Inlägg

Inlägg som Codax har skrivit i forumet
Av Codax

1900 kr + frakt

Av Codax

Hur mycket skulle frakt gå på?

Av Codax

Vilka ska man ge sitt nummer till?

Efter att ha haft mitt telefonnummer i många år ska jag byta. Får ofta samtal från undersökningar, försäljare samt skumma utlandssamtal. (Är sedan länge reg på NIX).
Men tänkte ha dubbla simkort i telefonen med 2 nya nummer, som ska vara oregistrerade. 1 nummer som jag ska ha som mitt vanliga, och det andra borde gå att avaktivera samtal på och endast få sms va? För nr 1 tänkte jag ge till familj, vänner, jobb, bank (?) osv, och det andra numret använda när jag handlar på affär, beställer något, bokar hotell, Blocket osv.

Vilka är OKEJ att ge sig nummer till som inte registrerar i register som kan hamna vidare? Är t.ex. banken okej? Finns några företag som är safe?

Av Codax
Skrivet av DocentDAMP:

Mi A2 ger väldigt mycket för pengarna.

Min favorit, Redmi Note 7, har liknande hårdvara men även kortläsare och 3,5 mm utgång för hörlurar. (Jag avskyr usb-c-adaptrar. Man saknar dem när man behöver dem, och de gör telefonen längre.)

Mi A3 är på gång, men den har en skärm med lägre upplösning.

Köp ingen telefon med sämre SOC än Snapdragon 660. Jag tror du ångrar dig då.

Skickades från m.sweclockers.com

Har kikat lite på den faktiskt!
Skärmen är det jag prioriterar högst, övrig prestanda behöver jag inte det bästa egentligen. Men skärmen gör mycket för helhetsupplevelsen. Vilken leder där tro?

Av Codax
Skrivet av anon230307:

Tycker du kan skippa alla dom du listade och köpa denna.
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5047513

Har hittat en Moto G6 för 1400 kr, och frågan är om G7 verkligen är 78% bättre eftersom den då är 78% dyrare..?

Av Codax
Skrivet av Nauie:

Min förra telefon råkade totaldemoleras på jobbet för ca 2år sedan, åkte iväg på lunchen och köpte en Moto G5 på, nån affär. Det var den billigaste de hade.

Två år senare fungerar den perfekt. Trots en hel hög yttre påfrestningar i jobbet, skalet har blivit lite deformerat, men skärmen har knappt en skråma. Batteriet håller inte lika länge iofs.
Jag använder inte den till mer än vad du kommer göra, så misstänker att G6 kommer fungera fin fint.

Det enda negativa jag kan säga om den är att den inte är lika snabb som telefoner för 6kkr+. Konstigt nog

Har kollat många videos på mobiler, och man är ju sugen på high-tech iPhones, men priserna är ju helt galna. Även Huawei Mate 20 Pro är ju ett kap för 6000 kr!! Visst, jag har råd att lägga 6000 kr på en mobil, MEN jag anser inte kostnaden vara värd. En telefon kan man tappa, bli stulen, gå sönder osv. Och jag tycker inte prestandan rättfärdigar priset. Och det känns som man kan få nödvändiga funktioner inom låg prisnivå nu för tiden.

Av Codax

Bästa mobil för pengarna under 2500 kr

Söker en smartphone för rimliga pengar. Använder till, samtal, sms, surf, spotify, youtube, ljudböcker, facebook och tar kort. Vill ha så mycket telefon för pengarna som möjligt. Vilken är bäst? byggkvalitet och skärm är något jag prioriterar lite extra.

Funderar kring dessa:
Xiaomi Mi A2 1790 kr
Motorola Moto G6 1590 kr
Nokia 7+ 1990 kr

Tips/erfarenheter?
Kan även tänka mig köpa begagnad telefon.

Av Codax

Fann dessa som intressanta utbildningar:
http://www.his.se/Utbildning/Hitta-utbildning/vara-program/We...
http://www.his.se/Utbildning/Hitta-utbildning/vara-program/Na...

Finns det något motsvarande som YH fast som bara är på 2 år? Jag vill ju helst ut på arbete så fort som möjligt.

Av Codax
Skrivet av sumpan:

Som @Johan86c säger är support- alternativt test-jobb en väg in där man kanske inte alla gånger behöver så mycket utbildning. Underlättar ju om du säger vad du jobbat med tidigare men om du använt något datorprogram i ditt arbete så kan du börja jobba på ett företag och ge support till det eller en liknande progravara. Många användare uppskattar att prata med någon de kan relatera till istället för en ren tekniker.

Men en utbildning gör det ju lättare att få in foten... Som säljare kan man ju också ibland glida in från sidan men de flesta säljare jag träffat på i it-branschen har någon form av ingenjörsutbildning.

Supportjobb låter intressant! Jag har lätt för att ha kontakt med människor.
Men delas dessa ut till någon utan arbetslivserfarenhet eller utbildning?

Av Codax
Skrivet av anon159643:

Instegsjobb som du nämner är en arbetsmarknadsåtgärd för arbetsförmedlingen som innebär att staten betalar 80% av lönen för nyanlända i 2år och jag misstänker att du inte tillhör de som få ta del av detta? I sådant fall så är det svårare att få jobb.

Vad man menar med IT-jobb kan diskuteras och beroende på ditt mål så bör du ta olika vägar. Det är tuff konkurrens kring dem som enbart kan allmänt inom datorteknik. Men alla jobb väger annat in, är du bra på att tala så kan du snabbt jobba uppåt inom support.
Om inte så bestäm vad dit mål är sedan kan man diskutera bästa väg. Alltså vad inom IT vill du göra? Utvecklare applikationer, hemsidor, arbeta med nätverksteknik, säljare/montör i en datorbutik, support o.s.v.

Min rekommendation generellt är att fixa en utbildning på minst 2år så att man får en grund att stå på, där utbildning såklart ska handla om det man vill jobba med.

Instegsjobb var nog fel ord. Jag menar insteg för mig personligen in i branschen.

Göra hemsidor och nätverksteknik låter intressant. Vad gör man inom nätverksteknik?

Av Codax
Skrivet av Gurk:

Vad vill du göra då... du har lite att välja på ex: programmera, reparera datorer, användarhjälp, nätverk, system, fiber, säljare osv?

Jag är osäker på hur arbetsmarknaden ser ut. Vad finns att göra? Jag har ett generellt tekniskt intresse och förstår teknik bra jämfört med många människor.

Av Codax

Instegsjobb i IT-branschen

Hej!
I tonåren var mitt intresse för datorer/IT väldigt stort. Byggde datorer och sånt ofta. Intresset svalnade lite några år pga annat i livet.

Nu är jag 26 år gammal och börjar tänka på karriärväg, och tror jobb inom IT-branschen skulle vara trevligt. Men jag vet inte vart jag ska börja utan några större kontakter eller relevant utbildning. Jag vill helst börja arbeta så snart som möjligt ( I möjliga fall någon kortare utbildning för att få första IT-jobbet). Vill helst jobba några år och känna in ifall jag vill utbilda mig på högskolan senare. Men gärna jobb flera år först!

Tacksam för tips!

Av Codax

Ny mobil med bra ljudkvalitet

Hej!
Dags att byta ut min Huawei P7 pga att den går väldigt segt.

Jag använder telefonen till vanliga grejer, så som ta kort, surfa, appar, musik osv. Men viktigast av allt, så spelar jag in mycket ljud med telefonen, både instrument och sång. Så en bra inbyggd mic är prio 1. Några tips?

Vill helst inte lägga ned mer än 4000 kr

Av Codax
Skrivet av ubq8reJBwn2B:

DU ska inte vänta lite, 6S kommer ju snart

Ska bege mig iväg på resande fot snart, så vill gärna ha allt avklarat nu i augusti.

Av Codax
Skrivet av JSvanberg:

@Codax: vad kommer du att få betala för s6 gentemot äppel 6?

s6 blir 3600 kr, medan äpplet kostar typ 6000 kr om jag minns rätt.

Av Codax

Byta Ny Galaxy s6 mot iPhone 6 - Skiljer mkt i pris?

Hej!
Ska förlänga mitt abonnemang, och får köpa med Samsung Galaxy s6 för en väldigt billig peng om jag vill. Tänkte då att jag kan ta erbudandet och sen sälja den som ny med kvitto. Anledningen är att jag är van iPhone och mac-användare, och köper gärna iPhone 6 istället. Med abonnemang blir den tok för dyr.

Dock har jag sett att man kan få ca 4500 kr för sin helt nya galaxy S6, medan motsvarande summa ger en begagnad iPhone 6, eller lägga till mot 5-5,5 k och då få ny oftast UTAN kvitto... det känns ju lite sådär..?

Vad är smartast att göra? Och varför sjutton säljer folk helt ny iPhone 6 utan kvitto? Känns ju skumt... Hur kommer det sig att iPhone 6 är så mkt dyrare än Galaxy s6 på begagnadmarknaden? S6 är ju dessutom mkt nyare..

Tacksam för svar

Av Codax

Bjuder 1500 kr, snabb och smidig affär.

Av Codax
Skrivet av Zippeer:

Tre låser alla sina Samsung lurar.

Och jo dem låste S4an också.

Jag menade Nexus 5! Den låste dem inte förra året i alla fall.

Av Codax
Skrivet av Bazisten:

https://www.tre.se/privat/kundservice/teknisk-support/lasa-up...

Kostnad och bindningstid
Produkt köpt före 1 maj 2014:
Upplåsningsavgift på 350 kr tas ut oavsett om bindningstid är kvar eller ej. Produkten kan tidigast låsas upp när 12 månader av bindningstiden har gått. Har du ingen bindningstid eller kontantköpt din produkt debiteras även 350 kr.

Produkt köpt efter 1 maj 2014:
Upplåsningsavgift på 350 kr tas ut om du har bindningstid kvar. Produkten kan tidigast låsas upp när 12 månader av bindningstiden har gått. Har du ingen bindningstid kvar eller kontantköpt din produkt är det kostnadsfritt att låsa upp.

Men det är inte alla mobiltelefoner de låser. T.ex. låser dem inte Nexus. Tänkte om någon visste hurvida det låg till med Galaxy s5.

Men tack för länken.

Av Codax

Låser operatören Tre sina Samsung-telefoner?

Fick erbjudande om en begagnad Galaxy s5 där säljaren uppgav att den är låst till operatören Tre. Men vet att de inte låste den äldre S4an, så tänkte höra här om någon vet ifall Tre låst Samsung Galaxy s5?

Mycket tacksam för svar!