Inlägg

Inlägg som Mieriola har skrivit i forumet
Av Mieriola

Sjuk siffra att bara ca 7% av alla Steamanvändare når upp till minimikraven, speciellt om det är för att spela i 1080p i hyfsade FPS.
Man fattar ju varför de inte släpper till konsollerna än, lär ju bli ett bildspel rätt snabbt.

Av Mieriola
Skrivet av smehks:

Jag har använt Google för att styra alla lampor, tv, rullgardiner osv i ca 6 år, det har funkat kanon fram till för ca 2 år sedan, då hände något, kollar man promptarna så hör den rätt i vad jag säger men den förstår helt enkelt inte längre vad den ska göra.
Öppna rullgardin x% verkar med ha slutat funka och det har jag använt väldigt mycket innan bara som ett exempel, hon säger hela tiden jag förstod inte eller börjar hitta något på nätet när man kör en rutin eller ska tänka en specifik lampa. Som sagt är prompten rätt så hon hör vad jag säger men blir allt mer korkad för varje vecka och vet inte vad hon ska göra med prompten. Inte ens när jag gör en rutin och prompten stämmer exakt med det jag satt i rutinen så körs rutinen bara 10-40% av gångerna.

Vi har blandat med nya och gamla nest och Google mini, även den med skärm har vi.

Har testat resettat och allt men det verkar som sagt som att de tagit bort förmåga att processa så den blir mer och mer dum.

Nu är vi på gränsen till att slänga allt och testa någon annan assistans för Googles kan knappt räknas som assistant längre när man varje gång blir förbannad och tillslut står och skriker på den att sätta en timer på 5 minuter och inte spela upp en låt på Spotify med namn 48 minuter eller något (och igen prompten är rätt och för ca 2 år sedan hade vi nog 90% rätt på allt vi använde den till på första försöket och nu är vi nog nere på 10% rätt på första försöket)

Pratar du svenska eller engelska med den? Min nest hub (1 gen) klarar inte längre av att tända/släcka lampor lika bra som min nyare nest minin längre när jag ger kommandon på svenska, men på engelska fungerar det klockrent varje gång.

Av Mieriola

Kul att få se fler än Max vinna. Jämnt och bra också när ingen drog iväg direkt vid start.
Sainz var riktigt vass idag och förtjänade segern.

Av Mieriola

Fyllde på idag efter att ha haft en paus sen förr löpte ut i våras.
Fortfarande är en ruggigt bra deal trots att man tappar månader med tanke på vad man får.

Av Mieriola

Trodde aldrig att Ferraris strategi skulle funka, men det gjorde den. Måste vara mer tur än skicklighet.
Hoppades på lite mer action mellan Alonso och Hamilton, men det blev aldrig riktigt spännande.
Kul för Albon, hoppas att den uppgraderade Williams-bilen kan vara lite bättre lite mer ofta.

Av Mieriola

16 weeks of hell finns ju om man vill rivstarta..

Av Mieriola

"Vanlig surf samt betala lite räkningar" i kombo med önskat budget på 2000-2500 låter ju lite som att en Chromebook vore perfekt.

Av Mieriola

Inte konstigt att iPhone repareras oftare.
Fler modeller innebär fler reservdelar att ha i lager, alternativt längre reparationstid pga av leveranstid. Som reparatör väljer man då bara iPhones och ett urval av de populäraste Android-telefonerna. Om man då inte hittar sin trasiga telefon bland modellerna som erbjuds reparation av, eller om kostnaden anses för hög, så ger man antagligen upp och skaffar nytt.

Av Mieriola

Ingen kommer ju reparera en 5+ år gammal mobil, men kul att de försöker iaf...

Av Mieriola

Något som funkat bra för mig är att haka på ett gruppträningspass, men det hänger ju lite på instruktören också.
Blir lite "PT-light" de gånger de är få på passet och man har mer möjlighet att snacka/be om feedback efter. Förutsätter då såklart att det är en fysisk instruktör och inget förinspelat pass.

Av Mieriola

Låter ju lite som att en chromebook egentligen är produkten du letar efter.

Av Mieriola
Skrivet av Gustav-P:

Det är till och med roligt när de man pratar med ser ut som fågelholkar tills man förklarat vad ett "skärm skott" är för något

Men "screenshot" direktöversatt blir väl "skärmfoto"? "Shot" är ju en fototerm också.

Av Mieriola
Skrivet av Valonen:

Nej jag tillhör inte den yngre generationen och är absolut inte kränkt, det påstående är ju lite fjortis men jag låter det passera. Men så som du skriver så är jag inte förvånad att folk skiter i vad du säger. Du kan börja med att sluta tro att arbetstagare är något du kan slita och slänga med.

Ingen tvingar dig att driva ett företag om ingen vill jobba för skitvillkor. Jag hoppas att ditt företag snart läggs ned, för ingen skall behöva jobba med en sådan upkäftig ledare.

Så du menar att det är orimligt att förvänta sig att en person som sökt jobb på ditt företag faktiskt vill jobba när det erbjuds jobb?
Givetvis finns det tillfällen eller orsaker där man av rimliga anledningar inte kan ta ett vikarietillfälle eller måste sluta tidigare, och en vettig arbetsgivare accepterar det, men inget av det som @Nollan räknade upp faller normalt sett under den kategorien.

Av Mieriola
Skrivet av Valonen:

Börja med att betala bättre, förstår att man kanske säger nej om villkoren är dåliga. Eller varför inte göra något som gör att man vill jobba hos aktuellt arbete?

Tillhör du kanske den unga generationen och känner dig kränkt av inlägget?

Är man inte nöjd med lön eller arbetsvillkor så får man väl sluta istället för att bete sig som en idiot mot arbetsgivare, arbetsledare och/eller kollegor. Ingen tvingar dig jobba kvar.

Av Mieriola
Skrivet av serafim:

Köp parfymfria varianter av allt som har med rengöring att göra. Det är ju oftast de starka parfymerna som ställer till det.

Kan se scenariot framför mig:
"Familj förgiftad av citron som kontaminerats med starkt parfymerat tvättmedel. Familjen hade köpt både tvättmedel och en citron som av ett litet förbiseende fått tvättmedel på sig och när citronen användes till deras panerade fiskfiléer som smaksättare fick flera i sig tvättmedel. Den enda som gick att rädda var dottern som inte tycker att citron passar till panerad rödspätta."

Kul att du just valde citronen som förgiftad/kontaminerad av tvättmedlet då citronen i många fall skulle kunna ersätta tvättmedlet när man tvättar.

Av Mieriola
Skrivet av stgr:

Suck,
Mina nya vinterskor som jag köpte för mindre än en månad sedan har nu spruckit rejält i kanten på båda sulorna.

Borde väl gå att reklamera. Om man orkar.

Av Mieriola
Skrivet av Nioreh83:

Alltså angående black friday/black week, jag har blivit bombarderad av SMS från elgiganten och diverse andra. Brukar ALDRIG få dessa SMS-utsckick, men nu har de hittat nån lista där jag är med verkar det som.

Ja, det är helt hopplöst hur bombarderad man blivit. Har väl fått lika mycket reklam via SMS bara idag som man fått sammanlagt under hela året...

Av Mieriola

Det är mest diverse sportevenemang som numera får mig att slå på de linjära tv-kanalerna, allt annat strömmas mest.

Av Mieriola
Skrivet av Darc:

En oväntad vändning. Fick detta mail på torsdagen:

Så det ser ut att ordna sig

cdon+ är dock fortfarande aktivt och ordern är ännu inte annullerad, så jag kan inte beställa något nu under black friday ¯\_(ツ)_/¯

Antagligen försent nu men du borde inte har tagit med rabattkoden i mailen du klistrade in här. Risken är stor att någon har snott den redan så du inte kan använda den.

Av Mieriola

Tvivlade lite på att slicks skulle funka i Q3 men tydligen så motbevisade Kmag mig. Inters var ju samtidigt ännu sämre.