Inlägg

Inlägg som Necrophor har skrivit i forumet
Av Necrophor
Skrivet av Json_81:

Nej, du kan inte betala räkningar med dem.
Jag sköter det mesta av familjens inköp, så det blir en del på ett år.
Med refunder/refunder pay har jag fått tillbaka ca 6000 på drygt 1,5 år.
Får ut pengarna via Swish, finns några andra alternativ med.

Skrivet av glemmy:

Man handlar saker - t.ex. resor, kläder, mat, elektronik osv
Räkningar kan normalt inte betalas.

En stor fördel är att du får ett köpskydd med kreditkort. Något förenklat, om flygbolaget där du köpt biljetter går i konkurs så får du pengarna tillbaka från kreditkortsutgivaren. Om du handlat med bankkort är det du som måste ställa kravet mot flygbolaget.

Sen ger det cashback, rena pengar tillbaka eller poäng som kan användas till köp, resor eller upplevelser.

Slutligen är det ett bra sätt att få översikt och man behöver inte ha en summa liggande på kontot för att täcka större oväntade inköp.
Glömmer säkert något.

Skrivet av stayhard:

Tack för svar!
Ja ska dra igenom tråden lite får vi se om ja kommer fram till något

Skrivet av stayhard:

Tack för svar!
Ja ska dra igenom tråden lite får vi se om ja kommer fram till något

Nu tror jag du har fått lite felaktig information, man kan betala räkningar med rätt många kreditkort, men det är inte gynnsamt då samtliga jag sett så tar de ränta från dagen räkningen registreras fram till dess att du betalar din kreditskorträkning. Så man tjänar definitivt inget på det då det blir dyrare än den cashback du skulle tjäna in. Sedan kan jag mycket väl tänka mig att det kan finns villkor som säger att att denna typ av räkningar inte ger någon cashback/poäng.

Norwegian har även att du kan föra över kredit (upp till den gräns du har) till en annan bank och där kan du göra vad du vill med de pengarna. Detta torde ju gälla rätt många kreditkortsutgivare.

Edit:
Här är länken till Norwegian och betala räkningar:
https://www.banknorwegian.se/kreditkort/rakningsbetalning/

Av Necrophor
Skrivet av Yellowcandy:

Tottenham brukar alltid prestera mot just City men just iår har jag svårt att se att spurs plockar poäng med tanke på hur bristande anfallet och mittfältet är just nu..

Vi kan väl säga att jag kommer vara ett Tottenham-fan i just den matchen

Av Necrophor
Skrivet av Edin_II:

Ja, vi får se! Känns nästan som att det kan gå åt båda hållen där. Men det är bara min magkänsla.

Mjae, med tanke på vilka matcher city har kvar så har de allt i egna händer och jag skulle bli extremt förvånad om de torskar en av dem faktiskt... jag menar... Fulham, Tottenham och West Ham...

Av Necrophor
Skrivet av Edin_II:

Racet mellan Man City och Arsenal fortsätter! City har fortfarande chans att ta i kapp ledningen med bara en poäng bakom Arsenal samt en mindre matchdag spelat. Tror ni det kan vara över för Arsenals förhoppningar även denna säsong?

Man får ju ranka City som favoriter, men "bollen är rund" som man säger... förutsätter ju att Arsenal faktiskt går rent och pallar trycket. De har ju oss (United) kvar, men med fler nya skador i backlinjen är jag tämligen övertygad om att det blir en av deras lättare matcher

Av Necrophor
Skrivet av slusk:

Vilka sidor är det dom har för avseende att blockera?

Oppps, visste inte att man inte fick skriva ut namn, redigerade bort dem illa kvickt.

Av Necrophor
Skrivet av nevada:

Ja och blir man inblandad i en olycka med dessa olagliga fordon så kan det ju bli riktigt dyrt så är det värt risken egentligen?

Personligen skulle jag inte säga att det är värt det oavsett då jag är beroende av mitt körkort och "olovlig körning" är då ändå något av det lindrigare man kan råka ut för, i värsta fall det du säger och det kan bli ruskigt dyrt.

Därför jag undrar lite över Webhallens beskrivning då jag tvivlar på att den kommer med CoC intyg och är mopedbesiktad, så det blir en helt felaktig beskrivning och information till ev köpare. Även om det yttersta ansvaret vilar på en själv bör man inte skriva som de gör, då ett vanligt körkort "täcker" AM beteckningen för mopeder, men det gör den inte mer laglig att framföra såvida den inte är just mopedbesiktad.

Tror inte jag har sett en enda elspark (inte ens de med tre hjul och sadel) som är mopedbesiktade och har CoC-dokument, samt märket för det någonstans på elsparken.

Edit:
Ah, såg att de har en stort tillägg ovan beskrivningen där de skriver att den inte får framföras på allmän väg, förstår inte varför man inte ändrar beskrivningen dock... spontant känns det lite märkligt

Av Necrophor
Skrivet av robbankentor:

Det är lätt att köpa fel, många missar trafikförsäkringen.

Det kan jag mycket väl tänka mig, relativt nytt dock, men jag tror rätt många missar att de inte kommer med CoC-dokument eller är mopedgodkända/besiktade från början och därför inte ens får framföras annat än på inhägnat område.

Av Necrophor

Ingen aning om hur jag "sprang på" det här bandet... men rätt glad över det då fredagen får bjuda på HM-2 och ren jävla käftsmäll! Tydligen tagen från deras kommande platta i slutet av maj \m/

Av Necrophor
Skrivet av robbankentor:

klassas som Moped klass 2 och kräver hjälm och trafikförsäkring. får bara köras då mopeder får köras.

från webbhallen
Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 Nordic är en elektrisk kickbike som kräver förarbevis för "Moped Klass II" för att få framföras. Den tar dig inte bara långt, utan den gör det även bekvämt och säkert. Nå upp till 45 km i räckvidd, åk mjukare med slitstarka däck och stötdämpare samtidigt som du upplever tryggheten med det dubbla bromssystemet. Åker du längre sträckor får du användning av farthållaren för komfort och den stora displayen ger dig all väsentlig infomation som du även kan hitta i din sammankopplade kompatibla smartphone.

Jag undrar om den där beskriven är korrekt av Webhallen då även en Moped klass 2 behöver;
En typgodkänd moped har en skylt och ett intyg (CoC-dokument) som visar att den omfattas av ett giltigt godkännande. En moped som har godkänts vid en mopedbesiktning ska ha en beteckning som är unik för fordonet. Sedan är det även hjälmkrav också.
Men denna modell kanske kommer med ett CoC-dokument (?)

Edit:
Moped klass II går under samma regler som cyklar;
"Trafikregler
Trafikreglerna för moped klass II är desamma som för cykel. Du ska därför köra din tvåhjuliga moped klass II på cykelbana, såvida inte cykelbanan har en tilläggstavla under vägmärket för påbjuden cykelbana där det står "ej moped".

Trehjuliga mopeder klass II får köras på en cykelbana med lite trafik och tillräcklig bredd om särskild försiktighet iakttas."

Av Necrophor
Skrivet av gothenburg:

Frågan är om sadel är ok?

Man kan bara undra när en sån förändring kommer med mer kraft och fortsatt spärr.

Sadel är okey då det klassas som cykel så länge 250w och max 20km/h hålls. Det finns "sadelstång" och sadel att köpa som "reservdelar" till vissa märken.

Meeeen... om man ser över reglerna över vad som gäller för mopeder kan en elspark uppfylla kraven för dessa och därmed klassas som moped klass 1 eller klass 2, vad som krävs får man kika upp vad en moped måste vara utrustad med. Sedan får man mopedbesikta den och få ett CoC dokument. Hjälmkrav, registreringsskylt, förarbevis och trafikförsäkring gäller också när det gäller klass 1 (45km/h). Klass 2 har t ex inget krav på förarbevis om du var 15 innan 2009, ingen försäkring krävs och det räcker med "lämpligt huvudskydd", dock 25km/h. Finns även ett tillägg där de kan ha trampor men elmotorn (max 1000w) får inte ge någon extra kraft över 25km/h. Tror även de måste ha någon form av rött bakljus, men övrig utrustning förutom bromsar både fram och bak vet jag inte, antagligen blinkers.

Hittade precis en sida där utrustningen finns med, och det verkar som den får ha en motor på 4000w som max;
https://www.twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=10782
Tror tyvärr inte många elsparkcyklar (även 3-hjuliga) uppfyller dessa krav.

Andra länder har inte limiterat styrka på motorn utan hastighet, det är ju bara att hoppas att byråkratin kommer fram till något vettigt och faktiskt gör något liknande, då dessa på 250w är tämligen värdelösa och har väldigt limiterad räckvidd i jämförelse, även om de givetvis kommer bli tyngre med tanke på att ett större batteri kommer krävas för att driva dem.

Såg en jag var intresserad av, endast 11.5kg och lätt kan vikas ihop och t ex tas med i bilen;
Nitrox M8 med sadel

Eller denna med lite längre räckvidd som väger endast 13kg;
Nitrox S250 Flex

Men svårt att hitta en lättviktare som inte har luftfyllda däck och har en räckvidd på 20-30km. Men tyvärr verkar det som samtliga på 250w faller just på att de inte ens klarar av "medium-backar", vilket är en dealbreaker.

Av Necrophor

Kände mig tvungen att posta denna, trodde först det var ett skämt... men nope... they just refuse to go away
Trots att de skrev under kontrakt att aldrig mer turnera ger de sig nu ut på vägarna igen... och tydligen nytt material. Iofs låter det rätt kasst och Vince låter mer gnällig än någonsin... please just go away...

Av Necrophor

40k skulle nog inte ses som ett skambud iaf, sen är det väl lite beroende på hur bra kompis det handlar om ^^

Av Necrophor

Är lite i samma sits men av olika anledningar då jag skulle behöva en scooter (laglig) med sits/sadel, vilket går att köpa till... till vissa märken. Meeeeen det verkar som de flesta lagliga (250w) har problem i backar... och vi pratar inte väldigt branta utan mer medium och kanske lite längre, då har de flesta helt stannat t om.

Och det med en personer som väger 80-100kg.

Hört rykten om att reglerna ev kommer uppdateras gällande just W och inte längre spela någon roll för klassificeringen, vilket skulle hjälpa avsevärt för just backar etc.

Letade själv efter något eget, då de man kan få via regionen är antingen elrullstol eller permobil och de är alldeles för stora för att förvara i lägenheten och det finns inga bra utrymmen där man antingen får eller kan förvara en sådan.

Av Necrophor

Och ännu en ny låt från kommande DT plattan... släppta låtar låter ruskigt bra och bådar gott inför plattan i Augusti \m/

Av Necrophor

Inte lyssnat på dessa herrar sedan runt 2010 tror jag, hade faktiskt i ärlighetens namn glömt bort dem. Av ren slump "sprang jag på" att de hade släppt en platta 2019. Är man ett fan av Kai Hansen (och Helloweens debutplatta) och den äldre skolan av Power Metal från början av 90-talet där det var mer speed/thrash influenser än bombastiska element är de värda att kolla in \m/

Av Necrophor

Får bli lite old-school så här mitt i veckan, även om materialet är nytt. Tror aldrig jag hört en så här bra produktion från något herr Benton varit involverad i, den vokala delen är inte "muffled"! Och rätt trevligt att höra att det finns lite skrik igen som komplement till growlet \m/

Av Necrophor

Hidden Strike
6.5/10
Netflix

En Hongkong action med Jackie Chan utan invecklad story eller försök till ditt eller datt. Istället har man valt att lägga in lite "västerländskt" i form av John Cena som kombinerar detta med Wrestling-style fighting och lågmäld komik som mest framkommer som "banter" mellan dem.

Det märks dock att Jackie Chan är till åren och hans stunts/fighting-scener känns lite mattade, men har man saknat detta kan jag starkt rekommendera denna rulle som inte aspirerar på att vara något annat. Kommer dock aldrig bli någon form av klassiker eller något man minns om något år, men för stunden roar den och Jackie Chan har en hög lägstanivå på det mesta han gör.

Av Necrophor
Skrivet av Alphahanne:

Tror ändå det är akilleshälen för denna typ av tjänst, i slutändan blir allt väldigt generiskt. Vill man få det väldigt unikt så måste man in och pilla i sådant som man ändå behöver göra när man skriver själv. Initialt kan det låta speciellt men ju fler som använder liknande parametrar desto mer lika kommer det låta.

Kreativitet tror jag är närapå omöjligt att koda, om inte helt, då ingen egentligen vet var kreativiteten kommer från. Det är för komplext helt enkelt. Vi måste förstå våra egna hjärnor helt och hållet först och dit är det väldigt långt kvar, om vi ens når dit.

Så detta kommer nog bara bli en kul grej och inget mer.

Dock är det ju redan så att så fort någon släpper något som är intressant så kommer x antal kloner och man drunknar i band som låter väldigt likadant, där tror jag inte det blir/är någon större skillnad.

Däremot är det ju omöjligt att via en Ai få fram den vision man själv har, eller ens låtuppbyggnad och små förändringar etc, där ligger nog populärmusiken sämre till i och med detta. Det finns ju redan i Japan helt fiktiva artister där de använder sig av hologram när det är "live", funnits ett ganska bra tag. Till och med musikvideos... det är helt sinnes "där borta". En dröm för skivbolagen då de slipper ha med en "jobbig" artist att göra samt inte behöva dela med sig av kakan.

Skrivet av krEJZi:

Behövs ens musikbolag om detta blir en grej? Vem som helst kan ju sitta å göra låtar och dela med sig.
Skulle inte förvåna mig om typ Spotify köper upp en AI och sen gör egna låtar.

Att ha ett skivbolag har varit ifrågasatt och inte nödvändigt på flera år tack vare den digitala eran och alla dessa distributionstjänster. Det är definitivt bra om man tillhör topp 1% som bolaget vill satsa på då de har helt andra ekonomiska muskler och kontakter för det, men annars kan man själv anlita en promotion-agency och ett bokningsbolag för spelningar. Speciellt i tider då flera skivbolag endast erbjuder digitala släpp... och väldigt många sitter på hemmastudios som egentligen inte behöver vara speciellt avancerande då man kan sköta väldigt mycket med programvara.

Själv var jag alldeles för "old-school" för att sitta hemma och pula då jag tycker det saknas "dynamik/känsla" när man sitter och justerar frekvenskurvor där det slutar med att nästan alla låter likadant i ljudbilden. Replokal och riktig studio med en riktig tekniker som kan ge input slår det alla gånger... för mig

Finns rätt många större band som även startar egna bolag.

Av Necrophor

Shogun

Till att börja med förstår jag inte hur någon kan jämföra denna med Game Of Thrones, till att börja bygger denna på en "historisk period" (även om det är fiction) och har inte alls samma "spännvidd", samt huvudfokus mer på en karaktär, dvs Cosmo Jarvis.

Som några nämnt tidigare, Cosmo Jarvis är inte någon bra skådis, men tillräckligt hygglig för att det skall kunna passera. Sedan är det lite blandat men bland andra "huvudroller" är skådespelet riktigt bra. Anna Sawai (Toda Mariko), Moeka Hoshi (Usami Fuji), Tadanobu Asano (Kashigi Yabushige) och Hiroyuki Sanada (Yoshii Toranaga) gör sjukt bra prestationer.

Stort plus för att de faktiskt pratar Japanska, har även för mig att Hiroyuki krävde att det skulle vara Japaner som skådisar. Känslan ger även väldigt starka vibbar av Japansk serie/film, detta kan möjligt få somliga att tro/tycka att en del är skådisar som spelar över, men det är ganska typiskt för Japansk media.

Även plus för att det "bara" är en säsong med 10 avsnitt, det ger ett bra avslut på en "bok" där manusförfattare inte försöker sig på att skriva "fan-fiction" och förstöra något som är riktigt bra. Även om känslan är lite bitterljuv över att det är över, men det är alltid bättre att avsluta när man ligger på topp.

Ett tredje plus är att de har lyckats sjukt bra med att förmedla att det inte finns några riktiga "good guys", allt handlar om makt och alla är schackpjäser, vilket jag tycker stämmer riktigt bra överens med "tidsperioden", samt att den visar på "heder" och vad vanliga människor genomgår och får offra för sina "lords".

Summa summarum; Rekommenderas starkt, men gå inte in med en förväntan om att detta skall vara GoT 2.0. Detta är i huvudsak en "historisk" drama där man mestadels får följa en lords "schackdrag" som övergripande story där individer syns/fyller ut handlingen under "paraplyet". Många "små öden (stories)" under en övergripande story, vilket också är ganska klassiskt asiatisk stil när det kommer till serier/filmer... dock har de en tendens att kunna ha fler övergripande handlingar också.

Av Necrophor

Som gammal musiker... detta var ju fan helt sjukt o_0

Edit:
Testade lite snabbt, den gjorde två versioner på en text jag skrev in, en med manlig röst och en med kvinnlig. Den sistnämnda klippte halvvägs in i texten medan den första med manlig röst gjorde klart den. Båda klippen blev 32 sekunder men då hann damen inte sjunga klart.