Inlägg

Inlägg som Mezzlock har skrivit i forumet
Av Mezzlock

Senaste jag läste ut var nog Light bringer i Red rising serien
*edit* tog bort bild, den var gigantisk.

Just nu så läser jag We are Legion (we are Bob).

Av Mezzlock

Jag tror du får svårt att bevisa att det är anledningen att du fått tinnitus. På sin höjd kan du kanske få utbetalt från din personförsäkring om du har en sådan. Om det är så att hörlurarna helt plötsligt spelar ett HÖGT pip som kan vara skadligt och att det kan reproduceras har du kanske en chans.

Av Mezzlock

Google Pixel Buds Pro

Köpte ett par Pixel buds pro till min sambo men tyvärr ångrade hon sig efter 2 sekunder i örat då de tydligen inte passar henne. Och eftersom hörlurar är hygienartiklar gäller ingen ångerrätt.

Köpt på cyberphoto igår 2/5 för 2109:-
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=6948701

Finns i Luleå men kan skickas.

Läs hela annonsen här

Av Mezzlock

Jag har bara handlat vin online och det har inte varit några problem. Dock så har jag inte provat vildmedvin utan bara the wine company. Där hade jag då inga problem. Men då VildMedVin använder Klarna så lär du nog ändå vara säker, alkoholskatt och tull+moms ingår ju i priset

Av Mezzlock

ordlig.se nr 415, 5/6

🟨⬜⬜⬜🟪
⬜🟨🟨🟨🟪
⬜🟪🟪🟪🟪
⬜🟪🟪🟪🟪
🟪🟪🟪🟪🟪

Av Mezzlock

Foodora är nog den enda som finns ute hos mig, förutom den lokala pizzerian som hellre vill att man använder deras egen app.
Men det blir inte särskilt ofta överhuvudtaget

Av Mezzlock
Skrivet av Amzo:

Det verkar vara så. Skumt då jag aldrig haft problem hos andra kreditbolag.

Någon som fått sina AirPods skickade ännu?

För mig står det "Ännu ej packad och skickad, under leverans". La beställning 11/10

Av Mezzlock

Jag hade varit lite orolig för skrivbordet i det långa loppet, sviktade rätt fint där

Av Mezzlock

Något att ersätta mina Sony WH-1000XM2 med

Av Mezzlock
Skrivet av Stan Carley:

Massa random folk ringer mig och säger att mitt mobilnummer har ringt dom men det syns inget i min telefon.
Det rör sig om folk från olika delar av landet men ingen är någon som jag känner eller ringt själv.
Tror ni det är nåt knas i min iPhone som åstadkommer problemet eller är det nån som bara roar sig med att ange mitt nummer som avsändare i sina försök att lura folk?
Börjar bli jobbigt när folk är sura på mig för att dom tror att jag ringer mitt i natten fast jag inte gör det.

Personerna som ringer dig är riktiga personer då?
Min sambo fick en del konstiga samtal ett tag från random telefonnr, en påstod att våran bil krockat med hans bil och en påstod att hon skulle sluta ringa hennes man. Båda samtalen var mest troligt förinspelade

Av Mezzlock

Utan att göra mätningar på just ditt hus så är tabellerna du hittar garanterat det bästa och mest exakta.
Jag gissar att du inte har R-värdet på alla ytterväggar och tak, samt vet marktemperaturen under huset och R-värdet på golvet.

Om målet är att energioptimera så ger ju uträkningen i sig inte särskilt mycket om du typ inte har planen att värma upp huset på natten när elen är billig och sen låta det bli kallt under dagen medans elen är dyr (vilket jag inte är särskilt säker på är effektivt då värmeförlusten ökar med högre temperatur i huset).

Enklaste sättet att se var du tappar värme är att låna/hyra en värmekamera på vintern och titta på huset utifrån.

Av Mezzlock
Skrivet av roxkz:

Varenda gång jag är i någon annans kök?

Amen.

Skrivet av Buddaz112:

Det är svårare än vad du tror. Det viktigaste är att hitta vinkeln och det tar tid att lära sig.
Tittade på Youtube om wzilling som blir tillverkarde i Japan. De måste träna varje dag för att ens få slipa en utav deras dåligare knivar och bara fåtal som får bli deras huvud slipare som slipar den kniv som går till kunden.
Att få det vasst är inte svårt. Utan det som är svårt är att hitta känslan på vinkeln.

Det finns ju alltid knep, t.ex. att använda en guide så vinkeln blir rätt. Då är det inte så himla svårt att få ett klart godkänt resultat, inte som att man behöver ha 45 års erfarenhet av slipning för att kunna slipa sina egna köksknivar med slipsten.

Enklaste är ju dock att köpa en knivslip med hjul som är anpassad efter slipvinkeln man har på sina knivar. Det duger alldeles utmärkt om man inte vet precis hur man vill ha det.

Av Mezzlock

Som med allting så kostar premium oftast mer än det smakar.
Men om du gillar att laga mat, och vet hur du underhåller och hanterar en kniv så kommer du märka skillnad mellan en Dorre och en Yaxell. Kan inte påstå att 101+ lager stål gör någon större skillnad för känslan men det är så vackert, jag gillar inte bara när en kniv är användbar utan den får gärna vara en detalj i köket också.

Globals knivar sägs vara bra och jag var länge nöjd med mina, sen så köpte jag en Yaxell Ran (kärna i VG10, 60-62HRC) och sen en Yaxell GOU (kärna i SG2, 63HRC). Globals knivar använder ett medelhårt stål och är då ganska lätta att skärpa men kommer inte bli lika vassa och håller inte skärpan riktigt lika länge.

Ett bra sätt att veta om kniven är riktigt riktigt vass är inte bara att skära i ett papper utan att om löken inte blöder och får dig att gråta.

Av Mezzlock

Om jag jämför "tidigare köp" I ica-appen och med kvittona i Kivra så ser jag att det skiljer 6kr mellan vad ICA-appen visar och vad Kivra säger. ICAs köphistorik verkar inte räkna med pant medans kvittot i Kivra gör det.

Ett annat köp skiljer det 1 krona på, 1 krona i pant den gången

Av Mezzlock
Skrivet av Jimmy:

Körde dem 1.20 t vid 65 grader men de fick som sagt ligga ett tag på kolstol(7/10 på hällen) pannan för att få rätt färg. Självklart öste jag dem med olja och smör men det gjorde inte så stor skillnad. Tempen är redan på gränsen för hanterbart, smör och olja stänker en hel del.

Har ingen grillpanna men de e kanske något att titta på, typ denna :

https://m.media-amazon.com/images/I/31VXw+b4V-L._AC_SY1000_.jpg
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=966723

Skeppshult grillpanna i gjutjärn och en gasbrännare från biltema brukar jag köra. Se bara till att lågorna inte slår in i fläkten och sätter eld på hela huset

Av Mezzlock
Skrivet av Erik_T:

"Vorpal" förekommer visserligen i Dungeon&Dragons, men ursprunget är dikten "Jabberwocky" i "Alice i Spegellandet" av Lewis Carroll - en bok som nog kan klassas som fantasy även om den skrevs och gavs ut långt innan "fantasy" hade etablerats som egen genre.

Silver sword från baldurs gate 2
"This vorpal Silver Sword radiates a dark aura when you examine it, and the blade is so finely sharpened it could likely sever a head in a single blow."
Enda anledningen till att jag kunde det

Av Mezzlock

Haha nörd!
Några chansningar som gick hem dock

edit; 58s pga att sidan hängde sig efter 7 frågor och jag blev tvungen att starta om

Av Mezzlock
Skrivet av MellanMjoelk:

Jo jag gör ju det, för det framgår inte till hundra procent. Det är bara en tolkning. Varför skriver man inte annars X Y och mjukstarten?

Om TS klargör att "mjukstarten" är en av möjliga fel (XYZ) så blir det tydligare.

Om det förmodan är det, så har ju röris 1 identifierat en av tre möjliga orsaker till felkoden, men kunde inte konstatera vilken, därmed har han ju gjort sitt jobb. Om TS hade som krav att åtgärd ska göras, så hade röris 1 rimligtvis fått börja med logisk felsökning genom att byta ut en av tre följande delar till dess att felet är åtgärdat. Det finns inget som säger att han hade börjat med "mjukstarten" (förutsatt att mjukstarten är en del av XYZ felen som identifierats som möjliga orsaker).

Jag tycker snarare det låter som att röris 1 bara har gissat på tre möjliga fel det kan vara, inte att han faktiskt "identifierat" felet.

Jag anser inte att det är att göra sitt jobb om man bara säger att tre saker kan vara fel och sen gå hem, uppenbarligen så var det ju något som röris 2 lyckades identifiera och byta.

edit; Jag googlade på "Motorskyddslarm bergvärme" och på 1 minut hittade jag:
"Det sitter ju en mjukstart (tror jag i alla fall), ett startrelä, och överstömsskyddet mellan säkringarna och kompressorn, det kan bli fel på alla dessa tre saker, det som är minst risk för är att det är kompressorn."

Så röris 1 kan lika gärna ha nämnt alla tre saker som kan vara fel på och gått hem

Av Mezzlock

Intressant, men inte särskilt billigt

Av Mezzlock
Skrivet av anon134512:

Rookie numbers

Jo, den siffran varierar rätt kraftigt på var man tittar. Ser att andra listar 5-8g/kg vilket låter mer rimligt för människor också, om doseringen på något sätt ska likna ett "normalt" intag.