Inlägg

Inlägg som Dennis55 har skrivit i forumet
Av Dennis55

Vet ni vad jag kommit på? Det finns ju en export config knapp! Då blev det skitlätt att byta till en ny usb sticka med ny version av freenas!

Av Dennis55

@moire: Ska faktiskt göra det den här gången! funderrar till o med att använda 3 usb stickor bara för man kan!

Av Dennis55

Håller just nu på o laddar ned nya version av freenas och det är en plåga att ladda ned i knappt en halv megabit i sekunden för det verkar som deras servrar för nedladnningar är överbelastade. min internet enligt speedtest är 20/20 nu så det kan inte vara felet

Av Dennis55

@BABOON_ASS: Jajamen! Blir mer o mer saker pa att det har vart bootdriven hela tiden. Jag verkar kunna g;ra vissa saker med servern nu utan problem. Ska skaffa en ny bootdrive, det ar enda dags att uppgradera till senaste version av freenas. Och du har helt ratt, det ar ingen ide o kopiera om det bara junkar sig anda.

Av Dennis55

@moire: Borjar tro mer o mer att problemet ligger pa USB stickan faktiskt. Det verkar som om freenas laser ihop sig sa fort den forsoker lasa nagat fran boot stickan. Men jag undrar fortfarande om det finns nagat program som kan pussla ihop arrayen i min vanliga windows dator for i sa fall skall jag koppla in alla diskar dar och ;verfora alla filer sa jag kan skrota skitservern.

Av Dennis55

Nu krashade servern eller vad man ska säga igen. Helt unresponsive. Kan inte ens komma åt webgui'n längre. Jag tror jag har lite mer felsökning att göra

Av Dennis55

Det är ju sjukt. Nu fungerar servergrejen igen! Den låser sig inte, och jag kan tydligen komma åt alla mina filer. Vafasen?! nu fattar jag ingenting. Hur som helst nu måste filkopieringen börja!

EDIT: nu slutade den fungera igen. Ni märker ju själva hur opålitlig den är, fasen nu börjar jag bli nervös.

Av Dennis55

Jag kan inte få åtkomst till WebDav verkar det som, har ingen aning om vad jag gör för fel. Just nu förbereder jag mig för det värsta av det värsta - att koplla in alla diskar i min stationära dator och hitta ett program som kanske kan läsa min raidZ array så jag kan få bort mina filer från den så jag kan skrota den här jävla filservevn. Den har ställt till med alldeles för mycket problem för mig, så nu ska jag bygga om. Jag vill gå tillbaks så som jag hade det förr i tiden - alla diskar i min stationära dator och köra ett file sync program för att göra mina bakcups. Det krångalde aldrig, filserver var bara dålig ide'.

EDIT: denna filserver är väldigt opålitlig. nu fungerar den lite i alla fall. Nu ska jag passa på att ta bort mina filer och det fort!

/en dennis55 som tappar sitt tålamod

Av Dennis55

@superegg: Good ol' one Den nya ogillar jag

Av Dennis55

@superegg: Hmm av någon anledning går det inte logga in, Har kollat i freenas under users settings där jag har försökt ändra användarnmna och lösenord på webdav kontot, men av någon dum anledning sparas ingeting (lösenordet jag väljer sparas inte, och det går inte att använda passwordless login heller)

Av Dennis55

@superegg: Det är inte alls lätt ju! jag har valt användarnamn/lösen men det sparas inte och det står bara access denied i windows

Av Dennis55

@Dennis55: Update! Jag har på nåt sätt lyckats konfigurera WebDAV (typ konfigurerat) anyway, nu vill den ha ett användarnman och lösenord när jag mappar nätverksdriven i windows. men jag vet inte vad jag ska skriva för jag har inte fått välja något användfarnamn/lösen

Av Dennis55

@superegg: FreeNAS-11.1-RELEASE är den version jag kör. Inte nyaste Uppdatera vågar jag inte ftersom jag riksrer att förlora alla mina data just nu. Webdav vte jag inte vad det är och hur man konfigurerar tyvärr, jag är liten newbie

Av Dennis55

@Garmzon: Den säger att min bootdrive är korrupt (vliket den varit riktigt länge, flera månader), och att vissa konfigfiler saknas! Det skrämmer mig mer än en korrput bootdrive. en bootdrive kan jag göra en ny och importera min array i, men konfigfiler som saknas är inte bra. Hoppas jag på nåt sätt kan få mina filer till flera externa diskar nu blir jag rädd

Av Dennis55

FreeNAS Server problem...

Tjeina alla sweclockers!

Nu är det så att min gamla fina FreeNAS server har bajsat ned sig. Det hände igår kväll och symptomen är följande.

Den startar och fungerar normalt, och i windows på datorn som är ansluten till servern så kommer min SMB share upp och jag kan komma åt den och se alla mina filer. Men när jag försöker göra något med filerna, till exempel spela upp en video, eller kopiera en fil, slutar servern överföra data efter bara några sekunder, det går inte att avbryta kopieringen, och det står i windows att fönstret slutar svara. efter cirka 2 sekunder så verkar det som att servern låser ihop sig och inte vill överföra några filer mer. Jag har försökt med olika datorer, men det är samma visa på alla. Servern slutar skicka data och det enda som går att få den att överföra data i cirka 2 sekunder igen är att starta om den. Just nu är jag väldigt irriterad eftersom att jag vill kunna överföra alla filer till externa diskar så jag kan bygga en helt ny server för den här är helt värdelös, den drar alldeles för mycket ström, och det är alla möjliga fel på den. Det största problemet är att jag har byggt den med bara skräpdatordelar, så i den sitter 8 olika storlekar och olika hårddiskar. Jag är helt säker att det inte är fel på mina diskar, jag har redan kollat med en disk check och dem är alla okej.

Fillagringsservern är konfigurerad med en RaidZ array med alla mina olika 8 diskar i. De minsta av diskarna är konfigurerade i en liten stripe som används endast för att hålla konfigurationsdata, men tyvärr skulle jag behöva den också Så just nu ser det ut som jag kan inte bara sätta över diskarna i en annan dator och överföra filerna. Jag önskar dock att det skulle vara möjligt, så om någon vet hur jag skulle kunna göra det och kunna kopiera alla mina filer skulle jag bli helnöjd. Jag har cirka 115Gb av outbytbara filer på den, så det skulle vara lite bra om jag kunde få dem över på mina externa diskar.

Jag skulle aldrig ha gett mig in i detta helvete om jag visste att det skulle bli så här xD

/En frustrerad Dennis55 som saknar sin data och vill ha den tillbaka

Av Dennis55
Skrivet av anon99339:

Haha, den där kostar typ 3000 spänn så då får man inga bra grejer. Trackpoint, bra tangentbord och bra byggkvalitet kostar pengar

I suppose that's just the way it is xD du har nog rätt jag råkar veta att om jag skulle köpa en Dell precision ny, skulle den kosta runt 20000 spänn

Skickades från m.sweclockers.com

Av Dennis55

(vill bara skriva av mig, är arg på min nya jobbdator) Den första dell laptop jag hatar. Undvik Dell 3180. Ush och fy.

Tjenare! jag vill bara skriva av mig, eftersom jag är skapligt irriterad efter att ha fått en dator på jobbet.

först av allt, jag är inte en dell hatare, jag har använt deras Precision serie av laptop i snart 6 år, utan ett enda problem. Jag hade lite problem med min nya M4300, men det var en dålig diplaykabel, så inget att gråta över. Men för övrigt jag älskar Dell's Precision och Latitude serie, men endast dem äldre modellerna. Dem nyare är så plastiga och hemska så jag vet inte vad jag ska säga, här har ni min upplevelse av min nya jobbdator som jag på riktigt avskyr. Glöm inte bort att jag egentligen älskar dell laptops när ni läser detta.

För 3 dagar sedan fick jag en egen jobblaptop. Bra tänkte jag för då slipper jag tänka på att använda min privata älsklingslaptop, min dell precision m4300 till arbetet. Jag är extremt rädd om min M4300 eftersom det är en väldigt ovanlig laptop nuförtiden p.g.a grafikkortsdöden som hände runt 2009. Men hursomhelst, tillbaks till jobbdatorn jag fick. Det är en dell latitude 3180, en chromebook alltså, till mitt arbete duger den bra, ska bara användas till att skriva och läsa på. Men jag blir nervvrak nästan varje gång jag ska använda den!!!!

DEN HAR INGEN TRACKPOINT!!! OCH TANGENTBORDET ÄR SÅ DÅLIGT!!! MUSPLATTAN VILL JAG BARA SLÅ ETT HÅL IGENOM!!!

Jag kan på riktigt knappt skriva på den, komforten är nästan NOLL och att använda den där (förlåt att jag svär!!) jävla musplattan det går inte!!! Den är så HEMSK! Jag kan inte använda laptops som inte har en trackpoint!!! Det värsta det är tangentbordet! Det har ingen feedback, det känns som att låtsasskriva på en träbänk! DET ÄR SÅÅÅ HEMSKT!!! Datorn känns så extremt billig o plastig, det känns som gångjärnen kommer gå av bara man öppnar den! Det är en jäkla företagsdator som knappt håller för att använda... asså på riktigt... Jag som är van vid dell's precision serie vet att dem håller för mycket tortyr, jag har tappat mina precision's, jag har råkat bonka in mina precision's i saker, jag har lagt tunga saker på dem och dem håller för allt dumt. Men skulle jag råka öpnna min nya jobbdator lite för fort skulle den gå sönder!

Jag tycker nästan att min nya jobbdator känns som ett skämt. Den är till och med värre än vissa billiga skitdatorer man kan köpa på typ elgiganten o andar ställen som säljer överprissatt skit.

Förlåt om jag använt grovt språk, men jag e så förbannad. Jag hoppas att det är okej, sweclockers.

/Dennis55

Av Dennis55

Prova med ett annat nätagg. Jag lekte med nån dator som jävlades för ett tag sedan, den ville inte POST'a hur jag en gjorde, men så stoppade jag i ett annat nätagg o då blev det fart på den.

Mvh Dennis55

Av Dennis55

LAPTOP FUNKAR IGEN! DETTA VAR FELET!

Det visade sig vara kortslutning under moderkortet där displaykontakten sitter. jag tog ur moderkortet ur laptopen och startade det utanför, med laptopskärmen i och whoaala! det funkar! orsaken till att det blev kortslutning är för att jag efter en närmre titt såg att mitt moderkort är böjt lite och då råkar moderkortet komma i kontakt med magnesiumchassit på laptopen! Så min lösning kommer vara att sätta lite eltejp på chassit där anslutaren sitter så att det inte uppstår fler kortslutningar!

Tack så mycket för all hjälp kära sweclockare! Och tack för tipset vad du nu hette om att jag skulle prova en annan skärm, kabeln var faktisk skadad så jag böt den! men kablen var inte felet det verifierade jag, men det e alltid bra att byta i underhållssyfte!

/MvH Dennis55!

Av Dennis55
Skrivet av Belzader:

@Dennis55:
Om du nu har en hel låda med delar, kanske du har en annan skärm kabel att prova med, då det kanske blivit ngt fel på den som sitter där nu.
Menar den som går till laptop skärmen, inte extern.

Har testat nu, blev Inge skillnad. Jag funderar på att låta den stå utan ström hela naten, ta ur batteri o allt o see om Det blir ngn skillnad. Håller just nu på o tar backup på allt viktigt.

Skickades från m.sweclockers.com