Inlägg

Inlägg som matadoren har skrivit i forumet
Av matadoren

Jag har en ng 9-3 från 2008.
När ja köpte den för typ 3 år sen så var det rostangrepp i skärmkanter bak, lämnade in detta på karosseriverkstad som dock gjorde arbetet svart, dels för att de inte ville lämna garanti på jobbet då de menade att det är nästan omöjligt att säkerställa att rosten inte kommer tillbaka. (Han menade att konstruktionen just där är riktigt kass) generellt åå den modellen. Och dels för att jag var bekant med han som ägde stället.

Tyvärr dröjde det inte länge alls innan det började bubbla igenom, och nu några år senare är det katastrof 😅
Om jag minns rätt så fick jag betala ca 8-9k för båda sidorna så det var en liten läropeng.
Men mitt råd är att inte göra för stora ingrepp på en billig bil. Är nog kanske bättre i ditt fall att hitta en dörrsida i samma färg.

Av matadoren

Har 100% samma problem med min Markus, men bara på ena min skärm av någon anledning . 😅 är jätte tydligt just när man skiftar position i stolen att wna skärmen blinkar till

Av matadoren
Skrivet av blunden:

Någon som märkt en markant skillnad med senaste patchen? Den ska ju enligt Hardware Unboxed göra väldigt stor skillnad med vissa hårdvaru-kombinationer.

https://youtu.be/GZNpWAbPH9M

För mig fungerade spelet redan ganska bra, så tycker inte jag märker någon större skillnad. Jag har dock inte mätt FPS före och efter.

Nästan ingen skillnad överhuvudtaget, om det ens är någon så är den inom 2-5fps. Väldigt frustrerande, har provat mängder av tips som skrivits om på reddit och i videos på youtube men ingen gör ett uns av skillnad för mig.
Synd för jag tycker spelet som sådant är riktigt bra.

Av matadoren

Spelet rullar jättedåligt för mig
mitt system = I5 12600k, 16gb ddr4 3200mhz, 3070ti, windows 11.
kör på 1440p, epic settings (att minska här gör knappt nån skillnad)
RT= off.
FSRR= off(eller vad nu amd motsvarigheten till dlss heter) Har jag testat quality, men verkar inte göra så stor skillnad annat än att göra
allt suddigt.

får som absolut max fps 70-80fps i tajta korridorer och ner till 15-20 som värst i öppna världen, särskilt kass blir det kring byn i koboh. Tycker ändå borde rulla på bättre än så här. Någon som har nåt tips ?

Av matadoren

Hur kommer det sig att de Asus 3080 ti korten var så mycket "billigare" än övriga Ti korten ? Har dålig koll

Av matadoren

Du får ju börja med en diagramhanterare, Tradingview förslagsvis. Finns massvis med gratis videos på t.ex youtube som kan lära dig grunderna. Kan rekommendera Framgånsjakten på youtube som har en hel del vettiga videos som går igenom bla stöd/motstånd. https://www.youtube.com/watch?v=l6n_vHd0P3Q&t=589s

Men bästa är naturligtvis att läsa lite böcker om man är intresserad.

Som andra redan sagt så är en "stödnivå" bara ett område där priset historiskt sett har vänt upp igen på samma vis som en motståndsnivå ett dito där priset har problem att ta sig över. Ju oftare en nivå "testas" ju svagare blir den på både uppsida och nedsida. Det kan vara antingen vågrätt nivå i grafen eller en diagonal nivå som baseras på en trendlinje. Andra potentiella stöd respektive motståndsnivåer kan vara allting från glidande medelvärden eller fibonacci-nivåer.

Ett extremt förenklat exempel :
Aktie/coin/whatever handlas i skrivande stund till 110kr och börjar gå ner i pris.
Kollar man historiken ser man att aktien kraftigt handlats upp vid flera tillfällen då den kommit ner till området kring 90.0 kr utan att falla under. Därmed är området tillfälligt en stödnivå.

Aktien/Coin/whatever handlas upp från stödnivå och börjar närma sig 110 kr som är det högsta nivån den varit på historiskt sett, men kommer inte upp över 110kr efter flera försök. Detta är nu en motståndsnivå fram tills dess att den handlats över.

Som sagt. Väldigt förenklat och teknisk analys har väldigt många nyanser att ta hänsyn till, det är sällan det är så enkelt att handla efter att bara identifiera tillfälliga stöd och motstånd eller trendlinjer.

"Teknisk Analys" av Johnny Torsell är riktigt bra, tyvärr har jag hört av andra att den ofta är svår att få tag på pga utsåld. Men det finns mängder av bra böcker.

Av matadoren

Oerfarna investerare/traders gör ofta misstaget att se möjligheten att använda hävstång vid handel i dessa typer av finansiella instrument som ett sätt att snabbt bli rika.
Och då menar jag att de kanske ger sig ut på djupt hav med allt eller åtminstonde på tok för stora positioner som i sin tur kan få en enorm hävstång om man så önskar, och om man då marknaden går emot en så är det ju extremt lätt att göra bort sig snabbt, antingen av margin calls /stopploss eller helt enkelt paniksäljer.

Ett bättre sätt i min mening är att se det som en möjlighet att använda en mycket mindre del av sitt tillgängliga kapital för att få samma exponering mot marknaden.

Dvs hade du tänkt investera totalt 100k utan häv, kan du istället putta in 10k av eget kapital med 10x häv.
Bara ett räkneexempel men det är så jag använder mig av hävstångsprodukter.

Av matadoren

Vill höja ett varningens finger för Logitech's trådlösa möss, är inne på min andra G703 efter första fick skickas på rma, Det som händer är att efter ett tag så börjar någon av knapparna registrera dubbelklick vid enkeltryck alternativt inte registrera tryck alls i vissa fall. Hände efter 5 månader på första musen och typ 7-8 månader på andra. Efter lite googlande verkar det vara väldigt vanligt fenomen på just logitechs möss att brytarna eller vad det kallas helt enkelt håller låg kvalitét.
Och jag är försiktig med mina prylar så detta beror alltså inte på att jag misshandlar musen

Synd för jag vart verkligen supernöjd med musen på alla sätt och vis annars. Passar på att samtidigt fråga ifall nån annan har tips på trådlösa möss med god kvalitet?

Av matadoren

Jag och frugan mår bra och jobbar på som vanligt i den mån det går, dock får vi inte ha vårt barn på fsk då han hostar och är snuvig som småbarn är i dessa tiden och det medför att jag o frugan knappt ses på dagarna, (jag får jobba eftermiddag och hon förmiddagar typ)
Däremot blir man ju trött på folk som hysteriskt hamstrar och planerar för att gå underjord på obestämd tid och tror sig veta bättre än våra myndigheter om hur man bäst mitigerar effekterna av pandemin på samhällsnivå..

Av matadoren

wafabike.com om du vill ha lite specialarstuk på cykeln. Själv köpte jag en https://wafabike.com/sv/product/ultra-fat-beach-cruiser-blue/
för lite över ett år sen och är supernöjd, det enda dryga med min hoj är att varenda gång jag åkt till affären så är det nån jävel som är framme o pillar på den när jag kommer ut .

Av matadoren

200kr

Av matadoren

Dra riktig ethernetkabel. Borra hål i golvet om det behövs
Ja det är värt det!

Av matadoren

Är också intresserad utav bara skärmen om det skulle bli aktuellt att säljs separat.
Bor i Uddevalla.

Av matadoren

Är kluven, vill ha en 27tums gsync skärm 1440p 144+hz.
verkar vara ok pris på acer och aoc varianterna.
Vilken tror ni kommer ha minst besvär med blb ?
Har fan ingen lust eller ork att hålla på och returnera i absurdum för ett riktigt bra exemplar.

Av matadoren

Hoppas folk håller i plånböckerna tills EA backar helt med det där.
Jag är okej med mikrotransaktioner som koncept om det bara är kosmetiska uppgraderingar.
Men va fasen , star cards eller vad det heter är ju fan en ren jävla sedelpress för dem. Och vad får man? Du betalar i princip bara för att inte ha en handikappad progression.

Av matadoren

Har en sony smart-tv från 2015 (tror jag) Enda smart tv-funktionen jag använder (ibland) är netflix, och t.om med det krånglar en hel del imellanåt. T.ex så krashar appen alltid om man sätter igång ett avsnitt/film för snabbt, måste alltså gå in på titelns meny, vänta 10-15 sekunder och sen starta.

Jag har en htpc i vardagsrummet undangömt som jag använder för det mesta annars. Men ibland är det soft att bara använda Tv-kontroll och skippa det trådlösa tangentbordet. Dessutom upplever jag högre uppdateringsfrekvens när jag streamar via smart-tv appen gentemot via hdmi från htpcn.

Men förutom det begriper jag inte varför det ska vara så jäkla svårt att trycka in lite vettigare lösningar i smart-tvn .
Vet att det finns nyare apparater som har android som OS. Någon som vet om de funkar bättre ?

Av matadoren

om man får lov att kapa tråden lite, någon som har tips på ett paket på under 10k med reciever och 5.1 som är prisvärt ? Får man något vettigt för den prisbilden ?

Av matadoren

Hade beställt en strix 1080 oc men orkade till slut inte vänta längre så jag Bytade till lägre fabriksöverklockning. Det lustiga är att mitt kort boostar upp till 1947 MHz utan att röra nåt. Och klarar 2050-2090 med custom profil.

Av matadoren
Skrivet av ante_ante:

Curse programmet har jag och kör endast med skada

Kör launcherns repairtool!
Hade exakt samma problem och att köra repareringsverktyget löste det .

Av matadoren

Har en G27 och den kan jag verkligen rekommendera! Ett tips är dock att se till så du har gott om plats vid bordet för ratt och alla tillbehör, alternativt styra upp en dedikerad plats för bilspel typ . Min egna erfarenhet är att ratten får ligga oanvänd i en låda pga jag inte orkar plocka upp och ner grejerna varje gång lusten för bilkörning faller på