Inlägg

Inlägg som TobbeH94 har skrivit i forumet
Av TobbeH94
Skrivet av Tacorosen:

Hej
Jag har ett 780 ti grafikkort som funkar bra när jag spelar men när jag ska uppdatera senaste grafik drivrutinerna så går de ej och ett resulterar i att jag inte kan då spela t.ex. the finals!! Har grafik kortet ett slut datum på uppdateringar eller hur ska jag göra?
Tack på förhand

Det börjar bli dags att uppgradera. Plocka hem ett RX6600 - kommer duga gott och väl.

Av TobbeH94

Problemet med VR för Sony blir att det precis som en dedikerad handhållen enhet äter utvecklingsresurser (eftersom tredjepart inte kan producera spel till något med en så liten spelarbas). Tror PSVR2 kommer dö en relativt kvick död, bara nichspel att vänta framåt.

Av TobbeH94

Kommer garanterat köpa en om specifikationerna stämmer. Om RDNA 4 får dedikerade AI-kärnor och RT kärnor blir RDNA 3 sannerligen utdaterad snabbt.

Av TobbeH94
Skrivet av TheRedLightning:

Den tog pappan igår, du funkade, idag gjordes samma men då var barnet och hämtade syskonets strömsladd (syskonet va i skolan och använde ej sin dator). Barnet hittar lösningar (i detta fallet inte så bra dock).

Testat att skjutsa ungen till skolan och sedan be lärarna ringa så fort hen avviker så att ni kan hämta tillbaka hen igen.

Av TobbeH94

Har aldrig förstått mig på varför man ska köpa laptops på 17". För liten skärm för att gamea 24/7 och alldeles för stor dator för att den ska vara lätt att använda i bärbart format. Köp en 14" eller 15" och använd en extern skärm.

Av TobbeH94

Annonsen är avslutad

Av TobbeH94
Skrivet av Robin_SwE:

Det kan jag förstå. Jag kan nog tänka mig 5000:-

Kan tänka mig att släppa den för det, förutsatt att den hämtas.

Av TobbeH94

Någonstans tror jag att vi alla behöver förstå att det med inflation och konjunktur finns lika lite marginaler hos företagen som i vår hushållsekonomi. Tycker årets BF har varit över förväntan. Den enda produktkategorin där det varit riktigt svårt att få en bra deal är grafikkort, men det var ju i ärlighetens namn väldigt väntat.

Av TobbeH94

RT är verkligen ingen gimmick på ett RTX 4080 som har kräm nog för Path tracing i spel som CP och Alan Wake. Hade valt NVIDIA i den prisklassen alla dagar i veckan pga. just RT och DLSS. I lägre prisklasser som ändå inte mäktar med "riktig" RT är AMD ett solklart val, men inte här.

Fördelen med FSR är att man kan testa det på sitt Nvidia-kort. Det står sig alltid slätt mot DLSS. DLSS har så otroligt mycket färre artefakter i rörelse.

Av TobbeH94
Skrivet av Robin_SwE:

Hej!
Jag bjuder 4500:- med upphämtning på plats.

Noterat, även om upphämtning är det enda alternativet så släpper jag dock inte den för 4500kr.

Av TobbeH94

Kartongen finns kvar, men prioriterar hämtning (vilket bådadera framgår av annonsen).

Av TobbeH94

LG C42 Oled

Säljer min LG C2 42” pga. flytt till ny lägenhet med där skrivbordet fick bli av mer rimlig storlek. Har körts som datorskärm för spelande under ett års tid (köptes på Black Friday förra året).

Den har inte används för skrivbordsarbete och har inte visat några tecken på inbränningar (har kört dark mode och rörlig skärmsläckare och alltid stängt av när datorn stått i idle).

Skärmen köptes på Media Markt och kom kalibrerad (inget jag betalade extra för men den var det).

Originalkartongen finns kvar, kvittot däremot har jag haft svårare att lokalisera. Hämtas på plats i Örebro - hämtning är möjligt under helgen.

Läs hela annonsen här

Av TobbeH94

Helt obegripligt att ge bra produkt till produkter som presterar identiskt med sina föregångare men till ett högre pris (föregångarna kommer ju reas ut)

Av TobbeH94

Tyvärr har Swec brädats av ex. Inet i det mer lättsmälta contentet - vilket egentligen är bedrövligt då de ju säljer prylarna och inte har som huvudsyssla att testa de. Att arbeta med hårdvaru- eller tekniksajter som denna är inte ett jobb utan ett kall, känns som vi får alltför lite content per redaktör de sista 2-3 åren...

Av TobbeH94
Skrivet av Roger W:

Oberoende av pris??

30 000kr är väl i realiteten något slags tak.

Av TobbeH94
Skrivet av Fraggle1988:

Jag skulle med 109.9% ärlighet kunna säga att du har väldigt rätt i det första du skriver om att det är total missuppfattning från min sida.

Jag har faktiskt riktigt inte förstått det här med uppskalning.

Jag har ett 7800xt Red Devil. Hade min Asus Rog PG348Q skärm men fick inte det där med uppskalning att fungera, antingen är jag dum i huvudet, vilket inte är första gången. hehe. Eller så är jag bara, ja som jag skrev först. Så, om jag skulle köpa en 4k skärm 32", men köra den i 2560x1440 i ett visst spel, sig Immortals of Aveum som jag för övrigt älskar!! Och då aktiverar FSR uppskalningen. Det är alltså då jag kommer utnyttja det?

Mitt grafikkort skulle vara ett "sweetspot" för 1440p gaming, därav att jag letar efter en 1440p monitor. Ursäkta om det är luddigt, men allt detta är galet nytt för mig. Jag har haft mitt 7800xt i 3 veckor, innan dess satt jag fast på ett 1070 i lagom mängd år.

Suck. Se till att upplösningen i spelen alltid är inställd på 4k, sedan använder du bara FSR eller resolution scaling tills du är nöjd med FPS:n. Svårare än så är det inte!

Av TobbeH94

Blir prestandalyftet från 4090 mer än 45% så köper jag direkt.

Av TobbeH94

Bjuder 7000kr - kan isf. hämta på plats!

Av TobbeH94

Bisarrt pris. Komponenter som man ska vara glad om man får några tusen för.

Av TobbeH94

Det här är kortet jag hade köpt om det inte var för att jag trillade dit på ett 4090!