Inlägg

Inlägg som Mental_istid har skrivit i forumet
Av Mental_istid

Har spelat Red Dead Redemption 2 på Xbox One X och Stadia och på Chromecast ultra. Med en Oled 55 tum ser spelet fantastiskt ut på bägge plattformarna. Fördelen med Stadia är att jag faktiskt upplever ett större flyt, både i kontroll och framerate med Stadia. Online är spelet klart bättre på Stadia. En annan fördel är att det är totalt knäpptyst medan min Xbox One X är sjukt högljudd. Sen kan jag på två sekunder hoppa över och spela på min laptop och min S9+ när ungarna eller frugan vill ha TV:n. Xbox streaming till laptopen är kass för mig, Stadia funkar klart bättre och sonen kan spela Fifa samtidigt. Dock är RDR2 aningen snyggare på One X om jag verkligen sitter och jämför sida vid sida.

En bra tech demo är Metro Exodus. Gratis för pro-användare och rinner i 4k HDR... Inte min typ av spel, men ser faktiskt magiskt bra ut på Stadia. Det gör det säkerligen på en bra PC också, men inte på något jag skulle ha råd med. Mina erfarenheter med GFN är inte alls lika positiva och det är en helt annan produkt. Stora fördelar om man har ett stort Steambibliotek dock.

Av Mental_istid
Skrivet av KattIMössa:

Nu antar jag att det är endast till icke inbyggda enheter i början.
Men undra när det kommer till t.ex nVidia Shield eller i Tv-apparater med Ultran inbyggd? Vore ju förbaskat trevligt!

Verkligen något som hade öppnat upp en ännu större marknad. Shield TV känns ju givet. Men lite lurigare med enheter med inbyggd android TV. Känns ju rimligt med nya modeller från exempelvis TCL och Philips. Men mer tveksamt med Sony av förklarliga skäl. LG kör ju visserligen inte Android, men har Chromecastfunktion inbyggt som funkar med 4k.

Överhettningsproblem på en ny tv för 70-80-tusen vore ju inte så kul dock. Jag tror att detta stöd kommer på 2020 års modeller i så fall.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mental_istid
Skrivet av Teval:

Exakt, om dom har trådat till sin chromecast alt. tillräckligt stabil och bra wifi där dom spelar.

Tråda då, bor man i lägenhet vilket trots allt 50 procent av även svenska befolkningen gör så har man ju i regel en router nära sin TV för Netflix ändå. Pinget mellan Chromecast och modern router är väl det minsta problemet. Ping mellan Googles datacenter och din handkontroll är väl den springande punkten. Vi får helt enkelt se.

Personligen tror jag att Google levererar den här gången. Problemet kommer att bli spelindustrin som låst in sig på sina användarfientliga walled-gardens. Sony, Microsoft, Valve, EA och Epic är konsumentfientliga och kommer att motarbeta det här. Tyvärr kommer Google också att tvingas hålla på med exklusivitet och signa upp utvecklare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mental_istid

Har testat GeForce now en del och det känns lovande men inte klockrent. Fördelen det har är ju att steamspelen funkar.
Med en Chromecast ultra och en handkontroll bara kan jag definitivt se hur det här kan bli populärt. De har ett år på sig innan de nya konsolerna kommer att få igång det här och stjäla marknadsandelar. Nu tenderar Google inte att göra så. Men betänk att de sitter på en marknadsföringspotential som är oöverträffad i Youtube och AdWords. De skulle kunna använda de källorna för att fullständigt vräka ut riktad marknadsföring och funkar då tjänsten skulle det vara idiotiskt av utvecklare att inte finnas på plattformen. Som sagt, Google brukar inte agera så, men det är en faktor att ha med sig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mental_istid

Nästan

Skrivet av eat:

Men, det viktigaste då? Har de avskaffat knappen för bixby?

Skickades från m.sweclockers.com

Inte borta, men man kan nu även officiellt få den att starta en valfri app vid singeltryck och Bixby enbart vid dubbeltryck eller tvärtom. Kompromiss, men ändå klart bättre.

Av Mental_istid

Pixarspelet har min son (snart 8) haft väldigt roligt med (gamepass). Sen älskar han PES och FIFA. Rocket league också.

Rayman Legends är fortfarande ett helgrymt plattformsspel också, kul co-op.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mental_istid
Skrivet av riiga:

Av någon outgrundlig anledning har de ändrat klockans placering och det går inte att byta tillbaka. Varför?!

Notchanpassning...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mental_istid

Har än så länge små barn. En på fyra och en sju. Än så länge har diskussionen inte ens kommit upp. Min sjuåring blir rädd av att se pirater på barnkanalen. Förstår inte riktigt poängen med att låta dem spela spel för äldre. GTA är ju exempelvis helt meningslöst om man inte förstår referenser. En 11-åring som spelar GTA förstår inte någonting av de satiriska inslag som är typ 90 procent poängen med spelet. Har jobbat på skola tidigare och man märker ganska tydligt att en del barn har noll gränser hemma, det kombinerat med spel de inte borde spela är väl inte hellyckat. Samtidigt härmar de snarare hur äldre barn agerar än vad de ser i spel. Grupptryck är långt värre än vad de kan få se i ett spel. Har en relativt liberal fostran av mina barn men varje dag innebär konflikter och gränssättande som så klart är jobbigt när det görs men så klart inte går att abdikera kring. Min upplevelse av mina egna barn är att de blir osäkra och oroliga kring saker de inte förstår, vilket i deras fall skulle inkludera spel som är för en annan målgrupp. Det finns så enormt mycket bra spel som de faktiskt förstår, behärskar och har roligt med.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mental_istid
Skrivet av PalmiNio:

Typ så,

Sydkorea spenderar mest RnD sett till BNP och tror ytterst lite går till genus- & rasismforskning

Skickades från m.sweclockers.com

Finns väl en rätt stor risk för trångsynthet i ert resonemang också. Sverige har högre BNP än Sydkorea och högre medelinkomst och lägger också internationellt sett stora belopp på RND. Finns självklart stora problem i Sverige också, vi lever på en planet som mår jävligt illa exempelvis. Men tillverkningpotential i IT-hårdvarusektorn är inte längre något som är en USP för vare sig för Sverige eller Korea. Samsung gör den absoluta lejonparten av sin hårdvaruproduktion i Vietnam, Mexiko och Slovakien.

Av Mental_istid
Skrivet av Blade@LCD:

Enda som riktigt saknas med nVidia Shield är HBO Nordic och Viaplay appar.

Håller delvis med. Men fördelen är ju att det går att sideloada båda apparna. Funkar helt ok, även om Viasat och HBO kodar som klåpare och därmed inte fixat helt fungerande d-padstöd.
Väldigt trevlig produkt annars. Klarar typ allt jag behöver i vardagsrummet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mental_istid
Skrivet av backfeed:

"Istället för att använda plastmaterial [...] används istället [...] metall. Bättre material [...]"

Eller sämre. Metall är ett synnerligen opassande materialval för skalet till en telefon. Det och att batteriet inte längre kan kommas åt gjorde att jag valde en S5 framför S6, och i framtiden blir det heller ingen Samsung för mig om de inte slutar med detta (vilket de knappast gör förrän om Apple gör det).

För mig är det helt tvärtom, hade gärna haft SD-plats men hade de fortsatt med plast har jag definitivt valt HTC i stället. Med större batteri hade dessutom utbytbart inneburit att luren blivit bra mycket tjockare. Inbyggt batteri är klart mer platseffetivt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mental_istid
Skrivet av seraj5:

1440p är så onödigt på så liten skräm, drar bara mer ström.

Skärmen på S6 är fullständigt fenomenal dock. Övertygad om att den är största försäljningsanledningen. Amoled i den upplösningen är nästan omöjligt att nedgradera från.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mental_istid
Skrivet av KingCobra:

Samsung är smarta. Först försöker de sälja gamla mobiler med ny skärm. Det funkade tillomed s5. Den "floppade" och Samsung fick tänka om. Då tillverkade de s6 i metall och glas, men tog bort SD kortplats och utbytbart batteri.
Nu lägger de tillaka SD kort möjligheten och på nästa års modell kommer troligtvis utbytbart batteri tillbaks.
Av en " ny" sak fick de sälja 3 generationer. Det enda som skiljer s8 från s5 (om den får utbytbart batteri) är materialet den tillverkas i.

Om du dragit isär en s6:a och typ en s3a eller s4a någon gång så ser du enorma skillnader. Designen av s6 hade sett radikalt annorlunda ut med SD-kort och utbytbart batteri. Det finns en anledning att i princip alla som bygger i glas och metall limmar igen telefonerna. Sen hade jag personligen gärna sett en något tjockare telefon med större batteri (batteritiden är helt enkelt det stora minuset med s6-familjen).

Sen är det enorm skillnad på komponenterna också. Processorn i S6 är mil mer effektiv och snabbare än den i exempelvis S4. Ok, visst är det så att få appar använder detta på ett vettigt sätt. Men som enhet betraktad är det enorm skillnad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mental_istid

Intressant hur många som bashar på Samsung utan att uppenbart ha prövat s6:an. Kameran är overkligt bra. Z3 har en bra kamera, men s6:an är en revolution.

Hatade verkligen touch-wiz tidigare, och det är inte klockrent nu heller. Men med Google Now-launcher, SwiftKey och lite puts med teman är den både rapp som tusan och ren i gränssnittet.

Kom från en HTC one m7 Google edition och älskade den luren, men skärmen och kameran på s6:an är löjligt bra. Hade gärna haft lite bättre batteritid om jag ska klaga på något. Aldrig några problem att klara en dag, ibland två, men jag är van vid att ladda över natten så för mig är du inget problem när allt på telefonen bara flyger fram. Byggkvaliteten känns också grym även om jag hoppats på att HTC skrämt fram en metallur av toppklass igen, lite rädd för glas, men det är snyggt, absolut.

Fingeravtrycksläsaren funkar också bättre än väntat. Har i princip alltid kommit in direkt.

Ska bli intressant att se vad LG klämmer ur sig, men jag tror inte att jag kommer att vara besviken på mitt köp. Trots min tidigare avsky mot Samsung.

Av Mental_istid

Känner mig oerhört mycket mer sugen på HTC One m9. Stämmer läckorna med en bättre kamera, mindre bezels, kortare än m8 och att den svarta randen är borttagen känns den helt klockren.

Av Mental_istid

Har Zotac 970, haft i en dryg månad. Nöjd och det passade perfekt i mitt Silverstone sg08, köpte först MSI 970 gamer, men det gick inte in på bredden (höjden i mitt chassi).

Jag har inget spoltjut, och kortet är tyst nog för mig när det det kommer till film i kodi osv. men visst låter det en del stundtals i exempelvis Dragon Age Inquisition och Assassins creed Unity.
Jag lirar oftast antingen med headset eller tillbakalutad i soffan, så jag störs inte direkt. Låter klart mindre än mitt MSI 760 gjorde och ön så länge har jag maxat allt, med bra fps i till och med Unity, jämfört med andra. Har klockat det litegrann också.

Av Mental_istid

TV:n stänger av output till skärmen

Har lite problem med min setup. Har riggen i min signatur kopplad till en LCD-tv (en gammal LH4000) och Eizo-skärmen. Eizon är primär och kopplas via GTX 970-kortets Displayport till HDMI via en adapter, LG-TV:n är kopplad via en receiver till HDMI-porten på samma kort.

Mitt problem är att jag inte hittar några inställningar som gör att endast Eizon kan vara på. Släcker jag tv:n dör också bilden på Eizon. Däremot går det utmärkt att ha tv:n på via annan källa och använda bara Eizo-skärmen, men så fort TV:n dör så dör också skärmen. Det känns som om TV:n är primär fastän den inte är inställd som det. Även Bios visas på tv:n, dessutom är källan Bildskärm vid Windows-p TV:n och "Endast andra bildskärm" Eizon, när jag vill att det ska vara tvärtom.

Några ideér?

Av Mental_istid

Sugo SG08 cpu-cooling

I own and love the SG08. I am doing soon upgrading at the moment and plan to add some aftermarket cooling to an i7 3770k.
I was just wondering whether I can use your NT06-Pro cooler in the case with the already installed air penetrator fan only or if I need to add a new fan?
My other options seem to be different kinds of closed water coolers but that would take a lot of customization, right? Where would I put the radiators in this case?

Av Mental_istid

tillägg

Såg att Noctua NH-L12 verkar gå in också, men bara precis... bra alternativ?

Av Mental_istid

Kylning av i7 3770k i ett Sugo SG08

Har ett Silverstone Sugo SG08 Mini-ITX-chassi (Inets Taurus Esport 760 (uppdaterat med ett GTX 970) som jag nu ska framtidssäkra med en i7 3770k och lite ramminne, förhoppningsvis med lite framtida potential för överklockning.

Chassit är ju tight, 117 millimeter max för CPU-kylare. Har tittat runt både på detta forum och lite varstans efter kylare som ska passa, och det enda jag bör vara helt säker på är väl att den kylare Silverstone själva rekommenderar (SST-NT06-PRO) bör passa. Är den något att ha, eller bör jag leta vidare? Jag är tyvärr en ren nybörjare då det säkerligen är 15 år sedan jag senast byggde en egen dator, men jag är bra på att följa instruktioner

Budget är inte särskilt stor efter tidigare inköp, men jag vill inte betala för skitsaker utan det ska hålla och bli bra.

Datorn är ju inte supertyst i dagsläget, jag är inte jättekräsen då jag oftast spelar i soffan (en bit ifrån fläktbruset) eller med lurar framför skärmen. Men jag använder den även som HTPC och jobbdator så det får ju inte vara något jetplan, speciellt inte vid enklare uppgifter som XBMC och streaming.