Inlägg

Inlägg som Duckface21 har skrivit i forumet
Av Duckface21
Skrivet av dagas:

Folk har ju knappt skaffat 11 ännu. Varför prata om 12 närmaste åren? Om det blir månadsavgift så kommer jag överge Windows.

För att win12 kommer nästa år 2014

Av Duckface21
Skrivet av Mörksuggan:

Har win 11 på laptopen och 10 på desktopen. Försöker få till TPM tjofräsen som verkar vara det sista som saknas för att jag ska kunna uppgradera till 11 men hittar fan ej detta i mitt Bios. Har Asus z390-e gaming Strix.

Skit i TPM skapa en windows 11 usb med rufus så skiter den i TPM

Av Duckface21
Skrivet av Pincett:

Kan tydligen inte byta till Windows 11 för hårdvaran är för "gammal" så det blir till att vänta något eller ett par år till då.

Du kan upgradera pp osupportad system jag kör på flera äldre datorer skapa rn usb av iso filen för win11 med Rufus så kommer sen inte klaga på ditt system

Av Duckface21
Skrivet av gonace:

Körde Windows 2000 väldigt länge och körde det framför XP, som jag aldrig egentligen använda. Jag skulle dock våga påstå att Windows 2000 inte var riktat emot konsumenter.

Jo windows 2000 workstation va ett huvudsakligen för företag men de såldes som första NT baserade operativsystem för privatpersoner de va ett test från Microsoft de slog dock aldrig för den tiden bestod mycket av 16bit program som vägrade starta på win2000 det gjorde att MS slopade iden på en renodlad NT baserat operativ under den eran och gick på ett till 9x system aka Windows ME innan de körde hårt med XP själv föredrar jag windows 2000 framför modernare tycker om de gamla utseendet men man e så tvungen köra modernt bästa va om MS hade kvar de gamla 2000 temat som val!

Av Duckface21
Skrivet av Romeon:

Jag bestämde mig å för att inte ha någon för ville försöka få vardagsrummet me r sterilt/utan onödiga sake r. <Uppladdad bildlänk>

va har du gjort med skärmen ser ut som vart värsta porr kvällen där med nån lång p-rulle

Av Duckface21
Skrivet av saturn5:

Problemet är löst, vad som löste det är dock mer osäkert.
Slog av automatisk tid och datum på TV:n men det hade ingen effekt.
Gav sedan TV:n ett nytt namn i nätverket, startade om allt igen och vips så funkade det.
Helt ologiskt men i vilket fall, det är igång nu

Jag kan säga va som löste det du har antagligen ställt in routern på automatisk kanal vissa android tv modeller är kinkiga o gillar inte dfs kanaler o vill bara funka på 36 till 48 har du det på automatiskt o i klickad inkludering av dfs så kan den byta till en kanal som gör att den vill helt enkelt inte ansluta mer så sätt på en fast kanal mellan 36 till 48 på 5ghz och undvik kanal 12 och 13 på 2.4ghz så det inte händer igen! jag hade det och höll på slita håret av mig innan jag hittade det..

Av Duckface21
Skrivet av Dr.Mabuse:

Det verkar bara vara krav vid uppgradering, inte vid nyinstallation. Har lyckats göra ren installation på ett par datorer som inte har TPM 2.0 eller godkänd CPU och inte kunde uppgraderas enligt hälsokontrollen man kan ladda ner. Så det är kanske inte ett så stort problem ändå...?

Dock håller jag med om att W10 fungerar väldigt bra på äldre datorer. Det utökade stödet med class drivers som kom med W8 var också det bästa som hänt sedan skivat bröd. Även om tillverkarna av diskreta komponenter och kretsar inte orkade ta fram drivrutiner för W10 så fungerade dessa ändå i 99%* av fallen utan noterbar avsaknad i funktionalitet. Så lite heder skall MS ha.

*Helt ovetenskaplig uppskattning från egna erfarenheter.

kör skriptet Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update_v2.cmd googla på den filen kör de innan du startar uppgraderingen sen kan man uppgradera Windows 10 till 11

Av Duckface21
Skrivet av Ozzed:

Vem försöker de hjälpa? Det är ändå hyffsat avancerat att installera Windows 11 och kringå deras skitkrav, så det är en högst medveten handling och inget man kan råka göra av misstag, så märkningen känns rätt onödig, om nu inte syftet är att jävlas med de "dummisar" som inte gör som Microsoft vill.

Men som nämnts så har det funnits lättanvända program för att ta bort vattenstämplar så länge det funnits vattenstämplar, så det känns inte som det kommer bli ett så stort bekymmer för folk.

Avancerat? inte mer jag uppdaterade till Windows 11 från Windows 10 på min AMD FX-8350 som ej är supporterad och saknar TPM allt jag behövde göra va köra ett skript Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update_v2.cmd googla på den filen krävs ingen kärntekniker precis för att bara uppgradera!!

Av Duckface21

Gnuton ska utöka supporten för fler Asus routrar!
https://github.com/gnuton/asuswrt-merlin.ng/issues/140

Av Duckface21

Merlin Firmware till Asus routrar nya inkommande support!!

Nu frågar Merlin firmware skaparen alla vilka Asus routrar han ska lägg till under 2022 då han ska utöka supporten skriv in era routrar med!! och glöm inte lägga tummen upp på den! i länken nedan!!
https://github.com/gnuton/asuswrt-merlin.ng/issues/140

Av Duckface21

Jag kör pihole behöver inte alls ha nå tillägg i webbläsaren

Av Duckface21
Skrivet av cyklonen:

Nej, jag kommer inte köra W11 så länge W10 får säkerhetsuppdateringar, eller så länge W11 kräver TPM.

Jag kör de på dator utan TPM behövs ej funkar bra finns sätt komma runt det

Av Duckface21
Skrivet av dakke:

yay mer edge promotion, har denna på min nya laptop, då marknadsförs egde även i control panelen. de försöker också förbrilt att pracka på en ett online konto. såklart dyker den förbannade edge ikonen upp på skrivbordet också efter uppdateringen, som om man inte tagit bort den 200 gånger för att man inte vill ha den.

känner pressen att migrera över till inux så snart som bara möjligt, men tyvärr är många program jag kör skrivna för windows, men det känns som det är dags att börja expermimentera med wine supporten och se hur mycket man kan få att funka för jag ger windows ett par år till sedan börjar de kräva online konto + subscription fee.

jag har manuellt avinstallerat Edge bara ta bort filerna i mappen windows tar det som den inte finns installerad

Av Duckface21

Det står fel i inlägget = det släpptes inte i 3 utgåvor utan 4 Windows 2000 släpptes i de tre utgåvorna Professional, Advanced Server och Datacenter Server och sist Windows 2000 Workstation vilket inte är lika vanlig ute på marknaden..
vilket jag har på skiva och använde flitigt på den tiden bästa operativet enligt mig

Av Duckface21

Apple vill tjäna pengar inget annat!!!

Av Duckface21

går ju inte beställa har försökt flera gånger nu kampanjkoden funkar inte :/

Av Duckface21

@Dex: samma problem den godtar inte min kod på svenska sidan

Av Duckface21

jag väntar i allaf till Net1 börjar med 5g de har ingen data cap och få snabbare internet i stugan så e jag nöjd!!!

Av Duckface21
Skrivet av Ryzer:

Usch, tur jag håller mig borta från mikrovågsugnen ett tag till.

så du menar att du inte redan har de vågorna runt dig redan? du vet väl att 5G går på samma som 4G och allt det finns runt dig hela tiden 2g, 3g, 4g, 5g, och inte tala om alla radio frekvenser i övrigt vi lever i varje dag sen 50talet finns inget att va orolig över då vi left i samma skit i många decennier !!!

Av Duckface21

jo och har ingen förhoppning på TRE då vi ändå blir utan 5G efter Norrlandskusten som Luleå bl vi har inte ens fått 4G från TRE här uppe