Inlägg

Inlägg som spawnstah har skrivit i forumet
Av spawnstah

Tycker den är grymt bra. Är numera min default browser på både jobb datorn, spel datorn, mobilen och paddan.

Av spawnstah
Skrivet av Jallee:

Det är ett personligt ställningstagande utifrån kunskap och erfarenhet och har ingenting med den "socialistiska andan" att göra. Titta på vad forskningen säger hur man ska minska utanförskap och segregering inom ett land om du är intreserad.
Angående arbetsförhållande utomlands så https://www.lo.se/home/lo/res.nsf/vres/lo_1366026597536_internationellariktlinjer_pdf/$file/internationellariktlinjer.pdf.

LO är ju allt annat än en opartisk källa att hänvisa till.
Facket gjorde mycket bra, och vi har facket att tacka för mycket. Men! Sedan dess har lagen blivit betydligt starkare och bättre, vi befinner oss inte heller på tidigt 1900 tal och facket kan mycket väl ha spelat ut sin roll inom vissa branscher.
Att kategoriskt bojkotta verksamheter utan att du vet någonting om förhållandena på den arbetsplatsen känns väldigt förmätet.

Av spawnstah

Finns inget i ett kollektivavtal som skulle göra det bättre för mig och kollegorna. Bara till det sämre med alla fackliga förhandlingar och brist på frihet och möjlighet att snabbt anpassa verksamheten efter våra egna och kunders behov.

Men jag kan se värdet av facket i vissa branscher och bolag.
Jag kommer dock fortsätta handla och även stödhandla på inet tills det uppdagas kraftiga missförhållanden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av spawnstah

T.ex de lagar och regler som finns idag och som är väldigt starka och bra. Personligen kan jag tycka de är för starka då det är sjukt svårt och kostsamt att säga upp någon som missköter sig.
Utöver det finns det bra möjligheter att avtala saker i anställningsavtal och de policys och riktlinjer ett företag har.
En person som är driven, duktig och gör sitt jobb bra har alla möjligheter att byta arbetsgivare om man inte är nöjd och därmed är det arbetstagarens marknad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av spawnstah
Skrivet av kirigoe:

Det är lite ledsamt att höra argumenten mot kollektivavtal/facklig verksamhet, som om de anställningsskydd och förmåner vi alla åtnjuter både i lag och avtal inte har kommit av decennier av facklig verksamhet. Kolla gärna upp hur anställningsskydd/förmåner fungerar i andra europeiska länder eller i USA och fråga dig själv om du hade föredragit deras modeller.

”Det är lite ledsamt att höra argumenten mot fossila bränslen och kärnkraft, som om den teknikutveckling och livsstil vi alla åtnjuter dagligen inte har kommit av decennier av utsläpp och miljöförstöring. ”

Facken var bra på sin tid, och kollektivavtalen likaså men utvecklingen går framåt och behöver inte betyda att de varken är bra eller behövs idag och att det inte finns bättre alternativ.

Skickades från m.sweclockers.com

Av spawnstah
Skrivet av cyklonen:

Trygghet ger lugn. Lugn ger välmående. I längden bättre och mer lojala anställda.

Nu tog du väl ändå i så du spricker? Mer lojala anställda, på vilka grunder då?
Jag hävdar tvärtom att kollektivavtal och facket har noll att göra med den saken. Jag jobbar hellre på ett ikke kollektivanslutet ställe men där arbetsgivaren tar hand om sina anställda med sjukvård och andra förmåner. Där det inte går åt en massa facklig förhandling pga omorganisation eller byte av arbetsplats eller där någon uppenbart missköter sig och sabbar för företaget men facket ställer sig på tvären, osv osv.
Jag tror på att varje person ska göra ett gott jobb och att ett jobb inte är en mänsklig rättighet utan något man förtjänar.

Av spawnstah

Det är lite irioniskt att vi alla egentligen tycker kursen är för bred och sedan i samma andetag säger att inom Infrastruktur är det så sjukt mycket man ska kunna om mycket.

Infrastruktur ÄR ett väldigt brett område och beroende på organisation så kommer man att komma i kontakt med väldigt mycket olika saker. Dock så skulle jag vilja påstå att den här kursen känns helt okej (bara baserat på det som länkades till).
Jag tänker att även om man "bara" jobbar med Client, så behöver man förstå hur nätverket funkar för att kunna felsöka DHCP, PXE, långsamma länkar, VPN mm Likaså behöver man veta i grova drag hur ett AD funkar, med GPO'er, timesync, DNS, DHCP mm för att kunna jobba med "bara" client.
Likadant med Servrar, där behöver man också förstå Nätverk. Det är inte ens säkert det finns någon "Nät-kille" på företaget du jobbar på utan det faller på din lott och då behöver man veta vad ett VLAN är.
Jag intervjuade för en tid sedan en person som inte visste vad DHCP är och som ville jobba med infrastruktur... just saying.

Likaså, finns det ärligt talat väldigt få bolag idag som kör 100% AzureAD och Intune. Det finns gott om online material man kan köra för att lära sig de bitarna, men jag gissar att man fortfarande mår jäkligt bra av att lära sig grunderna av hur on-premises funkar då ens nästa jobb mycket väl inte behöver vara 100% Cloud.
Gå endast en 100% Cloud utb och se hur många jobb man kan få efter det... Jag tror det är mindre än 10% av de man kan få med en bredare utb då de flesta företag inte är där ännu. Och ärligt talat, skulle ett företag gå All Cloud, så inte f-n anställer man en junior kille som kommer direkt från skolan för att göra den transformationen, särskilt någon som inte kan on-prem och fattar vad som ska migreras och hur allt hänger ihop.

Under mina 25+ år i branschen så har jag haft en enorm nytta av min bredd i att kunna vissa områden jäkligt bra, kunna andra saker hyffsat bra men sedan ha en förståelse för mycket annat, samt inte minst ett brinnande intresse att alltid lära mig mer och nytt.
Passionen och intresset för det jag jobbar med har gjort att jag aldrig haft problem med att få jobb eller uppdrag.

Så mitt råd till alla som vill in i IT branschen är att fokusera på och plugga det som de tycker är kul och brinner för inom IT oavsett vad det är, då kommer allt annat att lösa sig. Skit i ingångslöner och mållöner, är du duktig och intresserad så kommer du med lätthet att få bättre betalt än alla andra slöfockar som endast (knappt) kör 9-17 och inte minst roligare och mer utmanande uppdrag! 100-200.000+ i månaden (före skatt) är inga problem för de som är duktiga och visar framfötterna.

Av spawnstah
Skrivet av lal27:

Det låter ju jättebra.
Har tittat på en del utbildningar och de som lockade mest på yh-nivå var just denna och IT-säkerhetstekniker/specialist. Men det som fick mig att tveka på utbildning inom IT-säkerhet var jobbannonser som jag tittade på. 90% av alla annonser krävde 3-5 års erfarenhet, så det var det som skrämde mig lite.

Tror du får sikta in dig på att gå utbildningen och sedan börja din karriär som Level1 Support eller L1 SOC eller liknande. Bygga erfarenhet och visa framfötterna samt inte minst lära dig på riktigt...
då börjar din karriär och du kan snabbt klättra och åren går fort.
Vi söker just nu endast specialister med 8-10+ års erfarenhet, men de har ju också börjat sin bana någonstans.

Av spawnstah

Jag tycker det ser rimligt ut och ett ganska bra innehåll.
Nätverk är ett ganska smalt område. Välj det du tycker är kul, finns massor med jobb efter båda utbildningarna för den som är duktig och driven.
Om det går, läs extra inom Cyber Security.

Av spawnstah
Skrivet av _niko_:

Kolla med Whocrashed som ger enklare info av loggen, se om det ger ngt matnyttigt.
Blås om med en ren installation av Windows, ingen recovery, återställning eller dylikt.
Kör något som lastar cpu/minne/gpu exvis prime95, furmark eller dylikt och se om du kan forcera fram fenomenet tills du hittar vad som är kass.

Som Niko skriver, kolla med WhoCrashed eller BlueScreenViewer vad blåskärmen beytder.
Att du skriver "Critical_process_died" kan tyda på att det är ett problem i Windows, så här säger Microsoft själva om problemet;

Citat:

Resolution
Determining the cause of this issues typically requires the use of the debugger to gather additional information. Multiple dump files should be examined to see if this stop code has similar characteristics, such as the code that is running when the stop code appears.

For more information, see Crash dump analysis using the Windows debuggers (WinDbg), Using the !analyze Extension and !analyze.
Use the event log to see if there are higher level events that occur leading up to this stop code.

These general troubleshooting tips may be helpful.
•If you recently added hardware to the system, try removing or replacing it. Or check with the manufacturer to see if any patches are available.
•If new device drivers or system services have been added recently, try removing or updating them. Try to determine what changed in the system that caused the new bug check code to appear.
•Check the System Log in Event Viewer for additional error messages that might help pinpoint the device or driver that is causing the error. For more information, see Open Event Viewer. Look for critical errors in the system log that occurred in the same time window as the blue screen.
•Check with the manufacturer to see if an updated system BIOS or firmware is available.
•You can try running the hardware diagnostics supplied by the system manufacturer.
•Confirm that any new hardware that is installed is compatible with the installed version of Windows. For example, you can get information about required hardware at Windows 10 Specifications.
•Run a virus detection program. Viruses can infect all types of hard disks formatted for Windows, and resulting disk corruption can generate system bug check codes. Make sure the virus detection program checks the Master Boot Record for infections.
•Use the System File Checker tool to repair missing or corrupted system files. The System File Checker is a utility in Windows that allows users to scan for corruptions in Windows system files and restore corrupted files. Use the following command to run the System File Checker tool (SFC.exe).
SFC /scannow
For more information, see Use the System File Checker tool to repair missing or corrupted system files.
•Look in Device Manager to see if any devices are marked with the exclamation point (!). Review the events log displayed in driver properties for any faulting driver. Try updating the related driver.

Det är ganska generella felsökningssteg som de listar ovan men väl värda att titta på och följa.
Jag hade börjar med att kika på följande, utan någon inbördes ordning;
* Windows Eventlog för att se om det står mer exakt vilken process som dött eller om det i System loggen listas andra problem
* Avinstallerat alla extra program så som Corsair ICU, Logitechs HUB, ASUS och MSI's moderkorts program
* Ställt BIOS på default utan någon Överklockning alls och se om problemet kvarstår
* Kikat på 3-4 olika minnesdumpar om alla ger samma felkod, om de listar olika felkoder så finns det andra steg att ta!
* Uppdaterat alla drivrutiner och BIOS till det senaste möjliga samt se till att inga enhter rapporterar med ett Utropstecken i Device Managern

Alternativt installera om Windows helt och hållet och se om det löser problemet. Personligen så är det absolut sista steget och för mig ett misslyckande att behöva installera om Men samtidigt så är det ibland det snabbaste sättet att lösa problemet. Felet ligger inte i Windows i sig utan någon drivrutin eller ett program som skapar problem, en ominstallation kan göra att du kanske installerar en nyare version av programmet, drivien eller inte alls och därmed är problemet löst.

Av spawnstah

Jag har haft samma utmaningar, tog 3-4 veckor efter att tullen var betald innan det skickades vidare. Så j--la dåligt system.

Av spawnstah
Skrivet av ledtcc:

@spawnstah: Där finns inga, det går inte att generera en dump fil vid en krasch av den här sorten. Jag har tyvärr inga gamla heller, de är dock lite lustig för nån gammal borde jag ha.

Åhhh, förlåt, nu är jag med. Några missförstånd och antaganden från min sida. Läste om ditt första inlägg nu och förstår bättre. Krash för dig är inte dvs som en BSOD utan, ja.. jag fattar!

Eftersom ingen blåskärm skapas, inte ens när du kör med verifier, då är inte en drivis orsaken till problemet. En sak helt uteslutet. Du kan köra verifier och välja delete så den tar bort alla debug settings. Jag tror heller inte att något i windows är problemet/orsaken.

Du har testat olika benchmarking och burnin verktyg som inte klarar att skapa en crash och tempen drar inte iväg. Så det tyder på att det inte är problem med kylning, grafik eller cpu. Samt du har testat minnen. Gött.

Det jag tänker är kvar, är ljudkort (onboard?) och nätverkskort (onboard?). Ingen av dem testas väl vid stresstest, men båda är inblandade när du spelar?
Några tankar där?

Av spawnstah

Dela med dig av c:\windows\memory.dmp

Av spawnstah
Skrivet av ledtcc:

Verifier hittade inga fel. Alla drivrutiner tycks fungera optimalt.

Mja, det är inte så Verifier.exe fungerar.

Du kan läsa mer här; https://support.microsoft.com/en-us/help/244617/using-driver-...

Starta Verifier
1. Create Standard Settings
2. Select Driver Names from a list
3. Välj relevanta drivers
Välj inte ALLA drivers, maskinen kommer gå som sirap
TA INTE ALLA Drivers!!!!
Ta verkligen inte alla drivers... du kommer ångra dig.
Ta inga drivers där det står Microsoft som provider
Markera drivisar som du kan relatera till Gfx, Nätverk, Storage och Audio
4. Clicka Finish
5. Starta om datorn
6. Använd som vanligt och vänta på nästa bluescreen

Av spawnstah
Skrivet av ledtcc:

Jag har några filer, men tyvärr gör den bara dump filer när den kraschar kontrollerat vilket är sällsynt, dvs en BSOD eller liknade.
Det enda windows tycks veta är att det avslutade inkorrekt.

Tänkte att LiveKernelDumparna är en ny typ av dump som sker när en driver crashar utan att det blir en Bluescreen. T.ex vanligt att det hamnar GFX drivisar där, vilket inte sker i ditt fall. Jag tänkte att pga du har hängningar under en tid så lät det troligt att det var så att drivisen crashar/startar om.
Men alla de där LiveKernelDumparna är gamla och känns inte relevant.
Dock tyder det också på att du kanske inte installerat om burken på länge, kan det vara värt att göra för att säkerställa att du inte har något "skit" i systemet?

Du verkar ha bra kunskap själv, så det du skulle kunna göra är att köra "verifier.exe" och slå extra debuggning av grafik och audio drivers och se om det genererar vettigare dumpar. Det känns mest troligt att det är där felet är.

Av spawnstah

Grymt bra felbeskrivning och felsökning.

Kika i c:\windows\livekerneldumps om du har några dumpar där som stämmer i tiden med dina hängningar. Om ja, zippa ihop den mappen och även c:\windows\minidumps mappen.
Lägg de två filerna någonstans och dela länken.

Lägg gärna med en textfil med 3 klockslag när felen inträffad så vet jag vilka som ska prioriteras.
Jag hinner förhoppningsvis debugga dumparna under dagen.

Av spawnstah

Jag har dålig koll på 2070 korten. Men jag tror det mest skiljer i fläktar, dvs ljudnivå. Annars kör de alla med samma drivis.
Jag skulle gå på något av de kända märkena och hoppas deras bios är bra. Men har tyvärr inget bättre svar och tips.

Skickades från m.sweclockers.com

Av spawnstah

Ser ut som gfx drivis. Vilket du själv varit inne på redan.
Det där är beviset. mmm tyvärr inte så mycket mer än rapportera och vänta på en ny drivis.

Skickades från m.sweclockers.com

Av spawnstah

X299X AORUS XTREME WATERFORCE

Sitter och drömmer om lite nya komponenter och då jag har ett 2080Ti Waterforce och (två) 1080Ti Waterforce som jag varit nöjd med så tänkte jag fortsätta på den banan. Men h-vete vad det kostar!
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5200779

20.000 för ett moderkort är ju typ x3 så mycket som de ”brukar” kosta. Om det ingått en i9X CPU kunde jag köpt priset, men det gör det inte vad jag kan se;
https://www.gigabyte.com/Motherboard/X299X-AORUS-XTREME-WATER...

Har de fått hybris eller finns det egentligen något i ert tycke som motiverar det höga priset?

Av spawnstah

Kör du någon överklockning?
Får du ut varm luft ur chassit? Sätt en vanlig termometer och mät tempen i chassit, avstängd, idle tung last.
PSU Räcker och blir över. Du har inte ont om ström från PSU utan allt tyder på för hög temp för GFX kortet, eller CPU.