Inlägg

Inlägg som Erwya har skrivit i forumet
Av Erwya

Oj, helt episkt för att använda AMDs egna ord!

Vilken minnesbandbredd
Vilken PCIe-bussbredd
Vilken energieffektivitet
Vilket enormt arbete det måste ligga bakom allt. Här kommer all prakt med Zen fram i sin rätta form!
Till råga på allt prisvärd

Utan att överdriva, detta är det vackraste hårdvarumässigt jag sett i datavärlden någonsin.
Hatten av, AMD.

Av Erwya
Skrivet av d94pam:

Vad baserar du detta på? Har bestämt för mig att Linux (desktop) legat ganska stabilt på 1.5-2% de senaste åren:
https://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share....

Skrivet av Commander:

Kan titta på Steam data för att se att den växer. Mycket gör den inte men något gör den säkerligen annars skulle den gå ner bra mycket snabbare i market share med tanke på hur mycket Steam växer.

Sedan så säljer Google Chromebook ganska bra också.

Linux låg på strax över 1% hösten 2014. Jag har fått revidera upp siffran till 2% i min senaste signaturändring. Nu ligger det över 2% enligt sidan du länkade till. Det är klart det är en rejäl uppgång när användarbasen dubblerats på knappt 2 år.

Kan också tilläggas att majoriteten redan använder Linux - Android i telefonen.

Av Erwya
Skrivet av issue:

Vet inte om jag håller med nu installerade jag förvisso min första ubuntu server för kanske bara en månad sen, och visst gillar jag verkligen apt-get, men vettifan om det är enklare. Var tvungen att googla på allt jag skulle installera för jag visste inte vad allt hette försökte installera ssh server så körde ju apt-get ssh och försökte tabba men fick ju noll resultat, hette tydligen rssh (eller liknande).

Vet man inte namnet på programmet man är ute efter är det svårt.

Det finns dock flera sätt att hitta det man söker. Dels har du programcentralen där du kan installera program utan att röra terminalen, dels kan en bra sökning på Internet lösa problemet och även ge förslag på bättre program för ändamålet. Sist men inte minst, det finns binärfiler som kan installeras eller köras direkt, men det är en metod som inte brukar föredras framför de andra.

Linux har blivit lättare med tiden och med dess växande användarbas går det att få bra hjälp om man kör fast. Det är mycket sällan jag hört "formatera om datorn" som lösning på problem i Linux.

Enda nackdelen är att det tar tid att lära sig. Av den anledningen är det bra att ha det installerat vid sidan av tills man känner sig bekväm med Linux.

Av Erwya

Jag minns när det kom AR till 3DS. Då utgick man ifrån olika kort som lades på bord och så lät man 3DS:en filma kortet där. Såg riktigt läbbigt ut när det kom upp vulkaner ur bordet som sprutade lava. Sedan fanns det också fiender som man stred emot och ibland gick det så hårt till att bordet gick i bitar! Är en variant på VR som jag tycker är kul att nämna.

Av Erwya

Powershell är en mer utvecklad kommandotolk. .net är bibliotek som program och delar av OS:et ibland använder sig av.

Av Erwya

Synd. Det betyder att man tvingar arbetet till att utföras av ett företag som innehåller minst en behörig person eller en enskild behörig person. En regel för att främst gynna företag över människan alltså...

Av Erwya
Skrivet av willeykk:

Nu tar du i lite väl hårt. Det är även många som gillar referens/founders-kort, åtminstone från nvidia. Har själv varit nöjd med alla mina blower-kylare, ska man överklocka så gör man det ordentligt och vattenkyler

Ett stort plus när man kör referenskort är att ha en fläkt i botten på chassit, om det stöds.

Ts:
Vad har du för chassi, CPU kylare och övriga fläktar?

Skickades från m.sweclockers.com

Nej, det gör jag inte. Eftermarknadskorten är oftast mer påkostade än referenskorten och det är faktiskt sällan jag hör någon Swecare som pratar gott om referenskorten. Poängen med referenskorten är att de (vanligtvis) är billigare och blåser ut värmen ur datorn. Men det sker på bekostnad av ljudnivå och att de klockar ned sig snabbare då de blir för varma lättare.

Ska man göra som du beskriver är det i det här fallet bättre att köpa ett eftermarknadskort och montera på en vattenkylning. Detta för att nVidia fått för sig att ta mer betalt för referenskorten än vad eftermarknadskorten kostar. Ska man ändå inte använda kylaren som medföljer ser inte jag vitsen i att köpa ett dyrare referenskort.

Av Erwya

Med andra ord spiller det tillbaka på det som flera säger tidigare i tråden; en person får göra elarbeten under en ansvarig (AB/ABL) men den ansvarige har även ansvar att se till att personen i fråga är tillräckligt insatt för att göra en säker installation. Den ansvarige måste sedan granska och godkänna arbetet.

Av Erwya
Skrivet av Ryze:

Hejsan!

Okej så jag har bestämt mig för att köpa ett 1080 gtx. När jag börjar kolla på vilket så känns det lite som en jungel för mig, jag brukar inte känna såhär men med all snack om founders edition och custom PCB (va nu detta är för ngt) hit och dit så blir jag lite förvirrad. Vissa säger att founders edition är bara för dom som inte orkar vänta på "custom kort" då dessa som kommer lite senare kommer vara billigare, snabbare samt ha bättre kylning. Och nu har jag börjat läsa att folk tycker att dessa "custom kort" är inte alls så bra som man trott att det ska va och custom PCB-något gör att det blir varmare för värmen går ut i chassit istället nånting nånting.

Jag kan berätta att jag inte är något direkt fan av fabriksöverklockade grafikkort då ALLA som jag köpt har gått i sönder inom 2 år medans ICKE fabriksöverklockade har ALDRIG gått isönder för mig tills jag vill köpa ett nytt. Sitter just nu på ett MSI 970, den mest basic versionen som går att köpa och har varit helnöjd med det tills nu med 1080 hypen.

Ska jag köpa founders edition eller ej? Vill jag INTE köpa en founders edition så verkar det som att det inte finns så mycket alternativ när det gäller ICKE fabriksöverklockade 1080 "custom kort", iallafall om man kollar prisjakt. Jag har kollat lite och tänker mer då dom som inte överklockat så mycket. Dessa är följande:

MSI Gaming X 8G
MSI Armor OC
Gigiabyte G1 Gaming
EVGA SC Gaming

Jag tackar för er tid samt er hjälp!

Founders edition är bara ett fint namn för referenskylare. Folk här ogillar referenskylare. De är högljudda och avleder värme för dåligt. Det enda som är bra med ett referenskort är att det sprutar ut värmen bak, på utsidan av datorn. I alla andra fall, köp det inte. nVidia har till och med fått för sig att ta mer betalt för referenskortet än vad eftermarknadskorten kostar. Betala mer för skit? Nej tack!

Av Erwya

På sätt och vis är det fånigt att se massmedias dystopiska vinkling av ja-sidans förluster. Det vore hundra gånger mer intressant att lyssna på de nya möjligheter som öppnat sig och framför allt få höra nej-sidans segerjubel. Vart tog SVTs "politiska opartiskhet" vägen? Kan inte annat säga än att nu är man helt partisk med Brysselpolitiken.

Jag ser detta som en framtida ljusglimt. Ett hopp har tänts där folk sätter ned foten. EU har gjort både bra och dåliga saker men de dåliga sakerna överväger: Överstatlighet där de lägger sig i landspolitiken där de inte har något att göra. Kulturell utarmning. Dödat små näringsidkare både i stan och på landsbygden. Orsakat att en bonde om dagen lägger ned och där de flesta av dem (som jobbat ett helt liv utan semester) får gå ifrån sina fädernesmarker med miljonskulder upp över öronen. Snuset. Storleken på jordgubben. Datalagringsdirektivet. Ipred. Över 80% av Sveriges lagar stiftas i Bryssel.

Nere i Bryssel är man duktig på att plocka in medlemspengar och peka med pekpinnen åt länderna i unionen men när länderna behöver ha EU står det där tyst som en mus och försöker tiga ihjäl frågan eller får en knäpp och pekar med pekpinnen överallt och sprutar ut humbug.

Nu tycker jag visserligen att EU idag är den bättre av de tre stora federationerna i världen. Den Amerikanska eller Ryska federationen trampar för mycket på människan men tyvärr är EU på väg dit också och ju mer homogena vi blir med resten av EU desto värre blir det.

Jag kräver en svensk folkomröstning för jag vill ha tillbaka vårat land, våran värdegrund, våra bönder, vår kompetens, våra svenska företag, vår kultur och vårat eget självbestämmande i världen.

Av Erwya
Skrivet av mrqaffe:

MS börjar nu i Marijuana branschen, sjunker de inte allt djupare i träsket när de släpper nya mjukvaror nu för tiden ?
“We do think there will be significant growth,” said Kimberly Nelson, the executive director of state and local government solutions at Microsoft.
“This is an entirely new field for us”
http://www.nytimes.com/2016/06/17/business/dealbook/microsoft...
Vad ska man tro om MS framtid, blir de ännu värre än de blivit med Win 8-10 och kommer vi att få svårt flummig mjukvara nu ?

Är väl som vanligt med storbolag som vill ha med fingrarna överallt och bestämma vad Svensson skall göra.

Av Erwya
Skrivet av Zotamedu:

Det har visat sig att de slumpgeneratorer som används för att generera seeds till plånböcker inte alltid är så slumpade som man kan önska. Blockchain.info som har Blockchain Wallet använde random.org för att hämta slumptal. Till att börja med körde de http och inte https vilket inte är så smart. Men det riktigt roliga var när random.org stängde ner http och tvingade alla att köra https. Då visade det sig att nötterna bakom blockchain.info bara tog svaret de fick från random.org rakt av och antog att det var ett slumptal. Därför fick massa användare "301 Permanently Moved" som random seed och blev följdaktligen av med sina mynt. Man kan ju tycka att den största plånboken kunde bemödat sig med att skriva till två rader kod för att kolla statuskoden och inte bara blint lita på att random.org alltid fungerade. Men det här är nivån på kompetens man kan räkna med när det kommer till utvecklare inom bitcoin. Det hjälper inte att följa alla instruktioner när mjukvaran bakom är designad av nötter.

Glöm inte nötterna bakom:
Mybitcoin (Onlineplånbok)
MtGox (Marknadsplats)
Cryptsy (Marknadsplats)
Coinswap (Marknadsplats)
Bitstamp (Marknadsplats)
Bitcoin.lc (Pool)
Finns såklart fler.

Man skall hålla sig till säkra sidor och pålitliga programvaror. Använder man plånböcker på datorn som Bitcoin Core eller Electrum behöver man hålla koll på hur man gör en korrekt backup eftersom de hanterar privata nycklar på helt olika sätt.

Notera också att den största orsaken till att folk har förlorat sina bitcoin är glömska eller att man förlorat åtkomst till de privata nycklarna. Stöld är betydligt ovanligare.

Av Erwya
Skrivet av kaptenperre:

Okej, bra att veta om! Jag kommer inte att köpa fler bitcoin nu, och var medveten om att det var en högrisk investering. Men hade ändå trott att mjukvaran skulle fungera bättre än så. Nu vet jag inte om det var något sånt här som ställde till det för mig då jag inte använde blockchain wallet t.ex. eller random.org men ändå illa om det finns så pass stora problem hos de större aktörerna..

Det är inget fel på Bitcoin självt, däremot finns det mer eller mindre tveksamma program att hantera dem med. Armory hör till de mer tveksamma.

Av Erwya
Skrivet av kaptenperre:

Jo känns så. Jag tyckte bara att jag hade varit så noga. En offline wallet via Armory med utskriven root key på papper. Sen har jag inte använt walleten i ett par år och datorn jag hade den på från början ut mot nätet är formaterad och utbytt. Men i början måste jag gjort något fel med säkerheten, för jag ser att mina bitcoins blev överförda bara några månader efter att jag hade köpt dem.

Jag är starkt tveksam till Armory när det finns Bitcoin Core (Som är flera gånger bättre än Armory + att det är ursprungsklienten) och Electrum (Lättviktsklient). Kan vara något med själva Armory som gjort att någon annan kunnat komma åt dina coins.

Ytterligare saker att ta i beaktning i detta fall är att du mycket väl skulle kunna ha gjort en betalning (även om den var liten) några månader senare. Växeln hamnar på en ny adress, om du inte specifikt anger att den skall returneras till samma adress, och är inte den adressen med på din backup kan det vara så att du i din ovetskap själv har formaterat bort dina bitcoins.

Det går att söka på adressen du hade dem i på blockchain.info och då kan man se om dina coins hamnat på villovägar eller har strandat på en ny adress och inte rört sig därifrån.

Av Erwya

Är detta vad jag föreställer mig tar jag det som en bekräftelse på att Sweclockers medlemmar generellt har högt kunnande i tekniksammanhang. Grattis både redaktionen och medlemmarna!

Av Erwya
Skrivet av Frispel:

I dokumentären om copyswede hävdades att det faktiskt är lagligt att kringgå kopieringsskydd så länge man kopierar för eget bruk, utgår från att de faktiskt kollat upp detta ordentligt innan de gick ut med en sådan uppgift. Har faktiskt inte heller sett någon påtagligt trovärdig källa som hävdar motsatsen, oftast så brukar det vara uppgifter som sprids på diverse forum. Själv vet jag inte vad som gäller, men jag tror inte att ma ska se det som hugget i sten att det är olagligt att kringgå kopieringsskydd på cd/dvd/bluray för eget bruk.

Du kan bryta kopieringsskyddet om det krävs för att kunna spela upp DVD. Blev speciellt relevant när det började komma bärbara utan skivläsare. Bara att de lagt in något så korkat som "kopieringsskydd" resulterade i att folk kände sig bedragna, fast de ärligt betalat för skivan, och slutade sedan köpa film på DVD. Hade det inte varit för DVD-Jon hade många skivor lämnats tillbaka till butiken de köptes ifrån i den vevan.

Skulle tänka mig att det blivit relevant igen för många som har en gammal dator med skivläsare och en ny utan som används som HTPC. Här är det ett måste att bryta kopieringsskyddet för att kunna se filmen på den utrustning som är avsedd att fungera som mediaplattform.

När skivbolagen skriker att försäljningen av DVD etc. går ned kan de inte annat än skylla sig själva när de skjuter sig själv i foten med något så korkat.

Av Erwya

Bjuder 100kr + frakt för RAMstickan.

Av Erwya
Skrivet av Sveklockarn:

Det senaste man kommit fram till är just att exponering i form av kvitton inte är riskabelt ens för en kassörska, såvida inte personen äter en större mängd sådant papper regelbundet.

Jag har inte påstått att det är ofarligt, jag bara säger att miljöalarmism nästan alltid är på felaktiga grunder.

Måste fråga efter källa på det då etablerad vetenskap säger motsatsen: https://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_paper#Health_and_enviro... och http://www.pnas.org/content/112/5/1475.full.pdf (se sid. 1479)

Av Erwya
Skrivet av Ilja:

Jo, så är det förstås. När det gäller evolution mot kreationism, finns det mängder med bevis mot inga bevis. Visst, det är orimligt att Hitler skulle leva än idag, men jag letar fortfarande efter det konkreta beviset som får slut på spekulationerna.

Jag anser att åldern+hälsan+frånvaron är bevis nog. Varför skulle Hitler vara 127 år och levande när man inte känner till någon annan människa som blivit så gammal? Sannolikheten är så låg att det händer inte. Kan man förstå innebörden i föregående mening har man kommit en bra bit på väg att förstå hur hela vetenskapen är uppbyggd.

Eller: Det är mycket mer sannolikt att du både skulle vinna en miljard kr på Lotto OCH bli träffad av blixten samma dag. Det kommer inte att hända alls under hela ditt liv. Du kommer förmodligen aldrig ens få uppleva att någon annan människa på detta klot råkar ut för det.

Av Erwya
Skrivet av wow_jon:

Vad har hänt med Sweclockers? Jag minns en tid när trådar som denna inte existerade och det var ett forum för nördar dit man kunde gå för att få råd om allt mellan skrivare och spel till ljudanläggningar. Nu har forumet invaderats av SDare, Putinkramare och sionister.

Läser hellre en politisk diskussion bland sakliga Sweclockare än skumma Flashbackare.

Skrivet av iskalle:

Ja, de är ju jävligt fel av folk att reagera när deras intjänade skattepengar läggs på ett annat lands befolkning. Speciellt när våran egen standard sjunker i takt med att dom plockar pengar från andra håll i vår sektor och lägger det på invandringen, utöver det dom redan får.

Kollar bara på våra pensionärer, invandrare som inte har jobbat en minut i Sverige fick HÖGRE bidrag än någon som har jobbat i 45 år. Men du kanske fortfarande tycket det är konstigt att folk blir trötta.

Jag tror inte att majoriteten av dom du kallar "rasister" har något emot invandring, däremot ansvarslös och impulsiv sådan. Vi kollar inte ens vart dessa människor kommer ifrån när dom går över gränsen, en stor del kommer från länder utan krig. Dom "flyr" bland annat från fattigdom och arbetslöshet, men även deras allmänna värnplikt får mängder av unga pojkar på flykt. Hur hade det sett ut om svenskar flydde Sverige när vi körde med allmän värnplikt?

Vill minnas att du tyckte ordet rasist har blivit rumsrent, det kanske inte är så konstigt när personer som du urvattnat det och slänger fram de direkt någon inte tycker som er.

Delvis sant. Många pensionärer i dagens samhälle är så fattiga att de inte ens kan betala räkningarna längre vilket är hemskt med tanke på att de slitit hela sitt liv för att bygga vårat samhälle. Det är ett fruktansvärt svek.

Nyanlända får (vanligtvis) inte mycket av pengarna i handen, däremot går pengarna till vansinniga hyror och omkostnader för tjänster m.m. I det avseendet har du helt rätt i att nyanlända får mer än våra pensionärer. Om de skulle effektivisera och ordna fram billiga boenden och effektiva tjänster där omkostnaden skulle vara mindre än för en pensionär skulle kostnaden för invandringen lätt kunna gå ned med 2/3. Det är enormt mycket pengar som frigörs och en del av detta skulle med rätta kunna delas ut till pensionärerna istället.

@burner1 @snajk @stoff3th3m4n @anon185723 @Mr.Borka @Ozzed @SueCia m.fl.
Det håller på att spåra ur till pajkastning/personangrepp här. Tänk efter vad ni skriver och bit hellre ihop om det inte är sakligt. Jag tycker det är bra att politiska debattämnen ventileras på Sweclockers så ställ inte till så tråden låses.