Inlägg

Inlägg som felixdahlqvist har skrivit i forumet
Av felixdahlqvist

Extern hårddisk är min melodi. Funkar klockers på en philips, har du android TV så ladda ner VLC appen. Funkar bra, men android TV är ju segt som sirap som vanligt!

Av felixdahlqvist

Hijackar tråden lite, sitter i samma sits. Behöver dock inte telefonen så ifall sonyn ska köpas så måste jag sälja telefonen.
Nu till frågan, vars får man tag i en C7 nu? Hittar ingenstans. Och c8 eller b8 är redan för dyrt känner jag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av felixdahlqvist

Varit med om samma sak för 2 år sedan, körde, missade bil från höger som körde in i mitt bakdäck med sin högra lykta. Blev polis tillkallad och hela kalaset. Hade då en månad kvar av prövotiden. Fick körkortet återkallat 3 månader efter och då var det bara plikta.
Tog det till världens ände och fick alla möjliga intyg, fick ner straffet från 3 mån till 1 mån, men med prövotiden kvar så vart det lika jävligt ändå. 7000kr, nytt körkort!

Av felixdahlqvist
Skrivet av BostonGurkan:

@felixdahlqvist: Funderar på att köpa Samson Go mic. Verkar vara prisvärd. Har fått hem hörlurarna nu och herre jävlar vilken skillnad det är, även utan ljudkort eller DAC.

Ljudkort vs DAC? Någon som har tips på nått prisvärt under 1000kr? Gör det märkbar skillnad tror ni?

Köpte själv denna då jag ville ha lite mera kräm i dem men det finns självklart tusen bättre alternativ!

http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/pc-components/sound-c...

Av felixdahlqvist
Skrivet av BostonGurkan:

Har bestämt mig för att skrota kravet på trådlöst. Lutar just nu mot Philips Fidelio X2 och en Zalman clip-on budget mic.

Anser ni att det är värt att köpa ett budget ljudkort (omkring 500kr) eller blir det ingen skillnad i ljud vs ett gammalt Asrock z68-moderkort? Verkar som att många anser att Fidelio endast kommer till sin rätt med ett externt ljudkort.

Vad sägs om denna t.ex? http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1192439

@felixdahlqvist

skulle fimpa zalman för boompro istället för ljudkort. skillnad är det men ditt moderkort klarar att driva dem, testa utan ljudkort och beställ ett senare istället om du känner att du vill testa!

Av felixdahlqvist
Skrivet av BostonGurkan:

Har tittat lite på Sennheiser Momentum Wireless men vet inte om de är särskilt lämpade för film och spel. Sedan måste jag väl köpa till bluetooth mottagare om jag vill använda den till datorn?

Skickades från m.sweclockers.com

kopplade dem till min bärbara och direkt jag ska använda micen så försvinner all kvalité på ljudet.

Av felixdahlqvist
Skrivet av BostonGurkan:

Fidellio verkar väldigt prisvärd men jag vill ha trådlösa hörlurar.

Skickades från m.sweclockers.com

ursäkta, skummade bara igenom tråden så vart tvärtom. Sennheiser rs serien, vet tyvärr inte hur det är med mic på dem men bra tryck i lurarna iallafall!

Av felixdahlqvist

Fidelio x2 och boompro kanske?

Av felixdahlqvist

Har provat båda dem du länkar, äger numera den trådlösa momentum varianten och jag är väldigt nöjd. Känns mer gedigna än bose och i mina öron lät dem klarare och inte lika grumliga som Bose. Men bose hade bra mycket bättre NC det ska jag ge dem!

Av felixdahlqvist

@Agustavsson: aight, vill ju helst kunna koppla mic och lurar nära varandra för att minska kablaget så mycket som möjligt!
Något tips?

Av felixdahlqvist

Vad tror ni om en setup på fidelio x2, v moda boompro och asus xonar u7. Då borde jag ju kunna koppla ihop mina audioengine a5 med den också eller tar jag fel. Har även planer på att köpa en S8 sub för högtalare men det får bli senare. Och kommer öppna lurar fungera bra med boompro eller kommer mina polare höra alla ljud jag hör på?

Tar gärna emot åsikter och förslag på andra produkter!

Av felixdahlqvist

Sitter i samma sits, funderar på Fidelio x2 + vmoda boompro + creative sound blaster E3

Av felixdahlqvist
Skrivet av Sepium:

Ett alternativ är v-moda boommic (400kr) och ett par hörlurar med 3,5 mn ingång (typ philips x2).

Skickades från m.sweclockers.com

Ser oerhört intressant ut. Om jag skulle ha en budget på typ 3500kr, vad är mest bang for the buck?

Av felixdahlqvist
Skrivet av Roger W:

MMX300 och QH1339 är ju i princip en DT770 med mic. Helt OK lur alltså (inte skit!) men inte direkt prisvärda kanske.

Det är väl egentligen det jag söker, skiter egentligen i om jag får betala 1500kr mer för jag tycker det är värt det att få ha micen på lurarna

Av felixdahlqvist

Håller på att bli galen i detta nu. Mina underbart dåliga G930 klipper in och ut hela tiden och efter att ha lämnat in 3 st headset så är jag så less. Fattar inte ens varför jag har köpt dessa tidigare, låter som skit.

Vad ska jag ersätta dem med? Alla hi-fi lurar har ju ingen mic, har inte plats för en bordsmic och tycker att modmic verkar trassligt, flera kablar som ska hänga runt mig. Vad har jag för alternativ? Kollat på Beyerdynamic MMX300 och Qpad QH-1339 men jag antar att det jag kollar på nu också är skit. Vad ska jag ta mig till? Vill klicka hem ett par nya så snabbt som möjligt. Vet inte om jag skulle skapat egen tråd eller inte, känns bara onödigt med massa köpförslags trådar.

Av felixdahlqvist

Går i valet och kvalet just nu. Beställt ett par Audioengine A5+ och en Audioengine D1 för att skrota mina Z-5500, men skit i det. Tanken är även att byta headset från ett Logitech G930 till något med mer kvalité mest kollat på ett par DT770, nu börjar frågorna.

Vilken version ska man handla? 30 ohm?
Funkar det med en modmic till dem? Eller blir det sämre kvalité än mina g930 (tycker själv dem har riktigt bra mic)
Hur ska jag koppla micen? DACen har ju utgång för lurar, ska jag behöva dra mic kabeln bakom datorn och in i moderkortet då, blir ju rätt så skumt med olika längder på kablarna känns det som.
Någon med liknande setup alltså DAC+Lurar+mic som kan slänga iväg några bilder?

Av felixdahlqvist

Har nog bestämt mig, dessa verkar attraktiva.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1067392

Kommer det duga att köra RCA > 3.5mm in i moderkortet eller bör jag satsa en DAC också? Om jag fattat rätt så är det väl det som ska vara mest optimalt, sant eller falskt?

Av felixdahlqvist

Tack för bådas förslag, ska kika vidare på dem!

Av felixdahlqvist

Tycker hursom att du ska snacka med EVGA, bästa servicen bland alla GPU Tillverkare.

Av felixdahlqvist

Ersätta min z-5500 med något smidigare och stilrenare.

Hej eftersom flytt till mindre lägenhet väntas så kommer z-5500 att åka till TVn och jag skaffa några smidiga högtalare till datorn.

Nu vet jag att z-5500 inte låter ens nära bra, men det duger till fest och därför åker dem till TV/HTPC
Det jag söker efter är ett par högtalare 2.0/2.1 som fortfarande har lite pang i sig, det ska gå att dra igång och poppa lite här också med andra ord. Men också för vanligt filmtittande, kanske är höga krav egentligen men något måste ju finnas!
Skippar helst historian med förstärkare då plats kommer att vara bristvara, men ett par större aktiva högtalare kanske?

Budget är allt mellan 1500-4000kr egentligen. Har tyvärr ingen ljudbutik i min stad därav är provlyssning svårt.
Tack på förhand!