Inlägg

Inlägg som Klemetz har skrivit i forumet
Av Klemetz

@talonmas: Jag har inte sett någon butik sänka än. Men jag vill verkligen lägga vantarna på en s8+.

Av Klemetz

R9 290x med vattenblock.

Tänkte uppgradera inom en snar framtid och har inte jättemycket tid till att gamea så mycket som jag vill just nu så antagligen tjänar kortet ett bättre syfte hos någon annan.

Har tjänat mig troget i 3 år jämsides med en 2500k propp.

Köpte kortet av en going här på Sweclockers, har orginal-låda men tyvärr inte orginalkylaren kvar. Den tidigare ägaren hade bara haft kortet en kortare tid.

Hoppas det finns någon som har bättre nytta av kortet än jag!

Hämtas i Göteborg annars står köparen för frakten.

Börjar på en tusen lapp och ser vart det bär!

Läs hela annonsen här

Av Klemetz
Skrivet av gugel:

Okej, då är jag med. Skulle du kunna göra en fin lista av vad du har för fläktar, vad dom ska drivas i och vilka du vill driva separat, samt vad du har att koppla in dom i.

120x4 1300rpm
140x2 500rpm
2 pumpar 2000

1 CPU_FAN
1 PWM

O.s.v. så jag kan få en klar bild av ditt system. Är lite smått förvirrad.

120x4 chassi flätar, styrda från chassit (inte ikopplade i moderkortet)
140x2 CPU radiator
120 GPU radiator
2 pumpar
92 1300 rpm för VRM på GPU

Av Klemetz
Skrivet av gugel:

Behöver du något sådant?

http://www.inet.se/produkt/8906278/adapter-splittkabel-for-4-...

Vet att det inte finns på lager men finns på andra sidor. Webhallen har 1->4.

Jag behöver någon lösning så att jag kan kontrollera fläktarna mer individuellt, 140 fläktarna behöver inte snurra över 500 rpm, och 120 fläkten till radiatorn för gpun behöver inte snurra snabbare än 800. if you catch my drift

Av Klemetz

Jag behöver hjälp att få min dator att bli tystare.

Hej,

Jag startade en ombyggnation av min desktop för att få den tystare och mindre. Ack så gjorde jag för lite research på hur många fläktutgångar som fanns på mATX-moderkortet som jag införskaffade till det nya chassit. (Jag har bara två stycken 4-pin utgångar på moderkortet.)

Chassi fläktarna (fyra stycken 120 från fractal design) styrs av en 5, 7, 12V kontroll på 804 chassit med en Y kabel efter som kontrollen bara har 3 platser.

Sedan börjar clusterfucken av y kablar. Jag har två slutna loopar med vattenkylning, pumparna är relativt tysta, men just fläktarna är sammankopplade med 92 fläkten som går till vrm kylningen till grafikkortet. VRM fläkten behöver snurra runt 1300 rpm för att kyla bra men tyvärr eftersom att jag kopplar dem med radiator fläktarna som är två stycken Noctua 140 mm, vilket resulterar i att datorn låter som en jetmotor som kommer flyga iväg. Detta är inkopplat på CPU- utgången på moderkortet.

På FAN-Expert utgången, så är pumparna till dem slutna systemen inkopplade plus 120 mm fläkten till en utav radiatorerna.

Pust, om någon av er läste allt det här förtjänar ni ett pris, och har någon av er en bra lösning är jag enormt intresserad av att höra vad nu har för förslag!

Av Klemetz
Skrivet av cheben:

Sålänge den inte läcker borde du vara helt fine. Och kylförmågan borde inte vara markant sämre heller, även om "grillen" betyder att du borrat genom aluflänsarna. Procentuellt lite yta som försvunnit

Skickades från m.sweclockers.com

Det är just flänsarna som jag pratar om, känns väldigt skönt att göra från någon annan också. Om den läcker så borde det vara från någon annanstans. Trör inte att det finns någon vätska just vid flensarna. Har lyst med ficklampa ;).

Av Klemetz
Skrivet av versions:

låter ju bra, kanske börjar läcka när pumpen börjar dock. lägg gärna upp bild. sedan skulle jag sätta på pumpen utanför chassit. du kanske kan sätta på en annan processorkylare och koppla in pumpen på moderkortet eller något sådant.

Ja, varför inte. Jag tror inte jag har fått något att spränga läck på, utan bara förstört en del av värmeledaren. Men jag vet inte, bara sjukt deppig nu efter att spenderat så mycket pengar på den här grejjen ^^.

Av Klemetz

Nej den läcker inte som jag kan se.

Av Klemetz

Bild kommer om min mac vill samarbeta med min android. Ingenting verkar läcka ifrån den. Det är i själva "grillen" där fläktarna sitter som det jag lyckades borra igenom fyra hål, rakt igenom. Ingenting har läkt än sålänge.

Av Klemetz

Har jag sabbat min H110-radiator?

Hejsan!

Jag har precis spenderat väldigt mycket pengar (för min inkomst) på att göra min dator tystare. Nu har jag en klump i magen efter att ha borrat igenom radiatorn och lyckats göra fyra hål i den när jag skulle skruva fast den i chassit. (Tog fel skruvar, var hungrig och tänkte inte klart). Jag vet vad jag ska göra. Tror den borde fungera men kanske inte lika bra.

Någon vänlig själ med några tröstande råd?

Av Klemetz

Så kan man vänta sig en OpenCL och DirektX uppdateringar om man kör på ett 770 då istället för 290:it? Fast då kanske mindre optimerat?

Av Klemetz

Är API-stöd mjukvara?

Jag har kollat runt en hel del efter uppgraderingar nu i sommar, känner att bränna runt 6-8k på en så värd uppgradering som möjligt.

När det då kommer till grafikkorten så blir jag lite kluven på vilka kort som är mest prisvärda. Ett 770 eller 290.

Eftersom att måna 290 är släppta mer nyligen stödjer de ofta färskare API. Så som OpenCL, Direkt X etc, enligt grossisterna.

Men min magkänsla säger mig att det borde ha någonting med hårdvaran att göra utan att sådana saker borde kunna lösas med en uppdatering i drivrutinerna.

Hjälp mig att få klarhet SweClockers!