Inlägg

Inlägg som ervieg har skrivit i forumet
Av ervieg

Balanserat prestandaschema.

Ville bara återkoppla - med Arctic freezer 34 duo har jag idle temp runt 40 och under gaming runt 60. Således klart mycket bättre temperaturer med en bättre kylare. På wraith kylaren var de minimalt med kylpasta förapplicerat.

Har även bytt till USB-headset och det funkar. Måste alltså vara fel på moderkortet.

Av ervieg

Har testat era förslag @aizu och @shiftypants, funkar tyvärr inte. Får nog lämna tillbaka lurarna och köpa USB-headset istället, alternativt köpa USB audio adapter.

Av ervieg

Angående temp-problem har jag beställt Arctic freezer 34 esports duo, verkar mest prisvärd och har fina recensioner.

@Aizu - Testar mikrofonen både med discord och ljudinställningar i windows. Felsökaren har jag också testat.

Har nu även spelat in från mikrofonen, märker då att jag faktiskt hörs när jag blir högljudd men det är extremt låg volym och det låter som jag har munkavel på mig. Output-ljudet från datorn är mycket mer framträdande. Tillägg: Ökade volym på mikrofonen och även boost till max och då hörs jag lite tydligare men det är fortfarande dålig kvalité på ljudet och mycket brus som fångas upp.

Kan det vara fel på moderkortet? Har skrivit till MSI, får väl se vad de säger.

Av ervieg

Testat, funkar inte

Av ervieg

ASUS TUF H3

Av ervieg

Har ett till problem som jag inte blir klok på.

Min mikrofon plockar endast upp output ljud från datorn men inget ljud från själva mikrofonen. Windows och realtek audio controllers känner igen enheten som en mikrofon. Använder ett gaming headset anslutet via adapter till hörlur och mikrofon-uttag på pc(både testat ansluta fram och bak på pcn). Hörlurarna är de inga problem med fungerar utmärkt. Jag har testat mikrofonen på min laptop så jag vet att den fungerar. Har installerat om realtek audio drivers. Även avaktiverat Stereo mix i ljudinställningar samt ordnat privacy inställningar men felet kvarstår. Har MSI B450 tomahawk max som moderkort. Nån som kan hjälpa mig?

Av ervieg

Innertemp är runt 25-27 grader. Har ett chassi med mesh och 4 st chassifläktar. Vid benchmark-test nådde CPU 85 ca. GPU ligger på runt 60 grader vid gaming, nått max 70 vid något tillfälle. Inga överklockningsfunktioner aktiverade.

Ska montera loss kylaren och titta på kylpastan, tack för tipset!

Om ingen lösning hittas kommer jag nog ersätta wraith stealth med Arctic freezer 34 esports duo för att förhoppningsvis öka livslängden på processorn.

Av ervieg

Ja det gjorde jag.

När jag är inne i bios visar tempen 39. Så fort Windows startas så varvar temp mellan 50-65. Utan att jag ens har startat några program. Testade även att stänga av performance boost i bios men gjorde ingen nytta.

Av ervieg

Vad menar du kan gå fel annars då? Det är 4 skruvar som ska in och en sladd till moderkortet.

Av ervieg

Kan säga att det var en jävla plåga att skruva in kylaren men efter en stund så lyckades jag och den är ordentligt fastskruvad. Kylpasta la ja inte på dock, men det skulle vara förapplicerat på kylaren och det kunde jag se.

Av ervieg

Nybyggd dator - AMD Ryzen 3600 temp problem trots låg användning av CPU?

Hej jag har nyligen byggt min dator. Använder Wraith-kylaren som ingick med Ryzen 3600 processorn. Noterade ganska tidigt att CPU blev väldigt varm och skruvade upp CPU-kylaren så den ligger på 80%-fullvarv så fort temp går över 50 grader. När jag är inne och surfar når CPU max-temp på runt 72 grader trots att CPU-usage ligger på endast 5%. Idle temp ligger mellan 50-60 grader och när jag gamear är den uppe i 80 grader. Finns inte något program i aktivitetshanteraren som drar CPU-kraft vad jag kan se. Jag har inte överklockat något. Testade att överklocka RAM i början men pga höga CPU-temp ändrade jag tillbaka.

Är wraith-kylaren så dålig? Eller vad tror ni problem är?

Av ervieg

Tjena igen, var väldigt nära på att trycka på beställa på ovanstående komponenter som du föreslog Aizu, men pratade lite med en vän i sista sekunden och fick reda på att jag kan gå ner i pris ännu mer. Inser att det inte ger mig så mycket möjligheter vad gäller spel i övrigt samt uppgraderingar i framtiden men eftersom jag bara ska lira CS och starcraft samt ägna mig åt lättare videoredigering så känns det onödigt att lägga pengar på något som jag inte kommer använda fullt ut. Ser det ok ut?

https://komponentkoll.se/bild/vKgsZ.png

Som jag förstår så klarar inte moderkortet mer än 2666Mhz ram.

5500 XT vs 1650 super - de kostar ungefär lika mycket, vilken är bäst?

Av ervieg

Tack för alla tips!

Även om jag har råd med ovanstående exempel så har jag funderat lite nu på att kanske göra ett mer budget-bygge som ändå passar mina ändamål väl. Tankar?

https://komponentkoll.se/bild/AdmTT.png

Av ervieg

All-around dator för ca 16k.

Kommer användas till enklare gaming(framförallt CS go), lite videoredigering samt surfa på nätet. Budget runt 16k för allt inkl skärm osv. Tacksam era synpunkter! Finns det något som kan förbättras utan påtaglig överkostnad?

https://classic.prisjakt.nu/list.php?l=4035449&view=m

https://komponentkoll.se/bild/NiiEM.png

Av ervieg

Tack för svar fantomsmurfen.

Enligt vad jag läst ska SC2 vara ett spel som är lite mer CPU beroende, tror du den CPU:n klarar det ändå? Eller är det värt att välja snäppet lägre GPU för att kompromissa för snäppet bättre CPU?

Av ervieg

Grejen är bara att jag inte kommer använda datorn till något annat i stort sett. Är väldigt specifikt dom två spelen jag tycker om att spela, annars kommer jag aldrig använda datorn. Därför vill jag hålla budgeten så lågt som möjligt.

Av ervieg

Hjälp mig hitta rätt datorkomponenter för att kunna spela CS:GO, SC2!

Godafton kära medmänniskor. Dags att sätta ihop en ny dator, behöver eran hjälp! Jag vill kunna spela cs go och sc2 utan problem. Detta är inte särskilt krävande spel, så det borde väl kunna gå på 3-4k?