Inlägg

Inlägg som Doodle har skrivit i forumet
Av Doodle
Skrivet av Agile:

Du läser dåligt.

"Trots sensorns kapacitet är maximal bildstorlek "bara" 7 136 × 5 360 pixlar, motsvarande 38 megapixel. Vid fotografering sparas dock samtidigt en betydligt mindre version, där sju närliggande pixlar interpoleras till en enda för lägre brusnivåer och enklare delning på sociala medier."

Verkar som du läser dåligt.

Av Doodle

38 Mpix torde generera ganska stora bildfiler (utrymmesmässigt då) och då är det ju riktigt synd att den inte har stöd för minneskort. :/

Av Doodle

Du nämner två processortunga spel. Så det bör vara prollen som "flaskar", vilket vidare stryks iom att det knappt är någon skillnad på low/high. I wow kan jag rekommendera att stänga av shadows, då det bör ge en rejäl fps-boost. ARMA har jag tyvärr ingen erfarenhet, dock kanske det går att pilla i config-filer och stänga av/dra ner på processorintensiva inställningar.

Jag tror ditt system kan köras high/ultra, dock kanske inte i alla spel. Testa överklocka processorn och se om du får ut mer FPS.

edit: eller så kan du bencha datorn och jämföra med liknande system och se om det är rimliga siffror riggen presterar.

Av Doodle

När jag betalade för en anslutning så hade jag reell hastighet på 90-95 DL och 9-13 UL och jag betalade för 100/10, så jag hade inget speciellt att klaga på. Testade dock aldrig mäta direkt i uttaget och det var med en WNR3500L emellan. Sedan att stadsnätet var en enda röra och jag fick anslutningen strypt till några enstaka Kb/s när det gjordes reparationer, utbyggnationer och noder gick ner och överbelastningar hit och dit - är en helt annan femma.

Av Doodle

Nej, alla publika adresser är unika. Därav "problemet" med att adresserna i IPv4 allokeringsrymd är slut.

Av Doodle

Den kanske bara har lossnat. Jag antar att du har ett slutet vattenkylningssystem? Om den är trasig så är det mest troligt pumpen som är trasig och då kan man antingen lyssna eller känna på pumpen om den går. Men att den överhettar utan belastning får mig att tro att kylaren sitter löst. Det kan vara värt att fundera på innan du köper ny kylare, det går dessutom snabbt att kolla.

Sedan vad du vill ha för kylare beror på vad du vill ha ut av den. Överklockar du? Eller bytte du ut originalkylaren för att få det tystare?

Av Doodle

Ruskigt dåligt. Inga FD-prylar till nästa burk.

Av Doodle

Jag tror inte färre saker i ens liv automatiskt gör en lyckligare. Det måste vara ett medvetet val. För mig är det selektivt, upp till en viss punkt måste jag ha grejer annars fungerar det inte, från basala saker som säng, övriga möbler o.s.v till en fullt duglig dator med gedigen uppkoppling. Däremot saker utöver det jag finner "basalt" gör mig varken mer eller mindre lycklig. Jag har aldrig varit en person som impulshandlar saker, så allt jag äger behöver jag i princip på ett sätt eller ett annat. Klädinköp är ytterst sällan och det är endast när min sambo tvingar mig att handla kläder som jag gör det (och då är det tydligen ett behov som jag inte ser). Jag krediterar det delvis till min uppväxt "Köp allt du kan kontant" och delvis min livssituation just nu som student där ekonomin inte tillåter mycket svängrum.

Hur det blir när jag tjänar en heltidslön vågar jag inte säga. Kommer det resultera i en överkonsumtion med mängder av impulsköp eller kommer jag fortsätta som vanligt fast med ett betydligt större sparkonto? Det blir en fråga för framtiden, men mest troligt blir det en överkonsumtion i början och sedan kommer det övergå till något som liknar den situation jag är i idag.

Av Doodle

Jag passar också på att hijacka tråden för lite annonsering.

Jag är 24 år och har börjat spelat CS:GO. Har lirat sedan 1.3 fram till och med 1.6 och nu börjat spela igen. Mellan examensarbete, hushåll och andra sociala plikter så lirar jag gärna CS:GO. Jag befinner just nu på rank Master Guardian Elite och tycker att det är lite väl slumpmässigt att lita på fyra randoms har nog bra lina att hålla i 16+ rundor och söker likasinnade/likaskillade för GOmatcher (pun intended).

Jag spelar helst kvällar/helger och kan använda alla kommunikationsmedel förutom Skype, för då måste nog världen halvt gått under och det enda som består är skypes servrar - innan jag använder det.

Vid intresse skicka gärna meddelande här på swecs.

Av Doodle

Jag tycker det är bra. Jag vet personer i vuxen ålder som har varit förvirrade och efter de har fått diagnos så har det fått svar på så mycket. Tummen upp för sådant initiativ!

Av Doodle

Dragon Age 1 & 2 där har du många timmar att döda

Av Doodle

ST380013AS 80,0 GB - 24249 timmar
WDC WD1600PD-07FZB1 160, GB - 35347 timmar
WDC WD3200AAKS-00L9A0 320,0 GB - 15152 timmar

Jag planerade att köpa nya hårddiskar... Sen hände översvämningen i Thailand. Sen har det inte blivit av. Alla hårddiskar rapporteras som "bra" iaf.

Av Doodle
Skrivet av timpeltoniem:

Men i koden finns det ingenstans där man sätter lösenordet?

mysql_connect("localhost","root","");

root är användarnamn och "" är password, d.v.s inget.

Av Doodle

Ingen vit backplate - pass!

Av Doodle
Skrivet av Klappa:

Är inte glas musmatta dåliga för musfötter? Att de slits fortare än på en normal musmatta av mjukplast/tyg?

Jag är uppe i snart 10 år med en Icemat. Min MX500 överlevde runt 8 år utan att fötterna tog stryk.

Av Doodle

Hon bör ha en backup i iTunes, förutsatt att hon kopplat in telefonen i en dator någon gång.

Av Doodle

Någon som vet ungefär var man placeras i prestandaskalan med i5 2500K @ 4,5GHz och GTX570?

edit: Med en liten snabbkoll på prestandaindex så bör det vara runt 10% lägre än 660?

Av Doodle
Skrivet av JamesBanana:

Skulle påstå att två år på kåken är ganska grovt, om än osannolikt att någon döms till för ett mindre intrång. Ganska onödigt att dra på sig böter i onödan också.

Ja så klart två år på kåken inte är en barnlek men det är väldigt sällan maxstraff döms ut i svensk rätt. För att jämställa det med något: "Grovt förtal" har också ett maxstraff på två år. Men jag tvivlar på att det döms ut, om ens någonsin har gjort det. Grov förolämpning har sex månaders fängelse som maxstraff.

Så ja, dataintrång är inte så grovt.

edit: stavning

Av Doodle
Skrivet av JamesBanana:

[...]

Kom också ihåg att det är grova straff på dataintrång, rör inga system du inte har behörighet till.

Grova straff för dataintrång är det ju inte riktigt. Från böter till två års fängelse, däremot är det ju inte rekommenderat att bryta mot lagen.

Av Doodle
Skrivet av N0iZE:

Tack! Jo en typ av säkerhetsexpert är nog ett yrka jag kan tänka mig inom framtiden. Varpå det är att försvara sig eller att "attackera" vet jag inte än.

Har funderat på det med ett eget litet "testlabb" hemma. Tyvärr är det inte allt för lätt när man lever med studiebidrag på 1050kr Men en del pengar har jag ju. Börjar fundera på att skaffa en dedikerad "linux" maskin typ

Ett gratis alternativ är att skaffa VirtualBox och köra linux virtuellt, kanske t.o.m några stycken samtidigt och leka med metasploit. Gratis är gott