Inlägg

Inlägg som SeeKer3Million har skrivit i forumet
Av SeeKer3Million

Påminner mig om Netflix, Disney etc som gör motsatsen och vill stänga ner kontodelning - är inte just kontodelning en rätt bra konkurrensfördel för Steam gentemot EA, Ubisoft, etc? Känns som nån av de stora streamingtjänsterna också kunde tjäna på att komma på det.

Av SeeKer3Million
Skrivet av Aka_The_Barf:

Bilbatterier gillar inte att laddas ur under 50% och inte byggda för det heller.
En micro är på runt 800watt och inverter käkar upp ca 15% extra så.
Minns jag rätt här så: 1000 watt delat med 12 är ca 83 ampere. Ett typiskt batteri är på runt 60 ampere så batteriet tar då slut väldigt fort.

Ett bilbatteri på 12V och 60Ah innehåller 12V*60Ah = 720Wh. Om mikron drar 1000W i tre minuter åt gången två gånger per dag (totalt 1/10 timme) är energin per varmt mål mat 1000W*(1/10) = 100Wh. I värsta fall ungefär en sjundedel av batterikapaciteten alltså, eller en fjortondel per måltid. Överkomligt för de flesta bilar skulle jag våga chansa på

Annars: lägg lite för mycket pengar på Makitas trådlösa mikro! https://www.verktygsvaruhuset.se/product/makita-mikrovagsugn-...

Av SeeKer3Million

Såg en annan nyhetsartikel om det här som detaljerade att det hela körs i Azure, dvs Python i Excel fungerar endast när du är online och kommer vara mer eller mindre isolerad gentemot maskinen du sitter med. Lär ge vissa (positiva) begränsningar ur säkerhetssynpunkt, men å andra sidan lever din data nu hos Microsofts moln.

Av SeeKer3Million
Skrivet av Proluial:

Alltså, jag kommer att göra enklare inlämningsuppgifter i t ex Word och Powerpoint samt delta i Teams möten och kolla Youtube då och då.. Känns inte som att jag behöver hitta en beggad laptop för 7 lax för att kunna göra detta...

Hahah ja det klart, nästan vilken modern dator som helst fixar ju det. Min poäng är att jag i min egen användning nog hade vart mer nöjd med mitt köp om jag fokuserat på äldre dator med bättre byggkvalitet än modernare med mer prestanda men sämre bygge. Det går liksom inte att köpa den nivå av kvalitet som finns hos något äldre premiummodeller för 7k nytt, nya datorer i den klassen kan ju kosta uppemot 20-30k.

Av SeeKer3Million
Skrivet av Proluial:

Ja, två-tre timmar låter bedrövligt.. Det står att datorn ska ha 7-8 timmars batteritid, detta stämmer alltså inte? OLED skärm vore ju så schysst att ha, men om batteritiden minskar så mycket vet jag inte om det är värt..? Denna dator har 400nits och inte 600nits..

Är lite allergisk mot begagnade datorer.. Att det ska vara så svårt att hitta en bra studiedator till ett billigt pris...

Ja, det är verkligen svårt att få något vettigt. Batteritid beror ju på användning såklart, men just nu har jag bara chrome och discord uppe och spelar en video i 1080p på youtube. Det resulterar i 23W strömförbrukning enligt HWInfo, så lite mindre än 3h batteritid om batteriet på 61Wh vore i perfekt skick. Lite mer än så går väl att få ut med låg ljusstyrka och battery saver mode t.ex, men i allmänhet ligger jag kring 3h.

Synd att du är allergisk mot begagnat :P. En kompromiss kanske kan vara rekonditionerat från något företag som Inrego, ReuseIT, Elgreen etc?

Av SeeKer3Million

Har själv en liknande Lenovo som till den du länkar - OLED är inga problem i solljus (ljusstark panel på ca 600nit hjälper mycket), men däremot äter det batteritid nåt otroligt. Min är en Yoga Slim 7i Pro, så 11:e generationens Intel i7 med ett NVidia MX450 till. Det kanske är något bättre batteritid på den du länkar med en i5 utan dedikerad grafikdel, men jag får sällan mer än två-tre timmar på batteri viket är rätt bedrövligt...

Utöver det har jag inget gott att säga om byggkvalitén (ser ut som samma eller snarlikt chassi som min modell) - chassit flexar och knakar, gångjärnen är slappa och böjer chassit i infästningen. Sist men inte minst är den inbyggda mikrofonen (ingen överdrift) oanvändbar för teams/zoommöten. Har vid flera tillfällen inte kunnat göra mig förstådd över den i universitetssammanhang och helt enkelt behövt byta till telefonen.

Allt som allt skulle jag hellre satsa på en lite lyxigare (välbyggd, påkostade bekvämligheter) om än äldre dator. Exempelvis en begagnad Thinkpad X1 Carbon med 8:e gen processor eller senare, eller motsvarande Dell XPS. Eller Macbook för den delen, om budget tillåter och användingsområdet inte kräver windows!

Av SeeKer3Million

Vettigt koncept, men med hur oskarpt samma sak med Virtual Desktop eller BigScreenVR på vanliga VR-headsets med rejält mycket högre upplösning är så ser jag inte hur 1080p i 72hz på något sätt ska kunna vara tillräckligt?

Känns som en produkt som är lätt att hypea upp ("första AR-datorn!!"), men som skulle göra sig mycket mycket bättre i kombination med ett headset liknande Bigscreen Beyond (2560x2560 microOLED). Förstås inte samma sak, VR ist. för AR, men kamerapassthrough med hög upplösning och framerate tror jag kan nå tillräckligt bra nivåer innan AR med optisk passthrough slår igenom.

Av SeeKer3Million

Gick från en XPS 15 9570 byggd som en tegelsten (på det bra sättet), till en i jämförelse halvbillig Yoga Pro 7i - pga mycket bättre specs på pappret än de dyrare modellerna (90Hz 1800p OLED, i7, dGPU). Men det slutar med att jag avskyr hur mycket gnissel och knak det är i chassit, hur stora glapp det är bredvid touchpaden när man klickar och hur lätt ytfinishen har slitits efter ett års användning. I praktiken använder jag ju inte de där coola högre specifikationerna 90% av tiden, för det mesta gör jag ordbehandling, enkel programmering och lite kartarbete (QGIS).

Med 0 koll på vad en som systemutvecklare behöver så hade jag valt en av de väl beprövade Thinkpad X1 eller Dell XPS-modellerna enbart av byggkvalitetsskäl - fick använda en X1 Carbon hos en tidigare arbetsgivare ett tag och oj vad skönt det var med en lätt och välbyggd dator.

Men, allt som allt har det specifika valet mer att göra med hur du använder din dator - sitter den dockad vid skrivbordet på jobbet konstant så gör det inget att den är lite större, men ska den med hem och tillbaka hela tiden så är ju lätthet viktigare.

Av SeeKer3Million

Hade själv hemska stutterproblem även med fixen nämnd ovan och senaste drivrutiner. Luskade ut att spelet hackade i synk med aktivitet på HDD i task manager, vilket ledde mig till att min pagefile var lagd på den istället för min SSD. Flyttade på pagefile till SSD och har nu ett fullt fungerande spel till slut!

Lade en tydligare instruktion på reddit som kanske är användbar för någon här:
https://www.reddit.com/r/HarryPotterGame/comments/110jsws/pc_...

Av SeeKer3Million

Jag vet inte hur mycket lust du har att lägga ut massa pengar på ett chassi istället för ett nytt system, men det här verkar som bland det minsta du kan få i ATX-format: https://www.sfftime.com/products

Av SeeKer3Million

Vilken extern skärm som helst blir nog ett bra lyft från den bärbara, kör på den MSI du hittade! Om du kan få en 27 tum med lite högre upplösning (2560x1440) inom din budget är det ännu bättre. Tittade lite snabbt över deras datorer på MegaPC.tn, någon av deras Sunny ser rimliga ut, ex. den: https://megapc.tn/shop/product/ORDINATEURS/LIGHT%20GAMING/pc-...

Där har du en 12:e generationens i3 som lär stå sig ett tag, tillsammans med SSD, 8GB RAM och ett enkelt grafikkort.

Av SeeKer3Million
Skrivet av Venzia:

Räcker min PSU för att driva ex. ett R7 5800 och 7900 XT, eller skulle det behöva vara en punkt för uppgradering?

850W borde vara tillräckligt med god marginal - processorn tillåts dra ungefär 150W och grafikkortet kring 300W. Då har du gott om headroom för andra prylar i datorn

Av SeeKer3Million

Ditt moderkort är enligt ASUS kompatibelt med Ryzen 5000. Skulle föreslå att du plockar upp en Ryzen 7 5800(X), 5700(X), eller 5800X3D tillsammans med ett 7900 XT! Sen kan du ju eventuellt lägga till en större SSD, nytt chassi eller så för att fräscha upp alltihopa

Av SeeKer3Million

Är intresserad av Steam Deck! Kan du tänka dig att sälja, eller vill du möjligtvis byta mot ett RTX 2080? Hör gärna av dig via PM

Av SeeKer3Million

Intresserad av kylaren, hämtar gärna den om någon annan vill hämta chassit

Av SeeKer3Million

Kolla med reparatörer av telefoner/konsoler/annan elektronik! Har inte använt dem själv, men gissar att https://www.psxcare.com/ kan göra det. Det svåra kanske är att få tag i en ny sockel, men där verkar Ebay kunna vara till hjälp.

Av SeeKer3Million

Riktpris på sub?

Av SeeKer3Million

Bjuder 800kr för båda skärmarna, om det finns möjlighet att hämta under helgen

Av SeeKer3Million

Jag säljer ogärna under 4000kr, så jag lämnar annonsen uppe tills bättre bud.

Av SeeKer3Million
Skrivet av Carl Uhlhorn:

4000 hämtar

Skrivet av EmilPersson03:

Får nog dra tillbaka mitt bud! Fick tag på 2080ti jag egentligen ville ha!

Noterat, @CarlUhlhorn leder. Avslutar budgivning ikväll kl.19! Kommer ett nytt bud in nära sluttiden förlänger jag den med en kvart för varje bud.

Lycka till!