokast30

Av joelburman

Grym tråd hur gick det i slutändan hur många datorer skänktes?

Av joelburman

Vad är er erfarenhet av när det gäller temperaturer på externa diskar som säljs färdig monterade vs interna 2,5:or som placeras i tomma kabinett. Har själv helt gått över till att använda interna 2,5:or i kabinett för min externa lagring. Hade inte alls koll på att temperaturerna var på den nivån som redovisas här.